sâmbătă, 8 octombrie 2022

Care este diferența dintre dragoste și iubirea necondiționată

Din ciclul De ale mele 

Zilele acestea am fost mai prezentă pe FB din cauza faptului că am ”căzut la pat” datorită unei ”răceli” interesante. M-am folosit de această pauză ca să traduc mai mult, să scriu mai mult având în vedere că ”nimic nu mi se lega de mână” să fac. Cum voiam să mă apuc de ceva, cum mă lovea câte o stare de oboseală de-mi pierea cheful de orice. 

Am dat peste câteva postări bune, puține, dar n-am putut să nu observ pisoiala altora ascunse sub cuvinte meșteșugite. Oameni buni, până când întoootdeauna altcineva este de vină pentru ceea ce vi se întâmplă, ceea ce experimentați și nu vă asumați răspunderea pentru acea experimentare, oricare ar fi ea ,”fugiți de unul singur și-ajungeți tot pe locul doi”, adică nu veți ajunge niciodată la un rezultat. Mă refer la un rezultat final, astfel încât acea experimentare să fie încheiată o dată pentru totdeauna, avându-vă voi în rolul principal, desigur. 

Una dintre postările care mi-a atras atenția este că iubirea necondiționată nu poate fi experimentată pe Pământ. Ba poate și este experimentată pe Pământ, dar nu poate fi menținută ca stare de ființare pentru perioade lungi din cauza frecvenței și faptului că interacțiunile umane obișnuite nu se ridică la nivelul de vibrație al iubirii necondiționate. 

Aș face aici o paranteză în ceea ce privește termenii de iubire și dragoste. 

Dacă studiați puțin cele două cuvinte vă veți da seama că la nivel energetic, vibrațional, ele nu sunt interschimbabile. Nici măcar nu au aceiași semnificație. 

Dragostea se referă la iubirea strict fizică, ”m-am îndrăgostit de ...”, ”am făcut dragoste cu ...” deoarece se referă la o relație energetică stabilită între două persoane/suflete la nivel fizic, carnal. Sunt puține limbi care fac diferența dintre iubirea umană și iubirea ca energie a iubirii, iar limba română este una dintre ele. 

Iubirea este, vibrațional, o energie care nu implică nimic carnal și nu implică nici măcar să fie între două persoane întrupate: poți iubi planeta, un copac, un animal, soarele, luna, orice, fără să existe și o finalitate carnală. 

Dragostea nu va fi niciodată iubire necondiționată pentru simplul motiv că iubirea necondiționată nu este limitată la o persoană, la o planetă, la un copac, la un animal, ci cuprinde absolut totul, tot ceea ce există indiferent de formă, vibrație sau orice altceva. Până și cel considerat rău sau dușman este inclus în iubirea necondiționată pentru că noțiunile de rău și dușman nu există în iubirea necondiționată. 

Când iubești necondiționat nu există nimic altceva decât iubire și-atât. Nu te iubesc pentru că ... Nu. Poți iubi necondiționat planeta Pământ, poți iubi necondiționat Omenirea, Tărâmurile Pământului și multe altele, dar asta înseamnă că în acea iubire nu există nici măcar un strop de judecată, nemulțumire, așteptări sau orice altceva. Te topești tu însăți/însuți în acea iubire și ești UNA cu Tot Ceea Ce Este. 

Da, această iubire POATE FI și ESTE experimentată pe Pământ dar dintr-o conștiință care îi poate susține vibrația. Există momente de beatitudine în starea de contemplare, de meditație profundă sau pur și simplu de admirare a Întregului în care această stare poate fi și este experimentată. 

După cum am spus, nu poate fi menținută tot timpul atâta vreme cât ai un serviciu la care să fii prezent, facturi de plătit, copii de crescut, mâncare de făcut și toate acele treburi omenești cerute de o viață fizică pe Pământ.

Dar iubirea necondiționată este prezentă ca energie pe Pământ și, DA, POATE FI EXPERIMENTATĂ. 

Odată ce-ai experimentat-o, vei face tot ce-ți stă în putință să o mai experimentezi pentru că este calea cea mai simplă și accesibilă să poți experimenta Unimea. Este nevoie de practică, de voința și dorința de-a ajunge acolo, calea nu este ușoară, dar merită fiecare strop de efort făcut. 

După ce ai experimentat o dată iubirea necondiționată, viața ta nu va mai fi niciodată la fel. NICIODATĂ. Te schimbă pentru totdeauna. 

Nu pot confunda sau echivala dragostea cu iubirea necondiționată decât cei care n-au experimentat niciodată iubirea necondiționată. Pentru că dacă ar fi experimentat-o, ar ști care este diferența dintre ele: de la Cer la Pământ, ca să folosesc o expresie uzuală, dar tot mai puțin valabilă pentru că numărul celor care ajung să poată experimenta Iubirea Necondiționată în timp ce se află într-o formă fizică este în creștere. Ceea ce este bine, foarte bine, pentru că intrarea ei în conștientul colectiv îi va susține pe tot mai mulți să o poată accesa. 

Munay - Calea Iubirii!

 

Monica Poka

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.