luni, 24 februarie 2014

Graba de a învinui și a judeca doar aprinde o situație


Imagine Josephine Wall

Mesaj de la Isus prin John Smallman

Trezirea este destinul omenirii. Este destinul ei inevitabil și implacabil, iar acesta este un motiv foarte bun pentru a fi fericiți și plini de bucurie. Nu pot să accentuez suficient de tare cât de mult Dumnezeu, Tatăl nostru, vă iubește în fiecare moment al existenței voastre. Nu există nimic care vreunul dintre voi să fi făcut vreodată, sau ar putea face vreodată care să-l determine să vă retragă Iubirea Sa – absolut nimic! Sunt unii printre voi care se îndoiesc de acest lucru, dar este o îndoială, o îngrijorare de care trebuie să vă eliberați. Voi toți sunteți copiii preaiubiți ai lui Dumnezeu – copii pe care El îi iubește fără nici o rezervă, întotdeauna. Ori de câte ori vă simțiți la pământ, descurajați, rușinați, lipsiți de valoare, vinovați sau furioși, doar amintiți-vă de acest adevăr divin – ”Dumnezeu mă iubește și mă va iubi întotdeauna indiferent de ceea ce eu sau oricine altcineva ar putea crede, spune sau face.”

Acest lucru nu înseamnă, după cum bine știți, că voi vă puteți comporta voit sau fără de voie într-un mod lipsit de iubire. A vă comporta într-un mod care rănește pe cineva vă rănește mai tare pe voi! Este posibil să nu pară așa, dar cineva care a fost rănit poate ierta, în timp ce cel care rănește nu poate face asta. Voi nu puteți ierta pe nimeni atâta timp cât voi provocați durerea – și asta vă include și pe voi înșivă deoarece a răni pe altul înseamnă a te răni pe tine însuți. Pentru a ierta, trebuie să vă opriți din a provoca durere, a purta pică sau a avea resentimente de orice fel care să vă provoace durere, o durere care în mod frecvent vă face să o proiectați către exterior asupra celorlalți văzând apoi în ei cauza suferinței și nefericirii voastre.

În iluzie, unde există atât de multă durere și suferință, se pare că durerea și suferința vi le provocați unii altora, de multe ori într-un mod răzbunător, și într-un anumit sens acest lucru este adevărat. Dar cei care se comportă într-un mod atât de inconștient sunt cei care ei înșiși strigă după iubire. Dacă îi atacați durerea lor se intensifică – și un răspuns comun la această sugestie ar putea fi ”Un lucru foarte bun, o merită”. Dar a răspunde la conflict cu conflict nu face altceva decât să mărească conflictul. Cei care ar putea și ar provoca suferință pot fi dezarmați doar prin iubire și iertare. Și dacă durerea lor este intensă, așa cum foarte probabil și este, dezarmarea lor este un proces lent care necesită iubire și iertare din abundență.

Voi toți cei care sunteți prezenți pe Pământ ca Îndrumători de cale sau Purtători de Lumină ați învățat iertarea și sunteți acum aici pentru a o preda. Da, mulți dintre voi ați suferit din greu în viețile voastre de acum și aveți probleme cu iertarea, aveți probabil sentimentul că nu ați învățat să iertați și că nici nu doriți să faceți acest lucru. Cu toate acestea, trebuie să recunoașteți față de voi înșivă că voi știți că iubirea este singurul răspuns, la orice problemă. Sunteți conștienți de faptul că iertarea este calea spre înainte și lucrați la angajarea voastră în iertare pentru a vă elibera de propria voastră furie, amărăciune și de resentimente.  

Voi știți că este nevoie să faceți acest lucru, voi știți că aceasta este calea pe care ați ales să o urmați, în ciuda durerii, chiar dacă de multe ori vă luptați cu ea în timp ce vă amintiți de experiențele personale de neconceput prin care ați trecut, dar voi ați căutat asistență spirituală și ați și primit-o. Continuați să cereți ajutor, și continuați să păstrați intenția de a ierta sau de a învăța să iertați, și cu asistența spirituală pe care o primiți veți reuși. Apoi veți demonstra iertarea și făcând acest lucru, îi veți învăța și pe alții.

Această lecție este cea mai importantă dintre toate cele care fac parte din procesul de învățare și punere în aplicare. Și cei mai buni profesori sunt cei care sunt cel mai aproape de propriile lor experiențe a durerii și suferinței personale, pentru că ei se pot raporta în modul cel mai plin de compasiune la cei care suferă, fiind în același timp deschiși la creșterea gradului de conștientizare din ei înșiși a durerii prin care trec cei care provoacă suferință.  Ei pot vedea și înțelege ambele perspective. Cine nu este în suferință nu poate provoca intenționat durere altora.

Accidentele au loc prin nechibzuință sau necunoaștere, iar durerea este implicată. Dar cei care cauzează acele situații sunt de multe ori la fel, sau chiar mai mult, de plini de durere decât cei care au avut de suferit.   S-ar putea foarte bine ca prima lecție a unei persoane în ceea ce privește iertarea să aibă loc atunci când este implicată într-o situație în care are loc un accident și i se oferă oportunitatea de a oferi compasiune și iertare celui care a cauzat prejudiciul, precum și celor care au fost prejudiciați.

Graba de a învinui și a judeca nu face altceva decât să aprindă o situație care deja cauzează multă durere celor implicați. În clipele voastre de liniște, clipele în care vă retrageți pentru a fi singuri, rămâneți în iertare, amintiți-vă de situațiile în care ați fost iertați în mod neașteptat, și setați-vă intenția de a fi gata să iertați atunci când s-ar întâmpla ceva care să vă supere, ofenseze sau să vă rănească – fizic sau psihologic – pe voi sau pe cei dragi vouă. Procesul vostru de trezire presupune deschiderea către iubire și iertare și o parte esențială a acestui proces este să vă stabiliți intenția de a face acest lucru în fiecare zi. Amintiți-vă că a ierta și a fi iertat aduce acceptare și iubire în cel mai dezarmant mod. Practicați-o, demonstrați-o, și fiți în sfârșit profesorii care sunteți cu adevărat.

Iubitorul vostru frate, Isus


Traducere Monica Poka 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.