sâmbătă, 22 februarie 2014

Noul Pământ I


 
 
Mesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe
 
În aceste timpuri  şi zile pe pământ are loc o tranziţie. O nouă conştiinţă răsare şi, mai devreme sau mai târziu ,ea va dobândi o formă materială. Cum anume va avea loc această transformare, ce formă va lua, nu este stabilit. Viitorul este întotdeauna nedeterminat. Singurul lucru care este într-adevăr definit în acest moment dat este: Acum. Pentru binele Acum-ului, izvorăsc nenumărate drumuri posibile, o reţea infinită de viitoruri posibile.
 
Pe baza trecutului, se poate prezice că un anumit viitor este mai probabil decât altul, dar alegerea este întotdeauna a voastră. Voi sunteţi cei care decideţi în ce măsură lăsaţi trecutul să vă determine viitorul! Predicţiile se bazează întotdeauna pe probabilităţi. Probabilităţile sunt legate de trecut. Este în puterea voastră ca  fiinţe umane să o rupeţi cu trecutul şi să vă stabiliţi un drum diferit. Voi sunteţi înzestraţi cu liber arbitru. Voi aveţi puterea de a schimba, de a vă recrea. Pe această putere se bazează divinitatea voastră. Este puterea de a crea din nimic (de a crea ex nihilo). Această putere divină face parte din esenţa a ceea ce sunteţi.
 
Când vorbim de aceste zile şi de aceste vremuri ca şi despre o epocă de tranziţie, nu uitaţi niciodată că voi sunteţi maestrul propriei voastre realităţi. Nu există nimic ca Plan  predestinat sau Putere Cosmică care să respingă calea sufletului vostru sau puterea voastră individuală de a vă crea propria realitate. Nu în acest fel funcţionează. Fiecare suflet de pe pământ va experimenta această tranziţie într-un mod care se potriveşte înclinaţiilor lui interioare. Există mai multe realităţi. Realitatea pe care o alegeţi va răspunde nevoilor voastre şi dorinţelor voastre interioare.
 
Ce face acest timp (aproximativ 1950 - 2070) special este faptul că există două cicluri diferite de conştiinţă care se apropie de sfârşit: un ciclu personal (sau un set de cicluri personale ) şi un ciclu planetar. Finalizarea acestor cicluri coincide, astfel încât unul îl întăreşte şi-l susţine pe celălalt.
 
Pentru o parte a umanităţii,  încheierea ciclului lor personal de viaţă pe pământ este aproape. Cele mai multe dintre sufletele implicate în această finalizare sunt Lucrătorii în Lumină. Vom vorbi despre mult mai multe detalii legate de acest grup de suflete al Lucrătorilor în Lumină. Acum am dori să explicăm natura acestui ciclu personal: ce înseamnă să treci prin el şi care este scopul de a trăi toate aceste vieţi destul de complicate pe pământ.

Ciclul karmic personal
 
Vieţile pe care le experimentaţi pe pământ fac parte dintr-un ciclu mai mare al sufletului vostru. Acest ciclu a fost astfel conceput încât să vă permită să experimentaţi pe deplin dualitatea. În acest ciclu experimentaţi ceea ce înseamnă să fiţi de sex masculin şi/sau feminin, să fiţi sănătoşi şi/sau bolnavi, să fiţi bogaţi şi/sau săraci, să fiţi "buni" şi/ sau "răi." În unele vieţi aţi fost intens implicaţi în lumea materială, fiind fermier, lucrător sau artizan. Aţi avut mai multe vieţi orientate spre spiritual, în care aţi atins o conştentizare puternică a originilor voastre spirituale. În acele vieţi aţi fost adesea atraşi de chemări religioase. De asemenea, au fost vieţi în care aţi explorat domenii lumeşti de putere, politică, etc.  Este posibil să fi fost şi vieţi dedicate unei exprimări de sine artistice.
 
Adesea sufletele tind să se specializeze oarecum în cursul tuturor acestor vieţi. Acest lucru poate fi recunoscut în mod clar la persoanele care posedă un talent înnăscut într-un anumit domeniu. Se pare că au un potenţial , asemeni unui copil, care doar trebuie să fie trezit la momentul potrivit şi care apoi este uşor de dezvoltat.
 
Sufletele Lucrătorilor în Lumină sunt deseori atrase de viaţa religioasă şi au trăit numeroase vieţi fiind călugări, călugăriţe, preoţi, şamani, vrăjitoare, psihologi etc. Ei au fost desemnaţi pentru a fi intermediari între materie, lumea fizică şi tărâmurile spirituale. Şi astfel ei s-au dezvoltat ca experţi în acest domeniu. Atunci când simţiţi această chemare, acest îndemn puternic de a vă implica în spiritualitate, chiar dacă aceasta nu se potriveşte cu viaţa voastră normală, de zi cu zi, aţi putea foarte bine să faceţi parte din această familie a Lucrătorilor în Lumină.
 
Viaţa pe pământ vă oferă oportunitatea de a experimenta pe deplin cum este să fii om. Acum puteţi întreba: ce este atât de special în a fi om? De ce aş dori să experimentez asta ?
 
Experienţa umană este atât diversă cât şi intensă. Când trăieşti o viaţă umană, eşti temporar cufundat într-un câmp de copleşitoare senzaţii fizice, gânduri şi sentimente. Din cauza dualităţii , inerente în acest domeniu, există un mare contrast şi o mare intensitate în experienţele voastre, mult mai mare decât atunci când sunteţi în planurile astrale, cum le numiţi. (Acestea sunt planurile în care intraţi după ce muriţi şi în care rămâneţi între vieţi​​). Poate fi greu de imaginat pentru voi, dar multe entităţi de pe partea noastră cu plăcere ar vrea să fie în pielea voastră. Le-ar plăcea să fie oameni, pentru a câştiga experienţă umană. Experienţa umană are un fel de realism care este de nepreţuit pentru ei. Deşi ele pot crea nenumărate realităţi prin puterea imaginaţiei lor, aceasta le dă mai puţină satisfacţie decât crearea unei "reale" realităţi pe pământ.
 
Pe pământ, procesul creaţiei este adesea o luptă. De obicei, voi întâlniţi multă rezistenţă în a face ca visele voastre să devină realitate. Tipul mental de creaţie în lumea astrală este mult mai uşor. Nu există nici un decalaj de timp între momentul în care v-aţi gândit la ceva şi momentul creării  efective a acelui gând. Mai mult decât atât, puteţi crea atâtea realităţi câte doriţi sau la câte vă gândiţi. Nu există limite. În momentul în care vă imaginaţi o grădină frumoasă, ea este deja acolo şi puteţi intra în ea.
 
Pe pământ pentru a da naştere la o idee, pentru a o transforma în realitate în lumea materială, este necesar un mare efort. Ea cere o puternică intenţie, perseverenţă, claritate mentală şi o inimă încrezătoare. Pe pământ, voi aveţi de-a face cu lentoarea şi încăpăţânarea lumii materiale. Vă confruntaţi cu impulsuri contradictorii în voi înşivă: cu îndoială, disperare, lipsă de cunoştinţe, pierderea credinţei, etc. Procesul creaţiei poate fi obstrucţionat sau poate chiar eşua din cauza oricăruia dintre aceste elemente. Totuşi, aceste probleme potenţiale, chiar şi eşecurile, sunt motivele care fac experienţa vieţii pământeşti atât de valoroasă. În acest proces, provocările cu care vă întâlniţi sunt cei mai mari profesori ai voştri. Acestea dau experienţei pământene o profunzime mult mai mare şi mai largă decât “efortul ” procesului de creaţie din planurile astrale. Această lipsă de efort sporeşte lipsa sensului. Entităţile astrale care nu au experimentat încă viaţa pe pământ cunosc şi înţeleg acest lucru.
 
Voi aţi fost adesea descurajaţi şi chiar disperaţi de natura non-conformă a realităţii voastre. De multe ori, realitatea nu răspunde dorinţelor şi speranţelor voastre. Atât de des intenţiile voastre creatoare par să se încheie în durere şi dezamăgire. Cu toate acestea, veţi găsi la un moment dat  cheia către pace şi fericire. Veţi găsi cheia în inima voastră. Şi atunci când o găsiţi, bucuria pe care o veţi simţi nu poate fi asemănată cu nimic creat în planurile astrale. Aceasta va fi naşterea măiestriei voastre, divinitatea voastră.
 
Extazul pe care-l veţi experimenta atunci când divinitatea voastră se trezeşte vă va oferi puterea de a vă vindeca singuri. Această iubire divină vă va ajuta să vă tămăduiţi rănile adânci pe care le-aţi suferit de-a lungul vieţilor voastre pe pământ.
 
Apoi, veţi fi capabili să-i ajutaţi să se vindece şi pe alţii care au trecut prin aceleaşi încercări şi necazuri ca şi voi. Veţi recunoaşte durerea lor. O veţi vedea în ochii lor. Şi veţi fi capabili să-i călăuziţi pe calea lor spre divinitate.
 
Scopul trecerii prin dualitate
 
Vă rugăm să nu subestimaţi semnificaţia vieţii voastre pe pământ. Voi aparţineţi celei mai creative, avansate şi curajoase părţi a lui Dumnezeu (Tot Ceea Ce Este). Sunteţi exploratorii  necunoscutului şi creatorii noului. Explorările voastre prin tărâmul dualităţii au servit unui scop cu mult dincolo de imaginaţia voastră. Este greu de explicat sensul cel mai profund al călătoriilor voastre, dar putem spune că voi aţi creat un nou tip de conştiinţă, una care nu exista înainte.
 
Această conştiinţă a fost arătată prima dată de Christos când a umblat pe pământ. Aceasta conştiinţă, pe care eu o numesc conştiinţa Christică, rezultă dintr-o alchimie spirituală. Alchimia fizică este arta de a transforma plumbul în aur. Alchimia spirituală este arta de a transforma energia întunecată în "a treia energie", aurul spiritual prezent în energia Christică.
 
Vă rugăm să reţineţi că nu spunem că scopul este de a transforma întunericul în lumină sau răul în bine. Întunericul şi lumina, răul şi binele sunt contrarii naturale; acestea există unul graţie celuilalt.
 
Adevărata alchimie spirituală introduce " a treia energie " , un tip de conştiinţă care cuprinde ambele polarităţi datorită energiilor iubirii şi înţelegerii. Adevăratul scop al călătoriei voastre nu este ca Lumina să învingă Întunericul, ci de a trece dincolo de aceste contrarii şi de a crea un nou tip de conştiinţă care poate menţine unitatea în prezenţa amândurora :a luminii şi a întunericului.
 
Vom explica acest punct de vedere oarecum destul de dificil, printr-o metaforă. Imaginaţi-vă că sunteţi scafandri de adâncime, în căutarea unei perle. Vă aruncaţi din nou şi din nou în ocean pentru a găsi o perlă specială despre care toată lumea vorbeşte, dar nimeni nu a văzut-o de fapt. Zvonurile care circulă sunt că nici chiar Dumnezeu, Scufundătorul şef, nu a atins niciodată perla.
 
Scufundarea în ocean este plină de pericole, deoarece vă puteţi pierde sau merge prea adânc pentru a putea ieşi să respiraţi la timp. Dacă insistaţi şi vă aruncaţi în acest ocean din nou şi din nou, pentru voi înseamnă că sunteţi determinaţi şi plini de inspiraţie. Sunteţi nebuni? Nu, sunteţi exploratori ai noului.
 
Secretul este: în procesul găsirii perlei, voi o creaţi. Perla este aurul spiritual al conştiinţei Christice. Perla sunteţi voi, transformaţi de experienţa dualităţii.
 
Ce avem aici este un adevărat paradox: în explorarea Noului, voi l-aţi creat. Aţi devenit perla creaţiei lui Dumnezeu.
 
Dumnezeu nu a avut nici un alt mod de a face aceasta. Deoarece ceea ce voi aţi încercat să găsiţi nu exista încă, a trebuit să fie creat de voi. De ce Dumnezeu a fost atât de interesat în crearea a ceva nou? Haideţi să expunem acest lucru în cel mai simplu mod posibil.
 
În primul rând, Dumnezeu a fost cu desăvârşire BUN. A fost numai bunătate în tot şi peste tot în jurul Lui. De fapt, pentru că acolo nu era nimic altceva, lucrurile erau destul de statice. Creaţiei sale îi lipsea viaţa; îi lipsea posibilitatea creşterii şi expansiunii. S-ar putea spune că era blocată.
 
Pentru a crea schimbarea, pentru a crea o oportunitate pentru mişcare şi expansiune, Dumnezeu a trebuit să introducă un Element în creaţia sa, element care să fie diferit de Bunătatea care impregna totul. Acest lucru a fost foarte greu pentru Dumnezeu, deoarece cum să poţi crea ceva care nu eşti tu ? Cum poate Bunătatea crea Răutate? Nu se poate. Deci, Dumnezeu a trebuit să vină cu un truc, ca să spunem aşa. Acest truc s-a numit ignoranţă.
 
Ignoranţa este elementul care se opune Binelui. Aceasta creează iluzia de a fi în afara Binelui, de a fi separat de Dumnezeu. "A nu şti cine eşti", este stimulentul din spatele schimbării, creşterii şi expansiunii în universul vostru. Ignoranţa insuflă frica, frica insuflă nevoia de a controla, nevoia de a controla insuflă lupta pentru putere şi aşa aveţi toate condiţiile pentru ca "Răul" să înflorească. Scena a fost pregătită pentru lupta dintre bine şi rău.
 
Dumnezeu a avut nevoie de dinamica contrariilor pentru a obţine "deblocarea " creaţiei sale. Ar putea fi foarte greu pentru voi să înţelegeţi, având în vedere toate suferinţele cauzate de ignoranţă şi de teamă, dar  Dumnezeu a pus mare preţ pe aceste energii, deoarece i-au furnizat o modalitate de a merge dincolo de El/Ea însuşi.
 
Dumnezeu v-a cerut vouă, celor care aparţineaţi celei mai creative, avansate şi curajoase părţi a sa, să luaţi vălul Ignoranţei. În scopul de a experimenta dinamica contrariilor cât mai temeinic, aţi fost temporar îmbibaţi în uitarea despre adevărata voastră natură. Aţi consimţit să plonjaţi în ignoranţă, dar acestui act i-a fost suprapus de asemenea şi vălul uitării. Deci, acum adesea îl blestemaţi pe Dumnezeu pentru situaţia în care sunteţi: greutăţile, ignoranţa - şi noi înţelegem. În esenţă, oricum: voi sunteţi Dumnezeu, Dumnezeu este voi.
 
În ciuda tuturor necazurilor şi supărărilor, adânc în voi există încă un sentiment de uimire şi de emoţie legat de viaţa în dualitate, legat de experimentarea şi crearea Noului. Aceasta este emoţia originală a lui Dumnezeu, motivul pentru care Dumnezeu şi-a început călătoria sa prin voi în primul rând.
 
Când v-aţi început călătoria voastră, aţi înfruntat Răul (frica, ignoranţa) doar cu o vagă amintire a Binelui (Acasă) în mintea voastră. Aţi început să vă luptaţi cu frica şi cu ignoranţa, în timp ce aveaţi în voi dorinţa de Acasă. Cu toate acestea nu vă veţi întoarce acasă în sensul de a vă întoarce la o stare din trecutul vostru. Pentru că Creaţia s-a schimbat din cauza călătoriei voastre.
 
Sfârşitul călătoriei voastre va consta în faptul că voi aţi devenit mai mari decât binele şi răul, lumina şi întunericul. Voi aţi creat a treia energie, energia Christică, care le cuprinde şi le transcende pe amândouă. Voi aţi extins creaţia lui Dumnezeu. Voi veţi fi noua creaţie a lui Dumnezeu. Dumnezeu va fi trecut dincolo de El / Ea atunci când conştiinţa Christică va fi pe deplin născută pe pământ.
 
Conştiinţa Christică nu a existat înainte de "experienţa umană". Conştiinţa Christică este conştiinţa celui/celei care a trecut prin experienţa multistrat a dualităţii, a ajuns la un acord cu ea şi apare "pe cealaltă parte." Ei vor fi locuitorii Noului Pământ. Aceştia vor ieşi din dualitate. Ei îşi vor fi recunoscut şi îmbrăţişat divinitatea din ei. Ei vor fi devenit Una cu Sinele lor divin. Dar Sinele lor divin va fi diferit de cel dinainte. Acesta va fi mai profund şi mai bogat decât conştiinţa din care s-a născut. Sau s-ar putea spune: Dumnezeu s-a îmbogăţit pe El / Ea însuşi prin faptul că a trecut prin experienţa dualităţii.
 
Această poveste este simplificată şi distorsionată şi orice am spune este denaturat de iluziile timpului şi de separare. Aceste iluzii au servit unui scop valoros. Dar a venit timpul să trecem dincolo de ele. Vă rugăm să încercaţi să simţiţi energia din spatele cuvintelor, poveştilor şi metaforelor noastre. Această energie este într-un sens a voastră înşivă. Este energia viitoarelor voastre euri Christice care vă vorbeşte prin mine, Jeshua. Vă aşteptăm să vă alăturaţi nouă.

Cum să depăşim dualitatea - finalizarea ciclului karmic
 
Ciclul vostru din viaţa pământească se termină atunci când jocul dualităţii nu mai are nici o influenţă asupra voastră. În jocul dualităţii este esenţial să vă identificaţi cu o anumită poziţie în terenul de joc al polarităţii. Vă identificaţi cu a fi sărac sau bogat, faimos sau umil, bărbat sau femeie, erou sau ticălos. În realitate nu contează atât de mult de care parte jucaţi. Atâta timp cât vă simţiţi una cu actorul de pe scenă, dualitatea are încă o priză fermă asupra voastră.
 
Aceasta nu este greşit, desigur. Într-un sens, a fost menit să fie aşa. A fost menit să vă uitaţi sinele vostru adevărat. Pentru a experimenta toate aspectele legate de dualitate, aţi fost meniţi să vă restrângeţi conştiinţa la un rol special în drama vieţii de pe pământ.
 
Şi l-aţi jucat bine. Aţi fost atât de prinşi cu rolul vostru încât aţi uitat complet despre scopul şi obiectivul trecerii voastre prin ciclul de viaţă pe care l-aţi început. Aţi uitat atât de mult cine sunteţi încât aţi luat jocurile şi dramele dualităţii ca singura realitate care există. În final, aceasta a făcut să vă simţiţi foarte singuri şi plini de frică, ceea ce nu este surprinzător, dat fiind că jocul dualităţii, după cum am menţionat în secţiunea precedentă, se bazează pe elementele de ignoranţă şi de teamă.
 
Pentru a înţelege cum lucrează dualitatea în viaţa de zi cu zi, am dori să amintim câteva repere tipice, distinctive ale jocului dualităţii.

Caracteristici ale jocului dualităţii
 
1) Viaţa voastră emoţională este esenţialmente instabilă.
 
Nu există nici o ancoră emoţională prezentă, deoarece sunteţi întotdeauna în partea de "sus" sau  de "jos" a unei stări sufleteşti  speciale. Sunteţi mânioşi sau iertători, limitaţi sau generoşi, deprimaţi sau entuziaşti, fericiţi sau trişti. Emoţiile voastre fluctuează perpetuu între extreme. Se pare că aveţi doar un control limitat asupra acestor fluctuaţii.
 
 2) Sunteţi implicaţi intens în lumea exterioară.
 
Este foarte important pentru voi cum vă judecă alte persoane. Stima voastră de sine depinde de ceea ce lumea exterioară (societatea sau cei dragi) reflectă înapoi către voi. Încercaţi să trăiţi după standardele lor de bine şi de rău. Vă străduiţi să fiţi cei mai buni.
 
 3) Aveţi opinii puternice despre ceea ce este bine şi ceea ce este rău. Judecându-i pe alţii aveţi un sentiment de securitate. Viaţa este atât de bine organizată încât împarte acţiunile, gândurile sau oamenii în bine şi rău.
 
Comun pentru toate aceste caracteristici este faptul că în tot ce faceţi sau simţiţi, voi nu sunteţi cu adevărat acolo. Conştiinţa voastră se află în straturile exterioare ale fiinţei voastre unde gândirea şi comportamentul vostru sunt conduse de modelele orientate spre frică.
 
Lăsaţi-ne să vă dăm un exemplu. Dacă sunteţi obişnuiţi să fiţi drăguţi şi plăcuţi tot timpul, afişaţi un model de comportament care nu izvorăşte din fiinţa voastră interioară. De fapt vă suprimaţi semnalele din interiorul vostru. Încercaţi să trăiţi aşa cum alţii se aşteaptă pentru a nu pierde dragostea lor, admiraţia sau interesul lor. Reacţionaţi din frică. Vă limitaţi voi înşivă în exprimare. Partea din voi care nu este exprimată va trăi toate acestea, o viaţă proprie ascunsă, creând nemulţumirea şi oboseala din fiinţa voastră. Ar putea fi prezente în voi mânia şi iritarea de care nimeni nu este conştient, nici chiar voi!
 
Calea de ieşire din această stare de lepădare de sine este de a intra în contact cu părţile suprimate şi ascunse în voi.
 
A intra în contact cu părţile suprimate şi ascunse din voi nu este greu, în sensul că pentru a face acest lucru nu sunt necesare abilităţi sau cunoştinţe speciale. Nu faceţi din "mersul în interior" un proces dificil aşa cum alţii v-au învăţat sau au făcut-o pentru voi. O puteţi face singuri şi vă veţi găsi modalităţile proprii de a o face. Motivele şi intenţia sunt mult mai importante decât competenţa şi metodele. Dacă într-adevăr intenţionaţi să vă cunoaşteţi pe voi înşivă, dacă sunteţi hotărâţi să mergeţi în adânc şi să vă schimbaţi gândurile şi emoţiile de frică care vă blochează calea către o viaţă fericită şi împlinită, o veţi face prin indiferent ce metodă.
 
Acestea fiind spuse, am dori să vă oferim o meditaţie simplă, care vă poate ajuta să luaţi legătura cu emoţiile voastre.
 
Lăsaţi-vă un moment pentru a relaxa muşchii din umeri şi gât, staţi drept şi puneţi-vă picioarele pe podea. Respiraţi adânc.
 
Imaginaţi-vă  mergând pe jos pe un drum de ţară, sub un cer albastru deschis. Ascultaţi sunetele din natură şi simţiţi vântul prin părul vostru. Sunteţi liberi şi fericiţi. Mai departe pe drum, veţi vedea dintr-o dată nişte copii care aleargă spre voi. Ei se apropie de voi. Cum răspunde inima voastră la această apariţie?
 
Apoi, copiii sunt în faţa voastră. Câţi sunt? Cum arată? Sunt băieţi, fete sau ambele?
 
Îi salutaţi pe toţi. Spuneţi-le cât de fericiţi sunteţi să-i vedeţi. Apoi, puteţi intra în contact cu un copil, în special cel care se uită în ochii voştri. El sau ea are un mesaj pentru voi. Este scris în ochii copilului. Îl puteţi citi? Ce vrea să vă spună? V-a adus o energie de care aveţi nevoie chiar acum. Daţi un nume acestei energii pe care acest copil interior a venit să vi-o aducă şi nu-l judecaţi. Pur şi simplu mulţumiţi-i ei sau lui şi apoi eliberaţi imaginea.
 
Simţiţi din nou pământul ferm sub picioare şi respiraţi adânc pentru un timp . Aţi contactat doar o parte ascunsă din voi.
 
Puteţi reveni la această scenă oricând doriţi şi, poate,de asemenea să vorbiţi cu ceilalti copii de acolo.
 
Intrând în interiorul vostru şi luând contact cu părţile ascunse, suprimate din voi, deveniţi tot mai prezenţi. Conştiinţa voastră este în creştere până dincolo de modelele de frică motivate de gândirea şi comportamentul pe care l-aţi adoptat şi cu care v-aţi acordat de atât de mult timp. Este asumarea responsabilităţii pentru sine. Ea are grijă de durerea, furia şi rănile interioare, ca un părinte care are grijă de copiii săi. Vom descrie acest proces în detaliu mult mai mult în altă parte. (a se vedea Lucrătorii în Lumină partea III).

Caracteristicile eliberării de dualitate
 
 1) Ascultaţi limbajul sufletului vostru care vă vorbeşte prin sentimente.
 
 2) Luaţi act de acest limbaj şi faceţi modificările pe care sufletul vostru doreşte să le facă.
 
 3) Apreciaţi timpul pe care-l petreceţi liniştiţi, singuri, deoarece doar în tăcere puteţi auzi şoapta sufletului vostru.
 
 4) Puneţi la îndoială autoritatea modelelor de gândire sau regulile de comportament care blochează libera voastră exprimare, adevărata inspiraţie şi aspiraţiile voastre.

 Momentul de cotitură în eliberarea de dualitate
 
Ciclul vostru din viaţa pământească se apropie de sfârşit atunci când conştiinţa voastră este capabilă să ţină în mână toate experienţele dualităţii, rămânând în acelaşi timp centraţi şi pe deplin prezenţi. Atâta timp cât vă identificaţi cu un aspect al dualităţii, mai mult decât cu un altul (cu lumina  spre deosebire de întuneric, cu bogatul spre deosebire de sărac, etc), conştiinţa voastră oscilează. Karma nu este altceva decât armonizatorul natural pentru oscilaţia în care conştiinţa voastră se angajează. Voi recunoaşteţi legăturile voastre cu ciclul karmic atunci când conştiinţa voastră îşi găseşte punctul de ancorare în centrul nemişcat al oscilaţiei.
 
Acest centru este punctul de ieşire din ciclul karmic. Sentimentele predominante care dau tonul în acest centru sunt compasiunea, liniştea, bucuria tăcută. Filozofii greci au avut premoniţii ale acestei stări pe care au numit-o Ataraxia: imperturbabilitate.
 
Judecarea şi frica sunt energiile care vă scot cu totul din centrul vostru . Pe măsură ce eliberaţi tot mai mult aceste energii, veţi deveni mult mai liniştiţi şi mai deschişi în interior. Intraţi într-adevăr într-o altă lume, un alt plan al conştiinţei.
 
Acest lucru se va manifesta în lumea exterioară. Acesta va fi adesea un timp al schimbării, un timp în care spuneţi la revedere aspectelor din viaţa voastră care nu  vă mai reflectă. Pot să apară răsturnări mari în domeniul relaţiilor şi al muncii voastre. De cele mai multe ori stilul vostru de viaţă se transformă într-un talmeş-balmeş. Acest lucru este firesc, din punctul nostru de vedere, deoarece schimbările interioare preced întotdeauna schimbările din lumea exterioară. Conştiinţa voastră creează realitatea materială în care voi locuiţi . Aşa este întotdeauna.
 
Pentru a-ţi da seama de strânsoarea dualităţii e nevoie de timp. Destrămarea tuturor straturilor de întuneric (in-conştienţei) este un proces gradual. Odată ce     v-aţi lansat pe acest drum, drumul spre Sinele interior ,vă distanţaţi încet de jocul dualităţii. Când aţi gustat adevăratul sens al Ataraxia, punctul de cotitură este luat. Când aţi simţit tăcuta, dar atotcuprinzătoarea bucurie de a fi doar cu tine însuţi, veţi şti că asta este ceea ce aţi căutat tot timpul. Veţi merge în interiorul vostru din nou şi din nou, pentru a experimenta această pace interioară.
 
Nu veţi mai fi în continuare timizi faţă de bucuria lumească. Dar va trebui să ancoraţi divinitatea din voi, şi veţi experimenta lumea şi toată frumuseţea în acea stare de beatitudine. Beatitudinea nu rezidă niciodată de la început în lucrurile materiale. Ea rezidă în modul în care le experimentaţi. Atunci când există pace şi bucurie în inima voastră, lucrurile şi oamenii pe care îi cunoaşteţi vă vor aduce pace şi bucurie.
 
În această zi şi aceste vremuri, un anumit grup de suflete se pregăteşte să iasă din ciclul karmic. Vom vorbi în detaliu despre acest grup în capitolele următoare. Cu toate acestea, nu este doar un grup de suflete umane, care se apropie acum de sfârşitul unui ciclu personal de transformare. Pământul pe care locuiţi trece printr-o transformare radicală şi profundă. De asemenea se apropie de sfârşit un ciclu planetar. Această eră este atât de specială tocmai din cauză că finalul acestor două cicluri coincid. Vom vorbi acum despre ciclul planetar.

 © Pamela Kribbe
www.jeshua.net/ro
 
 Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.