joi, 31 decembrie 2020

Ajutarea altora

Jeshua canalizat de Pamela Kribbe 

Dragi prieteni, 

Sunt atât de fericit că astăzi ne-am reunit din nou să sărbătorim noua eră. Nu mai este ceva ce ne stă în față cândva în viitor. Este ceva care crește sub picioarele voastre și înflorește aici și acum. O nouă conștiință, o nouă cunoaștere se naște în lume. Asta are de-a face cu energia care înmugurește în inima multor oameni, iar voi sunteți pionierii, deschizătorii de drumuri. Voi sunteți primii care purtați sămânța în voi și o plantați în Pământ. 

Voi sunteți lucrătorii în lumină, cei care poartă în sufletul lor o dorință profundă să răspândească lumina conștientizării ca să fie mai multă pace, bucurie și toleranță pe Pământ. Mai mult spațiu ca să fiți creativi și să împărtășiți unii cu alții. Libertatea de a vă bucura unul de celălalt în deschidere și iubire fără acele obligații împovărătoare, standarde și valori pe care le-ați moștenit din cultura voastră și care acționează ca o închisoare în jurul vostru. Dorința voastră de schimbare vine din inimă, iar noi eliminăm barele de la ferestrele închisorii. 

Totuși, de multe ori vă ascundeți. Construiți în jurul vostru o cușcă imaginară în care așteptați neliniștiți și vă întrebați dacă vă este permis să vă stabiliți noua lumină și să o radiați în această lume. Mai există încă energii vechi care funcționează, iar noul poate apărea numai atunci când vechiul a murit. Mai întâi trebuie să existe un fel de moarte și chiar înainte de acel moment final, atunci când cadrul tradițional cade și o nouă conștiință izbucnește, vechiul începe să opună rezistență. Și uneori vă lovește ca o frică: ”Pot face asta? Pot fi parte a noului? Există un loc în această lume pentru îngerul din mine? Îi este permis îngerului din mine să se exprime aici? Poate fi de folos și să întindă o mână altora? Poate sărbători viața aici și împărtăși cu alții în bucurie și fericire?” 

Misiunea sufletului vostru pe Pământ este să fiți îngerul care sunteți și acesta este motivul pentru care ați venit aici. Și nu faceți nici o greșeală, voi sunteți pionierii, voi sunteți deschizătorii de drumuri. Prin urmare, voi nu aparțineți vechilor cadre și structuri ale trecutului care sunt atât de des bazate pe puterea și autoritatea relațiilor ierarhice. Sunt roluri bine definite, mai ales în situații de lucru, care se bazează pe o educație specifică sau abilități sau talente, în timp ce îngerul din voi nu va fi limitat la chestii specifice care pot fi măsurate prin diplome sau grade, de exemplu. Îngerul din voi este o energie care pulsează și care vine din însăși energia vieții și nu va fi limitată de gânduri concepute de oameni și de idei care nu se potrivesc cu cine sunteți voi cu adevărat. Trebuie să învățați să fiți din nou familiari cu acea parte neîngrădită, liberă din adâncurile ființei voastre. 

Ați ajuns să vă temeți de acea parte și chiar și în copilărie ați fost făcuți să fiți precauți cu ea. Un copil deține un flux de viață destul de spontan și se bucură de el; cât de ușor trăiește un copil în acea spontaneitate a simțirii, a emoțiilor fluctuante. El are, totodată, o dorință foarte clară de-a face sau a nu face anumite lucruri. Copilul spune cu o foarte mare ușurință ”da” sau ”nu” și știe ce vrea sau nu vrea. Nu are toate acele rezerve ”Să fac asta sau nu?” Copilul nu are acele inhibiții puternice pe care le aveți voi. Voi ați acumulat o grămadă de gânduri limitatoare pe parcursul vieții și, totuși, voi sunteți cei care aveți o dorință arzătoare în suflet să vă eliberați de ele.   

Când începeți această ”curățare și îndepărtare” a lor, este ceva ce faceți pentru voi înșivă, dar și pentru alții. Atunci când trăiți în lumina voastră, în măreția voastră, deveniți un exemplu pentru alți oameni; atunci când îndrăzniți să vă manifestați fără restricții energia vibrantă a îngerului din voi. Dacă nu vă este teamă de ceea ce alții vor descoperi, gândi sau aștepta, atunci deveniți un înger de lumină pentru ei. Nu pentru că le oferiți un ajutor concret, ci pentru simplul fapt că sunteți persoana care sunteți: o sursă de lumină și frumusețe. Ființa voastră, acea sursă stârnește inspirație în alte persoane pentru că se simte plină de viață, frumoasă și veselă și nu este nevoie să lucrați din greu ca să obțineți acest efect. 

Faptul de a-i ajuta pe alții nu este ceva ce faceți, este o stare de a fi. Doar gândiți-vă la toți învățătorii care au mers înaintea voastră și pe care-i cunoașteți din istoria voastră, oameni care au fost numiți maeștri sau sfinți. Ei au trăit din ei înșiși, nu din alții. Ei au experimentat în ei înșiși sursa propriei lor divinități – îngerul – și acest lucru le-a adus o încântare și un extaz care poate fi dificil de pus în cuvinte: au experimentat sursa propriei lor ființe nelimitate. Ei au adus Raiul pe Pământ pentru că nu s-au temut de ei înșiși, ci au radiat ființa care erau în mod nelimitat. Doar fiind cine erau, au fost un far de lumină pentru alți oameni. Oamenii le-au văzut lumina și au vrut să fie cu ei pentru că acei învățători erau fericiți, lipsiți de griji, relaxați. Și nu-i costa nici un efort, doar se focalizau pe acea sursă de lumină din ei înșiși. Bucuria și încântarea pe care o experimentau au creat scântei de inspirație în alții. 

Așa că, voi nu trebuie să lucrați pentru asta. Singura voastră treabă este să găsiți acea lumină în voi înșivă, aici și acum, și să vă bucurați de ea și să îndrăzniți să o trăiți, pentru că voi sunteți învățătorii noului timp. Și nu ezitați să vă luați acest titlu pentru că nu este o chestiune de ego sau aroganță. Simțiți pur și simplu în sufletul vostru o dorință profundă de schimbare prin expunerea vechilor structuri rigide pentru a le face mai deschise astfel încât să aduceți un flux de creativitate nouă, libertate și iubire în lume. Asta ați venit aici să aduceți. 

Și cum să faceți asta? Cum să vă conectați cu acea lumină vibrantă a îngerului, a aducătorului de lumină care este în voi? Nu este nevoie să încercați să o găsiți sau să vă luptați pentru ea, pentru că această lumină este acolo deja – ea curge deja prin voi. Dă viață la tot ceea ce voi sunteți acum: simțirilor voastre, emoțiilor voastre, corpului vostru. Fără această lumină nu ați fi prezenți aici pe Pământ, așa că ea există deja. Se află în toate celulele corpului vostru, în inima voastră, în simțirile voastre. Cu toate acestea, ea a ajuns să fie acoperită – în unele locuri mai mult decât în altele – de un strat de întuneric sau ați putea spune pur și simplu de un strat de necunoaștere, de a nu fi conectați cu cine sunteți voi cu adevărat. 

Aș dori să discut mai detaliat despre acest strat. Acest strat este vălul ignoranței pe care l-ați pus peste voi atunci când nu sunteți conectați cu sinele vostru esențial. Simțiți pentru o clipă acel strat în interiorul vostru, fără să-l judecați, ci din lumina conștiinței voastre. Simțiți densitatea acelui strat, care poate fi chiar fizic, dar dați-i voie să fie acolo. Simțiți o densitate într-unul dintre centrele de energie: în stomac, sau piept, sau gât sau oriunde o simțiți. Uitați-vă la ea cu o minte foarte deschisă, dar lăsați-o să fie acolo, pentru că nu vă poate face nici un rău. 

Sunteți un înger plin de empatie, compasiune și iubire pentru voi înșivă. Imaginați-vă pentru o clipă că pur și simplu puneți o mână pe acel loc blocat în câmpul vostru de energie. O mângâiere moale este suficientă; un gest care spune ”Poți să fii acolo, este în regulă. Am compasiune pentru tine și putem rezolva situația.” Și-apoi întrați mai profund cu conștiința în acel loc întunecat, în acea parte care nu este în măsură să fie cine sunteți voi. Acolo trăiește frica și poate și durerea, regretul și furia. Intrați în acel loc; intrați în cea mai întunecată parte din voi înșivă, partea care vă împovărează cel mai tare, partea care este închisoarea voastră. 

Suntem acolo cu voi; noi, cei de pe cealaltă parte, vă asistăm. Fiecare dintre voi are ghizi și este înconjurat de această energie ajutătoare așa că, nu vă fie teamă să priviți acest întuneric din voi înșivă. Uitați-vă cu atenție la blocaje, apărările pe care le-ați putea întâlni în acel întuneric. Vedeți dacă vă atrage atenția ceva sau ajunge la voi. Luați în considerare întrebarea: ”De ce nu-mi pot lăsa lumina să strălucească sau să radieze liber în lume? Ce mă împiedică?” 

Una dintre primele frici pe care le întâlniți acolo și care vă pot bloca este: ”Nu pot; Nu știu cum; Mă îndoiesc de capacitatea mea; Nu sunt în stare să fac asta.” Vedeți dacă recunoașteți acea formă gând în voi înșivă. Cine v-a spus asta? Poate vedeți o imagine cu o anumită persoană. Poate fi unul dintre părinții voștri sau altcineva de la care ați preluat această îndoială de sine care spune ”Nu ar trebui să fiu cine sunt.” Lăsați acel gând să dispară și acordați-vă timp să faceți asta. Ce din această viață v-a dat sentimentul că: ”Nu pot să fac asta. Trebuie să mă țin în frâu. Nu îndrăznesc să fac asta pentru că este înfricoșător. Oamenii mă vor respinge sau condamna pentru cine sunt. Este prea dureros să fiu însămi/însumi.” Chemați cu blândețe acele experiențe care v-au dat acel sentiment și uitați-vă la ele din perspectiva persoanei care sunteți cu adevărat, îngerul din voi. Puneți-vă pur și simplu brațele în jurul acelei dureri, în jurul acelei nesiguranțe în voi înșivă și spuneți: ”Te poți relaxa acum pentru că îți înțeleg sentimentul. Sunt cu tine. Sunt cel/cea care are grijă de tine. Te asigur că-ți poți restabili lumina.” 

Oferiți-vă acea încurajare. Înconjurați-vă cu lumina a ceea ce sunteți, a îngerului din voi. Îngerul din voi nu este afectat de neliniștea voastră. El privește această neliniște cu compasiune și iubire și înțelege cum a apărut, totuși, îngerul nu se lasă copleșit de acele emoții. Simțiți cât de măreți sunteți față de frica voastră. Simțiți acea măreție în ciuda fricii pe care o experimentați. Și acceptați, totodată, că știți ce aveți de făcut – și că o veți face. Simțiți-o în membrele voastre, în brațele și picioarele voastre: ”Știu cine sunt și știu ce am de făcut.” 

Acum ne uităm la un alt blocaj posibil, o apărare, și acesta este furia. Frica are de-a face cu a fi vizibil lumii exterioare. Ați avut multe experiențe negative, care au putut fi în această viață, dar și mai departe, în alte vieți. Poate că la un moment dat ați decis: ”Nu vreau să experimentez din nou acest tip de reacție, așa că, nu-mi voi lăsa lumina să strălucească.” Iar acum vă lipsește voința de-a vă da voie să fiți văzuți. ”Sunt furios/furioasă, așa că, este nevoie să mă închid.” Există o rezistență în a vă da voie să fiți vizibili, deschiși și vulnerabili. 

Mulți dintre voi purtați răni din copilărie, de când erați încă deschiși și spontani și v-ați confruntat cu experiențe negative. Cineva a făcut o remarcă sarcastică, cineva v-a respins originalitatea, cineva v-a oprit fluxul creator și brusc ați simțit: ”Nu sunt binevenit/ă. Nu sunt acceptat/ă de această persoană.” Așa că, v-ați închis o parte din voi. Ca urmare a acelei întâmplări a rezultat furia: ”Ei bine, nu voi mai face parte din asta.” Și apoi v-ați închis și v-ați blocat în interior, iar apoi ați rămas într-o închisoare. 

Da, în momentul în care v-ați închis, nu prea puteați face altceva pentru că de multe ori acesta era singurul lucru pe care știați să-l faceți ca să puteți supraviețui, să vă protejați. A trebuit să închideți ușa pentru că ați simțit: ”Nu pot suporta această durere de a fi respins/ă pentru cine sunt. Trebuie să-mi închid sentimentele chiar acum. Nu o pot duce.” Onorați faptul că ați reacționat așa în acel moment. Acel mecanism de apărare, închiderea voastră este foarte ușor de înțeles; este o reacție foarte umană. 

Dar simțiți acum cum ați devenit mai puternici decât acea durere. Acum sunteți în măsură să vă oferiți siguranța și securitatea care vă lipseau atunci când ați fost respinși, pentru că acum vă simțiți mai în siguranță în voi înșivă. În esența voastră, nu aparțineți acestei lumi, așa că, nu trebuie să reacționați la întâmplările din jurul vostru. Faptul că vă aflați aici are legătură cu voi și cu a vă da voie să fiți cine sunteți. Oamenii care nu pot accepta acest lucru vor dispărea din viața voastră și vor fi înlocuiți de cei care aparțin aceleiași lumi ca voi și vor să împărtășească cu voi. 

Nu vă temeți de respingere. Frica de respingere este unul dintre cele mai mari obstacole pe care le veți întâlni pe calea voastră. Și pentru că o astfel de respingere doare, a apărut în voi o lipsă de dorință de-a vă expune. Acest fapt a dus la apariția unei părți contractate în voi, o barieră în ființa voastră despre care am vorbit mai devreme. Lăsați lumina să ajungă la acea barieră, dar nu încercați să o eliminați. Pur și simplu înconjurați bariera cu grijă și compasiune și spuneți: ”Înțeleg.” Vorbiți cu acea parte contractată din voi. O puteți vedea ca pe un copil furios, de exemplu, așa că, îi puteți spune că acum se poate relaxa pentru că îi oferiți libertatea de care are nevoie; că vouă nu vă pasă de ce gândesc alții despre voi, pentru că voi știți ce este potrivit pentru voi. ”Eu sunt cine eu sunt. Sunt binevenit/ă aici. Îmi port lumina cu mândrie și demnitate. Nu rănesc pe nimeni cu lumina mea. Sunt pur și simplu cine eu sunt, mai ales în acest timp de schimbare și tranziție.” 

În acest timp de schimbare în câmpul conștiinței în lume, s-ar putea să simțiți un puternic îndemn să ieșiți  în afară cu lumina voastră și să fiți de ajutor în această schimbare a conștientizării. Acesta este momentul în care vă puteți întâlni cele mai profunde bariere și apărări: frica și reticența de a vă arăta ca un înger de lumină. Este o chestiune de a vedea acele apărări în voi înșivă și de-a le îmbrățișa cu iubire, iertându-vă pentru măsurile necesare pe care a trebuit să le luați cândva, atunci când v-ați închis. Să faceți acest lucru vă ajută să vă apropiați din nou de miezul a cine sunteți, îngerul vibrant. 

Cu cât mai mult deveniți propriul vostru prieten, cu atât mai fericiți veți fi și cu atât mai multe semnale veți primi de la sinele vostru mai înalt, sinele angelic, cu privire la ceea ce să faceți, ce este plăcut să faceți și vă face fericiți. Nu vă temeți să dați drumul vechilor structuri fie că este vorba de un anumit tip de muncă sau un anumit tipar de gândire înrădăcinat. Ceva nou vă așteaptă. Nu este un mod definit în mod specific de-a face lucrurile, pentru că voi sunteți cei care crează noi moduri de cooperare în lume, noi căi de a lucra împreună.  

Voi nu vă potriviți în structurile existente, pentru că voi sunteți creatorii noilor structuri care sunt mult mai flexibile și mai acordate la conștiința inimii. Acesta este motivul pentru care vă cer să aveți încredere în acea sursă din voi înșivă care pulsează lumină. Iar momentul este potrivit pentru voi, pentru că veți fi ajutați și susținuți atunci când îndrăzniți să aveți încredere și să vă deschideți din nou; atunci când vă conectați pe deplin cu sursa în voi înșivă. 

Acesta este momentul potrivit. Astăzi, mai mult decât oricând, este nevoie de oameni ca voi care sunt dispuși să-și împărtășească liber și deschis lumina. Este nevoie de oameni care au curajul să nu trăiască conform așteptărilor obișnuite și care sunt dispuși să fie văzuți ca fiind diferiți. Oameni care îndrăznesc cu adevărat să privească în ochi o altă persoană – cu o privire directă și deschisă – și care-și strâng mâinile într-o primire plină de bucurie. 

Momentul este pregătit acum pentru voi și, mai important, destinul vostru, intenția voastră sunt cele care v-au adus aici. Astfel, sursa celei mai mari bucurii a voastre este să puteți trăi în lumină, să fiți pe de-a-ntregul cine sunteți. Nu ezitați să faceți ceea ce simțiți că doriți să faceți. Acea simțire este ghidul vostru, pentru că ea vă duce acolo unde trebuie să fiți. 

Vă mulțumesc tuturor pentru perseverența și curajul de care ați dat dovadă deja în găsirea drumului vostru. Voi nu renunțați; voi nu vă mulțumiți cu mai puțin decât adevărul. Acesta este motivul pentru care sunteți într-adevăr pionierii și deschizătorii de drum ai noului pe Pământ, iar eu vă mulțumesc că sunteți asta. Noi, cei care suntem aici cu voi, eu și cei care sunt împreună cu mine, reprezentăm energia Christică. Dar voi sunteți cei care îi dați voie să se nască pe Pământ și care o trăiți. Și pentru asta aveți aprecierea și respectul nostru cel mai profund. Vă mulțumim că ați venit.


©Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

link catre articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.