joi, 27 aprilie 2017

O perspectivă asupra statului în două luntre sau pe două scaune


Din ciclul De ale mele

Am fost ghidată astăzi să abordez o problemă pe care noi, românii, o cunoaștem ca și statul în două luntre sau cu fundul pe două scaune, efectul fiind în ambele cazuri același: cazi între ele și pentru noi ca oameni nu este deloc un lucru plăcut.

Acum, de ce acest subiect și nu o actualizare? Pentru că este mai mult decât o actualizare a momentului și m-aș bucura să fie mai degrabă o conștientizare pentru mulți. Deși tiparul la ceea ce se întâmplă este ”chiar pe nasul nostru”, mulți nu-l pot vedea. M-am întrebat de multe ori care este motivul pentru care lucruri care sunt ”la mintea copilului” adulții nu le pot vedea – și aici mă refer la sensul, tiparul și efectele acelor lucruri.

M-am întrebat cum este posibil ca oameni care citesc atâtea postări și articole spirituale să aibă pe pagina lor de facebook o postare cu învățături spirituale pentru ca următoarea postare să fie o rugăciune către ... Ceea ce am mai observat este că această categorie de oameni este cea mai expusă furtunilor energetice prin care trecem cu toții și din care unii ies mai șifonați decât alții.

La o analiză nu foarte aprofundată este vorba de trei categorii de oameni: prima, cei pe care-i numim ne-treziți, profund ancorați în 3D și care nu sunt zguduiți chiar atât de rău pentru că încă nu au ajuns la nivele la care să fie sau care au ales să-și continue calea în 3D, o a doua categorie a celor treziți care știu ce se întâmplă și recunosc imediat despre ce este vorba și se adaptează situațiilor și curgerii energiilor cât de bine pot să o facă, și am lăsat intenționat la urmă o a treia categorie, cea a indecișilor.

Ei bine, acești indeciși sunt cei care stau în două luntre și cu fundul pe două scaune și pentru că nu sunt ancorați nici aici – în vibrațiile mai înalte – și nici acolo – în vibrațiile mai joase – sunt ca frunza pe apă, purtați de valurile de energie în toate părțile și direcțiile.

Ce se întâmplă, de fapt? Dacă privim cu atenție mintea umană, creierul uman, de fapt, putem vedea că el este străbătut de numeroase caneluri, șanțuri care nu sunt la toată lumea la fel. Ce sunt aceste caneluri și șanțuri din punct de vedere energetic? Sunt ”drumurile” pe care și le-au făcut gândurile și convingerile noastre.

Orice gând pe care îl avem va urma un traseu energetic în mintea/creierul nostru. Este ca și intrarea într-un labirint în care ”ieșirea” este semnalizată de către aceste caneluri/șanțuri energetice. Când persoana nu este conștientă de gândurile cărora le oferă sălaș, acestea vor intra și vor urma calea stabilită deja și vor forma sistemul de gândire și manifestare a persoanei.

Cum s-au format aceste caneluri/șanțuri? Destul de simplu: prin educația primită în familie, școală, societate, religie, etc. Pentru a schimba traseele gândurilor noastre este nevoie să devenim în primul rând conștienți de ele și apoi să le înlocuim și să rescriem aceste canale/șanțuri croind pur și simplu altele lăsându-le pe cele vechi să se ”înfunde” prin nefolosirea lor.

În acest punct afirmațiile pozitive sunt foarte valoroase cu condiția ca acest stadiu să devină unul conștient și să fie urmat cu perseverență. Nu că astăzi fac afirmații pozitive, mâine nu am chef, poimâine am uitat și îmi amintesc de ele din nou după câteva săptămâni sau când văd o postare pe pagina vreunui prieten.

Repet, este doar o primă etapă care are rolul de a crea noi trasee gândurilor noastre. În momentul în care am reușit să formăm aceste trasee noi, deși unele gânduri ar putea să mai intre pe cele vechi, dar dacă practica noastră a fost/este serioasă, le vom recunoaște imediat și le vom putea re-direcționa pe noul traseu. Nu este o etapă chiar ușoară și, desigur, nici finală. Așa cum o șosea se construiește destul de greu acolo unde terenul nu este favorabil și are nevoie apoi de mai multă întreținere decât altele ca să rămână practicabilă.

Aici vreau să vă atrag atenția asupra faptului că cei care au re-programat mintea și gândirea umană cu eoni în urmă cunoșteau/cunosc modul de funcționare al minții umane și vă vor bombarda în continuare cu același tip de informații/gânduri pentru a nu vă da posibilitatea să rescrieți vechile trasee. De voi depinde ce alegeți.

Dacă ați reușit să vă rescrieți și măcar parțial, dar perseverați în continuare, vechile trasee energetice ale gândurilor voastre, veți începe să observați anumite discrepanțe între ceea ce este și ceea ce vi se spune. Veți deveni, altfel spus, un căutător al sensurilor mai profunde.

Dar este nevoie să rămâneți pe această cale pentru a putea avansa mai departe. Dacă începeți să oscilați și aici și acolo, veți fi și aici și acolo, nici aici nici acolo, adică în ”voia sorții” cum le place unora să spună. Nu există ceva numit ”voia sorții”. Există doar indecizia voastră dată de ”eu cu cine votez?” Cu cine alegeți dragilor, cu cine VOI alegeți sau dacă nu o faceți, vă aleg (culeg) ”ei”.

Acum, am menționat cuvântul rugăciune și nu am să-l las în aer pentru că aș vrea să vă atrag atenția asupra unui lucru. Toate rugăciunile pe care le-am văzut vehiculate pe facebook sunt rugăciuni de tipul ”dă-mi Doamne, fă-mi Doamne, miluiește-mă Doamne, fie-ți milă de mine păcătosul Doamne,....” sper că ați prins ideea.

Toate aceste ”cereri” fac parte din practica religioasă, deși în învățătura religioasă apare clar îndrumarea ”De aceea vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit deja și le veți avea.” Este vorba mai degrabă de o recunoștință exprimată pentru tot ceea ce vi s-a dat deja, dar nu ați fost încă în stare să atrageți spre voi datorită modului de gândire care v-a fost inoculat. Credeți că nu este cunoscut modul în care se manifestă creația conștientă de către cei care vă fac să cereți? Atunci sunteți cam nevinovați și naivi, dragilor.

Acum, o altă problemă ar reprezenta-o ceea ce ”cereți”. Dumnezeu ne-a dat și ne dă în permanență totul, tot ceea ce este Creație Divină. Dumnezeu nu vă poate da ceea ce nu este Creație Divină pentru că nu are nici o bază, este pur și simplu creația mentală umană și nu este susținută de nimic Divin. Dumnezeu nu vă poate da mila sa pentru că Dumnezeu v-a dat și vă în permanență IUBIREA Sa. Pentru Dumnezeu conceptul 3D de milă nu există. Pentru Dumnezeu singurul ”lucru” care există este IUBIREA.

Voi cereți abundență dar o limitați la câteva lucruri care sunt constructe umane perisabile și pe care vă mirați că nu le primiți, deși prin exact cererea pe care ați formulat-o le-ați îndepărtat de voi! Dacă Dumnezeu ar fi om, l-ați fi disperat de mult. Norocul nostru că nu este și că nu are, prin urmare, nici constructul uman de răbdare și de suportabilitate.

Deci, a sosit momentul să alegeți cu cine votați, dragilor, pentru că furtuna se întețește tot mai mult și dacă nu v-ați ales tabăra în care să vă înfigeți rădăcinile, vă va spulbera. Suntem cu toții minunat de perfecți în imperfecțiunea noastră, suntem fiecare exact așa cum Sufletul/Sinele nostru ne vrea în acest moment. Problema este că momentul nu este bătut în cuie și că noi trebuie să curgem cu fiecare moment în direcția pe care NOI o alegem.

Dacă o facem conștient, avem toate șansele să o facem cu grație. Dacă nu alegem sau o facem inconștient, vom da peste toate pragurile și barajele care nu au alt rol decât cel de a tria. Alegeți pentru VOI, dar alegeți CONȘTIENT, dragilor, pentru că altfel veți afla ce înseamnă să treceți prin urechile acului. Și nu este vorba absolut de nici o bogăție materială așa cum vi s-a spus. Dar asta veți afla singuri, pe propria voastră piele cum se spune.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.