marți, 11 martie 2014

De la Hipersensibilitate la Sensibilitate Înaltă


Cum să deveniți îngerul care sunteți
De Gerrit Gielen

Mulți oameni sunt hipersensibili. Ei nu pot suporta zgomotul, agresiunea și ritmul nestăvilit al societății moderne. Adeseori ei suferă de tulburări psihosomatice și insomnii. Ceea ce pentru alții este o plăcere, de exemplu a merge la o reuniune de familie, deseori pentru ei este o corvoadă. Pur și simplu ceea ce ceilalți oameni consideră că e normal de făcut, pentru ei este adeseori un dezastru.

Copii fiind ei au fost adeseori greșit înțeleși și subapreciați. Din cauză că lor le este greu să se susțină pe ei înșiși și sunt niște visători, perioada școlii este grea pentru ei. Adeseori pentru ei este deosebit de greu sau chiar imposibil să-și construiască o carieră sau să devină oameni de succes. Ei se rătăcesc mai mult sau mai puțin la marginea societății. Participarea la activitățile colective este experimentată ca epuizantă. Din această cauză imaginea lor despre sine nu este foarte pozitivă; de multe ori ei se simt nesiguri și inferiori. Gândurile lor sunt sumbre și se pot repeta la nesfârșit.

Firește, această imagine este oarecum o caricatură. Și totuși, mulți oameni se vor recunoaște    (parțial) în ea. Să ne concentrăm acum pe câteva dintre trăsăturile pozitive ale persoanelor hipersensibile. Ei apreciază pacea și liniștea și doresc să trăiască în armonie cu tovarășii lor umani. Ei sunt sensibili la frumusețe, mai ales la frumusețea naturii. Sunt foarte empatici și deschiși la spiritual. Au o imaginație bogată. Spre surprinderea lor, oamenii care au necazuri sunt atrași spre ei în mod natural și le cer sfaturi.

Care este problema cu acești oameni? Răspunsul este că ei nu sunt (numai) hipersensibili, ei au o înaltă sensibilitate. De fapt, ei sunt îngeri deghizați.

Ce este înalta sensibilitate ?

Fiecare ființă vie emite o anumită vibrație sau aură: florile, soarele, oamenii, animalele, plantele și chiar societatea umană în general.  Aveți o sensibilitate înaltă atunci când vibrația voastră, aura voastră este mult mai rafinată și mai delicată decât vibrația societății umane.

Imaginați-vă un înger frumos, luminos care coboară din cer pentru a se întrupa într-un corp uman într-o metropolă modernă. Îngerul are o perioadă grea în care să facă față zgomotului, haosului și urâțeniei din lumea înconjurătoare. Unde este serenitatea și frumusețea naturii, unde sunt florile? Unde este profunda cunoaștere interioară, sentimentul unității cu cosmosul? Îngerul se simte distrus și înstrăinat. Lumea din jur nu-l alimentează sau recunoaște. Îngerul începe să se gândească că este ceva în neregulă cu el și devine trist și deprimat. Deoarece nu se simte acasă aici, el se retrage și tânjește după o altă realitate. Oamenii din jurul lui îl consideră un visător care nu vrea să privească viața în față. Lumina îngerului începe să scadă. De unde la început a avut o sensibilitate înaltă, acum ajunge un hipersensibil.

Poate că vă întrebați de ce s-a încarnat acest înger pe pământ.

Mulți îngeri sunt încarnați pe Pământ și fiecare are motivul lui/ei să fie aici. Există însă și un motiv general : să ajute Pământul. Prin prezența tuturor acestor îngeri, societatea umană ca întreg câștigă în lumină și sensibilitate. Prezența angelică ridică vibrația lumii. Aceasta se întâmplă mai ales atunci când ei își amintesc cine sunt și când încrederea lor în sine este restabilită. Și atunci lumina lor va străluci cu adevărat.

Acum imaginați-vă că sunteți un astfel de înger.

Ce ați putea face pentru a redeveni strălucitori din nou, să vă transformați hipersensibilitatea în înaltă sensibilitate?

Pasul 1 – Vă dați seama că sunteți un înger

Dați-vă seama că sunteți un înger și nu vă fie frică să o arătați. Credeți în lumina voastră, în abilitățile voastre creatoare și depășiți-vă teama de a le arăta. Acesta este primul pas.

Cum să faceți asta? Este important să vă conectați la spiritual. Priviți lumea dintr-un punct de vedere spiritual, amintiți-vă de tărâmul atemporal al iubirii și frumuseții din care veniți și căruia îi aparțineți. Întotdeauna ați fost conectați cu această realitate subtilă, eterică. Acum mai faceți un pas și credeți că sunteți chiar acolo. În momentul în care vă conectați cu el, vă conectați și cu esența voastră și începeți să vă dați seama cine sunteți cu adevărat. Vă amintiți că conștiința voastră este eternă și că este o magnifică sursă de lumină și creativitate.

Momentul în care simțiți celălalt tărâm, care este adevărata voastră casă, judecata pe care societatea umană a sădit-o în voi devine mult mai puțin o povară. Vă dați seama vă popasul vostru aici este temporar și că această societate extrem de aglomerată și haotică într-o bună zi va dispărea și va face loc uneia mult mai pașnice, armonioase și fericite. Ceea ce societatea de acum gândește despre voi și așteaptă de la voi nu mai este atât de important. Mult mai important devine ceea ce aveți de făcut aici, cum să vă manifestați lumina în această lume.

Simțindu-vă adevărata voastră origine, voi vă aprindeți propria voastră lumină.  Lumina este creatoare și transformatoare. Veți observa că mediul vostru începe să vă răspundă altfel. Viața va decurge mai ușor iar oamenii vor începe să vă ia mult mai în serios. Ați făcut primul pas esențial în tranziția de la hipersensibilitate la o înaltă sensibilitate.

Pasul 2 – Deveniți conștienți de energia voastră masculină  

Sunteți capabili să oferiți lumina voastră altora numai dacă sunteți capabili să nu le-o oferiți. Dacă nu puteți spune ”nu” oamenilor, ”da”- ul vostru nu mai are sens. A învăța să vă stabiliți limite și să fiți hotărâți este crucial. Dacă nu faceți asta, energia voastră se va scurge într-o groapă fără fund iar voi vă veți simți tot timpul slăbiți și vlăguiți.

Pentru a preveni acest lucru, este necesar să vă conectați cu energia voastră masculină. Mulți oameni care sunt înclinați spre spiritual au o impresie negativă despre energia masculină. Ea este asociată cu violența, opresiunea și agresiunea și este considerată a nu fi spirituală. Din cauza acestei atitudini negative față de energia masculină, mulți oameni hipersensibili precum și cei înclinați spre spiritualitate se simt neputincioși și incapabili să se susțină.

Soluția este să înțelegeți că nu este nimic în neregulă cu energia masculină în sine; dezechilibrul dintre energia feminină și cea masculină este cauza problemei. Privind energia masculină drept inferioară, mulți oameni își slăbesc singuri puterea. Acest lucru se întâmplă mai ales cu femeile sensibile. Mai ales când treceți printr-un proces de evoluție spirituală, este de primă importanță conectarea cu energia voastră masculină.

De îndată ce ați făcut primul pas și deveniți mai conștienți de cine sunteți cu adevărat, vă veți distinge energetic de mediul vostru. Lumina voastră va fi observată. Acest fapt va atrage spre voi ceea ce eu numesc lipitori energetice. Acestea sunt oameni sau alte entități, de exemplu colectivul în care lucrați, și care vor să se hrănească cu energia voastră. Ele vă seacă de energie fără a vă da ceva înapoi. Dacă nu sunteți capabili să vă protejați în aceste situații, vă blocați.

În acest moment este nevoie să vă folosiți puterea masculină. Îmbrățișați-vă partea masculină, bărbatul din voi, și aveți încredere în el. Lăsați-l să pună mâna pe sabie și să taie toate legăturile care vă seacă de energie.

O piedică frecventă în folosirea sabiei de către energia voastră masculină, este noțiunea de egalitate. ”Suntem toți egali și prin urmare eu nu ar trebui să mă deosebesc de ceilalți ci să împart cu ei ceea ce am.” Într-o anumită măsură ideea de egalitate este corectă. La nivel de suflet suntem egali. Cu toate acestea, la nivel de manifestare nu suntem egali. Unii oameni sunt mai capabili să-și strălucească lumina decât alții. Dacă nu conștientizăm acest lucru, vom alimenta din plin lipitorile energetice. Mai ales oamenii care radiază multă lumină și care au mult de oferit, ar trebui să se protejeze. Fiți conștienți cui și la ce dați energie. Nu toată lumea este pregătită să primească ceea ce voi aveți de dat. Nu lăsați ca darul vostru cel mai prețios să fie risipit de oameni care nu sunt în rezonanță cu voi. Folosiți-vă în acest scop energia masculină.

Pasul 3 – Vă dați seama că Mama Pământ este prietena voastră 

Mulți oameni hipersensibili simt o împotrivire față de viața pe Pământ. Această împotrivire se datorează în parte faptului că ei nu se simt acasă în societatea occidentală modernă. Energia societății nu rezonează cu energia lor și se simt străini de ea. Ei vor să plece; în subconștient ei își aduc aminte de moștenirea lor spirituală și tânjesc să ajungă din nou ”acasă”. Ei vor să se întoarcă la tărâmurile cerești pline de pace și armonie, care contrastează atât de puternic cu societatea umană de acum atât de zgomotoasă, plină de frică, agresiune și anonimat.

În afara acestui motiv de a simți împotrivire față de viața pe Pământ, oamenii sensibili mai au intuiții despre ce s-a întâmplat în viețile lor anterioare pe Pământ. Adeseori ei poartă în interiorul lor amintiri despre război, persecuție sau alte forme de agresiune. Ei își amintesc cum au încercat să fie și să facă bine pe Pământ și cum au fost respinși în mod violent pentru asta.

Pentru a depăși împotrivirea voastră de a fi aici, este foarte important să faceți deosebirea dintre energia societății și energia Pământului. Pentru a putea face asta, găsiți un loc frumos în natură. Mergeți acolo într-o zi în care e liniște acolo. Simțiți energia, liniștea și pacea care există acolo. Deschideți-vă inima acestui loc și simțiți toate energiile existente acolo. În afară de voi, acolo sunt și spirite ale naturii cum ar fi zâne și spiriduși, care lucrează îndeaproape cu Pământul. Acum simțiți Pământul însuși. Acesta este Pământul pentru care ați venit, Pământul care v-a primit și care dorește să vă susțină. Deschideți-vă inima energiei și iubirii lui.

Prin intrarea în această conexiune cu Pământul, sunteți în măsură să vă preluați cu adevărat locul și să vă străluciți lumina în această lume. Voi sunteți capabili să schimbați lumea și să o faceți mai frumoasă. Există un loc pe Pământ unde să vă simțiți ca acasă. Acest loc va deveni un far de lumină care va transforma lumea din jurul vostru.

Oamenii hipersensibili se ascund de lume. Oamenii cu o sensibilitate înaltă își radiază liber lumina în lume.

Pasul 4 – Folosiți-vă energia feminină pentru a deveni și mai sensibili

Energia voastră feminină poate face diferența dintre a vă teme de cineva și a iubi pe cineva. Ea vă permite să vedeți dincolo de masca pe care cineva o afișează și să-i vedeți vulnerabilitatea. În inimile noastre toți suntem buni. Dumnezeu este în inima fiecăruia. Puteți folosi energia feminină din voi pentru a deveni chiar mai sensibili, folosindu-vă empatia pentru a înțelege cu adevărat cum este să fii în locul celuilalt. Înțelegându-l pe celălalt din interior  vă poate ajuta să vedeți în altă lumină comentariile lui jignitoare sau comportamentul lui ofensator. Vă poate ajuta să vă detașați de acestea.

Acest lucru devine posibil atunci când energia masculină din voi este suficient de puternică pentru a proteja partea voastră feminină. Când ne simțim răniți de ceea ce ne spun alte persoane, adeseori nu suntem răniți de acele cuvinte, ci de interpretarea noastră exagerat de sensibilă a acestora. Adeseori oamenii nu au nimic cu noi, ei doar spun unele lucruri care nu ne sunt  destinate nouă personal. Energia voastră masculină vă poate ajuta să nu luați lucrurile personal. Energia voastră feminină vă ajută să simțiți ceea ce se petrece în realitate în cealaltă persoană. Prin folosirea darului sensibilității dat de energia feminină, vedem acum multe lumini  în întunericul din jurul nostru. Devenind și mai sensibili, facem un pas spre inima semenilor noștri umani care sunt adeseori mai calzi și mai luminoși decât ne-am fi gândit. Observând lumina din inima celuilalt, această lumină va arde și mai puternic.

Faptul că deveniți și mai sensibili se manifestă în două direcții: nu numai că veți deveni conștienți la un nivel și mai profund de cine este celălalt, dar vă veți cunoaște mai bine și pe voi înșivă. Ei simt ceva sensibil, cald și frumos în voi, ceva ce nu au observat până atunci; prin faptul că îl recunoașteți pe celălalt, și el/ea vă recunoaște pe voi. Și așa începeți să vă simțiți acasă pe Pământ.

A fi un înger presupune să fii echilibrat

Fiecare ființă umană dăruiește și primește. Pentru a ne păstra starea de sănătate fizică și spirituală, este necesar să fim în echilibru cu mediul ce ne înconjoară. Fluxul primirii și fluxul dăruirii trebuie să fie în echilibru. În momentul în care radiem mai mult din lumina noastră, facem tranziția de la hipersensibilitate la o înaltă sensibilitate și devenim îngerul care suntem, în acel moment fluxul dăruirii crește. Emanăm o lumină creativă și frumoasă pe care o împărtășim cu mediul care ne înconjoară, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Energia pe care noi o trimitem lumii vrea să se întoarcă la noi sub forma abundenței (fizice).

Acest fapt creează multe probleme multor persoane sensibile. Persoanele hipersensibile adeseori nu pot să creadă că pentru ele viața poate fi frumoasă, bogată și abundentă. Ele simt că nu ar fi corect, că ele nu merită așa ceva așa și astfel blochează fluxul primirii care vrea să vină spre ele. Tradițiile religioase care vă învață că este mai bine să dai decât să primești, sau că este păcat să te bucuri, susțin acest mod de gândire. Frica și îndoiala țin la distanță abundența naturală care vrea să vină spre voi.

Fiți atenți la asta. Verificați dacă sunteți cu adevărat deschiși către ceea ce universul ar vrea să vă ofere, către toată iubirea care este acolo pentru voi. Până când nu veți spune ”da” la ceea ce universul vrea să vă trimită, nu vă spuneți cu adevărat ”da” vouă înșivă. Spuneți-vă un puternic și iubitor da vouă înșivă, vouă tuturor. Apoi acceptarea fluxului primirii în viața voastră va deveni ceva natural pentru voi.    

© Gerrit Gielen

Traducere Monica Poka



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.