marți, 12 septembrie 2023

Timp și Percepție: o discuție

Mesaj de la Unul prin Sophia Love 

Sunt Unul. 

Sunt lucruri de spus. 

Mulțumesc. 

Aceste lucruri privesc progresul vostru în acest moment. Privesc conceptul de timp; timp și percepție. Ca parte în desfășurare a evoluției voastre, ambele concepte se vor extinde și vor include gânduri noi. În acest fel, mintea și orizontul vă sunt lărgite. 

Pentru că încă nu sunteți conștienți de complexitatea timpului, vom folosi o analogie ca să introducem semnificații suplimentare. Imaginați-vă un ceas de modă veche. Acest ceas este format din roți dințate care se conectează și intersectează. Toate se mișcă, toate sunt sincronizate și totul se întâmplă simultan. 

Deși, cu ochii voștri umani, vedeți doar fața acelui ceas. Observați un ac de ceas îndreptat către un număr și ”citiți” ora indicată. Ceea ce nu percepeți, în timp ce vă uitați la fața ceasului care indică un moment precis în timp, sunt multiplele trepte de viteză care au ajuns ”sincronizat” în propriul lor moment. Acest lucru se întâmplă simultan; sunt componente individuale care funcționează ca o singură unitate. În orice ”moment”, percepția voastră determină la ce ”față” vă uitați. Fiecare parte contează, fiecare față este activă și în mișcare, toate în același timp. 

Acum imaginați-vă o cacofonie complicată de roți dințate sub singura ”față de ceas” pe care o vedeți. Imaginați-vă numeroasele trepte de viteză care funcționează, se mișcă și contribuie – toate ca să producă un moment perceptibil. Scopul conștientizării și concentrării este expansiunea. Fiecare ”roată dințată” are un scop unic și o poziție și funcțiune unică în întreg. Fiecare este necesară. 

Pentru obținerea ”măiestriei” ca ceasornicar, devine necesar să examinăm și să înțelegem în mod complex aceste roți dințate individuale. Expertul ceasornicar știe de ce este capabilă fiecare roată dințată și cum ar putea da greș. Maestrul Meșteșugar știe de ce este nevoie ca întregul mecanism să funcționeze impecabil. El sau ea a petrecut timp percepând, examinând și studiind fiecare roată dințată până când a atins Măiestria. 

Expansiunea are loc la fiecare nivel al percepției, în fiecare moment în ”timp”. Ceea ce voi ați numit ”sinele vostru mai înalt” este acest Maestru Meșteșugar. ”Timpul” și percepția sunt unul și același în acest domeniu. În timp ce vă trăiți viața umană, privind fața oricărui ceas care se află în fața voastră și alte roți dințate/vieți, fredonează. 

Iluminarea, deși este umană, este culminarea ambelor/tuturor punctelor de vedere. Are loc dintr-o singură percepție, recunoscând momentul actual în ”timp” în fața ceasului pe care îl percepeți cu ochii voștri umani și, simultan, pe toate celelalte; alte fețe, alte ”timpuri”, alte ”momente”. 

Prin iluminare nu vă pierdeți corpul sau simțul ”timpului”. Viziunea voastră și, prin urmare, înțelegerea voastră se lărgește ca să includă tot ceea ce voi sunteți. Toate dintr-o dată. Acest moment poate fi derutant și greșit înțeles dacă nu sunteți pregătiți pentru el. Cu toate acestea, acest moment nu trebuie să fie pregătit ca să fie experimentat. 

Într-adevăr, și știți asta, toți cei prezenți în planul pământesc în momentul singularității, îl vor simți. Dacă ”fața” actuală a ceasului lor nu înțelege ce s-a întâmplat, una dintre roțile lor dințate o va face. În acest fel, memoria este stocată, experiența avută, motivul prezenței aici înregistrat. 

Toți cei care participă la singularitate o fac prin alegere și intenționat. Nu există accidente. 

Toate ”viețile” voastre contribuie la asta una. Timpul este percepție. Voi ați ales să întrupați pe deplin momentul Trezirii ca pas în călătoria voastră. Această alegere nu este nici mai evoluată nici mai puțin evoluată decât oricare alta. 

Voi ați fost; într-adevăr, voi sunteți toți ceilalți. 

Sinele vostru mai înalt reține percepția fiecărei alte roți dințate de sub actuala voastră ”față” și vă oferă perspective dacă i-o cereți. 

Cu toate acestea, voi cunoașteți deplina imersiune în acest tărâm fizic și simțiți profund fiecare emoție și moment. Faceți asta prin alegere. O faceți pentru expansiune. Tot ceea ce voi faceți, simțiți și deveniți în timp ce sunteți oameni, îmbogățește câmpul de înțelepciune al ”sinelui vostru mai înalt”. Prin urmare, nu este o perspectivă ”mai înaltă”, ci una diferită al cărei scop diferă de al tău propriu. 

Sunteți aici să examinați fața ceasului; să-l cunoașteți în toate detaliile sale complexe. Ceea ce învățați aici îmbogățește câmpul întregului mecanism, expansionând cunoașterea ceasornicarului. Măiestria este obținută prin fiecare ”roată dințată” simultan și sincronizat. Este un moment perfect și fără cusur; o Singularitate. 

Asta e tot. 

Mulțumesc.

 

Traducere Monica Poka

Sursa 

 


Este interzisă preluarea acestui material sub orice altă formă decât cea în care este prezentată și fără indicarea sursei originale, așa cum apare ea în această postare, precum și a traducătorului și a sursei în limba română.

Mai multe materiale în limba engleză găsiți pe site-ul autoarei aici.

Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog. Vă mulțumesc!   

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.