vineri, 1 februarie 2019

Călătoria Interioară


Mama Maria canalizată de Pamela Kribbe

Dragi prieteni, eu sunt Maria cea care vă vorbește. Vă salut pe toți și mă bucur să vă văd aici.

Să știți că noi vă iubim și să știți că sunt ghizi spirituali în jurul vostru care sunt ca niște vechi prieteni. Din punctul nostru de vedere sunteți doar la o clipire din ochi distanță. Dar pentru voi, lumea spirituală pare atât de departe și acesta este motivul pentru care vă îndoiți adeseori de voi înșivă și ezitați să credeți în vocea intuiției voastre.

În viața voastră de zi cu zi deveniți absorbiți de activitățile zilnice și de oamenii și situațiile care vă atrag atenția. Așa că, șovăiți pentru că în mod continuu vă observați lumea prin simțurile voastre: prin ochii, urechile și nasul vostru. Impresiile senzoriale vă pot priva de viziunea realității voastre interioare, a dimensiunii voastre interioare. Ba mai mult, ați fost instruiți să gândiți mult prea mult, să adunați și să organizați informațiile din mediul vostru înconjurător cu mintea și de-acolo să răspundeți lumii. Dar dimensiunea lumii spirituale care, de fapt, trece prin voi și din care faceți și voi parte, este literalmente foarte aproape atunci când știi cum să intri în ea.

De fapt, intrarea în lumea interioară înseamnă să te retragi din lumea exterioară și să devii pe deplin ancorat în corpul și în sentimentele tale. Intuiția voastră și corpul vostru sunt două dintre căile, două punți, ca să zicem așa, care vă dau posibilitatea să vă întoarceți spre interior. Dacă intrați în mod conștient în corpul vostru, acesta vă oferă o cale de a vă apropia de ceea ce este spiritual în voi. Apoi, literalmente, eliberați lumea exterioară, acea lume a simțurilor, lumea mulțimii și zgomotului din jurul vostru și deveniți din nou conștienți de voi!

Conectarea cu corpul vostru vă crește conștientizarea, așa că, faceți-o acum. Coborâți cu conștientizarea din cap de-a lungul spatelui vostru, a picioarelor și apoi în Pământ. Fiți complet prezenți și conștienți doar de voi înșivă și dați drumul la orice altceva. Simțiți prezența vie din interiorul corpului vostru și faceți o respirație profundă din abdomen. Apoi vom face o călătorie interioară care vă aduce mai aproape de spiritual.

Imaginați-vă că vă aflați într-o pădure. Vă plimbați pe-acolo cu câte un copil de fiecare mână. În stânga voastră este o fată, iar în dreapta voastră, un băiat. Vă plimbați prin pădure și simțiți că trebuie să fiți undeva, o anumită urgentare pe care o simțiți în voi să porniți să căutați. Aveți sentimentul că pădurea însăși vă oferă indicii, așa că, vă uitați după cărări sau spații deschise care să vă pună pe cale, deși nu sunteți siguri încotro este. Dar aveți sentimentul că este vorba de ceva ce are nevoie de finalizare.

Copiii care stau de fiecare parte a voastră nu sunt oarecum dispuși să vă însoțească în căutarea voastră. Aplecați-vă spre ei pentru o clipă și încercați să înțelegeți ce exprimă ei. În stânga voastră este o fată care se teme. Este refractară la a fi purtată pe aceste căi necunoscute. Vă strânge de mână și se agață de ea cerându-vă să rămâneți acolo unde ea se simte în siguranță. Vă roagă să rămâneți aici și dorește să trăiți în locul în care vă aflați acum. Vă spune că acum știm ce avem și că este bine aici. Fata reprezintă frica din voi.

Pădurea este în regulă, este, de fapt, o pădure frumoasă, dar tot simțiți că ceva lipsește. Știți că există un loc, un ținut, dacă doriți, în care știți că vă potriviți mai bine, în care natura voastră se poate manifesta mai mult și mediul înconjurător este mai dătător de viață. Prin urmare, simțiți un conflict interior din cauza acestei frici, pentru că voi știți că vă aflați într-o călătorie interioară către acel nou ținut.

Apoi vă uitați la băiețelul din partea voastră dreaptă. Stă acolo cu o frunte încruntată și arată mânios și spune ”Nici măcar să nu te gândești să mergi acolo. Nu am încredere în asta.” Băiețelul este atent la pericole și se gândește că sunteți nedemni de încredere și nebuni să urmăriți ceva la care nu-i cunoașteți rezultatul. Vrea să vă tragă înapoi și, empatic, vă spune să rămâneți aici.  

Observați-vă atitudinea față de acești doi copii. Găsiți că vă împovărează sau vă irită sau simțiți că ar trebui să-i ajutați oricum, deoarece ei vă aparțin vouă? Nu puteți intra în noul ținut pe care-l căutați fără să-i luați pe cei doi copii cu voi pentru că nu puteți ajunge acolo singuri. Destul de ciudat, aveți nevoie de cei doi copii ca să găsiți acel ținut.

Așa că, vă așezați și vă uitați direct la copii. Prima dată vă uitați la fată și puteți vedea frica în ochii ei în timp ce vă spune ”Mi-e frică de necunoscutul din pădure, de întuneric, de animalele sălbatice. De fapt, nu îndrăznesc să plec de aici. Nu știu în ce ar trebui să am încredere. Nu simt nici o ghidare, nici o direcție.” Priviți adânc în ochii ei și spuneți-i ”Eu sunt direcția și ghidul vostru. Aveți încredere în mine.” Vedeți dacă-i puteți transfera acel sentiment pozitiv astfel încât să se înmoaie puțin. Uitați-vă la limbajul corpului ei și apoi întrebați-o ce are nevoie de la voi ca să aibă încredere în voi. Oferiți-i acea încredere și ajutați-o să-și elibereze mintea. Spuneți-i că poate veni întotdeauna la voi pentru sfaturi și că o veți proteja și că o iubiți necondiționat. Vedeți cum o licărire de entuziasm și de o nouă încredere apare în fată. Acum mâna ei stă liniștită într-a voastră.

Acum întoarceți-vă înspre băiat. Băiatul este mânios și din această cauză este profund supărat. Băiatul reprezintă armura pe care voi v-ați construit-o, rezistența față de încrederea în viață. Băiatul spune ”Nu am să mai permit să ne fie adusă nici o vătămare. Te voi proteja de acest lucru, așa că trebuie să asculți ce-ți spun. Vreau să te protejez de și mai multe răni, de și mai multă durere. Ai avut destulă durere în viața ta. Voi veghea asupra ta și te voi apăra. Hai să stăm aici și să nu continuăm să căutăm mai departe. Suntem în siguranță aici și poți construi un loc sigur aici sau poți găsi o peșteră în care ne putem ascunde.”

Simțiți o oarecare tristețe în inima voastră pentru acest băiat pentru că este bine intenționat. Vrea să vă ajute să vă ușurați durerea și să evitați orice repetare a rănirii. Dar ceea ce el face, de fapt, este să vă rețină de la orice nouă fericire, de la o profundă conectare și deschidere spre viață. Băiatul reprezintă rezistența voastră opusă vieții și atitudinea voastră defensivă. Vedeți dacă puteți ajunge la el și conectați-vă cu el prin ochii voștri sau în orice alt mod. Spuneți-i că înțelegeți motivul pentru care este atât de mânios. Nu i-a fost niciodată explicat cu claritate motivul pentru care a trebuit să treacă prin anumite traume în viața lui și de ce acele lucruri au apărut în calea sa. El răspunde la o durere din el însuși pe care nu o înțelege.

În voi este un sentiment, o cunoaștere că această durere a avut un motiv, că a făcut parte din calea voastră. Aceasta este o cunoaștere pe care nu este necesar să o exprimați în cuvinte, ci doar ca sentiment. Încercați să transmiteți această cunoaștere băiatului privindu-l în ochi sau prin expresia feței voastre. Este sentimentul că vă aflați într-o călătorie foarte lungă și că totul este o piesă a puzzle-lui; că ar trebui să continuăm să avem încredere în curgerea vieții care va aduce lucruri noi și că acea durere veche va fi spălată dacă rămânem deschiși.

Vedeți dacă mușchii băiatului încep să se relaxeze puțin atunci când vă puneți mâna pe umărul lui. Poate că puteți simți că o mare tristețe trăiește în acest băiețel. O întristare pentru ceva ce a fost cândva și acum s-a pierdut. Apoi spuneți-i băiatului ”Avem nevoie de tine. Eu, și fetița de lângă mine, avem nevoie de tine. Forța ta de viață, pasiunea ta, este necesară pentru a ne împlini călătoria. Prin urmare, îndrăznește să lași pasiunea să curgă din nou; îndrăznește să intri în nou, pentru că curajul și dedicarea ta sunt esențiale pentru această călătorie.” Apoi mergeți toți trei împreună, iar copiii se transformă și sunt așa cum ar trebui să fie copiii: veseli și plini de înflăcărare și dornici de aventură. Ei nu se preocupă de ziua care vine după mâine și de ceea ce urmează – ei au încredere în prezent. Acum vă dați voie să fiți conduși de către copii și îi lăsați să se joace liber.

La un moment dat, ajungeți într-un spațiu deschis în pădure unde începe un nou peisaj. Pare că plantele și copacii și animalele au o mai mare strălucire. Priveliștea pare să vă invite și să vă întâmpine cu bucurie, așa că intrați în acest ținut verde. Simțiți cum o lumină și o ușurință coboară asupra voastră și treceți granița dintre acea pădure veche și noul ținut. Copiii dansează în jurul vostru și aleargă în noul ținut.

Vă simțiți Acasă aici – vă simțiți liberi. Urmele voastre sunt luminoase și voi inspirați o energie care nu este din această lume. Simțiți fuziunea acestui loc spiritual cu cel pământesc; nu sunt despărțite unul de celălalt. Există un loc pe Pământ pentru voi, figurativ și literal, un loc fizic care este și un loc spiritual în care puteți experimenta spiritualul și pământescul unite.

Învârtiți-vă pe acolo o vreme, sau așezați-vă, sau întindeți-vă pe iarbă. Simțiți soarele pe pielea voastră și viața din jurul vostru: păsările, insectele, animalele, florile – totul trăiește în acum. Copiii se joacă și dansează primprejur, iar la momentul potrivit îi chemați la voi. Când se așează alături de voi, întrebați mai întâi fata: ”Ce este important acum pentru mine în viața mea pe Pământ? Trimite-mi un mesaj sau un sentiment. Ce este important pentru mine acum?” Lăsați fata să vă spună printr-o privire sau un cuvânt, sau un gest. Simțiți și cum vă încurajează, cum ea a devenit oarecum un ghid pentru voi, în timp ce înainte a fost invers.

Apoi întoarceți-vă către băiat și lăsați-l să vă spună ceea ce consideră important pentru voi. Este ceva ce puteți face pentru voi înșivă, ceva care să vă susțină? Întrebați-l ce este important după părerea lui. Apoi, mulțumiți-i copilului și lăsați-l să se joace mai departe. Întoarceți-vă înspre voi în liniște, în prezent, și știți că puteți face oricând această călătorie interioară prin retragerea din viața voastră de zi cu zi și din ceea ce vă ocupă atât de mult timpul încât vă face să pierdeți legătura cu voi înșivă.

Când simțiți ceva ca fiind inconfortabil în voi, acest lucru se datorează faptului că sunt copii în jurul vostru care doresc să opună rezistență, care vă spun că nu este nevoie să schimbați nimic, că trebuie să lucrați în continuare și să vă adaptați situației. Acelea sunt vocile fricii, ale neîncrederii, simbolizate de fată și de băiat. Dar tocmai acei copii, acele emoții, vă fac să plonjați mai adânc în voi înșivă atunci când îndrăzniți să fiți propriul vostru ghid. Prin rezolvarea și eliberarea acelor emoții, o realitate mai profundă poate ieși la lumină. Acești copii au un mesaj valoros pentru voi, așa că, dați-le voie să vorbească. Dacă aveți compasiune pentru emoțiile voastre, ele se vor transforma în vocea intuiției voastre. Balastul greu cade și copiii încep să reprezinte natura voastră intuitivă.

Faceți în mod regulat această muncă interioară. Dacă descoperiți că în anumite situații și cu anumiți oameni nu vă simțiți confortabil, consultați-vă cu copiii din interiorul vostru. Chemați-i și luați-i cu voi în acel alt ținut în care vă simțiți Acasă și în siguranță. Acesta este locul în care pământescul și spiritualul se suprapun și fuzionează. În acel ținut vă puteți întâlni și cu noi, iar noi vom face tot ce ne stă în putință să vă încurajăm să continuați să intrați în dialog cu părțile copil din voi.

Cu cât mai mult intrați într-un dialog interior cu voi înșivă, în pace și simplitate, cu atât mai puternic energia cosmică curge prin voi. Astfel, vă întăriți legătura cu ceea ce numiți lumea spirituală – lumea cealaltă. Acea lume este aici și acum. Este în aceiași măsură o parte a voastră cum este corpul vostru pământesc și cele cinci simțuri ale voastre. Intenția sufletului vostru este ca această cealaltă lume să fie baza vieții voastre aici pe Pământ, pentru că aceasta este cea care vă direcționează viața. Vă arată ceea ce este cu adevărat important. Prin urmare, puneți-vă încrederea în voi atunci când intrați în această dimensiune interioară. Ghidul vostru aici este cunoașterea voastră interioară, sentimentele voastre.

Când intrați în dimensiunea interioară, este nevoie să dați drumul la ceea ce ați fost învățați, la modul în care evaluați lucrurile cu mintea voastră, la a privi ca real doar ceea ce puteți observa cu simțurile voastre. Cunoașterea voastră interioară este cea care vă spune dacă ceva este adevărat și are sens pentru voi. Aveți încredere în asta! Este ceea ce face ca partea voastră spirituală să fie mai prezentă pe Pământ și să poată curge în viața voastră de zi cu zi.

Vă mulțumim pentru prezența voastră aici. Vă iubim.

© Pamela Kribbe

Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.