duminică, 19 februarie 2023

Curajul Vulturului

Alberto Villoldo 

În conștiința vulturului, suntem conectați la matricea divină, conștienți de faptul că suntem una cu forța infinită a Universului. Să fii cu adevărat creativ și să-ți tragi inspirația din acest nivel – cel al Spiritului, al originalității autentice – este cea mai înaltă formă de curaj. 

Acum, originalitatea nu înseamnă să descoperi cum să construiești o capcană mai bună pentru șoareci; înseamnă să concepi o lume în care șoarecii și oamenii trăiesc în armonie și toate viețile noastre sunt împlinitoare, abundente și sustenabile. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când încetăm să percepem șoarecii ca adversari care sunt separați de lumea noastră ... ceea ce ne vine ușor să facem atunci când suntem în conștiința vulturului. 

Am citit recent despre un băiat din Canada care a dat dovadă de un mare curaj al vulturului. Ryan Hreljac avea doar șase ani când a aflat la școală că în Africa sunt oameni care nu au acces la apă curată și, prin urmare, adeseori mor de boală la o vârstă fragedă. Lui Ryan nu-i venea să creadă că cineva ar trebui să umble toată ziua ca să ajungă la o sursă de apă curată – așa că, deși era elev doar în clasa întâia, s-a hotărât să găsească o modalitate să finanțeze construirea unei fântâni într-un sat african. A început prin a-și întreba părinții dacă ar putea să facă unele treburi ca să câștige ceva bani, iar când și-a dus puținele economii la o organizație de caritate care construiește fântâni în Africa, cei de acolo au fost atât de impresionați de eforturile lui, încât i-au promis că vor egala (pune și ei aceiași sumă) banii pe care el îi aducea. 

Au început să apară articole în ziare peste tot în lume despre acest copil cu inimă mare și, pe măsură ce tot mai mulți oameni au auzit povestea, au început să contribuie la ceea ce a devenit cunoscut sub numele de ”Fântâna lui Ryan”. În cele din urmă, Ryan a reușit să-și plătească fântâna din Africa; gestul său caritabil a inspirat mulți oameni să contribuie la această cauză și, ca urmare a efortului său, multe alte sate au beneficiat de fântâni. 

Așadar, putem vedea că atunci când avem curaj de la nivelul vulturului, avem o perspectivă care depășește vârsta sau experiența noastră. Nu ne complacem în coșmarul neputinței, mai degrabă avem încredere că vom găsi resursele de care avem nevoie ca să ne manifestăm visul. Vulturul ne dă curajul să pătrundem în necunoscut și să avem încredere că posibilitățile se vor prezenta singure. În această stare de creativitate, toate filtrele din mintea noastră care ne spun de ce nu putem împlini ceva, dispar. 

Experimentarea creativității la nivelul vulturului, este ceea ce unii dintre noi numim ”să fii pe zonă” sau în ritmul perfect cu orice facem. Pentru că co-creăm împreună cu divinul, sculptura sare din piatra care a învelit-o sau meciul de tenis pare să nu solicite nici un efort, și așa mai departe. Creativitatea vulturului este proaspătă, originală și curajoasă; nu avem nevoie de o poveste ca să o descriem pentru că ne putem pur și simplu bucura de ea cu toate capriciile, dezordinea, confuzia, strălucirea și frumusețea ei. 

Sunteți pregătiți să vă visați lumea în ființare cu curajul vulturului?



Traducere Monica Poka

link catre articolul original

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.