miercuri, 26 aprilie 2017

Actualizare 26 Aprilie 2017



Oricât am nega, blama sau, dimpotrivă, aprecia rețelele de socializare și internetul, ele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Mai facem pauze din când, dar totuși revenim la ele. Și nu pentru că ar fi neapărat o dependență, ci pentru că pe aceste rețele de socializare avem șansa să întâlnim mai mulți oameni cu care să interacționăm și cu care să schimbăm păreri, impresii și chiar să legăm prietenii.

Oare de ce? Oare de ce ne-am înstrăinat de cei apropiați, familie, prieteni, colegi și preferăm compania unor necunoscuți? Este destul de simplu. Cineva care nu te cunoaște te ia așa cum ești în acel moment. Nu are așteptări de la tine, nu trebuie să-l suporți sau să te suporte dacă nu vrei/vrea, nu trebuie să-i pui sau să-ți pună în farfurie, să doarmă cu tine sau să dormi cu el/ea.

Altfel spus, îți oferă libertatea de a fi cine alegi tu să fii. Poți să-ți prezinți orice aspect al tău fără să-ți pese prea mult de reacția celorlalți. Te enervezi, te bucuri, râzi la un videoclip haios, îți vine să plângi la unul emoțional, altfel spus poți purta sau nu orice mască dorești tu și să joci orice rol îți dorește inima. Nu-ți mai pasă cine ce zice despre tine.

Problema este însă că oamenii nu își împărtășesc propriile lor experiențe și trăiri decât arareori, preferând să posteze ceea ce au citit, ceea ce li se pare în vogă, citate celebre pe care de multe ori nici nu le înțeleg, urmează și aici o modă, un trend, în speranța că virtualul este altceva decât lumea din jurul lor. Este o lume în care simt că pot și ei conta.

Totuși, ce ne atrage la aceste rețele de socializare? În primul rând este acea libertate (uneori prost înțeleasă) de a fi în fiecare clipă cine tu alegi să fii, fără particule profesionale puse în fața numelui ca să se știe cine ești, să te reinventezi în fiecare moment fără a fi nevoit/ă să te justifici pentru fiecare părere pe care o ai.

Este o șansă de a te antrena în a fi liber/ă și în viața așa zis reală de dincolo de internet. Liber/ă să fii cine ești, să spui ce gândești pentru că te-ai antrenat deja pe rețelele de socializare și știi deja cu ce te-ai putea confrunta. Acum, de multe ori realitatea bate virtualul, dar cel puțin ai dobândit curajul de a ”ieși în lume” așa cum ești cu adevărat.

Vă veți întreba de ce am ales acest subiect. Ei bine, pentru că orice cale aleasă de a te împuternici este o cale valabilă. Și pentru că am văzut, de-a lungul timpului, pe Facebook, frumoasa evoluție a multor oameni care folosindu-se de tot ceea ce le-a fost pus la îndemână, fără să judece în bine/rău, au crescut ca Făt-Frumos. Da, este adevărat că mai sunt și cei care nu rămân cu nimic aproape din ceea ce văd, citesc, aud, dar așa cum spune o vorbă înțeleaptă, ”nu spune niciodată, niciodată” pentru că ”nu știi de unde sare iepurele”.

Nimic nu-i rău, nimic nu-i bine, totul este așa cum este. Nu judecați nimic, folosiți-vă de tot ceea ce aveți la îndemână pentru a deveni voi înșivă. Nu există cale bună și cale rea, există doar calea fiecăruia dintre noi și care este calea potrivită pentru fiecare dintre noi.

Nu uitați însă că nu există anonimat, asta este doar o iluzie hilară. De ce? Pentru că energia pe care ați emis-o, știe foarte bine unde să se întoarcă pentru că ea poartă inconfundabila voastră semnătură energetică. Pentru energie nu există virtual și ne-virtual, așa cum nu există nici timpul și nici spațiul decât în holograma noastră iluzorie. Ceea ce dai, este ceea ce se întoarce înapoi la tine pentru că, de fapt, nici nu pleacă, nici nu vine: nu are nici unde și nici când în Universul lui UNU.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.