marți, 28 iulie 2015

Actualizare 28 Iulie 2015



Subiectul de astăzi este acceptarea. Acest instrument este unul foarte iluminat, dar care a fost și el corupt și distorsionat din greu. De ce? Pentru că putea fi foarte ușor folosit în stăpânirea celor care renunțaseră la puterea personală din varii motive, cel principal și pe care s-a putut apoi construi cu succes, fiind credința religioasă. Toți liderii religioși s-au folosit de acceptare în forma sa joasă pentru a-și putea ”conduce turma”.

Nici mulți lideri spirituali nu s-au putut sustrage acestei forme joase de acceptare prin care, mascat, își impuneau adevărul lor asupra prozeliților. Puterea și conducerea sunt recunoscute ca și afrodiziace ale ego-ului, și au la bază, printre altele, și acceptarea.

Acceptarea și credința merg mână în mână, deși acceptarea precede credința. Poți avea o anumită credință numai după ce o accepți ca și Adevăr al tău. Acceptarea deschide și poarta prin care informațiile pot sau nu curge în realitatea noastră de zi cu zi. Ceea ce acceptăm drept Adevăr, atrage tot ceea ce vom experimenta ca și realitatea noastră curentă pentru că mintea noastră prin filtrele sale va permite intrarea doar a acelor informații.

Aceasta una dintre principalele cauze pentru care acceptarea a fost unul dintre primele noastre instrumente care au fost corupte. Dar ce înseamnă, de fapt, acceptarea? Înseamnă să te supui tuturor dogmelor credinței tale? Înseamnă să te transformi în ceea ce sugestiv a fost numit ”ștergător de picioare spiritual” pentru alții? Acceptarea, ca și orice altă noțiune, reprezintă altceva pentru fiecare dintre noi. Dar, ea are forme joase, care ne sunt prea bine cunoscute, după cum are și forme înalte și pe care acum începem să le descoperim.

Care sunt acestea? Am să enumăr câteva:
-        Accept că și ceilalți sunt la fel de divini ca și mine
-        Accept că Adevărul tău este la fel de valabil ca și Adevărul meu
-        Accept că și Calea ta duce spre evoluția Ființei tale, așa cum și Calea mea duce spre evoluția Ființei mele
-        Accept faptul că deși Căile noastre par diferite, ele au foarte multe puncte comune
-        Accept să unim punctele comune din credințele noastre pentru că ele ne spun același lucru atunci când vorbesc despre Iubire, Bucurie, Armonie, Înțelepciune, Compasiune, Respect, Recunoștință.
-        Accept că ceea ce am experimentat până acum nu mi-a adus acea împlinire pe care am căutat-o
-        Accept să mă deschid Adevărurilor mai înalte care îmi sunt Acum disponibile
-        Accept să dau la o parte acele filtre ale minții mele pe care le recunosc drept sursă a blocajelor în evoluția mea
-        Și lista rămâne deschisă pentru că presupun că deja mulți ați trecut la nivelele mai înalte ale Acceptării.

Și cea mai înaltă formă a Acceptării este Acceptarea propriei noastre Divinități cu TOT ceea ce ea aduce. Poate părea puțin înfricoșător la început, dar pas cu pas, ea va deveni atât de naturală încât la un moment dat ne putem întreba: Cum am putut trăi altfel până Acum? Această formă desăvârșită a Acceptării ne aduce Unirea cu Tot Ceea Ce Există fără nici o urmă de dubiu sau îndoială.

Este un Prim Pas pe o nouă Cale care va continua pe nesimțite Calea noastră: cea a Manifestării Divinității noastre. Să nu uităm nici o clipă că nu poți fi ceea ce nu crezi că ești și nici nu poți da ceea ce nu ai sau nu crezi că ai. TOT ceea ce acceptăm ca și Adevăr al nostru, este TOT ceea ce suntem la un moment dat. Cu cât Adevărul nostru se expansionează mai mult, cu atât mai mult o vom face și noi pentru a putea cuprinde acest Adevăr care în sine, este sursa și motorul expansiunii noastre. Pentru că TOTUL este generat de ceva și generează la rândul său ceva, totul se generează pe sine și se expansionează pe sine. Și așa încet, încet, devenim Creatorii a ceea ce noi alegem să fim și să experimentăm.

O zi minunată vă doresc!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.