luni, 19 septembrie 2022

Cheile către Libertate - partea a 6-a

Recăpătarea Libertății

Simțim acum o libertate pentru că există această energie de eliberare care suflă, precursoare a acestei renunțări la strângerea de fier deținută de ”controlori”. Libertatea este o stare pe care nu o înțelegem pe deplin. Este o absență a datoriilor de orice fel – emoțional, fizic, mental și spiritual. 

Procesul de eliberare este gradual și va fi dus la îndeplinire cu perseverență precum și cu o concentrare tenace, necruțătoare. Nu puteți fi parțial liberi. Să acționezi dintr-un punct de vedere auto-determinat înseamnă că fiecare moment este abordat și condus prin alegere. Am fost adormiți o viață. Lucruri ca plata taxelor și datoriilor frauduloase către sistemele corupte sunt simptome ale sclaviei, nu definiții ale acesteia. 

Sclavia este experimentată, de fapt, în interior și poate fi definită ca o stare de spirit (mentală) în care vă imaginați că sunteți trași înapoi, limitați sau controlați de o altă ființă. Acest lucru este prezent în societatea de astăzi ca o chestiune firească. Odată ce lanțurile sunt ridicate și cei care vă controlează au fost îndepărtați, atunci ce? Va fi treaba noastră să decidem ce să facem. 

O absență a datoriilor este ceva experimentat în primul rând de cei foarte tineri. Permite mișcarea în orice direcție. Nu garantează prosperitatea sau iubirea sau ”justețea”. Ceea ce face este să vă dezlănțuie capacitatea individuală să decideți pentru voi înșivă – totul. 

Să acționezi în deplină conștiință emană putere. Să experimentăm zi de zi dintr-o perspectivă a alegerii mai degrabă decât a fricii, nu este ceva cu care să fim obișnuiți. Multe dintre acțiunile noastre sunt întreprinse ca să evităm durerea – ne supunem regulilor și urmăm liniile directoare ale societății astfel încât să ne potrivim și să ni se ”permită” să trăim confortabil. Ierarhia economică doar te pune într-un loc predeterminat din care ești adeseori neputincios să ieși. 

O lume fără nici un sistem monetar de schimb nu este, cel mai probabil, în viitorul nostru imediat. Poate că într-acolo ne îndreptăm, dar astăzi par ani lumină până la acordul general al omului. Omenirea a ales să facă ea însăși asta – să obțină eliberarea și apoi să-și definească și structureze propria societate. 

Ce înseamnă asta este că, ca grup, suntem suficient de copți să controlăm din nou pentru că pur și simplu nu cunoaștem o altă cale. Ideile cum ar fi acceptarea, toleranța și libertatea vor trebui să vină din inima fiecăruia dintre noi. Asta înseamnă adoptarea unui simț al datoriei atunci când acest lucru se simte potrivit. 

Nici o acțiune sau atitudini nu vor fi luate dintr-o stare de frică atunci când suntem cu adevărat liberi. Luați fiecare gând și acțiune și reconsiderați-i originea. Suntem maeștri în a ne controla unii pe alții. Datoria emoțională este ceva ce nu poate fi niciodată complet plătită decât dacă este eliberată de ambele părți. 

Ce va însemna să trăim liberi? Cu siguranță, nu va exista o manipulare financiară, dar poate nu atât de sigur vor exista lucruri precum libertatea de a decide elementele necesare pentru fericire – care să includă educația, locuința, guvernarea, banii, munca, recreerea, iubirea și exprimarea artistică. Acestea nu sunt toate aspectele vieții, dar sunt cele manipulate acum de către cei cu un anumit interes, agendă. 

Odată ce omul preia controlul acestei lumi în inima sa, aceasta va funcționa ca și cum fiecare dintre noi are o relevanță, importanță și valoare egală. Acesta este adevărul. Cunoașterea și experimentarea acestui lucru va cere o viziune neobstrucționată a tuturor posibilităților. Văzute clar, pot fi luate decizii care să includă drepturile omului. 

Mare parte a limbajului nostru de astăzi a fost construită ca rezultat al inegalității care există; un produs secundar al programului de control. ”Drepturile omului” sunt o problemă doar dacă a existat un abuz sistematic. Dorința de control a omului face parte din strălucirea sa, dar este și cea care este responsabilă pentru efortul de dominare care a preluat controlul aici. 

Există o cunoaștere profundă a Unității care trebuie să apară odată cu eliberarea fizică prin care trecem. Numai acel adevăr, păstrat și prețuit în interior, ne va proteja împotriva corupției ulterioare. Acest ”adevăr” este ceea ce a fost ținut departe de mass-media și sistemele noastre de guvernare în așa măsură încât le-am uitat. Credem că suntem separați și așa justificăm ororile lumii moderne. 

Luarea în proprietate, venerarea, bogăția și dominarea pot exista numai într-un loc în care se crede că ele sunt posibile. Ființele suverane și egale trăiesc în acord cu fiecare formă de viață. Nuanțele controlului sunt ușor de observat cu ochii larg deschiși. Ele nu există în afara noastră. 

Iubirea și libertatea sunt într-adevăr același lucru. Ambele sunt produse derivate din încredere. 

Schimbarea nu va fi ușoară, totuși va fi definită simplu. Cu o inimă deschisă și dorința de a colabora, putem deveni împreună ceea ce singuri nu era posibil. Schimbarea este motivul pentru care ne aflăm aici. Să experimentăm asta în timp ce suntem întrupați fizic este un dar extraordinar. 

Generații de programare nu ne-au schimbat cursul. Ne trezim, ca Unul, în timp ce acum prindem o sclipire a gloriei noastre multidimensionale. Suntem magnifici. Noi suntem Cei pe care i-am așteptat.

 

Omenirea, Ultima Dependență 

Ești om. Glorios, exuberant, perfect uman. Nu există o versiune mai bună a ta. Eliberați-vă de (conceptul de) sinele vostru ”mai înalt”. Aveți multiple aspecte. Aveți o mulțime de părți. Există o versiune a voastră, cea cu o viziune extinsă, care a decis să vă urmărească acum, alăturându-se acestei vieți pe care o trăiți. Viața voastră. Cea murdară, dezordonată. Cea cu voi în ea. 

Ceea ce vă apărea la celălalt capăt la toate astea este o altă versiune a noastră. Spuneți-i cum vreți, timpul este o iluzie și Unimea este adevărul. Asta înseamnă că n-am ”început” de nicăieri și că nu există părți ”mai înalte” ale noastre înșine care să dețină o înțelepciune pe care noi nu o avem încă. Suntem tot noi, tot timpul. 

Ceea de ce avem nevoie sunt cuvinte noi. Cuvinte care să dezlănțuie creativitatea unei lumi pline de multe miliarde de ființe de lumină. Cum se simte o lume în care nu există restricții? Vă puteți imagina viața fără limitări financiare, spirituale, mentale sau fizice? Puteți măcar vizualiza zece milioane de dolari? Este un unu urmat de zece zerouri. Acele zerouri care par să dețină toată puterea, sunt doar o mulțime de nimic. Acel Unu din fața lor este cel care face ca totul să se întâmple. Acel Unu ai fi tu, forța creației, prezent acum aici ca să creezi o lume fără limite. 

Planul pare să fi fost să mergem până la limita nebuniei așteptând, întrebându-ne, simțindu-ne mizerabil; doar ca să ne dăm seama că nu vine nimeni. S-a făcut. E gata. 

Nu există maeștri ascensionați, salvatori galactici sau versiuni ”mai înalte” ale noastre înșine pe cale să ne salveze. Asta este planeta noastră și o iubim. Noi suntem Maeștrii, cei care suntem aici să ne schimbăm odată și împreună cu ea. 

Asta a fost călătoria pentru care ați venit. Aveți tot ceea de ce aveți nevoie. Nu sunt necesare nici un fel de atașamente suplimentare ca să folosiți aici puterea. Sursa puterii sunteți voi – doar că ați uitat cum să vă porniți. Ați mai făcut asta și înainte. Astăzi sunteți aici ca să o faceți ca oameni. Ați ales și ați fost aleși să faceți asta. Nu sunteți singuri. 

Am știut încă dinainte să venim că va trebui să ajungem la acest punct de rupere înainte să ne dăm seama care este adevărul: 

Singurul răspuns suntem noi. 

Singurul loc în care să fim este aici. 

Singurul moment este acum. 

Singurii care să o facă știau că ar putea (să o facă) și că atunci când va sosi momentul, o vor face. 

Depinde de noi acum, și este sarcina noastră, să găsim noul. Avem nevoie de cuvinte și de instrumente care n-au existat niciodată. Acel 90% nefolosit din creierul vostru începe să vă dea mâncărimi. Capacitatea voastră de-a crea este foarte vastă. De-asta ați fost aleși. Scoateți-vă creioanele din cutie. Faceți ceva magic. 

Începe să se întâmple. Imaginați-vă vitalitatea eternă, abundența nesfârșită, pacea omniprezentă și bucuria sălbatică, fără trafic aglomerat, locuri grozave de parcare, zile în care părul vă stă bine și concerte libere.

Rămâneți fericiți. Respirați muzică. Copaci care șoptesc. Viziunea pe care o mențineți este viața pe care o modelați. 

Suntem dependenți de noi înșine și nu există un program în 12 pași. Nici nu ne-am alătura unuia dacă ar exista. Omenirea este cel mai fierbinte joc din oraș. Toată lumea ne privește și vrea să ni se alăture. Suntem cu pasiune nefericiți, dramatic extaziați și violent iubitori. Creăm lucruri doar ca să le distrugem apoi din plictiseală. Alergăm prea repede, ne ascundem în colțuri, cântăm fără cheie și bârfim. Noi suntem condiția umană și iubim fiecare centimetru și nuanță. Ne entuziasmăm. 

Nu există o versiune mai bună care să devenim. Suntem aici ca să ne valorificăm esența noastră înnăscută. Deși fiecare canal pe care îl ascultăm ne spune cât de tari suntem, noi continuăm să credem că ar trebui să fim altceva. Aceste voci sunt nici mai mult nici mai puțin decât amintiri și noi le-am pus acolo. Toată această viață este creația noastră. 

Niciodată nu s-a presupus că ar trebui să ne schimbăm. Răspunsul nu este în afara noastră. Noi am plănuit să ne îndrăgostim cu disperare – de noi. Ne-am ascuns măreția în aur, în alții și în promisiunile de mai mult. Ne-am pus eșecul pe seama lipsei, a altora și pe limitarea exterioară. 

Nu există un alt loc unde să mergem cu asta. Am ajuns la partea a 2-a – manifestarea sinelui. Emoțiile voastre sunt declanșatorul și cea mai bună parte a voastră; ele alimentează experimentarea umană și crează lumi. Bucurați-vă de ele și urmăriți ce se întâmplă. 

Vă place să emoționați, să simțiți și să împingeți dincolo. Angoasa inimii voastre este subiectul fiecărui cântec, fiecărei povești și al tuturor filmelor voastre preferate. Să visați este dreptul vostru din naștere. Ați crescut în interiorul unor instituții și idei care au spus că să priviți pe fereastră era greșit, chiar irositor. Această încercare să vă șteargă sistematic adevărul de bază a dat greș. Sunteți mai mari decât orice metodă de gândire. 

Îmbrățișați-vă umanitatea. Emoțiile voastre sunt cheia pentru puterea voastră. Trebuie doar să doriți și s-a făcut. Iubiți-vă așa cum sunteți, vedeți ce doriți și nu vă opriți până când uimitorul nu se manifestă. Contrastele alimentează crearea. 

Noi facem asta unul pentru celălalt. Noi alimentăm contrastul. Ne oferim scântei unii altora. Noi suntem Maeștrii și răspunsul la fiecare rugăciune. Știm ce să facem. Motivul pentru care nu am văzut-o sau auzit-o încă este pentru că n-am făcut-o încă. Noi am așteptat. 

Noi suntem Cei pe care i-am așteptat.

 

                                                                   Sfârșitul 

Sau mai degrabă, 

Începutul ...

 

 

Traducere Monica Poka

Sursa

Partea 1-a

Partea a 2-a

Partea a 3-a

Partea a 4-a

Partea a 5-a


Vă rog pe cei care doriți să preluați sau distribuiți acest material să indicați atât autorul și sursa originală cât și traducătorul și link-ul la această postare.

Vă mulțumesc! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.