miercuri, 9 octombrie 2024

Uraganul Helene

De Lisa Renee 

Dragă Monica, 

Mulți dintre voi știți că Tomás și cu mine locuim în centrul Carolinei de Nord. Ca urmare a războiului climatic declanșat prin Uraganul Helene, au avut loc mai multe evenimente coordonate care au provocat moarte și distrugeri semnificative în regiunile vestice din apropierea orașului Asheville, extinzându-se până la lacurile locale și mai multe orașe montane. Suntem binecuvântați și recunoscători că în zona noastră nu au existat daune majore cauzate de inundații. Totuși, la doar câteva ore distanță de noi, sunt supraviețuitori ai uraganului care sunt încă blocați în situații extrem de critice, fără vreun semn sau intervenția ajutoarelor guvernamentale. Practic, în acest stadiu, guvernul statului i-a abandonat, lăsându-i doar pe localnici să facă tot ce pot ca să-și ajute vecinii. 

În condițiile actuale, este dificil să confirmăm multe dintre detaliile raportate de mass-media alternativă și jurnaliștii locali, ca să înțelegem ce este corect și să putem evalua gravitatea situației. Din păcate, așa cum ne-am așteptat, războiul informațional continuă, iar mass-media principală nu raportează faptele și ascunde multe dintre atrocități, precum și numărul deceselor. În opinia noastră, mass-media tradițională sub-raportează intenționat efectele catastrofale, anunțând că totul este sub control și că guvernul local, statal și federal depune eforturi corespunzătoare ca să ofere ajutorul disperat de necesar miilor de oameni, ajutându-i pe cei blocați care nu au acces la drumuri. Cu toate acestea, locuitorii din regiune raportează exact opusul. Mulți susțin că oficialii guvernamentali desemnați în zonele locale confiscă proviziile de ajutor sau împiedică eforturile de salvare organizate de localnici sau de cetățeni preocupați din alte state, care încearcă să aducă provizii extrem de necesare în regiunile afectate. 

Ne-am rugat să știm cum am putea oferi ajutor, știind că majoritatea entităților guvernamentale și conglomeratele globale umanitare sunt doar operațiuni de spălare de bani și trafic de persoane. Știm că există mulți oameni care vor să ajute, dar care nu mai au încredere în canalele ”aprobate” și nu știu în cine să aibă încredere. Ne-am rugat să aflăm cea mai bună modalitate de a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie acum. Rugăciunile noastre au primit răspuns astăzi când un membru ES, care locuiește în afara orașului Asheville de 13 ani, ne-a contactat prin e-mail după ce i s-a restabilit în sfârșit alimentarea cu electricitate și telefonia mobilă. 

Nadine ne-a confirmat că situația este extrem de gravă, drumurile și infrastructura orașului sunt distruse, cadavrele sunt scoase cu sutele din râuri, dar nu există o numărătoare oficială. Oamenii sunt absolut traumatizați de marea de distrugeri și moarte din jurul lor, în timp ce nimeni nu vine să-i ajute. Drumurile au fost distruse, iar singura modalitate de a ajunge în majoritatea zonelor este cu elicopterul, catârul sau pe jos. Unii, cum ar fi cei cu pregătire medicală, reușesc să ajungă cu vehicule off-road motorizate ca să asiste persoane cu nevoi medicale speciale sau cu dizabilități. A avut loc și distrugerea unei fabrici de materiale plastice, care a poluat nu doar râurile, ci și fântânile din apropierea acestora. Acest lucru a agravat nevoia de apă potabilă. Unii dintre voluntarii care curăță resturile prezintă arsuri chimice din cauza expunerii la apa poluată. Ca să complice și mai mult situația, în lipsa electricității, noaptea bande de hoți fără lege care cutreieră aceste zone. 

Nadine și familia ei (soțul Michael și cei doi fii) sunt extrem de recunoscători că locuința lor a fost cruțată și au fost activi toată săptămâna localizând, ajutându-și și hrănindu-și vecinii, organizând proviziile necesare și și-au dat seama că au nevoie de mult mai mult ajutor ca să ajungă la toți cei din apropiere. Există un efort civil coordonat prin intermediul unor biserici și departamente de pompieri din zonă ca să ofere oamenilor cele mai necesare provizii și să-i protejeze cât mai bine posibil. Ceea ce este foarte clar este că guvernul și marile corporații ”caritabile” nu ajută oamenii care au nevoie în Carolina de Nord. 

Avem privilegiul să știm că există oameni cu o integritate și forță incredibile din comunitatea noastră, pe teren, în mijlocul regiunii celei mai afectate, care fac ceea ce este nevoie, nu doar ajutându-i pe alții, ci și utilizând rugăciunile și scutul lui Christos ca să se conecteze cu spiritele pământului și ale apelor și care ne-au transmis adevărul despre ceea ce se întâmplă cu adevărat din experimentarea lor directă. 

Nadine a menționat că este îngrijorată de faptul că vine vremea rece și iarna. Acești munți se confruntă cu cel puțin 3 - 6 luni fără electricitate. Mulți vor avea nevoie de unelte de bază și echipamente de camping, cum ar fi aragaze portabile, încălzitoare, pături, sisteme de filtrare a apei și lenjerie termică. Oricât de gravă este situația acum, se va înrăutăți și mai mult fără ajutorul adecvat imediat. 

Suntem conștienți că mulți oameni sunt afectați financiar și lucrurile sunt dificile. Vă rugăm să știți că nu există nicio așteptare, dar sperăm ca cei care pot ajuta să știe că credem că aceasta este cea mai de încredere donație pe care o putem face, dacă aveam de gând să o facem. 

Au creat un site pentru donații aici: spot.fund/supportduringhelenerecovery 

Am aprecia foarte mult dacă ați putea răspândi vestea despre acest efort cu adevărat nobil și demn, dacă aveți prieteni sau familie care au resursele necesare și vor să ajute. 

Vă mulțumim pentru grija voastră iubitoare, rugăciuni și sprijin. 

Multe binecuvântări GSF,

Lisa și Tomás

 

Binecuvântările noastre sunt îndreptate către Pământ, izvoarele și apele sale sacre.


Traducere Monica Poka

Sursa


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și trebuie să plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog. Vă mulțumesc!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.