marți, 28 noiembrie 2023

O perioadă derutantă

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Chiar dacă vă doriți să fii cu alții sau alții vor să fie cu voi, mesajele verbale pe care le schimbați pot părea de-a dreptul contrare. Așa că, sunteți confuzi, așa cum sunt și cei apropiați vouă. Vă simțiți de parcă ați vorbi cu pereții, dar totuși doriți să comunicați. Este o perioadă derutantă. 

Sezonul sărbătorilor este de obicei plin de așteptări care niciodată nu pot fi îndeplinite sau doar parțial îndeplinite. Acum că toată lumea, inclusiv voi, este dezorientată de energiile și solicitările sezoniere, frici inexplicabile și incomode ies la suprafață în moduri la care voi și ceilalți nu vă așteptați. 

Mulți se așteptau ca acest sezon de sărbători să fie confortabil, plăcut și mai puțin agitat. În ciuda acestei speranțe, vi se pare mai precipitat și poate mai plin de frică ca niciodată. Vreți să vă întoarceți la iubirea 3D pe care ați împărtășit-o cândva cu ceilalți – o iubire care nu se bazează neapărat pe adevărul vostru sau al altora. Dar acum nu puteți pretinde, ascunde sau încerca să inversați ceea ce este cu un răspuns rapid sau în doi peri. Acest lucru rănește emoțional și uneori fizic. Vă simțiți izolați în ciuda interacțiunilor cu ceilalți. 

Interacțiunile din acest sezon nu indică faptul că sărbătorile viitoare vor fi similare din cauza noilor voastre acțiuni și gânduri ale vocii voastre interioare. În schimb, simțiți o onestitate interioară care nu are neapărat legătură cu ceea ce ați experimentat. Ceea ce cândva a fost distractiv sau iubitor, pare anevoios. Iar ceea ce cândva a fost dureros, se simte și mai dureros. Nu există loc în care să vă ascundeți de sentimentele și gândurile voastre interioare. 

Treceți prin pasul semnificativ al tranziției în care vă descoperiți și declarați nevoile în ciuda nevoilor celorlalți. Nu vă simțiți încă confortabil cu asta și nici cei care se așteaptă să fiți cine ați fost. Așa că, poate spuneți ce aveți de spus și pe urmă vă simțiți vinovați că ați făcut-o sau nu vă exprimați îngrijorările și sunteți furioși pe voi înșivă că n-ați făcut-o. 

Următoarele câteva zile au legătură cu recunoașterea și folosirea vocii voastre interioare – ceea ce probabil se simte greșit chiar dacă nu puteți nega nevoia să faceți asta. Este un pic ca exprimarea frustrării, neacceptării în  copilărie cu cunoașterea suplimentară a ceea ce ar trebui să faceți și unde ar trebui să fiți. O stare emoțională provocatoare. 

Următoarele câteva zile sunt curse de antrenament – atât pentru voi, cât și pentru cei cu care interacționați. Așa că, vor exista izbucniri de furie, jenă și scrâșniri din dinți. De ce va fi întrebarea pentru toți. ”De ce am spus asta?”, ”De ce s-a repezit la mine?”, ”Ce s-a întâmplat cu prietenia mea?”, ”De ce mă simt prost chiar dacă le-am spus de ce am nevoie?” ș.a.m.d. Punându-vă la îndoială vocea și judecata, așa cum o fac majoritatea în acest moment. 

Vă descoperiți pe voi înșivă. Dar, spre deosebire de copiii de doi ani, voi nu vă permiteți să faceți gafe, nici alții nu-și permit să facă asta și nici vouă nu vă permit. 

Oamenii sunt la marginea răbdării, așteptând ceva ce nu este neapărat definibil. Așa că, se simte ca un nor întunecat plutind deasupra fiecărei reuniuni sau sclipiri de bucurie. ”Ce îmi scapă?”, ”Nu mă mai place?” Și așa se întâmplă pe măsură ce cădeți în capcana 3D a îndoielii de sine și a auto-flagelării. 

Această săptămână nu va fi neapărat una plăcută pentru că voi – ca majoritatea oamenilor – vă veți teme de voi înșivă și de interacțiunile voastre cu ceilalți. 

Noi, cei din Universuri, vă îndemnăm să fiți voi înșivă, indiferent ce înseamnă asta pentru voi. Veți înțelege când vă veți accesa lumea interioară. Lumea voastră interioară vă va informa când ceea ce ați spus va răni accidental pe cineva, ați renunțat la un rol continuu de a purta de grijă cuiva sau v-ați negat nevoia de victimizare. Toate acestea sunt probabile în următoarele câteva zile. 

Atunci veți înțelege mai bine de ce aveți nevoie și unde trebuie să fiți – și la fel și ceilalți. Pentru că nu sunteți singura persoană care trece prin aceste încercări și suferințe interioare. Este un eveniment care se desfășoară la nivel mondial să simțiți că ați greșit, dar având nevoia să explorați orice s-a spus sau făcut ca reacție față de ceilalți. 

Este ca și cum toată lumea își explorează îngrozitorii doi-ani simultan. 

Acordați-vă aceiași libertate pe care o acordați copiilor-de-doi-ani, pentru că, chiar dacă nu puteți vorbi în numele altora, și ei vor fi, de asemenea, confuzi în vorbele și interacțiunile lor. Asta este o sesiune de practică cu puține repercusiuni. Așa cum ignorați sau râdeți la majoritatea șmecheriilor celor de-doi-ani, următoarele zile vor fi șterse și curățate pentru toată lumea. 

Recunoaște-ți-vă sentimentele interioare și apoi spuneți sau faceți ceea ce vi se pare potrivit pentru voi, în ciuda interacțiunilor anterioare, deoarece voi și cei cu care te relaționați ați fost diferiți. 

Asta este o nouă săptămână de testare a onestității interioare pe care o veți traversa cu ușurință pentru că aveți toate atributele necesare să o faceți. Așa că, relaxați-vă cât de mult puteți și acceptați că acestea vor fi câteva zile chinuitoare și probabil incomode, care nu vor face parte din viața voastră viitoare. Așa să fie. Amin.

 

Traducere Monica Poka

link catre postarea originala 

Foto Valerio Sbriglione Photoscape


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.