marți, 4 martie 2014

Lucrătorii în Lumină III



Mesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe


Încarnarea Lucrătorilor în Lumină pe Pământ

Când v-aţi încarnat pe pământ, de abia începuserăţi trecerea de la conştiinţa bazată pe ego la conştiinţa bazată pe inimă. Am schiţat această tranziţie ca fiind compusă din patru etape. Aţi făcut primul pas atunci când aţi devenit conştienţi de dorul vostru pentru "altceva", ceva diferit de lupta pentru putere care a fost totul în vieţile voastre de până atunci.

Acea luptă a asigurat ţelurile şi scopurile în vieţile voastre pentru o perioadă însemnată de timp. Fascinaţia voastră pentru putere v-a determinat să folosiţi fiinţele umane ca marionete în luptele voastre galactice. Toate imperiile galactice au luat parte la  aceasta. Dar când energiile războinice au fost transferate pe pământul locuit de oameni ca loc de joacă al lor, aţi devenit mai mult  observatori şi v-aţi retras din luptele directe. V-aţi uitat la ce se întâmplă pe pământ. Aţi văzut fiinţele umane dezvoltându-se în ceva, o stare în care aţi fost şi voi cu mult înainte. Aţi devenit războinici sofisticaţi cu metode rafinate de manipulare psihică şi războinică.

Omul devenea la fel, datorită implanturilor voastre genetice.

Aceste implanturi genetice au cauzat un nivel ridicat de dezvoltare mentală în interiorul fiinţei umane. Funcţiile instinctelor naturale şi sentimentele au fost mai mult sau mai puţin suprimate în favoarea funcţiilor gândirii şi raţiunii.

Am menţionat deja că influenţele galactice au cauzat un nivel ridicat de teamă în dezvoltarea umană. De fapt, acest element de teamă a fost în strânsă legătură cu supra-accentuarea gândirii. Într-o situaţie echilibrată, frica este depăşită sau pusă în lumină de către abilităţile voastre naturale, intuitive şi de capacitatea voastră de a simţi ceea ce este corect sau oportun să faceţi. Oricum, în cazul în care facultatea de a gândi preia controlul, frica tinde să fie consolidată, deoarece gândirea se bazează pe un proces logic, mecanic care nu permite intuiţiei sau senzaţiilor să ia parte la proces. În cazul în care facultatea mentală este alimentată de emoţiile de frică, ea tinde să o ia la goană şi să producă idei delirante, idei despre controlul total al orice şi al oricui. Regimurile dictatoriale sunt un exemplu al acestei facultăţi mentale aflate într-o goană nebună .

Răspunsul la frică nu constă niciodată în a  gândi mai mult, ci în a gândi mai puţin şi în a avea încredere în curgerea vieţii. Este  căderea înapoi în starea de graţie, care este dreptul vostru din naştere. Este starea de a elibera, de a ceda în loc de a rezista, de a vă opune.

Când sufletele Lucrătorilor în Lumină  au ajuns la sfârşitul stadiului ego-ului, ele s-au deschis unui nou mod de a fi. Voi v-aţi deschis intuitiv  pentru energia inimii. Aţi fost de fapt, în căutarea unui tip de creativitate care să depăşească simpla joacă cu puterea. Aţi simţit că lupta pentru putere a fost distructivă şi nu a putut crea nimic nou, deoarece a ucis sau a asimilat tot ceea ce a fost "altul".

Prin încercarea de a controla şi de a domina viaţa, indiferent dacă în interiorul sau în afara voastră, voi de fapt aţi încercat să faceţi realitatea statică şi previzibilă. În cele din urmă, puterea este incredibil de plictisitoare.

Când aţi devenit conştienţi de acest lucru, v-aţi dat seama că dorinţa voastră adevărată nu a fost de a deţine puterea, ci de a fi cu adevărat creatori. Dar pentru a fi cu adevărat creatori trebuie să fiţi conectaţi cu divinitatea voastră.

Din moment ce sunteţi fiinţe divine, indiferent ce faceţi sau nu faceţi, întotdeauna creaţi un tip de realitate. Creativitatea este natura voastră adevărată. În stadiul ego-ului, voi aţi explorat posibilitatea de a nega adevărata voastră natură. Într-adevăr, acesta este un act creator la un anumit nivel, la o răspântie de drumuri. Cu toate acestea, pentru a fi cu adevărat creator trebuie să creezi acordându-te cu viaţa, nu acordându-te cu moartea.

Când această realizare v-a pătruns, memoria despre "acasă" s-a trezit.  O vagă amintire a unei stări de puritate şi imaculată unitate a intrat în conştiinţa voastră din nou şi aţi ştiut că aceasta este cumva cheia către fericirea voastră. Dar v-aţi simţit neputincioşi şi ignoranţi şi n-aţi avut nici o idee cum să mergeţi către ea. Aţi ştiut că ego-ul nu deţine răspunsul, dar încă nu eraţi intraţi într-adevăr în tărâmul conştiinţei bazate pe inimă. În acelaşi timp, un sentiment crescând de remuşcare şi vinovăţie a apărut în interiorul vostru pentru ceea ce aţi făcut fiinţelor umane de pe pământ.

Mai ales pe pământ, unde erau splendide posibilităţi pentru conştiinţă de a se exprima liber pe sine însăşi în moduri atât de diferite. Pământul a fost menit să fie un unificator de energii diferite, un creuzet în care  energii diferite, chiar opuse ar putea ajunge la o modalitate de a coexista în armonie. Locul de joacă energetic de pe pământ a fost creat pentru a găzdui un set foarte eterogen de energii.

Diferenţa dintre cei ce trăiesc pe pământ şi cei ce trăiesc în alte locuri din univers, fie pe nivele fizice fie pe nivele astrale, este enorma varietate de energii prezente pe pământ. În plus, această varietate nu este prezentă doar ca o gamă largă de forme de viaţă sau specii, aceasta este, de fapt prezentă într-o singură fiinţă, fiinţa umană. Fiinţa umană este capabilă să conţină un spectru de energii cu o gamă mai largă decât orice altă fiinţă . Voi aveţi în voi energia criminalului şi a sfântului, energia copilului, a adultului şi a bătrânului, energia masculină şi energia feminină, energia activă şi energia pasivă, energia raţională şi energia emoţională, energia apei, aerului, focului şi pământului, etc.  Acest lucru poate părea banal sau pur şi simplu natural pentru voi, ca fiinţă umană, dar pentru orice altă fiinţă din univers este într-adevăr o  performanţă. Este într-adevăr o performanţă să fii total uman, fără a face nimic special.

Dar calitatea esenţială a fiinţei umane este capacitatea de a contopi energii care înainte păreau incompatibile. Omul a fost conceput nu doar pentru a deţine toate aceste energii diferite, ci pentru a fi un mediator, un constructor de poduri între ele.

Motivul pentru care Dumnezeu sau Spiritul sau Cel-Care-Este-Tot-Ceea-Ce-Este a venit cu conceptul fiinţei umane , este că universul trebuia să iasă din situaţia de stagnare. Conştiinţa, explorând viaţa în afară de unitate, a avut  tendinţa de a încerca forme de viaţă diferite, pe diferite planuri şi în diferite locuri din univers. Când un suflet a experimentat tot ce era specific unei forme de viaţă, a părăsit -o –  în sensul de a nu se mai încarna în ea – și a plecat  spre alte forme de viaţă care au răspuns nevoilor sale specifice. Nu a fost nevoie ca energia să fie transformată în timp ce trăia într-o formă de viaţă specifică. Când a vrut o schimbare, a schimbat organismul. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că sufletele ar fi fost leneşe sau superficiale. Cele mai multe organisme, variind în densitate de la fizic la astral, au oferit intervale limitate de experienţă şi oportunităţi limitate, prin urmare, de creştere sau de transformare în timp în acel organism. Organismul nu a putut suporta atât de multe energii diferite. De exemplu, dacă aţi trăit pe o planetă de apă în care v-aţi încarnat ca o entitate apă , acest lucru v-a permis să aveţi o experienţă a naturii apei în tot felul de situaţii. "Sentimentul " de a fi lichid, nu fix, de a curge, de a fi în mişcare, este într-adevăr minunat. Dar când aţi vrut experienţa de a fi fix şi imobil, a fost necesar să părăsiţi acel trup şi să trăiţi în interiorul unui munte pentru un timp. De asemenea, atunci când aţi trăit ca fiinţe galactice în căutarea puterii, nu v-aţi putut schimba cu adevărat conştiinţa în interiorul acestui organism.

Consecinţa acestei limitări sau specializări a sferei de experienţe în interiorul unui anumit corp, a fost că lumea creată de formele de viaţă s-a blocat. Nu mai putea să crească sau să se extindă şi aşa a ajuns să se blocheze într-un fel de stază.

Unica putere a fiinţei umane este puterea de a deţine o gamă largă de energii şi să le aducă într-o stare de echilibru creativ, nu static. De fapt, această putere este egală cu capacitatea de a transforma întunericul în lumină, adică puterea de alchimie spirituală. Ceea ce aduce energiile anterior opuse într-o stare de armonie dinamică este energia Christică, energia care menţine unitatea în faţa dualităţii. Această energie este aceeaşi energie care transformă întunericul, acceptând şi permiţând astfel ca teama să se transforme în bucurie. Energia Christică este "a  treia energie ", cea care uneşte prin acceptare. Forţa sa alchimică constă în calitatea ei de a fi atotcuprinzătoare, atotacceptătoare şi neînfricată.

Voi ca fiinţe umane, sunteţi singurele fiinţe care au această abilitate în alchimia spirituală. Nici plantele, nici animalele, nici îngerii, nici "lorzii întunericului "  nu au această putere.

Toate sufletele pot experimenta cum este să fii lumină, cum este să fii întuneric, cum este să fii oricare dintre diferitele tipuri de fiinţe care trăiesc în univers, dar ele nu pot experimenta cum este să transformi întunericul în lumină în timp ce rămâi în aceeaşi formă de viaţă. Ele nu-şi pot imagina cum este să schimbi nivelele interioare în aşa fel încât să creezi o altă realitate fizică şi spirituală pentru tine pe măsură ce mergi mai departe.

Sufletele care se încarnează în alte forme de viaţă decât cele umane, de asemenea, "îşi crează realitatea lor" şi vor avea liber arbitru, dar au mai puţine posibilităţi de control asupra stărilor de conştiinţă diferite şi chiar opuse rămânând în acelaşi organism, în aceaşi (umană) formă. Voi, ca oameni, sunteţi constructori de poduri, sau alchimişti spirituali, şi aceasta este ceea ce face pământul şi fiinţa umană unice.

Ne întoarcem acum la povestea noastră despre sufletele Lucrătorilor în Lumină care au simţit angoase şi regrete cu privire la interferenţa lor cu fiinţa umană. Ei şi-au dat seama că pe pământ a fost înfiinţat un joc cu totul nou, un joc plin de promisiuni, pe care au făcut tot posibilul să-l înnăbuşească de dragul lor. Din această cauză ei au simţit durere. La un anumit nivel au realizat, de asemenea, că şi-au blocat propriul lor drum spiritual către bucurie şi lumină adevărată prin actele lor de egoism.

Deci, atunci când v-aţi trezit din moţăiala ego-ului, aţi văzut că pământul era un loc atât de frumos, o planetă verde plină de viaţă. Aceasta a stârnit amintiri adânci în voi. Aţi fost prezenţi la începutul vieţii pe pământ. Pământul nu şi-a pierdut inocenţa lui de atunci. În acele timpuri îndepărtate înainte de căderea voastră în conştiinţa războinică, aţi fost o parte din paradisul de pe pământ ca fiinţe angelice care au hrănit şi îngrijit viaţa. Aţi fost îngeri în Grădina Edenului. Chiar dacă mai târziu în voi a acţionat partea voastră întunecată ca războinici galactici, aţi avut în ceea ce priveşte pământul un aspect luminos şi pur din cele mai vechi timpuri, atunci când aţi pregătit planeta pentru venirea sufletelor pământ. Aţi contribuit la înflorirea planetei verzi şi la un anumit nivel, aţi știut acest lucru atunci când aţi ieşit din etapa de conştiinţă "războinică". Aţi ştiut că aţi distrus ceea ce aţi hrănit şi la crearea căreia aţi contribuit.

Când aţi realizat promisiunile şi frumuseţea pământului, aţi simţit nevoia interioară de a merge acolo şi de a restabili ceea ce a fost stricat. V-aţi încarnat în corpuri umane cu intenţia de a aduce lumina şi de a crea valori bazate pe inimă într-un mediu care a fost, în esenţă, dominat de valori egoiste. Aş vrea  să detaliem un pic acest motiv de a aduce lumina pentru că există ceva care provoacă frecvent confuzie şi neînţelegere în voi.

Când voi, Lucrătorii în Lumină, v-aţi încarnat pe pământ, aţi început de fapt un proces de transformare interioară, în care să finalizaţi tranziţia de la conştiinţa bazată pe ego la conştiinţa bazată pe inimă. Aţi fost pe cale de a elibera pe deplin conştiinţa bazată pe ego, şi viaţa pe pământ v-a furnizat posibilitatea de a face aceasta cu ceea ce a mai rămas din energia bazată pe ego în voi. Energiile pe care le-aţi dorit să vină curate cu voi, aţi vrut să se întâlnească în însăşi fiinţa pe care aţi manipulat-o şi în care va locui acum : în interiorul fiinţei umane, în voi înşivă.

Motivul cel mai profund pentru venirea voastră pe pământ a fost de a vă împăca cu propriul vostru întuneric interior şi aţi fost de acord să-i faceţi faţă acestui întuneric din voi înşivă ca fiinţe umane. Deşi de multe ori v-aţi gândit că sunteţi aici pentru a-i ajuta pe alţii sau pentru a o ajuta pe mama pământ, motivul fundamental pentru care sunteţi aici este de a vă vindeca singuri. Aceasta este cu  adevărat munca voastră în lumină. Toate celelalte sunt secundare.

La nivelul cel mai profund sufletele voastre au dorit să îşi asume responsabilitatea pentru întunericul pe care l-au răspândit. Cu toate acestea să vă asumaţi responsabilitatea pentru partea voastră întunecată este o aventură solitară, în principiu. Aceasta nu-i implică pe alţii în nevoia voastră de a ajuta sau vindeca, aceasta vă implică numai pe voi. Îi veţi ajuta şi pe alţii în acest proces, dar acest lucru este un efect secundar. Este important de înţeles ordinea corectă a lucrurilor aici, deoarece aveţi tendinţa de a fi prea sârguincioşi în a-i ajuta pe alţii. Acest entuziasm în a-i ajuta pe alţii devine adesea o capcană, deoarece energia voastră se amestecă cu a altor persoane şi de cele mai multe ori, vă simţiţi epuizaţi şi dezamăgiţi după aceea. Vă rugăm să reţineţi: să dai mai mult decât primeşti nu este nobil sau bazat pe inimă, este pur şi simplu o greşeală. Greşeală este să credeţi că sunteţi în parte responsabili pentru situaţia sau starea de spirit a altcuiva. Acest lucru nu este adevărat. Fiecare este responsabil pentru propria sa fericire sau nenorocire. Şi acest lucru este într-adevăr o binecuvântare, deoarece  înzestrează pe toată lumea cu puterea de a crea şi, prin urmare, pentru a-şi schimba propria realitate.

Voi nu sunteţi aici pentru a-i repara pe alţii sau pe mama pământ. Sunteţi aici pentru a vă vindeca rănile adânci din fiinţa voastră. Vă rugăm să vă îngrijiţi de această sarcină, şi toate celelalte vor intra pe făgaşul lor fără nici un efort din partea voastră.

Când aţi venit pe pământ şi v-aţi încarnat în corpuri umane, aţi fost înclinaţi să vă luptaţi cu energiile pe care aţi dorit să le depăşiţi. În acest stadiu aţi ajuns într-un moment paradoxal. Pe de o parte aţi ştiut că aţi vrut altceva decât puterea şi vă uraţi  pentru ceea ce aţi greşit înainte.

Dar voi nu eraţi încă eliberaţi de ceea ce uraţi în voi înşivă, voi nu eraţi încă eliberaţi de dominaţia ego-ului. Când aţi venit pe pământ aţi avut tendinţa de a fi supăraţi pe întuneric, să fiţi furioşi pe el şi reacţia voastră a fost de a vă lupta cu el. Paradoxul este că aţi vrut să vă bateţi cu energiile egotice, tocmai energia de care vroiaţi să vă eliberaţi.

Încă nu eraţi conştienţi de realele implicaţii ale unei conştiinţe bazate pe inimă. Când observi din inimă, nu există nici o luptă între Bine şi Rău. Realitatea inimii le transcende pe amândouă. Inima nu se opune întunericului. Conştiinţa bazată pe inimă este fondată pe acceptarea a tot ceea ce este. Este un tip de conştiinţă care comunică ideea că lupta nu rezolvă nimic.

Deşi v-aţi dorit o cale paşnică, nu de luptă în raport cu realitatea, n-aţi avut experienţa necesară pentru a atinge acest ideal. Aţi fost într-adevăr " între-zone," un fel de ” pământ al nimănui” înainte de a intra în noul tărâm al conştiinţei.

Deci, aţi început să faceţi tot felul de "greşeli", în sensul de a cădea înapoi în moduri de a fi , moduri la care aţi vrut de fapt să renunţaţi. Aţi fost nerăbdători să schimbaţi sau să convertiţi pe oricine sau orice grup care afişa ego-ul ca valoare comportamentală sau care îmbrăţişa ego-ul ca valoare de bază. Ei însă v-au răspuns agresiv, de multe ori nici nu au înţeles măcar ceea ce aţi încercat să le transmiteţi. Lucrătorii în Lumină au fost persecutaţi secole de-a rândul ca vrăjitoare, păgâni sau agitatori politici. Păreau să fie conduşi de idealuri pentru care lumea nu era pregătită, păreau diferiţi şi nepotriviţi cu vremurile. Ei de obicei s-au lovit de o mare rezistenţă din partea celorlalţi.

Ce s-a întâmplat aici este că aţi trecut în rolul de victimă, după ce aţi jucat pentru ceva timp în tărâmurile galactice rolul agresorului. "Furia voastră spirituală" a provocat răspunsuri furioase din partea mediului înconjurător şi aţi devenit victime experimentând umilinţa, durerea profundă şi pierderea puterii. Trauma de a fi respinşi şi/sau daţi afară în mod repetat în mai multe vieţi a lăsat cicatrici adânci în sufletul vostru. Aţi sfârşit prin a vă simţi neajutoraţi şi nedoriţi. Mulţi dintre voi se simt în viaţa aceasta obosiţi şi plini de un dor de casă , de o lume mai iubitoare şi mai plină de înţeles.

Este foarte important pentru voi să realizaţi că rolul victimei este doar atât : un rol pe care îl jucaţi. Este o interpretare posibilă a faptelor, dar este una îngustă şi distorsionată. Voi nu sunteţi nici victima, nici agresorul. Sunteţi conştiinţa sufletului care a creat roluri pentru voi, roluri pe care le-aţi jucat pentru o perioadă de timp.
Voi nu sunteţi victimele reale ale unei minţi materiale, ale unei lumi egoiste.

De fapt, întâlnirile pe care le-aţi avut cu energiile agresive, necooperante în multe dintre vieţile voastre, pur şi simplu v-au oglindit propriile voastre legături cu conştiinţa bazată pe ego, dependenţa voastră de ea. Dacă căutaţi rezultate prin luptă, energii de luptă veţi primi înapoi. Aceasta este/a fost propria voastră energie care s-a întors la voi! Şi acesta  este singurul înţeles al karmei.

Tendinţa de a lupta împotriva "răului" se bazează pe credinţa că răul se află în afara voastră şi că el trebuie să fie izgonit din realitate. Invitaţia spirituală pentru voi, Lucrătorii în Lumină, pe parcursul tuturor încarnărilor voastre, a fost întotdeauna să vă recunoaşteţi şi să vă acceptaţi propriul vostru întuneric şi să-i înţelegeţi rolul şi scopul său.

Cea mai adâncă invitaţie este să vă iertaţi pe voi înşivă şi să vă regăsiţi inocenţa. Voi sunteţi inocenţi şi aşa aţi fost întotdeauna. Puteţi înţelege asta cu adevărat? Dacă da, voi nu veţi mai dori să schimbaţi lumea sau  să vă mai luptaţi cu nedreptatea. Veţi dori să vă jucaţi, să vă distraţi şi să vă bucuraţi de fiecare moment al vieţii voastre şi să fiţi pur şi simplu cine sunteţi împărtăşind asta cu ceilalţi.

Când voi, Lucrătorii în Lumină vă veţi elibera de ideea că trebuie să vă luptaţi pentru ceva sau cineva, nu veţi mai fi în contradicţie cu  "lumea exterioara", cu societatea sau cu alte persoane, în general, pentru a fi diferiţi. Nu veţi mai dori să schimbaţi nimic şi, prin urmare, nu veţi mai întâmpina împotrivire. Veţi şti că sunteţi bineveniţi, că contribuţia voastră la această realitate este valoroasă şi sunteţi preţuiţi de către ceilalţi.


Când veţi fi eliberat pe deplin conştiinţa bazată pe ego, veţi şti că sunteţi absolviţi de persecuţii sau ameninţări din afară. Veţi trece dincolo de rolurile de victimă şi persecutor; călătoria voastră va fi făcut un cerc complet.  Vă veţi elibera de poverile voastre karmice şi veţi fi liberi pe deplin pentru a crea tot ce vreţi.

Sunteţi în pragul naşterii unei noi conştiinţe. Acesta este un tip de conştiinţă care s-a eliberat pe deplin de necesitatea de a controla sau poseda ceva. Aceasta este eliberată de frică. Este conştiinţa Christică.

Când eu,Jeshua, am trăit pe pământ, am vrut să vă spun că spiritualitatea nu presupune un război între lumină şi întuneric. Presupune găsirea unui nivel de conştientizare, care merge dincolo de bine şi de rău, un loc din care puteţi înţelege şi accepta toate lucrurile. "Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntru." Tot ceea ce aveţi nevoie este în interior. Pacea, bucuria şi liniştea sunt ale voastre când vă daţi seama cu adevărat cine sunteţi: fiinţe divine în exprimare fizică.

Numai atunci când vă daţi seama că sunteţi aici pentru a vă transforma şi a vă vindeca  lucrurile încep într-adevăr să se schimbe pentru voi, şi ca un efect secundar, şi pentru alte persoane care vă înconjoară. Lumea este ceea ce este şi cel mai important lucru pe care îl puteţi face este ca pur şi simplu să o iubiţi pentru ceea ce este. Iubirea şi capacitatea de a vedea frumuseţea din fiecare fiinţă traversează acest plan de realitate.


Mulţi dintre voi sunt pătrunşi de energia mea, energia lui Jeshua sau Isus. Acest lucru se datorează faptului că suntem rude. Am fost pur şi simplu un Lucrător în Lumină împovărat de legături karmice, un Lucrător în Lumină în posesia unui nivel ridicat de auto-înţelegere. Sunteţi atinşi de energia mea pentru că ştiţi că este energia de care aveţi nevoie pentru a înainta . Energia Christică este energia către propriul vostru viitor.

© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.