marți, 15 octombrie 2024

Crearea firelor Libertății

Brenda Hoffman 

Următoarele câteva zile îi vor deruta pe cei cu care interacționați, pentru că nu vor fi siguri de răspunsurile sau nevoile voastre. Dar voi nu veți înțelege neapărat confuzia lor, pentru că acțiunile voastre vi se par confortabile. Așa că, veți fi o enigmă pentru cei dragi vouă – nu pentru totdeauna, ci doar pentru următoarele câteva zile. 

Nu este nevoie să vă explicați gândurile sau acțiunile, la fel cum nu era nevoie să vă explicați gândurile părinților atunci când erați copil. Acțiunile voastre sunt ceea ce aveți nevoie sau vă doriți, indiferent de ceea ce cred alții că ar trebui să fiți. 

Cei pe care îi iubiți ar putea, de asemenea, să reacționeze diferit decât era de așteptat, provocând confuzie și, uneori, furie. O mânie care rezultă din ”Vreau să fac asta, dar tu nu vrei să o fac din motive pe care nu le înțeleg și nu-mi pasă să le înțeleg. Asta este viața mea, nu a ta”. 

Este asemănător cu modul în care ați reacționat în adolescență – încăpățânați, cu voință puternică și furioși nu pe toată lumea, ci pe cei care încercau să vă limiteze energia și interesele. 

Desigur, acum sunteți preocupați de faptul că veți deveni izolați pentru că aparent sunteți scăpați de sub control. 

În schimb, ceea ce va fi afișat în următoarele câteva zile sunt primii voștri pași către individualitatea creativă. Cine sunteți voi? Și ce vreți sau aveți nevoie ca să vă arătați noua ființă? Cuvinte, acțiuni sau interacțiuni? Toate culminând într-o nouă ființă minunată care îndrăznește să iasă din toate cutiile. Cutii în care alții vor încerca să vă forțeze să intrați, nu pentru că este bine pentru voi, ci pentru că ei cred că au nevoie de ceva de la voi. 

Poate că acest ultim gând vă înfricoșează pentru că, dacă nu le puteți îndeplini nevoile, veți mai face parte din viața lor? Gânduri și frici care au făcut și ele parte din adolescența voastră, chiar dacă nevoia de a fi unic era mai importantă decât regulile oferite de adulții din viața voastră și, uneori, chiar și de cei din grupul vostru de vârstă. Trebuia să determinați ce aveați nevoie fără tragerea într-o parte sau alta a celor care doreau să fiți altceva. 

Așa că veți fi confuzi, la fel ca cei care încearcă să interacționeze cu voi. Dar și ei vor funcționa diferit de așteptările voastre, dorind ca voi să le oferiți aceiași ancoră pe care voi doriți ca ei să v-o ofere. Veți dori să vă ofere înțelegere totală, iubire și adăpost emoțional – iar ei vor dori același lucru de la voi, niciunul dintre voi funcționând ca o ființă completă în timp ce noua voastră ființă începe să-și proiecteze nevoile și dorințele. 

Uraganele și furtunile recente sunt o analogie pentru ceea ce se întâmplă în ființa voastră și în lumea voastră exterioară. Totul este în frământare are, dar nevoia voastră să vă curățați de gândurile și acțiunile 3D va depăși cu mult nevoia să îndepliniți dorințele altora. Ce a fost nu mai este, inclusiv personalitatea voastră și acțiunile rezultate. 

Aceste gânduri și interacțiuni ciudate vor fi incomode, dar eliberatoare, ca și cum ați arunca un jug de "trebuie" și "ar trebui." În același timp, voi și cei cu care interacționați veți găsi moduri noi de a interacționa care se potrivesc mai bine ființelor care deveniți. Este ca și cum ați arunca frânghia care vă leagă împreună doar ca să creați un fir de aur care strălucește pentru amândoi, dar nu este suficient de solid sau strâns ca să vă lege unul de celălalt – decât dacă doriți acest lucru. Este un fir al libertății în loc de un jug al obligațiilor. 

Odată ce recunoașteți că nu mai trebuie să performați pentru nimeni altcineva decât pentru voi înșivă, fie veți întări conectarea cu cei cu care interacționați acum, fie veți găsi noi conectări cu cei care doresc să fie liberi să-și exploreze noua lume fără ar trebui-uri și obligații. 

Mulți dintre voi veți găsi aceste informații înfricoșătoare, nu pentru că nu aveți nevoie să fiți liberi, ci pentru că vă îngrijorează că o astfel de libertate va elimina interacțiunile cu cei pe care îi iubiți. Chiar dacă acest lucru ar putea fi adevărat, este mai probabil ca interacțiunile voastre să fie la un alt nivel, similar cu adultul care deveneați în timpul adolescenței voastre. Ființa formată în anii adolescenței a devenit formula de bază pentru cine sunteți ca adult. Majoritatea oamenilor nu recunosc niciodată că un adolescent plângăcios, egoist și de multe ori neplăcut testează noi comportamente înainte de a formaliza modele în viața adultă. Desigur, o astfel de afirmație nu este absolută, dar este mai exactă decât recunosc majoritatea. 

Așadar, întrebarea devine: "Cine ești tu?" Puteți răspunde doar testând una după alta interacțiuni sau acțiuni până când vă descoperiți punctul de echilibru în timp ce deveniți o nouă ființă într-o lume nouă cu interacțiuni și nevoi noi. Așa să fie. Amin.


Traducere Monica Poka

link catre postarea originala


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și trebuie să plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog. Vă mulțumesc!  

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.