marți, 4 aprilie 2017

Viață, conștiință și moștenirea vechiului Egipt


Jeshua canalizat de Pamela

Dragi prieteni, eu sunt Jeshua. Vă salut pe toți pe malul Nilului! Sunt atât de încântat să fiu împreună cu voi. Ca familie ne reunim din când în când, în diferite locuri și în diferite culturi. Există un fir comun care ne unește și ne ghidează; acesta este firul vieții și conștiința care ambele caută să se manifeste mai larg și mai profund pe Pământ.

Viața din noi tânjește după conștiință. Iar conștiința în noi tânjește după viață. Pământul ne oferă viața prin corpurile și emoțiile noastre. Acestea reprezintă Viața în interiorul nostru, ca un râu care curge fără încetare, uneori sălbatic și de necontrolat, astfel încât s-ar putea să vă simțiți ca și cum v-ați îneca, nesiguri încotro vă îndreptați. Viața are libertate în inima sa. Viața dorește să trăiască! Pentru viață, să fie în viață este un scop în sine; ați putea spune că este sătulă de ”alte scopuri”. Acest lucru poate fi înțeles atunci când vă uitați la natură: păsările, munții, florile. Natura este intens vie și în timp ce-i observați predarea fără nici o grijă la forțele și ciclurile vieții, s-ar putea să vă dați seama că sensul vieții nu poate fi în afara ei, el trebuie să fie în însăși interiorul experienței vieții.

Cu toate acestea, experimentarea vieții cere conștiință. Cu cât sunteți mai conștient, cu atât mai abundentă și mai deplină devine viața. Ca ființă umană voi sunteți invitați să vă expansionați conștiința, astfel încât viața să poată evolua și să se exprime pe sine în moduri din ce în ce mai creative. Conștiința aduce spațiu și o libertate mai mare. Când vă uitați în natură la animale, în interiorul lor este viață pură și totuși ele rămân – mai mult sau mai puțin – limitate la tărâmul instinctelor lor animalice, la animalitatea lor. Și voi ca ființă umană aveți o natură animală, dar în același timp există în voi ceva – o scânteie de lumină și conștientizare – care vă dă posibilitatea de a vă transcende animalitatea și de a-i adăuga ceva. Acest ceva în plus este conștiința voastră care impregnează viața cu scop, direcție și, în cele din urmă, iubire.

Voi sunteți această conștiință; ea este scânteia divină din interiorul vostru. Această scânteie divină dorește să se contopească și să danseze cu viața, cu încarnarea, cu carnea și sângele corpului vostru. Scânteia voastră dumnezeiască originală are dorința de a experimenta viața la maxim, de a o absorbi în toate celulele corpului vostru de dragul experienței însăși. Conștiința tânjește după viață, iar viața tânjește după conștientizare. Dacă le lăsați să danseze împreună, veți simți că ați găsit înțelesul și împlinirea în viața voastră.

De multe ori credeți că este nevoie să dobândiți ceva anume în viața voastră și vă concentrați pe un fel de scop sau țel final. Dacă mai sunteți încă prinși în căile societății și sunteți în cea mai mare parte ”ai lumii”, s-ar putea să fiți focalizați pe scopuri exterioare cum ar fi: o slujbă sau o carieră de succes, o relație sau o căsătorie, copii, o casă. Când sunteți orientați mai mult către spiritualitate și către lumea interioară, s-ar putea să vă străduiți pentru purificare, iluminare sau echilibru interior. Acestea din urmă pot părea a fi un scop mai vrednic, dar chiar și așa – în dorința de iluminare – nu atingeți esența motivului pentru care sunteți aici. În spatele tuturor strădaniilor și căutărilor voastre orientate către un anumit scop se ascunde adeseori o negare a vieții în sine. Voi sunteți aici ca să experimentați viața – cu o deplină abandonare – ca apoi să vă înfășurați conștiința în jurul acestei experiențe asemeni unor brațe care îmbrățișează viața și o susțin pentru a înflori și evolua.

Voi adeseori vă luptați cu viața. Puterea originală a Conștiinței pentru cea mai mare parte dintre voi a fost redusă la energia gândirii și a analizei, energia capului. Aveți emoții, dorințe și pasiuni, iar apoi începeți să vă gândiți ”Cum ar trebui să mă descurc cu asta? Este bine sau rău? Cum aș putea să o stăpânesc, să o controlez, să o schimb? Cum pot să-mi ating scopurile?” În acest fel, Viața din voi – în libertatea și manifestarea ei sălbatică – este oprită și îngustată. Ei i se opune, sau este chiar atacată de, gândirea. În locul unui dans intim între Viață și Conștiință, se crează o breșă și ele ajung să fie separate în interiorul vostru. Viața ajunge să fie redusă la (înăbușită în) emoții, iar Conștiința ajunge să fie limitată la gândire (adeseori îngrijorare). Acest lucru s-a petrecut aproape în fiecare: o ruptură între partea din voi care gândește, care judecă și caută să controleze, și partea voastră emoțională care își are propria ei viață și nu poate fi temperată cu adevărat de către mințile voastre. Sunteți sfâșiați. Viața și Conștiința nu se pot uni în interiorul vostru. Acesta este motivul pentru care ați ajuns să vă percepeți pe voi înșivă ca fiind formați dintr-un sine ”mai înalt” și unul ”mai jos”. Partea care gândește nu este în stare să se descurce într-un mod constructiv cu pasiunile și emoțiile voastre. Aproape toate religiile de pe Pământ caută să controleze sau ”transceandă” energia emoțională și sexuală în ființele umane – dăunând astfel sursei vii a creativității și inspirației în oameni. Doar foarte puține învățături spirituale îmbrățișează pe deplin Viața, Natura și Pământul și le recunosc ca partener egal al Conștiinței.

Acum, ceea ce eu vă spun nu este doar o simplă poveste abstractă. Voi ați trăit cu toții această luptă dureroasă cu propria voastră natură umană, această breșă artificială dintre viață și conștiință, și nu numai în această viață, ci și în cele anterioare. Voi știți cum este să vă simțiți sfâșiați în interior, rupți de adevăratul vostru sine, adevăratul voi. Adevăratul vostru sine este extrem de viu. În comparație cu adevăratul vostru sine, voi sunteți pe jumătate morți!

Sunt atât de multe lucruri pe care nu vă permiteți să le faceți sau să le simțiți. Cărați cu voi atât de multe tabu-uri interioare ”acest sentiment sau poftă sau gând este rău, ar trebui să-l depășesc, nu am scăpat încă de el?” Un sentiment de eșec și de a nu fi destul vă însoțește în mod constant. În acest fel, viața nu poate ajunge la voi și nici voi nu puteți ajunge la ea. Aveți o relație problematică cu propria voastră natură umană. Acest lucru vă împiedică sufletul să intre în viața și în ființa voastră. Sufletul vrea să trăiască! Vrea să vi se arate prin emoțiile, visele și dorințele voastre, lumină și întuneric, ”bine” și ”rău”. Sufletul vrea să se îmbrace în natura voastră umană, în corpul vostru viu. Voi îi negați accesul pentru că nu vă dați voie să fiți. Nu vă critic pentru acest lucru, ceea ce doresc este să vă fac să conștientizați faptul că veniți dintr-o lungă tradiție în care oamenii au încercat să controleze viața (atât interioară, natura voastră umană, cât și exterioară, Pământul însăși). Ceea ce doresc este să vă fac să conștientizați acest lucru astfel încât să puteți începe să-i dați drumul.

Sunteți purtătorii unei istorii lungi. Este semnificativ faptul că sunteți aici chiar acum, în Egipt, în acest loc și moment al timpului. Aș dori să spun ceva particular despre acest lucru. În vechiul Egipt a fost disponibilă multă cunoaștere despre lumea interioară, psihic, și a existat o legătură deschisă cu alte tărâmuri din afara Pământului. Folosirea puterilor psihice și a celui de-al treilea ochi a fost mult mai obișnuită decât este acum. Nu a existat o ruptură între normal și paranormal. Energia psihică, energia intenției și focalizarea au fost aplicate mai multor eforturi zilnice și a fost folosită în construirea clădirilor, în politică, război și comerț. Spiritualitatea făcea parte din existența zilnică și influența fiecare parte a vieții. Pe de o parte, a existat o profundă conștientizare a puterii psihicului uman și a abilității sale de a crea și modifica realitatea fizică. Cunoașterea ezoterică a atins un nivel înalt. Pe de altă parte, în vechiul Egipt a existat un mare dezechilibru și nedreptate socială. De-a lungul multor secole, elitele puterii s-au ținut strâns de pozițiile lor privilegiate și i-au împiedicat pe oamenii obișnuiți să-și expansioneze conștiința. A existat atât o înflorire cât și o reprimare a conștiinței. Abuzul de putere psihică și manipularea erau folosite în mod obișnuit, iar inspirația originală care intra în cultura Egipteană din alte tărâmuri din univers a fost în mare măsură înăbușită și mutilată de către cei aflați la putere. Influențele extraterestre despre care vorbesc conțineau semințe pure de lumină menite să ajute omenirea să câștige o mai mare libertate și conștientizare. Cunoașterea care a fost canalizată către Pământ a fost menită să împuternicească oamenii să-și conecteze natura lor animalică cu prezența sufletului lor; să creeze o punte între personalitate și suflet, între viață și conștiință.

Egiptul a fost locul nașterii și leagănul pentru o profundă cunoaștere ezoterică care a venit pe Pământ din locuri foarte dezvoltate din univers. Acea cunoaștere și conștiința au fost primite de către inimile și mințile oamenilor care trăiau în acel moment și care erau deschiși afluxului acestei noi conștientizări luminoase și revoluționare. Ei au fost artiștii, scriitorii, oamenii obișnuiți care aveau o inimă deschisă precum și unii dintre conducătorii care priveau dincolo de nevoia de putere. Arta, miturile și construcțiile monumentale ale vechiului Egipt sunt mărturia acestui profund și puternic impuls cosmic. Există un fel de magie în cultura vechiului Egipt pe care o puteți simți chemându-vă în timp ce vă plimbați printre ruinele templelor și mormintelor. Mulți dintre voi ați trăit vieți în această eră. Cunoașteți atât latura luminoasă cât și cea întunecată a cestei culturi. Simțiți în mod înnăscut ce s-a întâmplat cu cunoașterea ezoterică și puterile celui de-al treilea ochi – cum au fost abuzate în scopul luptelor pentru putere și a războiului. Unii dintre voi ați fost canale sau mediumi voi înșivă și ați simțit conexiunea unei vieți reale cu câmpurile de forțe supranaturale și energii mai înalte. Ați fost într-o dilemă care v-a rupt în două: cum să vă exprimați cunoașterea și inspirația într-un mediu care putea să le folosească pentru câștigul personal sau pentru a suprima libertatea și adevărul. Există o durere în voi în ceea ce privește abuzul de putere care a avut loc și s-ar putea să vă simțiți bântuiți încă de frica de a vă compromite integritatea atunci când începeți să vă folosiți darurile pentru a face citiri psihice, vindecare și canalizare în zilele de acum.

Sunt aici pentru a vă spune că puteți face acest lucru acum; vă puteți folosi capacitatea de a canaliza, simți energiile și să vă împărtășiți cunoașterea tărâmului interior, a vieții și a morții. Impulsul de lumină și conștientizare care a fost originea celor mai înalte expresii ale culturii Egiptene așteaptă încă să fie pe deplin primite. Ele nu au putut fi absorbite în totalitate în acel moment, deoarece conștiința umană de pe Pământ nu era încă pregătită pentru ele. Puteți compara cu nașterea unui copil mort. Acesta a fost purtat pe Pământ, dar nu putea încă trăi acolo; circumstanțele au fost prea dure, copilul prea fragil. Cu toate acestea, chiar dacă s-a născut mort, copilul a fost acolo și a fost observat, el a fost recunoscut de către unii ca fiind purtătorul luminii și al libertății. Sunteți chemați astăzi să vă aduceți înțelepciunea, intuiția și claritatea minții lumii, să o împărtășiți dintr-o inimă deschisă, fără nici un abuz de putere, onorându-vă umanitatea. Sunteți aici pentru a încheia o misiune, să îndepliniți o promisiune care v-a fost cândva foarte dragă. Voi sunteți aducătorii luminii. Sunteți aici pentru a crea schimbarea. Acum este posibil să faceți acest lucru fără să vă fie frică că vă pierdeți libertatea și integritatea.

Trăiți într-un timp diferit acum. Conștiința colectivă atinge limitele fricii și ale separării. Există o conștientizare în creștere că este nevoie de schimbare, nu numai la nivel exterior, ci o schimbare interioară, o schimbare a inimii. Omenirea începe să-și dea seama că energia de care este cea mai mare nevoie acum este Iubirea. Iubirea este energia conectării, ea recunoaște ceea ce unește oamenii, ceea ce-i face să fie la fel, ea crează empatie și compasiune. Iubirea este un constructor de punți. Iubirea este puntea dintre personalitatea umană și suflet, dintre viață și conștiință, dintre pământ și cer. Prezența Iubirii este în creștere în societatea umană în general. Din ce în ce mai mult, oamenii sunt încurajați să-și onoreze și să-și exprime natura lor individuală: acesta este un semn al iubirii. Să fii liber să explorezi cine ești și cum să te exprimi – fie că ești femeie, bărbat, tânăr, bătrân, sărac, bogat, etc. – este considerat în prezent tot mai mult a fi un scop dezirabil. Acesta este un progres incredibil. Chiar dacă realitatea nu se potrivește încă cu idealul în multe zone ale lumii, faptul că acest scop este exprimat acum în mod public ca fiind demn și esențial este un semn de expansionare a conștiinței.

Exprimarea liberă a naturii voastre individuale nu a fost posibilă în vechiul Egipt sau doar foarte limitată. Astăzi v-ați născut într-o lume în care există tot mai mult loc pentru viață din nou. Personalitatea umană cu toate pasiunile, emoțiile, și ciudățeniile sale, poate intra acum în lumina conștientizării și poate fi răscumpărată. Acesta este adevăratul scop al spiritualității, al adevăratei conștiințe: să onoreze și respecte viața în cea mai individuală expresie a sa, care este sufletul omenesc, și să-l ajute să înflorească și să se expansioneze prin creativitate și bucurie.

Pentru voi toți acum, modul de a conecta viața și conștiința în interior este să îmbrățișați faptul de a fi vii, să vă îmbrățișați emoțiile și natura voastră umană. Îmbrățișați-le fără să le judecați, acceptați-vă pe voi înșivă, fiți liberi! Dați drumul judecăților spirituale, nu vă reprimați pe voi înșivă, ci dați-i voie conștiinței voastre deschise să penetreze adânc în cele mai întunecate emoții ale voastre. Aceasta este alchimia pe care o căutați. Atunci când îi permiteți conștiinței și vieții, conștientizării și emoției să danseze împreună într-o îmbrățișare iubitoare, deveniți liberi. Veți învăța să înțelegeți mesajele din spatele celor mai întunecate și celor mai strălucitoare emoții ale voastre; veți lucra cu ele în loc să vă luptați cu ele. Viața este emoție. Viața, sub formă de emoție, îi strigă conștiinței: privește-mă, simte-mă, umple-mă cu lumina ta! Sufletul este purtătorul conștiinței și cu cât mai mult vă îmbrățișați emoțiile cu conștientizarea voastră, cu atât mai mult sufletul vostru poate coborî și fuziona cu personalitatea voastră. Atunci când acest lucru se întâmplă, vă simțiți vii și plini de bucurie, chiar dacă problemele vin și pleacă și vă confruntați cu problemele obișnuite cu care se confruntă toți oamenii. Bucuria este semnul cel mai sigur că deveniți întregi: o contopire între viață și conștiință, mereu în mișcare și în dezvoltare și ținută, în același timp, în siguranță în brațele Eternității.


© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.