duminică, 29 martie 2020

Procesarea fricii



Din ciclul De ale mele

Nivelul fricii pe planetă a atins în acest moment cote extrem de înalte și continuă să crească. Această frică este în noi, în fiecare dintre noi, într-o măsură mai mică sau mai mare, dar ea este prezentă în câmpurile noastre din simplul motiv că suntem toți conectați la conștientul colectiv uman.

Problema cea mai mare nu este frica, ci modul în care noi ne raportăm la ea, modul în care o abordăm și o procesăm, modul în care o alchimizăm și o transmutăm sau ne lăsăm copleșiți de ea. Mulți oameni se cred a fi la adăpost dacă fug de propria lor frică, o ascund, o împing înapoi în subconștient și decretează că pentru ei nu există.

Nu este chiar așa, pentru că gunoiul ascuns sub covor, tot gunoi este, chiar dacă cu ochiul liber nu se vede. Ba mai mult, acest gunoi ascuns sub covor atrage și gunoiul similar al altora și mulți descoperă deja că nu asta este soluția, dar nu știu cum să se scape de el.

Este momentul în care este mai mult decât obligatoriu să ne ascultăm corpul, să-i recunoaștem și citim mesajele pe care ni le transmite pentru că o face cu atâta claritate, dar le veți putea recunoaște și înțelege doar în momentul în care veți înceta să mai fugiți de voi înșivă și vă veți deschide propria cutie a Pandorei.

Cea mai mare parte a oamenilor sunt cufundați în frică, mai ales în situația actuală, și se tem că dacă vor vorbi despre ea, își vor ”atrage nenorocirea asupra capului lor”. Nenorocirea este deja acolo, pentru că însăși frica este nenorocirea, frica nerecunoscută, frica ne-spusă, frica tăinuită și ascunsă, dar care nu mai vrea să stea ascunsă.

Din cauza fricii nescoase la lumină, neverbalizate, neprocesate, în corpul fizic apar tot felul de simptome care nu fac altceva decât să sporească și mai mult frica. Lucrurile nespuse se adună în chakra gâtului, iar chakra gâtului la mulți este atât de plină încât nu mai poate să le depoziteze și, de altfel, nici nu le va mai depozita de-acum încolo.

Când chakra gâtului are nevoie de curățare, și de o curățare urgentă și serioasă, iar omul nu conștientizează acest lucru sau se teme să o facă, veți simți durere în gât, o gheară care parcă vă scormonește gâtul deși vă simțiți gâtul foarte încărcat. Iar asta vă va spori și mai mult frica pentru că veți atribui acele simptome la cu totul și cu totul altceva.

Alții s-ar putea să se confrunte cu stări de constipație accentuată pentru că faptul de a nu da drumul la ceea ce trebuie clarificat și eliberat, multe corpuri îl manifestă prin constipație. Iar acest lucru, generează și el o mai mare amplificare a fricii. Lucrurile sunt legate între ele și se generează unele pe celelalte.

Și-atunci, care este soluția? Soluția este să luați taurul de coarne, să vă conștientizați frica sau fricile, să o/le verbalizați pentru că de multe ori când le scoateți la lumina zilei observați singuri cât de nefondate sunt și că multe dintre ele nici măcar nu sunt ale voastre, dar le-ați atras din conștientul colectiv pe baza principiului ”ce se-aseamănă se-adună”.

Mulți se tem să vorbească despre fricile lor pentru a nu fi judecați sau desconsiderați de alții. Consideră că s-ar dovedi slabi în ochii altora, dacă ar face-o. Ei bine, lucrurile stau chiar invers. Este un semn de putere să-ți recunoști propriile frici și să poți vorbi deschis despre ele. Ba mai mult, poate fi chiar un îndemn, un exemplu pentru alții să facă și același lucru.

Dacă vă este frică de judecata altora, căutați oameni în care aveți încredere să le vorbiți de fricile voastre, chiar dacă acei oameni nu se numără printre cei mai buni amici ai voștri. Important este să puteți sta față în față cu fricile voastre, să le vedeți drept ceea ce ele sunt și să vă eliberați de ele.

Dacă nu aveți încredere în oameni să faceți acest lucru, vorbiți-i pământului, cerului, norilor, vântului sau însăși Creatorului despre fricile voastre, dar lăsați-le să iasă la lumină, eliberați-vă de ele, pentru că nu vor dispărea de la sine pentru simplul fapt că voi vă faceți că ele nu există.

Există, chiar dacă ele sunt doar o iluzie creată în mintea voastră și cu cât mai mult fugiți de confruntarea cu ele, cu atât mai multă putere le dați și mai puține șanse aveți să le vedeți drept ceea ce ele sunt: niște gânduri care v-au prins în mrejele lor și pe care voi le hrăniți și le dați viață.

Nu uitați că frica este doar o energie, dar ea nu poate crea singură, ea crează doar prin cei care o alimentează, prin cei pe care-i prinde în ghearele ei și de a căror putere creatoare se folosește, cu a căror putere creatoare se hrănește.

Da, este nevoie de un pic de curaj să faceți primul pas, dar după ce l-ați făcut veți vedea că pașii următori devin din ce în ce mai ușor de făcut, iar voi pierdeți din greutatea care v-ați pus-o singuri pe umerii voștri și ați luat-o în sufletul vostru.

Aduceți-vă aminte cum de multe ori când v-ați expus un punct de vedere ați putut să descoperiți singuri lipsurile sau vulnerabilitățile acelui punct de vedere, proiect sau orice altceva. Sau au fost alții care v-au atras atenția asupra a ceva ce vouă v-a scăpat și ați putut remedia eventualele neajunsuri. La fel este și acum.


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.