duminică, 5 iulie 2015

Puterea pântecelui


Maria Magdalena canalizată de Pamela

Dragi prieteni, eu sunt Maria Magdalena. Vă salut pe toți cu căldură și bucurie în inima mea. Îmi sunteți cunoscuți și familiari. Suntem suflete pereche așa cum toți coborâm pe același drum împreună, dar fiecare în felul nostru unic.

Astăzi aș vrea să vă vorbesc despre energia feminină și despre modul în care ea poate înflori în acest moment, pentru că acest lucru este esențial pentru schimbarea în conștiință de care umanitatea ca întreg are nevoie în scopul de a merge mai departe. Este nevoie de un echilibru între energiile feminine și masculine, atât în lume ca și întreg cât și în viețile individuale. Energia feminină a fost multă vreme suprimată, discreditată și rănită, lucru care a condus la dominarea unilaterală a energiei masculine.

La prima vedere ar putea părea că echilibrul a fost deja abordat: femeile din multe țări au virtual aceleași drepturi ca și bărbații. În acele părți ale lumii o femeie se poate manifesta la fel de liber ca și un bărbat, să se bucure de educație, carieră, o poziție de putere și este în măsură să acumuleze avere. Totuși, la un nivel mai profund, ceva lipsește și nu este în echilibru. Ceea ce se întâmplă de fapt atunci când o femeie se luptă pentru egalitate în felul acesta, este că ea își însușește energia masculină a dominării și controlului și începe să o folosească pentru ambiția și propriul ei interes. Acest lucru nu este greșit, în sine, dar întrebarea este dacă făcând acest lucru își împlinește profund sufletul feminin, la fel cum este valabilă întrebarea și dacă sufletul masculin este profund împlinit prin acumularea de putere și dominare.

În acest moment sunt din ce în ce mai mulți oameni care caută o împlinire mai profundă. Ei vor să trăiască din inspirație și profund conectați cu Pământul și cu semenii lor, având încredere mai degrabă în inima lor decât să reacționeze la frică. Acestea sunt idealurile care ating acum inimile tinerilor. Vechea energie masculină a controlului și coerciției ”și-au trăit traiul”; există o nouă generație care gândește și simte diferit. Și în asta constă oportunitatea pentru o înviere efectivă a energiei feminine, care include nu numai o recuperare a drepturilor sociale și politice și a libertății pentru femei, ci și o adevărată vindecare a rănilor interioare profunde care au fost făcute psihicului feminin.

Ce i s-a întâmplat energiei feminine în trecut? Ea a fost dezîmputernicită în multe feluri, atât prin violență mentală cât și fizică, iar acea istorie a fost înregistrată, așa că nu este nevoie să intru în ea acum. Atenția mea acum este în primul rând focalizată pe modul în care energia feminină a fost afectată de această violență. Dacă vă uitați la aura colectivă feminină, așa cum este exemplificată în câmpul de energie al unei femei obișnuite, veți vedea un gol, o gaură în zona pântecelui. Zona centrilor energetici mai joși – chakrele rădăcină, sacrală și plexului solar – a ajuns să fie dezîmputernicită și goală. Pentru multe femei, în aceste centre există, și de obicei numai pe jumătate conștient, sentimente de nevrednicie, teamă și nesiguranță.

Puterea feminină originală a pântecelui este de a fi plin de viață și împământat. O femeie prin natura sa se simte conectată cu Pământul și cu ritmurile anotimpurilor, iar înțelepciunea din inima ei este una bazată pe un sentiment natural de valoare de sine. Din nefericire, acesta s-a pierdut de-a lungul timpului și fără acea bază, acea putere naturală a pântecelui, o femeie nu se poate conecta în mod echilibrat cu lumea din jurul ei. Ea dă cu ușurință prea mult din ea celorlalți și se pierde pe ea însăși în acea dăruire, astfel încât adeseori nu mai este în stare să aibă un spațiu personal și să-și stabilească unele limite.

Dacă ați fost rănite în miezul vostru prin respingere, violență (sexuală) și umilire, schimbarea care se va produce în câmpul vostru de energie va fi: conștiința voastră va părăsi pântecele, care este sediul emoției, conexiunii și intimității. Când este prea dureros să fiți prezente în acea zonă a corpului vostru, vă veți disocia de voi înșivă și vă veți retrage conștiința din pântece. Conștiința voastră se ridică apoi în sus și se adăpostește în partea de sus a aurei voastre, având drept rezultat faptul că sentimentele devin posomorâte și se poate instala depresia, sau un sentiment de oboseală și de a nu avea acces deplin la energia voastră. În plus, la trauma violenței care a avut loc și la confuzia emoțională profundă care a apărut ca rezultat al acesteia, apare acum și tristețea și goliciunea de a vă fi pierdut pe voi înșivă.

Asta este, pe scurt, ceea ce i s-a întâmplat psihicului feminin. Chiar dacă nu toate femeile în mod individual prezintă acest tipar în aceiași măsură, aceasta este încă o tendință generală, care poate fi rezumată după cum urmează:

·         Pântecele, care este sediul emoției, sexualității și intimității, și care este în mod natural și puternic conectat cu Pământul, este relativ gol. Este simțit drept periculos pentru a fi prezentă acolo, atât din cauza durerii care persistă acolo ca o amintire cât și din cauza puterii care este în stare latentă acolo – este înfricoșător să întâlnești acea putere.
·         Ca urmare a mișcării de retragere, în câmpul de energie s-a creat un gol între centrii energetici din partea superioară și partea inferioară a corpului, între zona inimii și zona pântecelui.
·         Energia inimii, centrul inspirației și iubirii, nu se poate exprima pe sine, curge înspre înafară și conecta în mod natural cu lumea și cu alți oameni. Această curgere este blocată fie din cauza fricii și nesiguranței prea mari, fie datorită faptului că există o nevoie de conectare cu altcineva atât de puternică încât vă pierdeți pe voi înșivă în acea persoană și deveniți dependente de ea.

Femeile care nu au experimentat niciodată violența în viața lor – mentală, psihică, sexuală – prezintă și ele adeseori acest tipar reactiv. Pentru că vechile tipare pot fi purtate din viețile anterioare, pot exista daune aduse în trecut energiei feminine și care nu au fost încă suficient vindecate în încarnarea actuală. În plus, ca și femeie, sunteți afectate de psihicul general feminin, de imaginea predominantă a femeii și de experiența colectivă a trecutului. Fiecare femeie are de-a face cu ceea ce am descris aici; nu este ușor sau natural pentru nici o femeie să își însușească puterea pântecelui ei și să fie cu adevărat prezentă din inimă într-un mod împământat, conștient de sine.

Deoarece acesta este un timp de transformare a conștiinței, cu atât mai necesară a devenit acum vindecarea rănii energetice a pântecelui. Dacă aveți de gând să vă dezvoltați pe o cale spirituală și simțiți îndemnul de a trăi din inima voastră și din cea mai sinceră inspirație a voastră, veți descoperi că voi, ca femeie, vă confruntați cu frici adânc îngropate. Pentru a ieși din ele, pentru a vă face pe voi înșivă mai mari și să intrați în conflicte, acest lucru nu este ușor și vă pune față în față cu întrebări dificile legate de stima de sine și de sinceritatea față de voi înșivă. Într-un fel, ca femeie, vi se cere să transformați o parte din durerea colectivă a tuturor femeilor. Deci, prin vindecarea propriei voastre dureri, voi creați căi noi prin care conștiința colectivă să se expansioneze.

Dezvoltarea spirituală este văzută pe scară largă ca o deschidere a inimii, conectarea cu ceilalți prin iubire și eliberarea de ego. Cu toate acestea, pentru femeile care au avut de-a face cu o lipsă a puterii în pântecele lor, acesta este locul din care pândesc o grămadă de capcane. Dacă vă conectați cu alții fără să rămâneți solid ancorate în pântece, în centrul vostru, conectate cu nevoile voastre și cu adevărul vostru, atunci conexiunea cu alții poate duce rapid la o pierdere a sinelui, chiar la epuizare.

Dacă sunteți o persoană extrem de sensibilă cu o chakră a inimii deschisă și care simte cu ușurință stările și emoțiile altor persoane, veți beneficia dacă aveți un sentiment solid al propriilor voastre limite, dar pentru asta aveți nevoie de un ego puternic. Și prin ”ego puternic” vreau să spun că aveți nevoie de un sentiment clar în legătură cu locul în care vă încheiați voi și începe celălalt. Acest sentiment vă ajută să fiți conștiente atunci când dați prea mult, poate pentru că doriți să fiți plăcute sau nu îndrăzniți să spuneți ”nu”. Ceea ce vă oferă un ego sănătos este faptul că simțiți cu claritate ceea ce se petrece cu voi în interacțiunea cu alți oameni. Cuvântul ”ego” a ajuns să fie deformat și a devenit un standard pentru tot ceea ce este jos și ar trebui eliberat, dar pentru femei, această formă a conștientizării de sine și de stabilire a limitelor este extrem de importantă.   

Pentru bărbați, procesul dezvoltării este destul de diferit. Bărbații au fost crescuți cu un alt tip de moralitate. Ei sunt încurajați ca și băieți să se diferențieze, să concureze și să se distingă. Acest lucru poate fi destul de dureros pentru bărbații care nu se simt în largul lor să facă acest lucru, care sunt în mod natural sensibili, visători sau tăcuți. Dar, în orice caz, bărbații sunt mai puțin încurajați să dea, în timp ce ambiția și agresivitatea sunt evaluate pozitiv. Și în bărbați există o rană energetică cauzată de experiențele din trecut. Bărbații au ajuns să fie separați de propria lor energie feminină, de sentimentele și intuiția lor, ei experimentând acest lucru ca și pe o pierdere a bucuriei, emoției și conexiunii. Există un gol în inima lor – mai puțin decât în pântecele lor – iar acest gol îi chinuie pe bărbați la fel de mult ca și pe femeile care experimentează acest spațiu gol în pântecele lor. Ambele sexe au ajuns să fie afectate de tradițiile în care trăiți, ambele sexe au ajuns să fie rănite în moduri diferite, astfel încât recâștigarea plenitudinii implică metode și mijloace diferite pentru fiecare sex.

Pentru bărbați este în general benefic accentul pe deschiderea inimii. Conectarea cu sentimentele lor, permisiunea pe care și-o acordă în a-și arăta vulnerabilitatea și recunoașterea energiei feminine în ei înșiși, sunt căi fundamentale pentru vindecare în ceea ce-i privește pe bărbați. Dar pentru femei, este oarecum exact opusul. Pentre ele, calea către auto-vindecare este prin a fi sincere cu ele însele, prin menținerea unor limite clare, recunoașterea energiei lor masculine și recunoașterea și manifestarea darurilor lor unice. Energetic, acest lucru înseamnă că luați energia inimii voastre, a sufletului vostru și o coborâți la nivelul  pântecelui vostru. Astfel, acest lucru înseamnă să coborâți adânc în cavitatea pelviană, care simbolizează forța primordială a energiei feminine.

Una din căile prin care femeile pot ajunge acasă la baza lor este prin tratarea într-un mod mai conștient a furiei care este stocată în ele. Multe femei și-au suprimat emoțiile de furie sau dezamăgirea, pentru că furia sună a frică sau le face să se simtă neputincioase. Furia este o amenințare pentru că ea vă poate aduce în conflict cu alții și dacă simțiți că nu sunteți în stare să vă ridicați în picioare pentru voi înșivă și să vă exprimați furia, vă simțiți neputincioase. Apoi furia se poate transforma în depresie, pasivitate sau cinism.

Cu toate acestea, puteți începe să priviți mânia ca pe un semnal valoros că ceva sau cineva vă violează limitele și asta vă face să vă simți rănite; un semnal pe care îl puteți folosi pentru a crea o schimbare pozitivă în viața voastră. Prin acceptarea furiei, vă luați în serios pe voi înșivă, ceea ce înseamnă că forța conținută în furie poate fi exprimată în mod pozitiv. Primul pas este să nu priviți furia ca pe ceva rău și să nu vă condamnați pe voi înșivă pentru ea. Acest lucru este mai dificil pentru femei decât pentru bărbați deoarece ei sunt mult mai obișnuiți să se nege pe ei înșiși și să-și cedeze spațiul altora în loc să ceară respectarea granițelor lor naturale.

Acesta este motivul pentru care vreau să mă adresez femeilor extrem de sensibile care merg pe o cale spirituală: aveți grijă de puterea pântecelui vostru, însușiți-vi-o, rămâneți ferme în propriile voastre limite și îndrăzniți să vă ridicați în picioare pentru voi înșivă. Voi tindeți să asociați spiritualitatea cu iubirea, lumina și conexiunea, și acestea sunt atribute esențiale, dar o conexiune echilibrată cu lumea din jurul vostru depinde de abilitatea voastră de a face distincția între ceea ce este bine și ceea ce este rău pentru voi înșivă, de separarea și detașarea atunci când este nevoie în locul unei fuziuni și conectări nejustificate. Pentru asta este nevoie să vă apreciați de deplin pe voi înșivă, propriile voastre nevoi, propriile voastre talente și toate emoțiile voastre.

Eu am trăit într-un timp în care nu era acceptată libera exprimare pentru femei, să nu mai vorbim de apreciată. Am simțit o puternică legătură cu mesajele lui Jeshua Ben Joseph și cu esența energiei Christice. Am fost atinsă de cuvintele sale, de carisma sa, și în acea viață am intrat din ce în ce mai profund în mine pentru a-mi aminti cine eram. Trăia în mine și o furie față de puterile care îmi interziceau să fiu cine eram: independentă, puternică, voluntară. Am fost aruncată în mod regulat în mine însămi și m-am luptat cu sentimentele neputinței și furiei. Pântecele meu a fost acaparat de energia frustrării iar sub acel strat zăcea dormind un sentiment de inferioritate, de îndoială de sine. A fost misiunea mea să ajung să mă împac cu lipsa mea de stimă de sine și să dau drumul judecăților celorlalți oameni.

Aceasta este provocarea pentru toate femeile. Când o femeie nu este pe deplin prezentă în zona pântecelui ei, ea tinde să dea prea mult altora din inima sa, de a se goli pe ea însăși în relația cu ceilalți cum ar fi iubitul, copiii, părinții, prietenii. Să te pierzi pe tine însuți într-o altă persoană este de prea multe ori un semn de a nu fi pe deplin acasă cu tine însuți, în propria ta bază. Dacă există un sentiment dominant de goliciunea sau alienare, există tentația de a te apropia de un altul pentru a ușura acel sentiment. Aparent faceți acest lucru din iubire, dar acolo se ascunde un cu totul alt motiv: aveți nevoie de un altul pentru a vă simți acceptată și bine în ceea ce vă privește. Cu toate acestea, adevărata creștere spirituală înseamnă să înveți să pui întrebări – din ce motiv mă conectez cu lumea din jurul meu, cu iubitul meu, cu prietenii mei, cu copiii mei, cu părinții mei?

Acum alegeți una dintre acele relații și focalizați-vă atenția pe pântece. Simțiți de la acel nivel cât de mult spațiu ocupați în acea relație sau cât de mult primiți. De exemplu, imaginați-vi-l pe iubitul vostru și întrebați în voi: ”Mă simt pe deplin acceptată în zona pântecelui meu atunci când mă aflu în prezența sa?” Faceți același lucru gândindu-vă la o prietenă. Respirați profund în centrul vostru în timp ce vă gândiți la ea și simțiți răspunsul. Simțiți că ceva vă blochează sau vă împiedică respirația? Experimentați acest lucru ca și pe o meditație ghidată.

Întrebarea cheie este: Se poate relaxa pântecele vostru în acea relație? Vă simțiți acceptată și sunteți liberă să fiți voi înșivă? Sau simțiți că trebuie să faceți un efort și să vă poziționați într-o postură nefirească? Poate că vă simțiți epuizată de energie atunci când sunteți cu cealaltă persoană; atunci conștiința voastră se ridică către capul vostru, iar conștientizarea vă părăsește baza, pântecele vostru. Când se întâmplă acest lucru, nu vă condamnați pe voi înșivă, ci priviți-vă cu o onestitate iubitoare propria voastră frică de a fi sinceră cu voi înșivă și de a vă însuși spațiul vostru de drept. Recunoscându-vă propria voastră frică, voi o transformați. Și nu faceți acest lucru singure. Câmpul energiei colective a femeilor se schimbă. De ceea ce vă oferiți vouă înșivă beneficiază și celelalte și invers.

© Pamela Kribbe



Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.