De Mikarulana
1. Încetează să te simți jignit
Doar ego-ul se simte jignit. Cu cât ego-ul este mai puternic, cu atât mai fragilă va fi persoana deoarece tinde să fie mai susceptibilă să fie afectată de criticile altora. Reduceți dimensiunea țintei și împuținați acțiunea săgeților.
2. Eliberează nevoia să Câștigi
Ego-ului îi place să hrănească iluzia competiției. Îi place să ne împartă în învingători și în învinși. În mod obișnuit, această nevoie copleșitoare de-a dori să intri în competiție cu alți oameni este legată de o stimă de sine scăzută în care persoana crede că este nevoie să concureze cu ceilalți ca să-și poată ”demonstra valoarea”.
Valoarea ta nu este măsurată prin ceea ce ai sau cât succes ai, ci de ceea ce porți în inima ta. Așadar, nu intra în competiție cu o altă persoană. Dacă cineva vrea să intre în competiție cu tine ca să câștige, las-o să câștige. Dă drumul oricărei nevoi de-a dori să concurezi sau controlezi orice situație. Fă doar ceea ce poți face mai bine cu ceea ce ai în acel moment.
3. Dă drumul nevoii de-a avea dreptate
Ego-ul urăște să admită că a
greșit. Mai bine mori decât să admiți că ai greșit. Ego-ului nu-i place să ”piardă”.
Pentru el, să admită că greșește este același lucru cu a-și ceda ”puterea”
celeilalte persoane.
Ego-ului nu-i place nici să-și
ceară scuze deoarece crede că are dreptate în orice situație. Așa o
încăpățânare și aroganță nu face decât să dăuneze și mai mult evoluției
persoanei în cauză.
Să recunoști că ai greșit nu este un semn de slăbiciune, ci de smerenie și maturitate. Să recunoști că nu vei avea întotdeauna dreptate este primul pas către înțelepciune. Nu uita că în viață suntem maeștrii și ucenicii unii altora.
4. Dă drumul nevoii de-a te simți superior
Adevărata noblețe nu înseamnă să fii mai bun decât altcineva, ci să fii mai bun decât obișnuiai să fii. Rămâi concentrat pe creșterea ta interioară cu conștientizarea că nimeni în această viață nu este mai bun decât celălalt. Suntem cu toții în mod egal înzestrați cu capacități și potențiale diferite. Fiecare își are importanța sa pentru Univers.
5. Dă drumul nevoii de mai mult
Mantra ego-ului este ”mai mult”. Ego-ul nu este niciodată mulțumit cu ceea ce are. Nu contează cât de mult primește sau dobândește, el va simți întotdeauna că nu-i destul. Acest lucru îl va menține într-o perpetuă stare de străduință să obțină lucruri care poate nu le va obține niciodată.
Să înveți să fii recunoscător pentru ceea ce ai deja este primul pas în eliberarea de această condiționare. Tot ceea ce ai nevoie începe să vină la tine în mod natural din momentul în care încetezi această căutare de-a vrea să obții mai mult.
6. Dă-i drumul reputației tale
Reputația ta nu depinde de tine, ea se află în mințile altor oameni. Prin urmare, nu deții controlul asupra modului în care te vor vedea alții. Dacă vorbești cu 30 de oameni, vei avea 30 de reputații diferite.
Prin urmare, abandonează această
idee de ”reputație”. Nu-ți face griji că ești bine văzut sau se vorbește urât
despre tine. Nu acorda prea multă importanță acestui lucru. Întoarce-te în tine
și încearcă să trăiești simplu. Fii sincer. Fii adevărat. Fii autentic. Fii tu
însuți/însăți! Dacă o faci, vei vedea că oamenii care te plac te vor plăcea
pentru ceea ce ești și nu pentru ceea că ”păreai” să fii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.