miercuri, 6 februarie 2019

Problema scopului – Consiliul


Prin Ronald Head

Credem că este nevoie să abordăm din nou problema scopului. Tot mereu întrebați acest Consiliu, și multe alte canale, ”Cum pot să-mi găsesc scopul?” ”Care este scopul meu sau al nostru?” ”Ce ar trebui să fac?” Avem în lista întrebărilor care ne-au fost adresate mai mult de o duzină care întreabă, sub o formă sau alta, acest lucru. Îl vom aborda acum din nou și, probabil, veți înțelege că problema stă în ideile voastre preconcepute despre ceea ce poate fi un scop acceptabil.

Este o mamă care citește asta și care este epuizată de îngrijirea a trei copii. Ea face foarte bine una dintre cele mai puțin apreciate munci. Îi ține hrăniți, îmbrăcați, adăpostiți, sănătoși și amuzați. Și face acest lucru cu mai puține resurse decât ar dori să aibă. A încetat să-și mai dorească multe pentru ea însăși de câțiva ani.

În momentele ei de liniște se lamentează că nu are suficient timp pe care să-l dedice găsirii scopului ei în viață.

În diferite grade, aceasta este o ilustrare excelentă a tuturor celor care ”nu-și pot găsi scopul”. Vă întrebăm ceva, ar trebui această mamă să știe că nu crește un lider mondial remarcabil? Ar trebui să știe că unul dintre acești copii s-ar putea să devină un cercetător care dezvoltă un tratament pentru mai multe boli mortale? Dacă nepoata unuia dintre acești copii ar putea deveni cel mai excepțional învățător?

V-a fost vândută ”o listă de bunuri” despre ceea ce este important în lumea voastră și ceea ce nu este. Și apoi v-a fost indusă și ideea că ați putea fi ”nu suficient”. În lumea voastră, așa cum este ea în prezent, despre o persoană poate fi crezut că ar merita foarte mult dacă poate juca foarte bine un joc, sau să arate bine în fața camerelor de luat vederi, sau să citească cu o voce plăcută. Aceste persoane pot cere salarii foarte mari și trăi în case scumpe, etc. Învățătorii, vindecătorii, fermierii, etc. care își trăiesc viața în beneficiul celor din jurul lor, este de așteptat să ceară foarte puțin sau chiar nimic pentru ceea ce ei fac.

Ce spune asta despre valoarea care este dată unei vieți obișnuite, dar bine trăite? Cum ar putea să vă afecteze ideile despre care ”ar trebui” să fie scopul vostru?

Tot ceea ce tocmai am discutat este rezultatul lucrurilor care ați fost învățați, sau pe care le-ați învățat prin observare, în viața voastră. Toate au fost determinate de alții și acceptate de voi. V-ați întrebat vreodată ce vreți voi să faceți în viața voastră? Este o idee prea egoistă?

Trăiți în judecarea voastră înșivă prin compararea voastră cu ideile acceptate ale altora, dintre care unii sunt de multă vreme morți. Vedeți?

Haideți să vă spunem noi care este cu adevărat scopul vostru.

Din perspectiva voastră, atunci când în societatea voastră cineva este foarte vizibil sau chiar cineva care profesează o profesie pe care o respectați, sau cineva care și-a dedicat viața publică în beneficiul societății, voi credeți că el sau ea își urmează scopul, scopul ei, scopul lui în viață. Și poate fi cazul ca ceea ce ei fac să urmeze o intenție luată înainte de întrupare.

Cu toate acestea, ocupația în sine nu este un indicator. Scopul fiecărui om pe planeta voastră este, și a fost întotdeauna, să-și ridice și să-și expansioneze conștiința de sine ca individ, și pe cea a colectivului omenirii. Sinele Mai Înalt sau sinele divin, ghizii și învățătorii individului, au scopul, pe parcursul acelei vieți, să-i aducă individului ceea ce este cel mai necesar pentru a îndeplini acest scop general.  

Dacă creșterea și expansiunea conștiinței vor fi cel mai bine servite de experiența de a fi fermier, atunci va fi fermier. Dar, viața nu înseamnă niciodată învățarea unei singure lecții. Și cel mai adesea, viața nu este doar despre învățare. Este chiar posibil să aveți o viață care este o perioadă de odihnă, o răsplată. Dar răsplata sau pedeapsa nu este impusă nimănui doar pentru că unii care stau și judecă undeva au luat o decizie. Este decis ceea ce este cel mai necesar de către sufletul însăși după multă consiliere.

Acum încercați să vă luați la trântă cu această idee și cel mai probabil nu veți reuși să faceți acest lucru. Nu sunteți echipați cu abilitatea, informațiile și nici cu punctul de vedere al unei ființe care a trăit nenumărate vieți și care are toată acea experiență cu care să ajungă la acea înțelegere. Totuși, voi sunteți exact acea ființă în adevărata voastră esență.

Și răspundeți veșnic cu ”De ce?” Și noi răspundem veșnic cu ”Pentru că asta este ceea ce ați ales.” Vine momentul în care evoluția voastră va permite ca o astfel de cunoaștere să fie a voastră. Voi, omenirea, ați decis că așa trebuie să fie și așa va fi.

Între timp, veți fi cel mai bine serviți de încrederea că sufletul vostru vă va aduce exact ceea ce aveți nevoie, exact atunci când aveți nevoie. Puțini dintre voi ați învățat acest lucru. Și este în ordine așa. Totul este în ordine. Veți ajunge să și vedeți și acest lucru.

Acum, dacă ne-am explicat destul de bine, ați putea începe să vedeți că ”scopul” vostru este ceea ce stă în fața voastră să faceți astăzi. Ca orice altceva în viața voastră, acesta este un lucru mereu în schimbare și în evoluție. Electricianul de astăzi este convins că a vrut să fie cowboy când era mai tânăr. Apoi a studiat ca să fie artist. Aproape că nu vă poate spune ce s-a întâmplat de a ajuns unde este astăzi. Dar, destul de ciudat, se bucură cu adevărat să picteze acum că nu este nevoie să fie perfect în asta. Bucurați-vă la maxim de ziua în care vă aflați. Găsiți în fiecare zi ceva pentru care să fiți recunoscători. Spuneți-i sufletului vostru. Aveți încredere în el. Și spuneți-i și acest lucru.

Acordați-vă credit că sunteți într-o călătorie dedicată căutării adevărului a cine voi sunteți. Dacă acest lucru nu ar fi adevărat, nu ați fi pus întrebarea pe care ați pus-o și nici nu ați fi ajuns cu cititul atât de departe. Sunteți uimitori. Sunteți ființe divine cu o lumină minunată. Voi schimbați lumea. Doar nu presupuneți că trebuie să o faceți singuri.  


Traducere Monica Poka

link catre articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.