sâmbătă, 11 aprilie 2015

Câteva lucruri legate de dimensiuni, ascensiune și de înțelegerea lor



Din ciclul De ale mele

Din mesajele care mi-au fost trimise recent, am dedus că există o nebuloasă în capul unora în ceea ce privește ascensiunea și dimensiunile. Cred că ar trebui să ne lămurim mai întâi ce numim dimensiune, cum și ce le diferențiază și apoi să vedem ce presupune ascensiunea. Menționez că acesta este doar modul în care văd eu lucrurile acum și nu am pretenția de a statuta ceva. Este doar modul în care mintea mea și le explică pentru a le face accesibile gândirii și percepției mele, deci NU este obligatoriu să fie valabil pentru toată lumea.

O dimensiune este caracterizată de viteza de vibrație, viteză care este caracteristică acelei dimensiuni și care este aproximativ constantă, între anumite limite, în acea dimensiune, care devine astfel ca o bandă de frecvență. Tot ceea ce are la un moment dat acea viteză de vibrație, sau se încadrează între acele limite ale vitezei de vibrație, face parte din acea dimensiune, sau mai corect spus ȘI din acea dimensiune. De ce ȘI? Pentru că NIMIC nu există numai într-o singură dimensiune, TOTUL există în toate dimensiunile, doar că anumite părți ale acestui TOT vibrează diferit la un moment dat din ACUM.

Asta înseamnă că noi, forma noastră energetică, sufletul nostru, sinele nostru există în permanență în toate dimensiunile, doar că părți din el vibrează diferit la un moment dat. Sinele nostru alege în mod conștient să facă acest lucru deoarece el dorește să experimenteze TOATE dimensiunile, toate vitezele de vibrație pentru a se experimenta pe sine. Deci, SINELE nostru este un întreg unitar care alege ca anumite părți din el să experimenteze anumite dimensiuni în scopul experimentării, culegerii de informații și creării de noi experiențe.

Astfel, SINELE nostru Suprem, Multidimensional ȘTIE în fiecare moment tot ceea ce se petrece la nivelele de frecvență mai joasă, adică viteză de vibrație mai redusă, și poate interveni acolo unde dorește. TOATE expresiile sale sunt legate între ele din punct de vedere energetic, având în permanență legătură cu ”centrul”. Doar că, în funcție de viteza de vibrație a fiecărei expresii, acestea pot sau nu pot fi conștiente de acest fapt. Expresiile aflate în dimensiunile mai înalte, cu o viteză de vibrație mai mare, sunt conștiente de expresiile care se află într-o dimensiune mai joasă, cu o viteză de vibrație mai scăzută. Expresiile aflate într-o dimensiune mai joasă, cu o viteză de vibrație mai redusă, nu își pot percepe expresiile mai înalte ale lor tocmai din cauza vitezei de vibrație și a adaptării percepțiilor lor la o viteză mai redusă de vibrație.

Când ne aflăm în dimensiunea a treia, în 3D, nu suntem conștienți de Sinele noastre aflate în dimensiuni mai înalte, pe care noi le-am denumit 4D, 5D, 6D și așa mai departe. Aceste dimensiuni NU sunt separate așa cum mintea noastră este obișnuită să pună totul în cutiuțe sau să limiteze, ci totul este într-una. Dimensiunile nu sunt separate în fapt, ci doar în teorie, ca noi să putem să ne imaginăm cam cum ar arăta. Ca mintea noastră umană să poată avea niște repere.

Pe măsură ce mintea noastră se deschide la noi informații, se eliberează de cutiuțe și limite, descoperă noi tărâmuri de experimentare, tărâmuri care sunt dintotdeauna acolo, dar care nu ne-au fost accesibile până acum. Nu contează din ce cauză, dar nu le-am putut accesa până acum. Acum le putem accesa și descoperi integritatea și integralitatea ființei noastre. Descoperim că suntem cu mult mai mult decât am știut până acum, sau am putut accepta în mintea noastră, și începem să explorăm noi teritorii. Doar că acele noi tărâmuri și teritorii nu există în afara noastră ci în noi înșine.

Călătoria sufletului, cum a fost denumită, cu punctul culminant ascensiunea, nu este o călătorie în afara noastră ci în noi înșine. Cu cât înaintăm mai mult în noi înșine înțelegem că, de fapt, ascensiunea NU este o înălțare, ci o coborâre. O coborâre a noastră în noi înșine și a sufletului în materie. O ”refacere” a legăturii dintre expresia sinelui aflată într-o dimensiune mai joasă cu SINELE aflat în dimensiuni mai înalte. Și aflăm astfel că avem mult mai multe Sine Mai Înalte decât ne-am închipuit, fiecare expresie a noastră mai înaltă fiind un Sine Mai Înalt care, la un moment dat, este/poate fi ghidul nostru.

Deci Ascensiunea, renumita Ascensiune, NU înseamnă ieșirea din trup și valea, către alte zări de Soare pline ci înseamnă coborârea sufletului în trup și refacerea legăturii la toate nivelele, în toate dimensiunile, astfel încât fiecare expresie a Sinelui să fie conștientă de SINELE său Suprem, Creator, Sursă sau cum vreți să-i spuneți. Asta nu înseamnă că sufletele care au venit să ajute Pământul nu vor pleca în momentul în care Ascensiunea planetară va avea loc, pentru că NU există generalizare. Fiecare suflet se află pe Pământ cu un scop, o misiune bine determinată. Dar Planul Divin este legat de coborârea Spiritului în materie, nu de fuga lui din ea.

Marea problemă este că mulți interpretează Ascensiunea ca pe o ieșire de pe Pământul 3D și o intrare pe Pământul 5D. Sunt unul și același Pământ aflat în vibrații diferite. Cum să intri pe Pământul 5D când tu nu ți-ai făcut treaba pe care o ai de făcut pe Pământul 3D? Ascensiunea nu este o evadare, așa cum mulți o percep, ci este o lucrare Divină la care am purces cu multe mii, chiar milioane, de ani în urmă. Este un experiment extraordinar la care ne-am angajat benevol cu toții. Altfel nu am fi aici, ci în cu totul altă parte. 

Problematica dimensiunilor, vibrației, conștiinței, ascensiunii este foarte vastă și fiecare ne-o ”traducem” în felul nostru, în felul în care suntem pregătiți să o facem și să o asimilăm. Ea se schimbă însă în fiecare clipă pentru că totul este o curgere, este dinamic și nimic nu este static. Locul în care ne găsim fiecare răspunsurile care sunt valabile pentru noi, este în noi înșine. Pentru că fiecare avem ghidarea/ghidările noastre. Creația este infinită și așa suntem și noi. Pentru că noi suntem Creația.

Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.