marți, 8 octombrie 2024

Secretul Ameliorării Stresului

Autor Inelia Benz 

Stresul afectează în mod dramatic calitatea vieții noastre sau a celorlalți oameni. 

Dacă cei dragi nouă sunt stresați, devenim și noi stresați. Acest exercițiu nu este ceva ce puteți folosi doar pentru voi, dacă sunteți îngrijorați pentru o persoană dragă care este stresată chiar acum, puteți să-l tipăriți și să i-l dați. Sau să-i trimiteți link-ul. 

Stresul nu ne afectează negativ doar la nivel fizic, ci și la nivel mental și spiritual. Când suntem prea stresați, putem avea dificultăți să gândim clar sau ne putem îmbolnăvi mai des. Unii dintre noi pot recurge la auto-medicație, cum ar fi alcoolul, consumul excesiv de zahăr, statul la televizor sau chiar drogurile ca să ne facă să ne simțim mai bine. Vrem doar să ajungem într-o stare de amorțire confortabilă, astfel încât stresul pe care îl simțim să nu ne înnebunească. 

Ni se spune că stresul nu este doar natural pentru noi, ci necesar și util ca să avem succes în viață. Acest lucru nu este însă adevărat. Starea noastră naturală este una de fericire, mulțumire și satisfacție. În mod natural, dormim bine, ne odihnim bine și avem multă energie, gânduri ușoare, o viață plină și experiențe excelente. 

Am creat un exercițiu pe care oricine îl poate folosi pentru eliberarea excesului de stres din corp. Este un exercițiu care vă va ajuta să ajungeți la starea voastră naturală de a fi. 

Acest exercițiu nu este conceput să înlocuiască medicamentele sau tratamentele psihologice sau mentale. Este destinat eliberării naturale a supra-stresului și poate fi folosit de persoanele sănătoase care își cunosc propria minte și își controlează deciziile cu privire la viața și sănătatea lor. Dacă sunteți în prezent sub supraveghere medicală mentală sau fizică, duceți acest exercițiu la medicul vostru și obțineți aprobarea acestuia înainte să-l folosiți. Da, este într-atât de puternic. 


Exercițiul de eliberare a stresului 


Puteți face acest exercițiu în orice moment, ori de câte ori vă simțiți supra-stresați. 

Pentru cele mai bune rezultate, faceți acest exercițiu într-un spațiu liniștit și privat. Creați o listă cu lucrurile care vă stresează și începeți să le rezolvați printr-un program regulat. 

Un aspect foarte important al acestui exercițiu este că, atunci când îl faceți, este esențial să nu-l faceți ”ca să scăpați de stres”. Deși sună ca o contradicție, dacă intrăm în el cu energia eliminării stresului, acesta va deveni mai puternic. Ceea ce face acest exercițiu este să-i permită stresului să se exprime pe deplin și să se consume pe sine. Stresul este o reacție naturală a corpului, a minții și a emoțiilor noastre, care ne spune că ceva nu este în regulă. Dacă nu îl ascultăm sau nu-l lăsăm să ne spună ce se întâmplă, devine mai mare și mai zgomotos. 

Un alt mod de-al privi este că stresul este deja foarte mare și dureros, că există deja în viața voastră. Încercarea să scăpați de el, să-l amorțiți, să-l reduceți la tăcere, n-a dat roade. Acum îl veți lăsa să se exprime liber, veți asculta ce spune și îl veți recunoaște. Ascultați cu adevărat și recunoașteți-l. Odată ce ați făcut acest lucru, stresul și-a îndeplinit scopul și este liber să plece. 

Pentru cele mai bune rezultate, înregistrați-vă singuri exercițiul pe telefon sau pe alt dispozitiv și ascultați-l în loc să încercați să îl citiți în timp ce îl faceți. 

Începem: 

Așezați-vă sau întindeți-vă confortabil, cu spatele drept și cu ochii închiși. 

Inspirați profund și încet în abdomen, apoi expirați cât de repede puteți.

Repetați, inspirați încet, apoi expirați cât de repede puteți.

Și încă o dată, inspirați încet și încet, apoi expirați repede.

Acum continuați să respirați în ritmul vostru. 

Găsiți stresul...

Scanați-vă corpul fizic, mintea și câmpul de energie din cap până în picioare, ca să găsiți energia stresului. Este posibil să găsiți mai mult de unul. 

Căutați stresul. Poate fi o presiune, o culoare, un punct de lumină, o durere, o formă gând... vi se poate prezenta într-o varietate de moduri, așa că fiți deschiși să-l găsiți în orice formă se prezintă și oriunde ar fi, așa cum poate apărea, de exemplu, în burtă sau în fața voastră. 

Odată ce găsiți stresul în corpul vostru sau în jurul corpului vostru, pur și simplu uitați-vă la el.

Nu-l analizați, doar uitați-vă la el.

Lăsați-l să fie acolo.

Lăsați-l să existe.

Lăsați-l să crească și să fie. 

Doar uitați-vă la el. 

Observați-l. 

Simțiți-l. 

Lăsați-l să fie acolo. 

Lăsați-l să fie acolo...

Și spuneți-i ”stresule ești binevenit aici”. 

Bine ai venit aici. 

Întâmpinați stresul și lăsați-l să crească. 

Lăsați-l să devină din ce în ce mai mare. 

Lăsați-l să devină la fel de mare cât camera în care vă aflați. La fel de mare ca clădirea în care vă aflați. La fel de mare ca orașul în care vă aflați. 

Lăsați-l să crească și să crească... cât de mare poate. 

La fel de mare ca țara în care vă aflați. 

La fel de mare ca Pământul. 

Lăsați-l să devină cât poate de mare. 

Vedeți dacă va deveni la fel de mare ca Universul. 

Lăsați-l să se exprime în fața voastră. 

Dar nu analizați ceea ce percepeți. 

Pur și simplu lăsați-l să se exprime. Recunoașteți acele exprimări, mulțumiți-le și eliberați-le. 

Indiferent dacă sunt cuvinte, gânduri, amintiri, lăsați-le să se exprime, mulțumiți-le și eliberați-le. 

Urmăriți stresul dacă se schimbă într-o altă emoție sau își schimbă locația în corpul vostru și orice ar face, primiți noua sa exprimare: ”Ești binevenit aici, gândule... sunteți binevenite aici emoție, cuvinte, amintiri, ești binevenit aici stresule." 

Ești binevenit aici.

Priviți-l. Observați-l. 

Acum, dați-vă voie să vă apropiați și să îmbrățișați acest stres indiferent de exprimarea pe care a ales-o.

Oferiți-i lumină și iubire și lăsați-l să existe. 

Mulțumiți-i pentru orice sarcină a avut pentru voi, pentru că a fost cu voi atât de mult timp. Recunoașteți-l. 

Simțiți dacă sunteți pregătiți să-l lăsați să plece.

Verificați dacă este pe deplin exprimat și pregătit să fie eliberat. 

Dacă răspunsul este da, lăsați-l să plece, lăsați-l să se dizolve și să se transforme în lumină. Dacă răspunsul este nu, recunoașteți acest lucru și continuați exercițiul. 

Respirați adânc acum. 

În timp ce inspirați, inspirați lumină și iubire. Și în timp ce expirați, lăsați acea lumină și iubire să umple locul în care obișnuia să fie stresul. Dacă mai este încă acolo, lăsați lumina și iubirea să infuzeze stresul. 

Acum, pur și simplu respirați profund și încet.

Inspirați lumină și iubire și, în timp ce expirați, lăsați acea lumină și iubire să se extindă în tot corpul vostru și afară în mediul vostru. 

Acum, scanați-vă corpul din vârful picioarelor până-n vârful capului și vedeți dacă a mai rămas ceva din acel stres. Dacă da, repetați imediat exercițiul. Dacă nu, vă puteți folosi lista să repetați exercițiul sau încheiați acum deschizându-vă ochii și faceți un exercițiu de întindere bună a corpului. 

Repetați acest exercițiu în fiecare zi până când stresul dispare din viața voastră. 

Asigurați-vă că planificați și participați în fiecare zi la lucruri care vă fac inima să cânte. Odată ce ați învățat acest exercițiu, îl puteți folosi rapid și spontan ori de câte ori simțiți stres. 

Este important ca în timp ce faceți acest exercițiu să nu psihanalizați informațiile pe care le primiți. Pur și simplu dați din cap, recunoașteți și mulțumiți-i că s-a exprimat și eliberați-l. Corpul vostru nu știe cu adevărat care este diferența dintre imaginație și realitate, iar redarea unei scene stresante în mintea voastră din nou și din nou, pur și simplu va stimula din nou stresul. 


DACĂ ÎN ORICE MOMENT VĂ SIMȚI COLEȘIȚI DE EXERCIȚIU SAU STRESUL CREȘTE DINCOLO DE ZONA VOASTRĂ DE CONFORT, OPRIȚI-VĂ ȘI FACEȚI URMĂTOARELE: 


Respirați adânc și lăsați-l să iasă repede.

Căscați.

Mulțumiți-i pachetului de stres că s-a exprimat.

Îmbrățișați-l și trimiteți iubire și lumină în el.

Spuneți-i că vă veți întoarce la el mâine.

Eliberați-l și întoarceți-vă în timpul prezent.

Imaginați-vă ca lumină și iubire care vă umple fiecare celulă a corpului, mintea, corpul spiritual și emoțional.

 

Secțiunea de depanare și probleme comune care apar atunci când folosim exerciții ca să ne îmbunătățim viața.

 

”Nu pot simți nimic.”

”Nu se întâmplă nimic.”

”Nu pot găsi stresul în corpul meu”

”Nimic nu merge la mine.” 

Acestea sunt propozițiile tipice care apar în grija noastră de sine și creștere a sinelui. Când apar, veți vedea că au câteva lucruri în comun. Unul dintre ele este că sunt ”absolute”. Aceste propoziții sunt ca niște opriri complete în viață. Eu le numesc ”ziduri de protecție” și sunt ușor de gestionat cu Exercițiul Zidurilor de Protecție. Exercițiul Zidurilor de Protecție este un companion excelent pentru Exercițiul de Eliberare a Stresului și este, de asemenea, absolut gratuit. 

Mintea voastră a început să analizeze. Cum să o observați și cum să o corectați. 

Ori de câte ori începeți să găsiți motive sau scuze pentru stresul vostru și apoi începeți să vă învinuiți pe voi sau pe alții sau să încercați să înțelegeți de ce voi sau ceilalți ați făcut ceva, sunteți implicați în psihanaliză și trebuie să vă opriți. Psihanaliza sau autoanaliza este o terapie de sănătate mintală care are nevoie de un profesionist care să o controleze. Nu o faceți pe cont propriu. 

Ce înseamnă ”dați-i voie să se exprime”? 

Înseamnă că vă dați voie să vă simțiți și experimentați energiile și sentimentele pe deplin. Ceea ce nu înseamnă este să mergeți la o persoană sau la un animal de companie și să vă exprimați sentimentele și stresul asupra lor cu lipsă de bunătate sau ”ca să vă descărcați”. Această a doua acțiune mărește stresul, nu doar pentru voi, ci și pentru cealaltă persoană sau pentru animalul de companie. Hrănește stresul. Nu faceți asta. 

De ce las stresul să devină din ce în ce mai mare? Deja preia controlul asupra vieții mele. 

Simt că parcă stresul va prelua controlul și mă va distruge/mă va răni/mă va copleși. Oricum ar fi. Mă voi pierde în el. De ce nu-i dau voie să se micșoreze din ce în ce mai mult? 

Când îi reducem importanța sau reprimăm, suprimăm și negăm stresul, acesta devine mai puternic. Este ca o oală sub presiune la care, dacă nu i se permite să elibereze aburul, va exploda în cele din urmă. Când îl lăsăm să crească, eliberăm, de fapt, supapa pentru abur. Stresul este deja atât de mare și puternic, iar faptul că-l lăsăm să devină din ce în ce mai mare va ajuta la exprimarea dimensiunii sale reale. În cele din urmă, își atinge exprimarea completă și se epuizează total. La fel ca după eliberarea supapei de abur dintr-o oală sub presiune, în cele din urmă poți scoate capacul în siguranță.


Traducere Monica Poka

link catre postarea originala


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și trebuie să plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog. Vă mulțumesc!  


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.