luni, 17 februarie 2014

Îngăduința și eliberarea fac posibilă intrarea într-un loc de pace interioară



26 Februarie 2012, prin John Smallman

Este dificil pentru voi să înțelegeți  care sunt nivelele interioare la care vă puteți ridica în timp ce sunteți întrupați. Religiile și culturile voastre v-au învățat că cunoașterea tărâmurilor spirituale este disponibilă numai celor mai evoluați dintre voi și că trebuie să petreceți mulți ani în meditație, rugăciune și practici ascetice pentru a ajunge la acel nivel  în care să experimentați pacea și iubirea despre care v-au vorbit iluminații voștri profesori. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Oricine poate intra în interiorul său și să atingă experiența de a-L cunoaște pe Dumnezeu. Motivul pentru care atât de puțini o fac este că cei mai mulți dintre voi sunt prinși în distragerile iluziei în care corpurile voastre sunt atât de mult în atenția voastră.

Corpurile voastre au fost concepute ca factori limitativi pentru a vă convinge că mediul fizic pe care îl experimentați prin ele este singura realitate care există. Dacă corpurile voastre (care vă reprezintă în timp ce vă confruntați cu viaţa în iluzie), nu sunt în măsură să fie conştiente de ceva prin simţurile trupeşti, înseamnă că acel ceva nu există. De-a lungul ultimelor decenii unii dintre oamenii voștri de știință au devenit conştienţi de faptul că acest lucru nu este pe deplin adevărat. Şi, bineînţeles, în veacurile trecute acest adevăr a fost acceptat, chiar dacă nu mulţi au avut o cunoaștere directă a lui.

Acum mulţi au descoperit acest lucru prin ei înşişi pe măsură ce s-au detaşat de dogma pe care mulţi "experţi" insistă că este singurul adevăr: ceea ce nu poate fi măsurat nu există! Cu toate acestea, în timp ce sunteți întrupați, este dificil să vă găsiți drumul în aceste tărâmuri interioare altădată ascunse, de unde puteţi simţi, de fapt, iubirea pe care Dumnezeu vi-o oferă în fiecare moment. Când experimentați realitatea acelei cunoaşteri  divine întregul sentiment al sinelui se schimbă  şi apoi veți avea deplină  încredere în iubirea în care Dumnezeu vă învăluie mereu. Viaţa ca om nu va mai fi experimentată cu îndoielile, temerile şi neliniştile cu care v-ați obişnuit, pentru că veţi şti cu adevărat, fără nici o îndoială că sunteți o parte esenţială şi inseparabilă a lui Dumnezeu.

O cale de a ajunge la acel loc de siguranță interioară este prin meditaţie sau relaxare profundă. Încercarea de a ajunge acolo nu funcţionează, pentru că încercarea  este tentativa  ego-ului de a controla sau de a ajunge la un rezultat care este infinit dincolo de capacităţile sale pricăjite. Sunteţi deja parte a lui Dumnezeu, astfel încât nu trebuie să depuneți  eforturi pentru a deveni conştienţi de acest lucru. Dimpotrivă, relaxaţi-vă şi permiteți acestei stări, starea voastră naturală, să vă îmbrățișeze.  În cadrul iluziei voi toți sunteți aspecte destul de diferite de ceea ce sunteţi cu adevărat şi, prin urmare, experiențele, credințele, punctele forte, punctele slabe, competențele și capacitățile voastre sunt diferite, variind în funcţie de rasă, cultură, religie sau lipsa ei, sex şi interese.  Prin urmare, nu este posibil pentru ca voi să urmați drumul altuia către locul vostru de pace interioară şi de cunoaştere. Mulţi au încercat să urmeze drumul  aparent înţelept şi calea sfântă a altora, judecând calea lor ca necorespunzătoare sau nepotrivită. Dar, aşa cum am spus, încercând să nu faceți  şi să nu lucrați, sau încercând să urmați calea altuia este tot o încercare.

Drumul în viaţă pe care fiecare dintre voi se găseşte a fost atent planificat de voi înșivă.  Acesta vi se va prezenta cu lecţiile pe care, cu mare înţelepciune şi grijă, le-ați aranjat să vă apară, la momente potrivite în timpul vieţii voastre umane. Dacă vă veți relaxa şi le veți accepta cu recunoştinţă, aşa cum apar, le veți învăţa uşor şi repede.  Dacă vă veți răzvrăti împotriva lor, vor continua să apară până când le veți învăța, iar acest lucru vă poate provoca multă durere şi suferinţă. Căile vieții voastre pot decurge foarte bine dacă le veți permite să o facă, şi când o veți face, veţi observa că lucrurile par să decurgă mult mai bine pentru voi, că nivelul de stres scade şi că vă va fi mult mai uşor să vă relaxați şi să "curgeți cu fluxul. "Acest lucru va permite ca oportunităţi  întâmplătoare să apară mult mai frecvent în viaţa voastră, ceea ce altora le va părea că viaţa voastră este fermecată.

Această îngăduință și eliberare este ceea ce face posibilă pentru voi ajungerea la acel loc de pace interioară în care Dumnezeu vi se poate revela pe Sine. Vă relaxați şi îngăduiți, iar apoi El însuşi vi se prezintă într-un mod care demonstrează, fără nici șansă de îndoială, că sunteţi într-adevăr, o ființă veşnică fiind infinit iubită de Tatăl vostru şi întotdeauna în siguranţă în îmbrăţişarea Lui divină.
Fratele vostru iubitor, Isus.

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.