miercuri, 11 martie 2020

Realitatea – Consiliul


Prin Ronald Head

Vi s-a spus că trebuie să înfruntați realitatea? Sau că este nevoie să vedeți care este realitatea? Sau că ați pierdut contactul cu realitatea? Desigur, persoana care v-a spus acest lucru a presupus că ea are un control asupra realității și voi nu. Haideți să explorăm această realitate pe care unii cred că o au.

Ca un exemplu, imaginați-vă că sunteți într-un magazin cu un prieten la cumpărături. Când ieșiți afară la soare, vedeți o mamă împreună cu fiul ei îndepărtându-se de un lac din parc. Băiatul zâmbește cu gura până la urechi. Atunci când ați fost în magazin, realitatea voastră nu a inclus nimic din toate astea. Este posibil ca realitatea voastră să nu fi inclus deloc mama sau fiul. Chiar și acum, habar nu aveți ce a văzut băiatul de l-a făcut să fie atât de entuziasmat. Nu știți ce se află în sau pe lac. Nu știți câte mașini au trecut cât timp ați fost la cumpărături. Nu știți câte veverițe sunt în parc sau unde se află fiecare dintre ele. Pe scurt, din tot ceea ce realitatea este, aveți o cunoaștere extrem de limitată.

Haideți să ne uităm la o realitate chiar și mai redusă. De câte ori în ultimele clipe v-ați făcut inima să bată sau ați observat că bate? Câte respirații ați făcut în ultimele două minute? Vă reglați digestia ultimei mâncări pe care ați mâncat-o? Sunteți siguri de sănătatea noilor celule pe care le creați chiar acum? Ce celule vechi ați ales să înlocuiți?

Știe persoana care v-a recomandat să înfruntați realitatea toate aceste lucruri? Are chiar și cea mai mică cunoaștere cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru voi sau vă îndeamnă să fiți de acord cu presupunerile ei pentru că are nevoie să-și consolideze propriile credințe? Pentru că, vedeți voi, dacă voi aveți dreptate, atunci înseamnă că ei greșesc. Acest lucru nu este neapărat adevărat, dar lor așa li se poate părea.

Chiar dacă voi, oamenii, ați fi singurele ființe conștiente în univers, și vă asigurăm că nu este așa, cu toate percepțiile simțurilor voastre luate la un loc într-o singură ”realitate”, nu ați începe nici măcar să vă cunoașteți propria lume, cu atât mai puțin un sistem solar, o galaxie, un trilion de galaxii.

Așadar, pe ce ați dori să vă bazați propriile voastre credințe? Ceea ce vă putem oferi ca singurul vostru adevăr, adevărul pe care vă puteți baza, este propria voastră experiență și ceea ce puteți ști în propria voastră inimă. Creierul vostru poate fi indus în eroare. Dar, presupunând că sunteți cu adevărat în legătură cu sinele vostru cel mai profund, inima voastră nu va fi (indusă în eroare n.t.). Asta este, indiscutabil, o presupunere oarecum mai largă.

Dar acea cunoaștere interioară este exact ceea ce presupune această ”mare trezire”. Unii cred că este vorba de o cunoaștere mai mare a factorilor, datelor cu privire la politică, societate sau financiare. Nu este așa. Toate aceste lucruri s-au schimbat și vor continua să se schimbe. Dacă există o realitate neschimbătoare, aceea este că schimbarea are loc. Tot ceea ce este în jurul vostru va trece.

Ce nu trece? Ce nu trece? Acest lucru este important. Pentru că voi sunteți o parte din el. 


Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.