sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Răspuns la o întrebare foarte importantă – Consiliul


Prin Ronald Head

Acesta este răspunsul la o întrebare foarte importantă. Întrebarea a fost mult mai lungă, dar vă puteți face o idee și vom acoperi cât mai mult putem în răspunsul nostru.

”Am revenit în pătratul unu care este disperarea și lipsa de speranță. Pur și simplu nu cred că pot face asta … să ating această stare de Unime de unul singur și aparent nici cu ceea ce am crezut că este ghidare spirituală.”

Învățăturile spirituale, așa cum le găsiți voi astăzi, provin din descrierile scrise sau orale ale celor care au experimentat în mod direct realizări spirituale. Prin urmare, toate aceste învățături, care au devenit religii, au la baza lor, diferite grade de adevăr. Și vom spune că toate au fost ”interpretate” pentru voi de către persoane sau grupuri care aveau scopuri care s-ar putea să nu servească cel mai bine în acest moment, dacă au făcut-o vreodată.

Acesta este motivul pentru care multe dintre ele nu ”vă sună adevărate” acum. Multe dintre vechile învățături au supraviețuit în diferite grupuri sau societăți secrete pentru a le păstra neschimbate. Noi spunem că timpul pentru a face acest lucru s-a încheiat.

Ați fost învățați, așa cum a fost afirmat în întrebarea lungă a cititorului, că voi și Divinul ați fost, sunteți separați și nu vă puteți întâlni decât dacă ceva sau cineva intervine sau dacă nu cumva se întâmplă ceva supranatural pentru voi. Dumnezeu este bun. Voi sunteți răi. Dumnezeu este acolo sus. Voi sunteți aici jos. Și chiar dacă intelectual ați putea fi de acord cu conceptele mai noi, acele idei vechi sunt adânc întipărite în conștiința voastră.

Astăzi este împărtășită o mult mai mare claritate. Noi, stările de conștiință mai înalte dacă doriți, alte aspecte probabil, nu contează, punem deoparte aceste inexactități și vă aducem acele concepte benefice pe care voi le-ați negat.

Sunt numeroase învățături și practici care vă pot ajuta și care v-au fost la îndemână de multă vreme. Nu negăm acest lucru. Ceea ce spunem este că există credințe de bază care, dacă le permiteți, pot fi găsite în voi și care vă vor expansiona conștiința și vor iniția călătoria voastră în cunoașterea Adevărului ființei voastre. Vom prezenta doar principiile de bază aici. Puteți găsi multe altele în mesajele trecute și în multe limbi în toate părțile lumii voastre. Acesta este mesajul în acest moment.

În primul rând, după cum am spus mai sus, Dumnezeu nu este ”acolo sus” în timp ce voi rămâneți ”aici jos”. Fiecare învățătură afirmă clar, deși uneori învață diferit, că Dumnezeu este peste tot, în tot. Voi fiind un ”lucru”, cu alte cuvinte manifestați în formă, sunteți incluși în această afirmație. Ba mai mult, vi se spune că sunteți făcuți după asemănarea lui Dumnezeu. Puteți vedea că doi dintre voi nu arătați exact la fel, deci, ce înseamnă asta? Ar putea să fie, poate, o asemănare non-fizică?

Deci, aici este buba, așa cum spuneți voi: voi sunteți făcuți de Sursa voastră Divină, ai Sursei voastre Divine. Și această ființă trăiește ca voi și prin voi, voi toți. Și, apropo, se exprimă ca, și prin fiecare lucru pe care îl vedeți și prin cele pe care nu le vedeți.

Și, în continuare: nu este nimic ce să deveniți. Voi sunteți deja totul. Este nevoie doar să vă dați voie să vă amintiți și să credeți că sunteți ceea ce deja sunteți. Acum, știm că după mii de ani în care vi s-a spus că acest lucru nu este adevărat și că era, de fapt, blasfemie, imposibil, acest lucru ”simplu” pe care noi vi-l descriem nu este deloc ușor. Dar este un proces pe care îl puteți începe și prin care să treceți dacă refuzați să renunțați. Și ceea ce vă mai spunem este că ființa divină care voi sunteți cu adevărat, nu se va liniști până când această tranziție nu este încheiată.

Există, așa cum am spus mai înainte, o condiție. Trebuie să recunoașteți și să admiteți că ceea ce noi v-am spus că sunteți este adevărat pentru toată lumea, chiar și pentru cei care nu vă plac și cu care nu sunteți de acord. Sunteți cu toții pe drumul spre casă. Unii sunt mai pierduți decât alții. Iubiți-i și pe aceștia. Iubiți divinul din ei. Nu trebuie să ieșiți cu ei la o bere și la film.

După cum observați, noi nu am spus nimic despre ceea ce ”trebuie” să practicați, ceea ce ”trebuie” să spuneți, ceea ce este nevoie să studiați. Toate aceste bagaje istorice asta și sunt, bagaje. Când le vedeți în acest fel, aruncați-le și continuați. Dacă ceea ce faceți acum vă este de folos, continuați prin toate mijloacele să o faceți. Dar aveți grijă să nu fie cămașa voastră de forță. În unele privințe, ideea că sunteți aici ca să învățați este destul de corectă. Voi sunteți aici ca să vă amintiți cine sunteți. Când faceți acest lucru, le dați voie, într-un fel, la toți ceilalți să facă același lucru.   

Sunt foarte multe mesaje transcrise de acest canal. Ele au evoluat, este adevărat. Dar nu vă irosim timpul cu mai puțin decât adevărul. Acum, lumea voastră a atins un prag care știam că va fi. L-ați atins, într-adevăr, puțin mai repede decât a fost prognozat. A fost o vreme, nu cu mult timp în urmă, în care cei mai mulți dintre voi nu ar fi acceptat niciodată ceea ce tocmai am afirmat. Dar colectivul vostru a avansat dincolo de acea etapă și continuă să o facă în număr cât mai mare. Fiecare pas pe care fiecare dintre voi îl face schimbă câmpul de conștiință în care trăiți cu toții. Ați învățat separarea. Acum vă aduceți aminte includerea.

Îi mulțumim cititorului pentru minunata întrebare. Ne-a dat posibilitatea să reluăm din nou aceste concepte principale.


Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.