duminică, 7 august 2016

Eliberarea Luptei


Din ciclul De ale mele

Una din temele de mare actualitate a perioadei actuale este eliberarea luptei. Lupta are multe forme, unele foarte subtile care ne-au fost inoculate încă de la naștere. ”Micuțul/micuța se luptă să trăiască” atunci când nou-născutul întâmpină probleme la naștere, ”Nu te da bătut, ai căzut, ridică-te și mergi mai departe” auzim atunci când facem primii pași, ș.a.m.d.

Toate aceste expresii, gânduri, îndemnuri sau oricum altfel le-am numi, intră în subconștientul copilului încă de la naștere prin energia pe care o conțin. Îndemnul de a persevera nu este rău, dimpotrivă, depinde însă de modul în care această perseverență este înțeleasă și aplicată.

Din nefericire, ea a fost tradusă în cea mai mare parte prin ”dacă nu dai din coate și nu te lupți (cu ceilalți!) nu vei obține ce-ți dorești” (în general putere și bani). Această energie a luptei ne-a influențat viața prin multe forme și cel mai ”negativ” aspect al ei este că trebuia să te lupți ca să DEVII ceva, să AJUNGI undeva, să OBȚII ceva ce era pus undeva în ”viitor”.

Fără să te ”lupți”, nu contează sub ce formă, nu puteai dobândi nimic din ceea ce doreai să obții. Acestea au fost vremurile, și nu înseamnă că au fost rele sau bune, pur și simplu au fost. Este însă momentul să punem punct acelei realități și să eliberăm energia luptei pentru că nu mai avem nimic de obținut ce nu suntem deja.

Pentru cei ce înțeleg și acceptă că TOTUL este în noi și că suntem UNA, lupta este deja ceva ridicol și demult depășit. Totuși, această energie a luptei se mai manifestă și în această situație atunci când ne luptăm cu noi înșine pentru a dobândi unele cunoștințe sau abilități.

Lupta nu le va aduce mai aproape, dimpotrivă, le va îndepărta. Ceea ce avem de adus NU rezonează cu energia luptei, nici cu cea cunoscută ca și străduință, și, prin urmare, nu vom reuși să atingem nivelul de rezonanță prin care ele să poată pur și simplu curge în noi și să se manifeste apoi în viața noastră de zi cu zi.

Ce le va aduce însă este acea bucurie inocentă a descoperirii, lipsa de judecată a cum trebuie să arate sau ce avem de făcut ca ele să se manifeste. Deasemenea, de o maximă importanță este și să nu le privim ca și pe ceva ce NU deținem și să plasăm accesarea lor undeva în viitor. Când gândești că ceva nu ai, atunci nu ai.

Ce vreau să subliniez, dacă nu am reușit să transmit deja, este că nu vorbesc de bunuri materiale sau poziții în societate. Acestea sunt urmarea firească a nivelului de conștiință atins. Ceea ce nu deții în tine însuți/însăți, nu vei deține nici în exterior cu adevărat. Nu poți manifesta ceea ce nu ești decât eventual pe perioade scurte, dar timpul impostorilor a trecut demult.

Observați-vă atent modul de gândire și vedeți unde și cum se manifestă energia luptei și dați-i drumul pentru că ea este cea care vă ține departe de atingerea obiectivelor și dorințelor voastre. Ceea de ce fugi, este ceea ce fuge după/cu tine; ceea după ce fugi, fuge de tine. Ceea ce deții, este întotdeauna cu tine. Și nici aici nu-i vorba de bunuri, poziții sau persoane. Este vorba de propria noastră Ființă.

Vremea luptei a trecut, a sosit vremea descoperirii a cine suntem cu adevărat, dar asta nu putem să o facem prin luptă, ci doar printr-o atentă și conștientă observare. TOT ceea ce avem nevoie, indiferent despre ce este vorba, se află în noi. Materializarea dorințelor noastre, începe din interior nu din altă parte.

Atunci când dai drumul luptei și îți asumi rolul de Creator al vieții și realității tale, sincronicitățile care apar te vor duce exact acolo unde dorești să ajungi, dacă este ceea ce sufletul tău alege.

”Eliberați Lupta!” Este mesajul pe care l-am primit. ”Ea este cea care vă ține departe de împlinirea dorințelor voastre. Lupta este barajul pe care îl țineți ridicat în fața curgerii împlinirii dorințelor voastre. Nu trebuie să vă luptați pentru a obține ceva, este nevoie ca doar să acceptați și să îngăduiți ca ele să curgă spre/în voi.”

Namaste!


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.