vineri, 4 septembrie 2015

Actualizare 4 Septembrie 2015



Cu cât mai mult avansăm în procesul nostru de ascensiune, cu atât mai diferită va deveni viața noastră. Diferită de ceea ce a fost până acum. Dacă nu putem accepta schimbările care apar, ritmul nostru de creștere va scădea. Cine nu poate accepta schimbările? Cine nu poate accepta noile perspective și noile percepții? V-ați pus această întrebare?

Sinele nostru înalt este cel care ne ghidează în sensul creșterii și evoluției noastre, dar ne lasă pe noi să alegem ritmul. Ce componentă sau componente ale sistemului nostru uman ne împiedică atunci? Cele mai importante sunt mintea și ego-ul nostru. Se găsește din belșug informație pe tema ambelor subiecte. Trebuie doar căutată, citită, procesată și înțeleasă.

Dar dacă te oprești doar la citit și nu asimilezi, nu procesezi nimic, n-ai rezolvat nimic. În momentul în care intri în contact cu o informație nouă, un punct de vedere diferit de al tău și prima ta reacție este ”A, aici sunt multe de discutat. Nu-i chiar așa!” și refuzi calitatea de posibil/adevăr a acelei informații, punct de vedere atunci ești clar pe o cale a negării care va respinge și îndepărta informația, punctul de vedere diferit de al tău pentru că mintea ta a stabilit deja caracterul de ”adevărat sau fals” al acelei informații, punct de vedere.

Și mintea ta a dat verdictul de ”fals”. Dacă însă întrebarea pe care ți-o pui este ”Oare de ce spune asta? Ce este dincolo de asta?” te-ai deschis și permiți informațiilor să vină către tine. Pentru că întotdeauna există ceva dincolo de o informație sau un punct de vedere care să susțină acea informație, punct de vedere. Și așa te deschizi creșterii, evoluției tale. Nu vei primi informații și răspunsuri atunci când le închizi ușa în nas, ci atunci când le-o deschizi larg.

Și încă ceva, faptul că tu decizi că ceva este fals, că are nevoie de clarificări este valabil doar pentru tine însuți nu și pentru cel care a dat informația sau și-a exprimat punctul de vedere. Pentru acesta din urmă simpla ta părere că este adevărat sau nu ceea ce el/ea afirmă/crede nu-i va schimba părerea sau punctul de vedere. El/ea și-a construit acel sistem de credințe pe ceva de care este posibil ca tu nici măcar să nu ai habar. Deci, simpla ta decizie de adevărat/fals pentru el/ea nu are nici o valoare.

Numai noi singuri ne putem schimba credințele, convingerile, perspectivele și punctele de vedere asupra a ceva, nimeni altcineva nu o poate face. Iar această schimbare o facem printr-un proces de alchimie interioară nu prin discuții exterioare purtate din minte și ego. Când îți aperi propriul punct de vedere ești în minte și ego. Inima știe că TOTUL ESTE ADEVĂRAT și nu va judeca NICIODATĂ în termeni de adevărat sau fals. Iubirea nu judecă, iubirea doar acceptă, onorează și îmbrățișează.

Suntem în momente foarte provocatoare ale existenței noastre ca civilizație. Este necesar să ne găsim fiecare niște repere solide în noi înșine care să ne susțină în călătoria noastră. Direcția în care ne îndreptăm NU ne va aduce repere exterioare pentru că creația începe din interior spre exterior și nu invers. Dacă nu ne mutăm centrul din exterior în interior, atunci chiar vom avea probleme, pentru că în afara noastră nu există nimic din ceea ce nu există în interiorul nostru. Și deși în interiorul nostru există Tot Ceea Ce Există, nu vom avea acces la ele până când nu le descoperim și nu le acceptăm.

Procesul de Ascensiune este un proces, iar asta înseamnă că toate sunt într-o înlănțuire firească. Nu poți sări pași și trece praguri pentru care nu ești încă pregătit cel puțin 100%. Și atunci când mai ai noțiunea de adevărat și fals, este clar că mai ai ceva treabă de făcut, pentru că TOTUL DOAR ESTE.

O zi minunată vă doresc!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.