vineri, 16 septembrie 2022

Cheile către Libertate - partea a 3-a

 

Adevărul Magiei 

Pentru ca sistemul să se schimbe fără afișarea puterii și armelor folosite în mod obișnuit, este necesară o completă modificare a puterii. Astăzi, majoritatea înțeleg puterea ca forță, ca tărie, ca arme și capacitatea de a le folosi. Ceea ce este de ”partea” noastră, ”partea” revoluției pașnice, este că ceea ce este, de asemenea, susținut profund ca principiu universal, este magia. 

Magia este doar manipularea materiei în moduri atipice. Acest lucru poate fi îndeplinit cu o ființă care înțelege arta visării. Este intenție și așteptare. Cere claritate și puritate – chiar lucrurile care s-a încercat să fie încurcate cu acest experiment. Alimentele, mass-media, religiile și educația le-au luat în stăpânire și le-au forțat să iasă din voi – insuflându-vă în schimb idei despre puterea care include superioritate, competiție și forță brută. 

Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Gândiți-vă la Gandalf. Sunt legende în cultura voastră care continuă să existe pentru că în ele se află sămânța adevărului – o forță mistică, interioară, învinge de fiecare dată forța brută. Acea forță interioară este una pe care voi o dețineți. 

Ca să răspund la întrebare (Cum să obținem schimbarea fără o revoluție violentă?) răspunsul va suna circular. Totuși, vă este cunoscut pentru că el conține și adevăr. Mențineți o concentrare interioară. Lăsați ca tot ceea ce faceți să permită dezvoltarea în continuare a clarității. Mâncarea pe care o mâncați și practicile în care vă angajați, fie vă susține, fie vă suprimă puterea interioară. Alegeți în mod conștient. 

Mișcarea de la arme (renunțarea la) se produce atunci când frica se va diminua. Ca să oprim frica, va trebui să o înlocuim cu un sentiment de putere – IM-puternicire. 

Nu există nici un mister care să nu poată fi elucidat cu ajutorul limbajului și legendelor culturii noastre. Uitați-vă atent la ceea ce a fost de obicei luat în derâdere sau judecat ca irelevant pentru indicii. Acolo vom descoperi comori și informații utile. 

Din nou, colaborarea și unitatea sunt cele care vor anula orice demonstrație de forță militară. Dacă toată lumea este la bord, preluarea va fi O SINGURĂ mișcare coregrafiată fără întreruperi. 

Noi suntem CEL pe care îl așteptăm.


Cum să formezi un sclav 

Sunteți convinși că severitatea acțiunilor voastre este un indicator a cât de barbari sau de civilizați sunteți. Ce este, de fapt, civilizația? Este gradul de comoditate disponibil omului de rând? Este, sau mai degrabă nu ar trebui să fie, semnul distinctiv al progresului? Etichetăm superioritatea civilizației într-un mod foarte specific. Are de-a face cu cât de mult este disponibilă fizic să te conectezi cu ea sau să o pornești. 

”Superioritatea” civilizată în adevăratul său sens, este un atribut mult diferit. Există grupuri mici de oameni ”necivilizați” în locuri izolate care sunt formate din oameni iluminați. S-ar putea ca noi să nu le putem înțelege practicile sau modul de viață, totuși acestea izvorăsc din respectarea și onorarea vieții – întregii vieți. 

Ei nu subscriu ideii de deșeuri; toate părțile vegetației, animalele și oamenii sunt sacre și folosite în mod egal. Dacă acolo nu există biblioteci pline cu literatură, asta înseamnă doar că se folosește, în schimb, arta comunicării verbale. 

Noțiunea că întregi grupuri de oameni trebuie să fie conștienți de acțiunile fiecărui alt grup de oameni, vine din ego. Este născută din importanța de sine. Ceea ce cineva are de spus despre fizica nucleară nu are nici un efect asupra talentului maestrului pescar. Fiecare adaugă valoare vieții ca întreg. Inteligența relativă a unuia nu depinde de conștientizarea sau cunoștințele sale despre mecanica ambelor. 

Ucenicia, lucratul cu ziua, stagiile de practică sunt terenuri fertile pentru excelență și dezvoltare unică. Acest model de om ”știe tot” a apărut în scopuri de conformare, superioritate, competiție și atenuare a simțurilor. Efectul unui flux constant de informații noi și necorelate între ele asupra creierului, dezactivează capacitatea de focalizare și concentrare. Cum puteți inventa alternative de energie liberă, gratuită, când vi se cere să prezentați părți de discurs în mai multe limbi împreună cu liste de războaie și dictatori morți? 

Cunoașterea nu este un lucru rău. Cu toate acestea, cerințele de memorare și capacitate uniformă impuse copiilor mici, este criminală. În momentul în care creierul este cel mai maleabil și mai deschis către o dezvoltare rapidă, este ținut strâns într-o cutie de date care prezintă puțin interes, dacă nu chiar deloc. Asta este o mutilare la fel de distructivă ca mutilarea fizică făcută fetelor în unele culturi atunci când ajung la maturitatea sexuală. Scopul acesteia este să inhibe plăcerea și să stopeze orice posibilitate de exprimare liberă și unică – definirea scopului și capacității omului; să creeze sclavi. 

Acest program de înrobire atinge fiecare aspect al culturii, indiferent de nivelul ei de avansare ”civilizată”. Este o interpretare greșită să etichetezi orice parte a omului ”superioară” oricărei alte părți. Implicațiile acelei etichete întăresc separatismul, elitismul și polaritatea. 

Omul, în ansamblu, a fost manipulat și exprimarea acestuia este diversă. Libertatea este evidentă în încrederea în sine lipsită de comparație – în acceptarea strălucirii individuale care atinge culmile posibilităților, negrevate de reguli, așteptări sau de ceea ce s-a făcut înainte. Libertatea este auto-definită. 

Tu ești cel pe care l-ai așteptat.


Rămânerea fără ”timp” 

Antecedentele fiecăruia dintre noi sunt irelevante. Prim-planul este cel care contează pentru restul dintre noi. Cine ești tu astăzi? Cum îți petreci momentele în timp ce noi le împărtășim? Nu contează ce s-a întâmplat până acum. Nu că aceste lucruri n-ar avea valoare, au. Când eram implicați în ele, au contat foarte mult. Acum, că ele fac parte din trecut, nu mai contează. 

Timpul este un aspect de zi de zi care ne poate servi sau ne poate inhiba. Este ținut în mintea noastră și efectul său relativ se manifestă și acolo. Nu există cu adevărat – nu există așa ceva ca ”timp”. A fost inventat un ”ceas” care se mișcă genial și am fost cu toții de acord că rotațiile reprezintă o anumită măsurătoare. Asta este tot. 

De ce să aducem în discuție ”timpul” sau ”trecutul”? Aceste idei ne definesc zilele și ne modelează viziunea pe care o avem despre posibilitățile vieții noastre. Ceea de ce vă simțiți capabili este definit în parte de câți ”ani” sunteți aici, de modul în care au fost petrecuți acei ”ani” și cu cine. Acestea sunt ziduri puse în fața viselor noastre de ”viitor” și lanțuri care ne țin legați de ”trecut”. Aceste lucruri nu sunt adevăr. Sunt născociri ținute în minte; sunt gânduri. 

Este o poveste cu un bărbat care a fost blocat în vagonul frigorific al unui tren dintr-una din țările scandinave. El a murit. Când corpul i-a fost găsit, acesta prezenta toate efectele clinice specifice cuiva care a murit înghețat, deși congelatorul nu a fost niciodată pornit. Mintea lui este cea care l-a ucis. 

Mințile noastre fac același lucru. Orice ”fapt” limitator sau inhibitor conținut acolo poate fi inversat. Toate gândurile sunt maleabile și pot fi schimbate. Adeseori, cei care zboară în fața ”realității” sunt cei care ne proiectează cel mai repede și mai departe în visele noastre. O viață petrecută în redefinirea voastră față de cei din jurul vostru pare neproductivă, cu excepția cazului în care sunteți interesați să stați acolo. 

Noi nu suntem meniți să stagnăm, ci să creștem. Toate posibilitățile există – alegerea noastră să le îmbrățișăm sau nu este cea care determină tipul de viață pe care-l trăim. 

Atragerea acestui ”vis” este puternică. Direcția a fost alimentată de câțiva creatori puternici. Aceste ființe și sistemele pe care le-au pus în aplicare sunt menite să vă convingă să respectați regulile lor ca să ”reușiți”. Agenda lor, însă, nu este și nu ar putea fi niciodată a voastră. Fiecare viață este auto-determinată. Depinde de voi să vă definiți propria direcție și să procedați în consecință. Este una să respecți definițiile cele mai importante în viața ta și alta să le adopți fără să le cercetezi. 

Puneți totul la îndoială. Singurele restricții în ceea ce privește unde puteți merge și în câte locuri puteți fi sunt auto-impuse. Existați peste tot și nu trebuie decât să visați cu ochii deschiși ca să vă aduceți aminte că puteți fi în două locuri deodată. 

Nu există nici un avantaj să urmați ”linia de partid” atât de rigid încât să nu apară denivelări pe drum. Denivelările sunt un loc grozav din care să săriți de pe linie! Viața a fost menită să fie o aventură care să fie explorată. Forțarea pentru testarea limitelor trebuie să vină de la voi. O ființă suverană înțelege și acceptă responsabilitatea pentru orice direcție – ”trecut, prezent și viitor”. Fiecare este definit o singură dată – acum. Sunteți o ființă suverană. 

Tu ești Cel pe care l-ai așteptat. 


Veți judeca? 

Această călătorie în care ne aflăm, numită viață, este una dintre cele mai spectaculoase călătorii disponibile. Experimentarea existenței fizice conține toate posibilitățile. Această planetă este umplută cu peste 7 miliarde de oameni – sunt mulți care aleg să vină în vizită aici. 

Să fie clar, toate fațetele acestei vieți sunt cunoscute ca posibilități înainte de naștere. Nu există trucuri la mijloc sau secrete păstrate. Ne întrupăm în deplină conștientizare, fericiți că avem șansa să trăim din nou. 

Această discuție despre ”experiment” s-ar putea să vă fi făcut să credeți altfel – să credeți că ați fost păcăliți și că planul vostru de-a fi aici a fost făcut sub pretexte false. Nu așa funcționează. Înainte de a fi om, ”tu”-ul care ești, cunoaște fiecare aspect care a existat vreodată, precum și aspectele celorlalți. Nu este posibil să ”ascundeți” adevărul despre voi. Cunoașterea reciprocă vine odată cu contactul. 

Această incapacitate de-a înșela, crează toate posibilitățile pentru alegeri clare și decizii transparente. Acest tip de claritate dispare de la om pe măsură ce ne scufundăm mai adânc în această ”realitate”. Toate astea fac parte din planul nostru. 

Ceea ce umanitatea (existența ca om) ne oferă ca experimentare este emoția/pasiunea. Asta nu înseamnă că alte ființe sunt lipsite de emoție, pentru că nu sunt. Omenirea deține în alcătuirea sa un izvor profund de pasiune și credință în sacralitatea vieții. Modul în care omenirea exprimă iubirea, frumusețea, speranța și ura este unic; sub acesta se ascunde o convingere și încredere neclintită că este menit să fie corect. Despoții și dictatorii apar pentru că ei știu că convingerea există și că, din această cauză, acolo există o șansă de manipulare și de ”putere” percepută. Ei se află aici ca să se ”joace” cu asta. 

Potențialele pentru toate capetele posibile ale spectrului de control sunt interesante. Când nu sunteți oameni, există limite în ceea ce privește cât de multă emoție/sentiment va face parte din creație. Întotdeauna există dorință și personalitate. Totuși, extremele pasiunii sunt posibile doar într-o viață omenească. Asta este sursa de neegalat a unor înălțimi și profunzimi a sentimentelor; o bogăție de dependențe. 

Noi am etichetat aceste ”dependențe” ca negative și ”lucrăm” să le depășim. Acest lucru este interesant pentru că ele sunt tocmai motivul pentru care noi suntem aici. S-ar putea să fie mai prudent să le sărbătorim! Ele formează cele mai incitante părți ale voastre! 

Când aici se face referire la dependențe, nu este doar în sensul dependențelor de substanțe chimice – cele care sunt ingerate. Este vorba de comportamente; cele care stimulează procesul creării substanței chimice pentru voi. Aceste comportamente devin obișnuință pentru că oferă o senzație pe care o doriți. Asta este dependența. 

Ar putea fi orice comportament, dar va duce întotdeauna la o senzație familiară. Fiorul acelei senzații vă incită și inspiră dorința de mai mult, de parcă ar fi un drog. De fapt, este, dar nu un drog pe care-l luăm, ci unul pe care îl facem. Veți căuta zi de zi oportunități să o faceți din nou și din nou. 

Conștiința implică o conștientizare a acestor tendințe fizice, acceptarea lor ca fațete ale personalității și înțelegerea faptului că ele nu sunt ”defecte”, ci trăsături foarte omenești – unul dintre motivele pentru care să fii om, de fapt. Ele nu sunt ”rele”, fac parte din program. Devine o provocare să îl scoateți pe ”eu” din ecuație, totul este luat aici foarte personal.

Capacitatea de-a iubi și trăi fără judecată este scopul aici. Ca să întrupați iubirea necondiționată, trebuie să înțelegeți fiecare condiție care este opusul ei. Minunatele sentimente de iubire, fiorul victoriei, agonia înfrângerii – fiecare dintre acestea sunt dependențe. Le veți repeta până când fiecare nuanță este înțeleasă. Acesta a fost planul. 

Astăzi este pe scară largă înțeles că multe dintre motivele pentru cele mai violente extreme ale acestor emoții – greutățile și provocările sclaviei umane – au fost fabricate. Există ființe care posedă cunoștințe aprofundate despre psihicul uman și le-au folosit ca să manipuleze omul pentru propriile lor dependențe de putere și venerare. Acum vă aflați într-un punct, punctul final al planului, în care aveți de ales. 

Ce veți face? Cum veți judeca? Veți judeca? Ce este inacceptabil pentru voi? Ce înseamnă libertatea? Este necesară pedeapsa sau este suficientă Karma? Veți căuta răzbunare? 

Asta este alegerea omenirii și ceea ce se va face aici va reverbera în orice altă viață din întreaga creație. 

Dacă Unimea motivează decizia, există o posibilitate pentru compasiune care până în acest moment nu a existat. Forța și efectul cruzimii și durerii se simt în fiecare inimă. Acum există posibilitatea de neegalat – agape. Acum, că știți adevărul, puterea de-a schimba întreaga creație stă în mâinile voastre. 

Sclavul a închis cercul. Luarea în proprietate nu este posibilă; o ființă suverană își cunoaște posibilitățile de exprimare – pe toate. Știind de ce sunteți capabili și ce s-a făcut înainte – ce veți alege acum? Rezultatele stau în asta. Acesta a fost un experiment ca să ajungeți la lumină. Este la îndemâna voastră. Ceea ce faceți acum schimbă totul. 

Voi sunteți Cei pe care i-am așteptat.

 

   

Traducere Monica Poka

Sursa

Partea 1-a

Partea a 2-a

Vă rog pe cei care doriți să preluați sau distribuiți acest material să indicați atât autorul și sursa originală cât și traducătorul și link-ul la această postare.

Vă mulțumesc! 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.