luni, 17 octombrie 2022

În sfârșit, revendicarea nevoilor voastre


Brenda Hoffman

Dragilor, 

Chiar dacă recentele voastre schimbări vă împing către iubirea de sine, atingerea iubirii de sine poate părea anevoioasă. Este așa pentru că capacitatea voastră de-a purta de grijă este atât de adânc înrădăcinată, încât uneori este aproape imposibil să vă dați seama că vă negați pe voi înșivă pentru alții. 

Acum, că recunoașteți purtatul de grijă, probabil că observați părți din viața voastră în care nu numai că le purtați de grijă, ci îi încurajați pe alții să vă invalideze. ”Nu vreau să fac vreo problemă.” ”Probabil că cer prea mult.” ”Chiar dacă mă confrunt cu o durere fizică sau emoțională, nu vreau să cer ceva care s-ar putea să te irite sau să fie incomod pentru tine.” – în timp ce persoana de la care așteptați ajutor continuă să se uite la televizor sau să desfășoare o altă activitate neesențială. 

Niciodată nu v-ați așteptat la mult ajutor. Și de câteva ori ați avut nevoie înainte de această schimbare recentă, dar probabil ați fost ignorați, ați fost parțial băgați în seamă sau făcuți să vă simțiți vinovați că ați cerut. Chiar dacă v-ați abordat informațiile mai vaste de îngrijire de-a lungul tranziției voastre, descoperiți acum că este puțin probabil ca alții să vă ajute să treceți prin nevoile voastre actuale. 

Este ca și cum ați așeza o rachetă de semnalizare în mijlocul unui drum aglomerat și mașină după mașină trece pe lângă voi în timp ce șoferii își coboară geamul să vă informeze că, deși le pasă, au treburi mai importante de rezolvat. În loc să le spuneți acelor șoferi de automobil ce mare nevoie aveți de ei, vă întoarceți la grija de sine cu care sunteți familiarizați. Și la gândurile cu care sunteți familiarizați: ”Sunt mai nevoiași sau mai slabi decât mine, așa că, îmi voi da singură seama, așa cum am făcut-o întotdeauna.” 

Sau prietenul sau iubitul tău te va face să te simți ilogică, falsă sau egoistă – toate tehnicile ca să te întorci la nevoile lor de-a li se purta de grijă. 

Probabil că în următoarele câteva zile vă veți simți nedrepți, egoiști sau chiar răutăcioși în timp ce vă dezvăluiți nevoile celor de care ați avut grijă. Rolul vostru a fost întotdeauna să fiți cea puternică/cel puternic, păzitorul desăvârșit la care alții se așteaptă să fie acolo pentru ei. Ei, în schimb, sunt prea slabi să fie acolo pentru voi – sau pentru ei înșiși/ele însele. ”Ajută-mă” este refrenul lor – să facă ce vor ei atunci când vor să o facă. Cu toate acestea, când sperați să vă întoarcă ajutorul atunci când ceva neașteptat sau neplăcut s-a întâmplat în viața voastră, sunt prea ocupați, prea speriați, prea triști sau prea neinteresați să o facă. 

Așa că, treceți de la purtătorul de grijă desăvârșit la ignorarea sau refuzul de-ai ajuta. 

Desigur, această ultimă afirmație sună ca și cum ființele pământene nu vor fi niciodată una așa cum noi și multe alte ființe Universale am afirmat. 

În schimb, exact opusul se va întâmpla atunci când negați din nou și din nou nevoile altora. Ei își vor determina modul în care să-și folosească resursele personale – resurse care sunt la fel de puternice ca ale voastre. Sau vor găsi pe altcineva care să le poarte de grijă. 

Aceasta este o perioadă de divizare. Nu din punct de vedere politic, așa cum mulți dintre voi ați etichetat această perioadă haotică. Ci, mai degrabă, a celor care știu că sunt entități vibrante, de sine stătătoare de cei care continuă să aștepte ca cineva sau ceva să le facă viața mai bună. Iar în timp ce-i așteaptă pe acei purtători de grijă, ei vor nega lecțiile celor care i-ar putea învăța cu ușurință cum să pescuiască, să-și folosească puterile având ei înșiși/ele însele grijă de sine. Așa să fie. Amin.  

 


Traducere Monica Poka

link catre articolul original


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.