duminică, 23 martie 2014

Sexualitate și spiritualitateMesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe


Dragi prieteni mă bucur să fiu din nou cu voi. Când mă uit la voi, eu nu văd atât de mult corpul fizic pe care-l vedeţi voi când vă priviţi în oglindă. Partea voastră lăuntrică este cea pe care o văd şi o simt. Mişcarea lăuntrică a gândurilor, sentimentelor şi emoţiilor voastre.

Sunt aici pentru a vă susţine în călătoria voastră.

Este un subiect pe care aş dori să-l discutăm azi şi care a avut un mare impact asupra voastră de-a lungul istoriei voastre pe pământ. Este vorba despre sexualitate şi despre cum este ea experimentată de către bărbaţi şi de către femei.

Nu este un subiect uşor. Sexualitatea a devenit împovărată de multe judecăţi, temeri şi emoţii. Cu greu orice aspect al ei mai este spontan şi de la sine înţeles. Este ca şi cum am spune că aspectul copilăresc al sexualităţii, aspectul copilului inocent care explorează liber, s-a pierdut. Sunteţi plini de frică şi de tensiuni atunci cînd vine vorba să vă exprimaţi sexualitatea.

Aş vrea să abordez această povară în acest mesaj, dar mai întâi aş dori să spun câte ceva despre ce semnificaţie are sexualitatea din punct de vedere spiritual.

Sexualitatea este dansul împreună al celor două energii, masculină şi feminină. La origini sexualitatea a fost mai mult decât un simplu act fizic. A fost menită să fie un dans în care să participe toate nivelele sau aspectele voastre şi ale partenerului vostru.

Voi face distincţie între patru nivele sau aspecte care pot juca un rol în acest dans al energiilor.

Cele patru aspecte ale experienţei sexuale

Primul este la nivel fizic, aspectul corpului fizic. Corpul este inocent. Corpul cunoaşte dorinţa sexuală şi pofta şi aceasta este ceva ce este prezent în mod spontan în interiorul corpului. Corpul urmăreşte satisfacerea dorinţelor sale şi omul este, sau coştiinţa sufletului din om, cel care determină modul în care dorinţa sexuală este aplicată şi manifesată. Repet, corpul este inocent. El cunoaşte pofta şi dorinţa. Nu este nimic greşit în asta. Poate fi o sursă de distracţie, joc şi plăcere. Dar corpul singur nu poate alege modul în care îşi va exprima energia sexuală. Voi, fiinţa umană sunteţi cea care este responsabilă şi corpul are nevoie de conducerea voastră.

Când vă doriţi să experimentaţi sexualitatea în modul cel mai iubitor, sediul conducerii va fi în inimă. Când vă lăsaţi inima să se ocupe de energia voastră sexuală, ea va găsi expresia cea mai plină de bucurie. Alternativa este să vă lăsa gândurile (judecăţile) sau emoţiile să conducă fluxul sexual şi veţi vedea că acest lucru va cauza mai multe blocaje în energia voastră, dar voi vorbi despre acest lucru mai jos.

Al doilea aspect al dansului sexual pe care aş vrea să-l disting este nivelul emoţional. Unirea sexuală este un act profund emoţional. Dacă ignoraţi acest aspect, voi nu sunteţi pe deplin prezenţi în act şi vă excludeţi singuri de la reala semnificaţie a sexualităţii.

În precedentul channeling, numit ” Confruntarea cu emoţiile ”, am intrat pe larg în problemele emoţiilor. Am evidenţiat puternicele emoţii ale fricii, furiei şi tristeţii şi am discutat despre cum vă pot ele scoate din centrul vostru. Când oricare dintre aceste emoţii puternice sunt prezente într-o relaţie dintre doi oameni şi ele nu sunt conştient recunoscute şi abordate, ele vor ieşi la suprafaţă atunci când ei sunt intim împreună. Aceste emoţii pot cauza reacţii psihologice de rezistenţă sau de închidere când sunt intim fizic împreună, sau corpul poate fi în imposibilitatea de a simţi poftă sau excitare.

Ori de câte ori apar aceste blocaje psihologice sau fizice, este important să vă confruntaţi cu ele la nivelul la care ele au apărut: nivelul emoţional. Când încercaţi să delimitaţi simptomele fizice fără să vă uitaţi la dinamica emoţională ce stă la bază, sunteţi lipsiţi de respect faţă de voi înşivă şi faţă de corpul vostru. Când corpul se opune intimităţii, el vă trimite un mesaj, pur şi clar, că există un blocaj emoţional. Acest fapt se poate datora unei probleme dintre voi şi partenerul vostru, sau poate fi o rană emoţională pe care o purtaţi în voi din trecut. Orice ar fi, aceasta trebuie abordată şi îngrijită în cel mai blând şi iubitor mod astfel încât energia sexuală să poată curge din nou liber.

După nivelul emoţional urmează nivelul inimii, care este sediul sentimentelor. În acelaşi channeling pe care tocmai l-am menţionat (”Confruntarea cu emoţiile”) am făcut distincţia între emoţii şi sentimente. Sentimentele aparţin de domeniul intuiţiei şi cunoaşterii interioare. Partea voastră sentimentală vă vorbeşte prin şoapte liniştite, pline de înţelepciune şi de compasiune. Ca natură emoţiile sunt mult mai puternice şi le numim ”reacţii ale neînţelegerii” pentru că asta sunt ele în esenţă: explozii ale neînţelegii a ceea ce se întâmplă cu voi. ( Vedeţi channelingul pentru clarificare)

Când între partenerii sexuali se deschide inima, atunci între ei există încredere, iubire şi siguranţă. Când inima este prezentă într-o întâlnire sexuală, voi îi permiteţi intuiţiei voastre să ia act de ceea ce se petrece între voi atunci când ajungeţi intimi fizic. Nu vă ascundeţi emoţiile, vorbiţi deschis. Dureri vechi pot ieşi la suprafaţă şi ele sunt acceptate ca atare. Sunteţi acceptaţi aşa cum sunteţi şi acest tip de acceptare este cea mai mare putere de vindecare care există. Când vă conectaţi energia inimii cu energia sexuală, poate avea loc o mare vindecare într-o zonă în care este mare nevoie de ea.

Cu toate acestea, inima poate juca deasemenea un rol subtil în a vă preveni în experimentarea sexualităţii într-un mod iubitor, plin de bucurie. Inima se poate închide singură în faţa bucuriei sexualităţii din diferite motive. În primul rând ar putea fi o dorinţă a inimii să se ridice deasupra realităţii pământ. În al doilea rând ar putea fi în joc dogmele religioase care nu lasă inima să se deschidă către ceea ce este sexualitatea cu adevărat.

Vreau să fac o alocuţiune despre ambele probleme acum.

Inima poate avea o puternică înclinaţie în a se ridica deasupra planului dens al realităţii materiale. Este un fel de dor de casă. Ar putea fi o dorinţă de unitate care nu vizează deloc uniunea sexuală, dar care ,de fapt, poartă în ea o subtilă respingere a tărâmului pământ ( şi a sexualităţii de asemenea). Mulţi dintre voi cunosc dorinţa de a transcende această realitate. Mulţi dintre voi îşi amintesc energia iubirii şi armoniei pe care au experimentat-o în tărâmurile non-materiale înainte de încarnarea pe pământ. Inimile voastre strigă după uşurinţa şi luminozitatea acestei vibraţii. Voi încercaţi să sorbiţi din această energie atunci când meditaţi. Adesea chakrele superioare sunt activate în acest fel, adică inima, gâtul, cel de-al treilea ochi şi chakra coroană. Ele se deschid, în timp ce cele trei chakre inferioare (plexul solar, chakra ombilicală şi coccisul) care sunt vitale sinelui vostru pământesc sunt mai mult sau mai puţin abandonate.

Într-un mod mult mai nenatural, aceasta se întâmplă atunci când luaţi droguri. Atunci când luaţi substanţe care expansionează mintea, chakrele superioare sunt artificial deschise şi temporar puteţi experimenta extazul şi beatitudinea care vă fac să uitaţi de aspectul dens şi greu al realităţii pământ.

Deşi dorinţa şi dorul de transcendenţă sunt de înţeles, este important să faceţi pace cu realitatea pământ. Altfel veţi crea o separare artificială între partea de sus şi partea de jos a câmpului vostru energetic. Veţi acorda preferinţă în a fi în partea de sus a aurei voastre cu conştiinţa şi vă veţi creşte o subtilă sau evidentă rezistenţă la realitatea corpului, a emoţiilor şi a sexualităţii. Aceasta crează un dezechilibru în câmpul vostru energetic.

Când vă este dor de casă în acest mod, încercaţi să simţiţi motivul şi scopul pentru care sunteţi pe pământ chiar acum. Motivul pentru care sunteţi aici nu este de a transcede pământul ci de a aduce ”Acasă” jos pe pământ. Aceasta este o călătorie sacră.

Al doilea motiv pentru care inima este reticentă faţă de sexualitate sunt dogmele religioase, adesea provenind din vieţile anterioare. Pot fi vieţi în care aţi făcut jurământ de castitate sau în care aţi fost învăţaţi să simţiţi ruşine sau vinovăţie pentru plăcerile trupeşti şi sexualitate. Aceste energii pot persista încă în inima voastră. Din cauza lor voi puteţi avea judecăţi negative despre sau o rezistenţă subtilă faţă de intimitatea fizică. Aceste judecăţi şi sentimente nu se bazează pe adevăr. Din nou vreau să vă spun că în sine corpul este inocent. Pofta, dorinţa şi toate procesele fizice care vă fac să doriţi uniunea sexuală sunt procese naturale, sănătoase. Dezechilibrele care apar în zona sexualităţii sunt aproape întotdeauna datorate nivelelor non-fizice, despre care tocmai am discutat.

Cel de-al patrulea nivel şi ultimul este aspectul minţii. La nivel mental pot fi credinţe morale sau spirituale care vă opresc să vă bucuraţi de sexualitate. Cele mai multe dintre aceste credinţe sunt de natură religioasă.

La nivel spiritual voi puteţi simţi că, corpul fizic este un fel de închisoare. Realitatea non-fizică a ”planurilor superioare”( aşa cum voi le numiţi, nu Eu) sunt atât de glorificate încât realitatea fizică devine subevaluată. Acest lucru apare frecvent printre Lucrătorii în Lumină.

În special printre ei există de multe ori o rezistenţă la plăcerea şi bucuria pe care o poate oferi sexualitatea. Acest lucru rezultă în parte din credinţele morale şi religioase şi parţial din lipsa de experienţă în acest aspect al vieţii. Multe suflete Lucrători în Lumină şi-au petrecut multe vieţi ca preoţi, călugăriţe sau roluri similare, retraşi din comunitate, fără un partener sau o familie. Ei s-au focalizat atât de mult pe spiritualitate încât zona sexualităţii a fost neglijată.

Persoanele spirituale sau religioase adesea manifestă o lipsă de respect faţă de corp în expresia lui naturală. Acesta este un lucru cu adevărat regretabil deoarece corpul este expresia în materie care, din partea noastră este considerată ca fiind cea mai sacră călătorie prin care un suflet trece. Să semănaţi şi să culegeţi seminţele divinităţii voastre atât de departe de casă în realitatea materiei şi formei este un angajament sacru. Este un act divin, creator de cel mai înalt ordin.

Poate că uneori s-a întâmplat să fiţi prezenţi lîngă cineva aflat pe patul de moarte sau aţi fost martori la naşterea unui copil. În acele momente sufletul iese sau intră în dansul lui cu  materia. Ambele momente sunt învăluite de o atmosferă de sacralitate. Puteţi simţi această adâncă, învăluitoare linişte plină de onoruri care anunţă plecarea sau sosirea unui suflet. În aceste momente, pe partea noastră a vălului, există cel mai mare respect pentru ceea ce faceţi voi. Dansul cu materia este sacru. Iar voi îl detestaţi atât de mult uneori !

Sexualitatea în adevăratul său înţeles este un dans cu materia în care în acelaşi timp se ridică deasupra materiei. Într-o exprimare de sine sexuală echilibrată voi transcendeţi realitatea materială fără a o ignora sau reprima, fără a abandona cele trei chakre inferioare şi fără a căuta extazul numai prin chakrele superioare. O sexualitate completă integrează toate nivelele fiinţei voastre. Sexualitatea este puntea de legătură  dintre materie şi spirit.

Când doi oameni sunt intimi fizic într-un mod iubitor, toate celulele corpului lor vibrează puţin mai repede - ele încep să danseze puţin. Se deschide o poartă către o realitate energetică cu o vibraţie puţin mai ridicată şi o senzaţie mai luminoasă. După o unire sexuală în care totul din voi participă - corp, suflet şi minte - vă simţiţi liniştiţi şi bucuroşi în acelaşi timp. Este un extaz liniştit. Celulele corpului vostru au gustat energia iubirii şi în acel moment aţi adus realitatea Iubirii un pic mai aproape de voi. Voi aţi condus energia divină a Iubirii care doreşte atât de mult să curgă prin voi şi care are numai cel mai mare respect pentru natura voastră sexuală.

Dacă energia tuturor celor patru nivele curge împreună într-o unire sexuală, acesta este un act de creaţie divină. Copilul care se naşte dintr-un astfel de act este foarte natural. Când dansul masculinului şi femininului este realizat într-un mod atât de plin de bucurie, numai bunătate şi dulceaţă pot veni din el. Dacă un copil este conceput în acest mod, el intră în realitatea pământului pe un tobogan de iubire şi lumină. Este cel mai iubitor bun venit pe care-l poate primi un suflet pe pământ.

Deoarece energiile sexuale sunt atât de preţioase, vă rog : vă rugăm să fiţi respectuoşi cu sexualitatea voastră. Atunci când există probleme, temeri sau tensiuni în jurul sexualităţii voastre, nu judecaţi sexualitatea în sine şi nu renunţaţi la ea, pentru că este o parte naturală a voastră şi încă una sacră.

Problemele sexuale şi bătălia dintre sexe

Aş dori acum să intru în istoria sexualităţii şi apoi să spun câte ceva despre specificul problemelor pe care femeile şi bărbaţii le experimentează în zilele noastre în exprimarea lor de sine din punct de vedere sexual.

Multe s-au întâmplat în domeniul sexualităţii. În esenţa sa sexualitatea poartă un mare potenţial al luminii, dar tot acolo se află şi potenţialul marilor abuzuri. Istoria despre care EU aş dori să vă vorbesc este una a puternicei bătălii dintre bărbat şi femeie. Această istorie este antică şi, de fapt, ea a început din timpul în care imperiile galactice extra-terestre au început să interfereze cu viaţa de pe pământ. (Vedeţi seria ”Lucrătorii în Lumină” pentru o prezentare mai detaliată a acestui proces) Înainte de aceasta pământul a fost un fel de paradis, o Grădină a Edenului în care frumuseţea şi inocenţa prevalau. Nu vom discuta această eră aici ci doar să reţineţi pur şi simplu că sunteţi în faza de sfârşit a unei puternice bătălii care este cu mult mai veche decât cei 5000 de ani de istorie scrisă.

În ultima etapă a acestei istorii, bărbaţii în mod clar au jucat rolul agresorului şi al asupritorului. Dar nu a fost întotdeauna aşa. Au fost timpuri în care femeia a fost mult mai puternică atât în viaţa publică cât şi în cea privată. Ea a asuprit energia masculină în moduri pe cât de crude pe atât de sadice. Femeia nu este în mod natural sexul oprimat şi supus, după cum ştiţi, şi nici nu ea este prin definiţie sexul cel mai iubitor. Stereotipurile voastre despre femei ca dulci dar lipsite de putere şi despre bărbaţi ca puternici dar insensibili spun mai multe despre ultima fază a istoriei mai sus menţionate decât despre bărbaţi şi femei ca atare.

Au fost momente anterioare istoriei scrise în care societăţile matriarhale au fost considerate ca standard. În acele timpuri şi femeile îşi foloseau energiile în moduri distructive, fiind lipsite de respect faţă de forţa vieţii individuale şi creativitatea din fiecare fiinţă umană. A fost un timp în care femeile aveau putere asupra bărbaţilor. Femeile i-au controlat şi i-au manipulat pe bărbaţi folosind puterea emoţiei şi intuiţia cu care ele aveau o afinitate naturală. Ele şi-au folosit de asemenea abilităţile psihice pentru a-i controla pe bărbaţi. De exemplu erau sacrificii şi ritualuri în care bărbaţii erau torturaţi şi omorâţi.

Doresc să subliniez pentru istoria voastră oficială că acest aspect atrage o imagine unilaterală a relaţiei dintre bărbaţi şi femei. Asuprirea femeii de către bărbat este evidentă pentru toată perioada acoperită de istoria voastră scrisă. Dar duşmănia şi ura pe care bărbaţii au afişat-o ( şi o mai afişează) împotriva femeilor nu a apărut fără motiv. În plus faţă de tradiţiile culturale şi obiceiurile care îi influenţează, există şi răni emoţionale profunde în sufletul colectiv masculin care provin dintr-o epocă mult mai veche.

Fără a intra în detalii despre această eră, aş vrea să vă invit să simţiţi pentru voi înşivă dacă este posibil să fi experimentat asta. Pentru femei întrebarea este : vă puteţi imagina că odată aţi exercitat putere asupra bărbaţilor şi că aţi încercat cu succes să le controlaţi energia ? Iar pentru bărbaţi întrebarea este : vă puteţi imagina că acest lucru a avut loc pe scară largă şi că voi aţi fost ”sexul mai slab” ? Poate că veţi primi unele imagini sau fantezii întrebând acest lucru în interiorul vostru. Lăsaţi-vă intuiţia să vă arate şi priviţi emoţiile care ies la suprafaţă. Ar putea fi surprinzător.

În interiorul sufletului colectiv masculin, ura şi resentimentele au apărut din cauza acestei istorii străvechi. Aceasta s-a manifestat prin opresiunea energiei feminine în zona politicului dar şi în zona religiei, în mod particular prin biserică. Ideea că sexualitatea este un păcat sau în cel mai bun caz un rău necesar este o linie de gândire masculină care a fost influenţată de ura şi ranchiuna rezultată din represiunile sexualităţii masculine într-o altă eră. Sexualitatea masculină a fost în acel timp considerată a fi un instrument de procreere fără a respecta partea sentimentală a bărbatului şi legăturile emoţionale dintre tată şi copilul său. Adeseori copilul era crescut de către mamă fiind separat de tată şi nu prea se acorda atenţie la ceea ce tatăl ar fi crezut sau ar fi vrut. Valorile importante au fost transmise prin imaginea mamei şi inferioritatea bărbatului a fost una dintre acestea. Bărbatul era mai degrabă un animal de povară decât un partener egal.

Nu numai că biserica este un bastion al frustratei energii masculine, dar şi lumea ştiinţifică tratează cu ostilitate energia feminină. Deşi ştiinţa şi religia sunt în multe duşmani naturali, ele sunt unite în rezistenţa lor faţă de intuitivul, curgătorul aspect al energiei feminine. Dogmele bisericeşti sunt rigide şi sufocante dar metodele ştiinţifice sunt tot atât de limitative dar într-o altă manieră. În timp ce impulsul din spatele ştiinţei moderne era edificator şi inovator (în dorinţa de a detrona falsa autoritate), el a fost blocat într-un tip limitat de gândire raţională care nu trebuia să permită energiei feminine să participe. Gândirea ştiinţifică este analitică şi logică dar ea nu se deschide suficient imaginaţiei şi surselor extrasenzoriale ( intuitive ) de observare. Aversiunea pe care mulţi savanţi o au faţă de ”paranormal” ca şi, dealtfel, pentru orice ce nu poate fi explicat prin raţionamente raţionale este de asemenea parţial datorată memoriei sufletului despre durerea şi umilinţa care datează din perioada când puterile psihice au fost abuzate de către femei şi au fost folosite împotriva lor ca instrumente de manipulare.

Vorbesc despre această istorie veche deoarece aş vrea să fie clar că în această ”bătălie dintre sexe” în cele din urmă nu sunt nici atacatori şi victime, nici băieţi buni şi băieţi răi deoarece voi toţi aţi fost amândouă. A fost o bătălie între energia feminină şi energia masculină în care aceste energii au devenit opozante, deşi ele la origine au fost complementare una celeilalte. În aceste zile şi timpuri, atăt bărbaţii cât şi femeile sunt invitaţi să-şi unească din nou forţele şi să redescopere bucuria şi onoarea dansului original al femininului şi masculinului.

În esenţă energia feminină conduce şi inspiră în timp ce energia masculină serveşte şi protejează. Energia feminină este inspiraţia din spatele oricărei creaţii; energia masculină este aspectul care are grijă de manifestarea în formă şi acţiune. Amândouă energiile lucrează prin fiecare om, prin fiecare individ , indiferent dacă este bărbat sau femeie . Faptul că sunteţi bărbat sau femeie nu este cu adevărat relevant, ceea ce contează cu adevărat este echilibrul şi relaţia dintre cele două energii în interiorul vostru.

Blocaje în sexualitatea feminină

Voi vorbi acum despre blocajele energiei în zona sexualităţii cu aplicaţii specifice femeilor sau bărbaţilor. La femei este zona primei şi celei de-a doua chakre ( coccis şi ombilic) care este cea mai afectată şi mai dureroasă ca rezultat al opresiunii sexuale şi violenţei de-a lungul secolelor.

Cu totul câteva milioane de femei au fost încadrate în roluri servile în aproape toate sectoarele societăţii şi aceasta s-a întâmplat în multe locuri pe pământ. În ceea ce priveşte sexualitatea, această inegalitate s-a manifestat ca viol, atac şi umilinţă pe scară largă. Ca un rezultat al suferinţelor acestor femei, sufletul colectiv feminin într-adevăr a suferit incredibil. Acolo sunt răni emoţionale profunde care au nevoie de timp, iubire şi cea mai mare grijă pentru a se vindeca.

Adeseori impulsul pentru uniunea sexuală este simţit de către femeie ca un dor al inimii sau ca un sentiment spiritual. Dar când ajunge intim fizic ea poate simţi că nu-şi poate exprima liber energia sexuală datorită energiilor blocate în prima şi cea de-a doua chakră. În aceşti centri energetici se află (sufletul) memoriile sexualităţii care a fost cândva forţată sau umilită. Aceste experienţe au fost atât de dureroase încât femeia şi-a retras energia, muşchii instinctiv se contractă sau corpul emoţional automat semnalizează rezistenţă. Celulele fizice sunt conştiente de traumă şi nu răspund atât de uşor invitaţiei la dans. Ele vor să se închidă şi să creeze o barieră care să vă protejeze de şi mai multă agresiune. Această acţiune este extrem de uşor de înţeles şi ar trebui să fie tratată întotdeauna în modul cel mai respectuos cu putinţă. Folosind orice tip de forţare pentru a îndepărta rezistenţa este într-un fel o nouă violare a centrului rănit.

Atunci când aveţi aceste emoţii ca femeie, este foarte important să deveniţi pe deplin conştientă de ele; acolo poate fi furie, rezistenţă sau frică cu privire la intimitatea fizică. Şi toate aceste emoţii sunt adeseori mai vechi decât relaţia în care vă aflaţi, mai vechi chiar decât această viaţă. Pot fi traume foarte vechi în aceste chakre inferioare care au cauzat cicatrici emoţionale profunde.

În mod special aş vrea să sfătuiesc femeile care recunosc această durere să intre în legătură cu acele vieţi în care ele au avut rolul de atacator/agresor (în opoziţie cu victima). Sau dacă vi se pare că este greu să vă accesaţi vieţi anterioare, intraţi în legătură cu ”energia femeii agresive sau puternice” din voi. Aceasta poate suna foarte ciudat dar motivul este următorul. Când aţi fost victima unei violenţe sexuale aceasta a cauzat multă mânie în câmpul vostru energetic. Acolo poate fi mânie din câteva vieţi. Această mânie vă blochează şi vă ţine prizonierele unui sentiment de neputinţă şi victimizare. Pentru a elibera mânia aveţi nevoie de înţelegere. Aveţi nevoie să înţelegeţi de ce şi pentru ce ; aveţi nevoie să vedeţi imaginea de ansamblu. Când vă puteţi imagina pe voi înşivă ca femeia puternică care poate fi nemiloasă şi crudă cu bărbaţii şi simţiţi în interiorul vostru că şi aceasta este o parte a voastră, atunci mânia poate fi dizolvată. Poate apărea o înţelegere mult mai profundă, o cunoaştere interioară că voi sunteţi parte a unei poveşti karmice mult mai mari în care aţi jucat ambele roluri : şi cele ale agresorului şi cele ale victimei. Este aproape imposibil să vă eliberaţi emoţiile de durere, neputinţă şi victimizare fără a privi şi cealaltă parte a voastră, ”partea întunecată”.

Nu este absolut necesar să mergeţi în vieţile voastre trecute pentru a recunoaşte aceste părţi întunecate din voi. Puteţi deveni mai conştienţi de ele privindu-vă pe voi înşivă în viaţa de zi cu zi. Cînd simţiţi această energie (voinţa de a exercita putere sau de a-i răni pe alţii) voi puteţi simţi că nu sunteţi numai victima neajutorată a unor circumstanţe exterioare. Este o legătură karmică între atacator şi victimă; amândouă rolurile reflectă aspecte ale voastre înşivă.

Cu cât mai repede vă cunoaşteţi şi vă acceptaţi partea voastră întunecată, vă puteţi privi propriile voastre răni interioare în moduri diferite şi puteţi începe să iertaţi. Când este înţelegere, mânia poate fi dizolvată şi voi puteţi intra în legătură cu straturi mai joase ale emoţiilor : tristeţea, amărăciunea, durerea aflată pe mai multe nivele, chiar şi în corp.

Este foarte important pentru femei să recunoască aspectul agresorului în ele însele şi să lucreze cu el. Când există ură şi ranchiună în voi în ceea ce priveşte sexualitatea, realizaţi că, cu cât simţiţi mai multă ură şi mânie, cu atât mai mult vă identificaţi cu rolul victimei şi cu atât mai mult vă refuzaţi vouă înşivă libertatea. Încercaţi să simţiţi în interiorul vostru că în arena sexualităţii s-a jucat un joc karmic în care voi aţi jucat ambele roluri, băiatul rău tot atât cât şi băiatul bun. De acolo voi puteţi intra în spaţiul iertării - iertându-vă pe voi înşivă şi pe toţi ceilalţi. Lucrurile se întâmplă cu un anumit motiv. Actele de violenţă şi de represiune pot părea lipsite de sens, dar întotdeauna există o poveste în spatele lor. Şi întotdeauna când este implicată şi violenţa sexuală ea lasă impresii profunde în toate cele patru nivele ale fiinţei umane.

Blocaje în sexualitatea masculină

În ceea ce priveşte experienţa masculinului în sexualitate, blocajele care apar sunt cel mai adesea sunt la nivelul inimii şi al capului. La aceste nivele poate fi o frică de capitulare, o frică de o profundă intimitate emoţională. De cele mai multe ori aceste frici îşi au rădăcinile mult mai departe în timp decât vă puteţi aminti. Ele au legătură cu perioada în care femeile i-au dominat pe bărbaţi. Aceasta a făcut jocul atracţiei sexuale, care la început a fos inocent şi spontan, periculos. Bărbaţii au învăţat că este periculos să-şi arate deschis emoţiile şi să-şi deschidă inima faţă de partenera lor.

În interiorul bărbaţilor sunt adânc înrădăcinate frici cu privire la renunţarea la partea lor sentimentală, şi aceste frici nu este obligatoriu să se manifeste la nivel fizic. Ei pot participa fizic la actul sexual în timp ce-şi păstrează sentimentele separat. Deci bărbatul poate fi sexual prezent la nivel fizic în timp ce partea lui sentimentală este (parţial) absentă. Emoţiile sale sunt blocate mai departe din cauza fricii sale de a se deschide şi a deveni vulnerabil din nou la respingere. Sunt amintiri vechi ale sufletului despre a fi abandonat şi zguduit emoţional.

Răbdare şi iubire

În general blocajele energetice sunt oarecum diferite la bărbaţi faţă de femei. Prin urmare este foarte important să comunicaţi deschis unul cu celălat despre ceea ce simţiţi şi ce senzaţii aveţi atunci când sunteţi împreună. Când aveţi cu adevărat încredere în partenerul vostru puteţi investiga fără ruşine unde se blochează energia voastră sexuală atunci când sunteţi intimi. Puteţi face asta devenind pur şi simplu conştienţi, când apare un flux de excitaţie şi intimitate între voi, în ce măsură vă permiteţi vouă înşivă să-l simţiţi şi să-l exprimaţi. Vedeţi dacă vă simţiţi blocaţi sau simţiţi blocaje în orice parte a corpului vostru sau în orice parte a emoţiilor şi sentimentelor voastre. Simţiţi o lumină caldă în inima voastră când sunteţi împreună? Simţiţi o deschidere spirituală faţă de celălalt ? Sunteţi pregătiţi să-l întâlniţi pe celălalt în totalitatea sa ?        

Sună ciudat dar voi sunteţi speriaţi de intimitatea adevărată. Voi aveţi o dorinţă puternică de a avea o relaţie împlinită. Pe străzi aproape fiecare afiş reflectă idealul unei relaţii emoţionale şi sexuale plăcute. Dar adevărata intimitate vă sperie. Când cineva ajunge foarte aproape de voi şi vă cere să vă scoateţi toate măştile, apar tot felul de inhibiţii de care nici măcar nu eraţi conştienţi. În momentele în care acestea ies la suprafaţă încercaţi să nu vă judecaţi pentru ele. Dimpotrivă, priviţi-le ca pe o oportunitate de a investiga aceste inhibiţii şi blocaje din interiorul vostru. Nimeni nu este lipsit de ele. Aproape toţi oamenii au blocaje care-i împiedică să experimenteze sexualitatea în plinătatea sensului în care v-am descris-o la început. De aceea vreau să vă rog pe voi toţi să priviţi fluxul energiei sexuale din interiorul vostru cu o conştiinţă iubitoare – indiferent de faptul că sunteţi singuri sau implicaţi într-o relaţie - şi să trataţi aceste blocaje pe care le găsiţi cu grijă şi respect. Forţa este cel mai rău sfătuitor în această situaţie. Răbdarea şi iubirea sunt vitale.

Păstraţi vie dorinţa pentru o experimentare completă şi adevărată a sexualităţii! Nu este nevoie să aruncaţi şi copilul odată cu apa din cadă. Dorinţa este sunet. Drumul către o experimentare completă şi plină de bucurie a sexualităţii poate fi lung şi întortocheat. Dar de-a lungul drumului  va creşte iubirea şi compasiunea voastră pentru voi înşivă şi de asemenea pentru ceilalţi , iar acest lucru este deosebit de valoros în lumea voastră umană.

Voi vindecaţi o străveche istorie a bătăliei dintre femei şi bărbaţi. Energiile masculine şi feminine vor să se unească din nou într-un dans al bucuriei şi al creativităţii. Orice contribuţie a voastră la această unire la nivel individual are o influenţă pozitivă în sufletul colectiv al bărbaţilor şi al femeilor. Iubirea voastră de sine face ca energiile răbdării şi iubirii să fie disponibile şi pentru ceilalţi. 
Ascultaţi
Citiţi fonetic


© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.