sâmbătă, 29 octombrie 2016

Rupeți Lanțul – Consiliul


De Ronald Head

Revenim din nou cu un subiect important în scopul de a-l aborda dintr-o perspectivă la care probabil că încă nu v-ați gândit. Vă rugăm să înțelegeți că unul dintre motivele pentru care facem acest lucru este că abordând aceste subiecte din nou și din nou, voi, pentru că ați crescut în înțelegerea voastră, veți înțelege mai mult din subiect.

Timp de mii de ani ați fost învățați cu grijă să plasați sau acceptați controlul vieților voastre în lucruri, instituții și oameni care sunt în afara voastră. Nu v-ați dat seama ce se întâmpla. Nu v-ați gândit că ați avea de ales. Iar această credință a fost încurajată, uneori în mod inconștient și uneori destul de intenționat.

Gândiți-vă la cum arată viețile voastre astăzi. Sunt printre voi cei pentru care aceste lucruri nu mai sunt adevărate. Dar cei mai mulți dintre voi ați oferit controlul banilor, angajatorilor, doctorilor, clerului, grupurilor aristocrate, guvernului, bolii, etc. Aproape că nu există nici o parte din viața voastră asupra căreia să aveți cu adevărat putere.

Acum, ceea ce noi vă cerem nu este ca neapărat să vă revoltați. Vă cerem să priviți, să deveniți conștienți și să vă luați propriile voastre decizii. Atunci când vă luați propria voastră hotărâre, decizia poate fi luată numai din propriul vostru spațiu de putere. Puteți decide să faceți ceea ce altcineva vă recomandă. Dar nu este același lucru cu a spune ”Trebuie să fac asta” sau ”Trebuie să fac aia”. Ar trebui ca mai degrabă să fiți în măsură să spuneți ”Am decis să” sau ”Am ales să”. Puteți simți diferența dintre aceste afirmații?

Dacă priviți lumea din jurul vostru chiar acum, veți vedea multe situații ale vechii lupte pentru propria viață a celor care-și cer dreptul de a-și lua puterea înapoi. S-ar putea ca, de fapt, să nu aveți de luptat cu nimeni altcineva decât propria voastră minte. Dar lupta voastră va fi la fel. Și uneori veți descoperi că oponentul vostru este mic, liniștit și extrem de bine ascuns.

Vom spune că unele lucruri nu sunt nici măcar din această viață, dar ele au făcut parte din cultura familiei voastre pentru o perioadă de timp foarte lungă. Ați preluat atitudini și convingeri de la părinții și bunicii voștri. Toată lumea o face și a făcut-o întotdeauna. Ei au învățat de la părinții lor și tot așa mai departe. Acestea pot avea legătură cu sănătatea, banii, puterea personală, valoarea personală, deșertăciunea – chiar orice. Aceste lucruri vă condiționează răspunsurile timp de o viață … cu excepția cazului în care nu o fac.

Puteți rupe lanțul. Dar este necesară o conștientizare a problemei și apoi luarea unei decizii. Și mai mult ca sigur că veți da peste o ceapă cu multe straturi de coajă pe care să le curățați din momentul în care ați început să o faceți. Dar faptul de a începe vă va aduce rezultate imediate și pline de fericire. Puterea personală, puterea sinelui, este adevărata libertate. Aceasta este singura libertate adevărată.

Și am dori să mai adăugăm o idee aici astăzi. În loc să vă gândiți ”Ce pot eu să fac?” gândiți ”Cum trebuie să fiu? Cum aș vrea să răspund la asta de acum încolo?”

Călătoria voastră pe această cale vă va duce la realizarea adevăratei voastre naturi. Și asta este ceea ce ați venit să faceți, pentru voi înșivă și pentru toți cei din jurul vostru.


O zi bună.


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.