marți, 28 martie 2023

Ce s-a întâmplat cu inima voastră?

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Nu întotdeauna înțelegeți de ce acțiunile și cuvintele voastre sunt acum atât de diferite. Voi, un cunoscut purtător de grijă, păreți mai reci și mai distanți. Unde este inima voastră? Așa cum noua voastră ființă se schimbă, la fel o fac și acțiunile inimii voastre, sau în acest caz, acțiunile purtării de grijă.  

Ați presupus pe vremuri că purtatul de grijă era un indiciu a cât de iubitori erați. Dar, de fapt, purtatul de grijă, iubirea celorlalți în ciuda vătămării voastre fizice sau emoționale, nu a fost iubire; a fost ceea ce voi credeați că ar trebui să fie iubirea. 

Adevărata iubire nu este să iubești pe cineva în detrimentul tău – așa cum o arată soțiile/soții sau părinții abuzați. O astfel de iubire nu vine din interior; este bazată pe frică. Ați crezut cândva că nu veți fi iubiți decât dacă v-ați dedica bunăstării altora. 

Iubirea s-a transformat acum într-o cunoaștere că trebuie să aveți grijă de voi înșivă la fel ca și de alții – adeseori afișată cu o abordare mai distantă. Un pic ca și cum v-ați aștepta ca copilul vostru să-și adune jucăriile, indiferent de cât timp îi ia. 

Nu mai simțiți nevoia să protejați sau să salvați pe cineva de sine însuși/însăși. Nici nu simțiți nevoia să le ascultați ultima frică sau indispoziție odată ce intuitiv știți că nici una nu este potrivită situației. Trezirea iubirii de sine a creat multe schimbări neașteptate în interiorul ființei voastre – printre care nu în ultimul rând nevoia de-a avea grijă de voi mai întâi și apoi de alții. 

Această ultimă afirmație vă sună probabil rece acelora dintre voi care nu ați experimentat încă această situație cu familia, prietenii sau colegii voștri de muncă. Prima oară când afirmați că alții pot avea grijă de ei înșiși sau să finalizeze un proiect fără asistența voastră, vă veți simți răutăcioși și incorecți. În 3D v-ați fi asumat ambele etichete în ființa voastră și de la oamenii cu care ați interacționat. În 3D ”nu” a fost etichetat ca răutăcios, lipsă de iubire, egoism, cruzime și alte mii de cuvinte care indică că voi ați greșit și societatea a avut dreptate. 

Astfel de etichete nu se mai aplică. Nu pentru că societatea a schimbat asta dramatic, ci pentru că voi ați făcut-o. Ceea ce ați făcut cândva pe baza așteptărilor de la voi înșivă și, mai important, ale societății, acum spuneți ”nu” – nu cu voce tare, ci o voce liniștită de iubire de sine pe care ceilalți nu întotdeauna o înțeleg. Pentru că, unde este cel/cea care le poartă de grijă, cel/cea care face curat după ei, slujitorul lor emoțional? 

Nu ați devenit atât de reci încât să refuzați să-i ajutați pe alții. Dar, mai degrabă, ajutorul vostru se bazează acum pe sentimentele voastre interioare în loc de ar trebui-urile sociale. Așa că, unii dintre membrii familiei și prieteni vor fi îngroziți de cuvintele și acțiunile voastre, pentru că par atât de anti-sociale, adică nu ce societatea indică că ar trebui să faceți. 

Asta este o schimbare de așteptat. 

În 3D nu ați fost niciodată antrenați să experimentați sau să exprimați iubirea de sine. Accentul vostru a fost pus mai degrabă pe purtatul de grijă altora în ciuda a ceea ce voi ați avut nevoie sau vrut. Sacrificiul a fost răsplătit. Iubirea de sine a fost etichetată ca antisocială. Acei oameni care au practicat iubirea de sine înainte de această tranziție au fost etichetați răutăcioși, nerecunoscători, egoiști și în afara societății. 

Diferența dintre iubirea de sine și preamărirea de sine este vocea voastră interioară. Ființa voastră interioară vă ajută să înțelegeți diferența dintre acțiunile lipsite de inimă – care vor avea ca rezultat o mare durere interioară – și acțiunile inimoase care vă vor ajuta să străluciți. În prezent învățați să discerneți între cele două. 

Un discernământ care este derutant. Chiar dacă vocea voastră interioară este ușor accesibilă, la fel sunt și regulile sociale cu care sunteți familiarizați. Și dacă vă urmați vocea interioară, vor fi momente în care societatea indică că vă înșelați sau sunteți o persoană rea. 

Veți fi suficient de puternici să respingeți regulile anterioare ale vieții voastre 3D? Desigur. Adică, atunci când sunteți pregătiți să faceți asta, pentru că acesta este planul vostru progresiv de învățare în această lume nouă. Ați început cu elementele de bază absolvind cu iubirea de sine pentru voi înșivă și pentru ceilalți. Pentru că vor fi momente în care va trebui să le dați altora libertatea de-a fi ei înșiși, așa cum vă permiteți și vouă același lucru. 

Dar, făcând acest lucru, unii dintre voi veți simți că nu mai sunteți necesari sau importanți. Asta doar până când vă dați seama că iubirea de sine nu vă cere să vă retrageți, să vă opriți sau stânjeniți dezvoltarea interioară pentru că cineva vrea ca voi să-i purtați de grijă. 

Aceasta este o lume nouă în care iubirea de sine și iubirea devin elemente cheie în viața voastră și în viața altora. Dați-vă voie să curgeți în ea fără teamă de sine, furie de sine sau înjosire de sine. Timpul vostru a sosit – așa cum este adevărat pentru toți cei de pe Pământ care doresc să evolueze într-o nouă ființă iubitoare. 

În același timp, cei care doresc să rămână în frica 3D nu sunt preocuparea voastră. Ei evoluează așa cum ei doresc – la fel ca voi. Așa să fie. Amin.



Traducere Monica Poka

link catre articolul original

Foto: Vyacheslav Luzanov 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.