vineri, 23 iunie 2017

Actualizare 23 Iunie 2017


Unul dintre tiparele pe care momentul energetic prin care trecem l-a scos la suprafață este capacitatea noastră de a da și de a primi. L-am văzut manifestându-se la cei din jurul meu și la mine însămi. El poate îmbrăca forme diferite, de la evident la forme subtile, dar la bază este același tipar al dezechilibrului dintre a da și a primi.

Este un tipar care ne-a fost indus timp de eoni pentru a ne putea subjuga și conduce așa cum și acolo unde au dorit manipulatorii noștri. Dezechilibrul a fost creat prin exploatarea la maximum a conceptului de a da fără să primești nimic în schimb, lucru care este în totală opoziție cu legile Universului, în care echilibrul este cel care guvernează și este tendința naturală și de bază a întregului Univers.

Conceptele religioase sunt toate bazate pe conceptul de a da totul, a merge chiar până la sacrificiu, în schimbul unor promisiuni că ceva se va întâmpla dincolo de această viață, dacă această viață o trăiești după preceptele respectivei religii. Acest concept este prezent în toate religiile principale de pe planeta noastră, cel puțin eu nu am întâlnit încă una care să nu-l aibă. Vorbesc despre religii!

Interesant este că oamenii au putut fi atât de orbiți și spălați pe creier încât să nu vadă că în timp ce ei își dau/dădeau bănuțul muncit din greu celor ce se pretindeau și se pretind reprezentanții lui Dumnezeu pe Pământ, aceștia huzureau și huzuresc bine mersi fără să-și facă nici o grijă în legătură cu ceea ce lor li se va întâmpla după moartea care aduce ”judecata cea dreaptă lui Dumnezeu”.

Dacă ar fi să ne luăm după ce spun acești manipulatori religioși, înseamnă că noi, cei care dăm amânând răsplata pentru momentul de după trecerea dincolo, vom ajunge în rai, iar ei, cei care ar mai avea nevoie de câteva perechi de mâini ca să poată lua, vor ajunge în iad. Deci, noi îi ascultăm și ne supunem celor care, potrivit celor spuse și predicate de ei, vor ajunge  în iad! Cum vă sună asta?

Partea bună este că tot mai mulți încep să se revolte în interiorul lor și să vadă nepotrivirea de care tocmai v-am vorbit. Pământul se schimbă, paradigma se schimbă, noi ne schimbăm, totul se schimbă și lucrurile reintră în echilibrul lor firesc. Prin căderea vălurilor, văl după văl, începem să vedem tot mai mult dezechilibrele care se manifestă pe planeta noastră și în viața noastră.

Acest tipar al echilibrului dintre a da și a primi este împletit cu multe alte tipare și uneori este greu de recunoscut. Nu primesc pentru că nu merit, nu sunt suficient de bun, nu mi se cuvine sau nu primesc pentru că nu vreau să mă oblig la a da la rândul meu ceva. Nu primesc, deci nu am obligația de a răspunde sub o formă sau alta sau de a-mi asuma răspunderea pentru ceea ce am dat.

Ceea ce se manifestă este de fapt o combinație de mai multe motive, dar rezultatul este același: neasumarea răspunderii pentru propriul sine și a valorii propriului sine. Asta în cazul neputinței de a primi sau cere echivalentul a ceea ce dai pentru crezi că nu ți se cuvine, deși în interiorul tău ceva îți spune că nu este corect și nici adevărat.

Cei care nu pot da sunt cei care fie nu se cred suficient de buni pentru a împărtăși din ceea ce ei sunt sau au, fie le este frică că dacă dau ceva, asta îi va sărăci sub o formă sau alta. Aici se manifestă neîncrederea în abundența care este Creatorul și care suntem noi înșine ca parte din Creator. Faptul că nu știm încă cum să atragem abundența Creatorului, nu înseamnă că ea nu există și nu se manifestă în modul cel mai natural cu putință.

Ceea ce am văzut manifestându-se sunt provocările cu care se confruntă atât cei care nu pot da, cât și cei care nu pot primi. În viața celor care nu pot da apar situații care le aduc pierderi fie materiale fie în domeniul relațiilor. S-au obișnuit atât de mult să primească fără a da nimic în schimb încât nu mai văd faptul că s-au obișnuit doar să ceară și să primească fără a răspunde într-un mod echilibrat, adică a da și ei la rândul lor.

Dacă nu vor învăța să dea, aceste pierderi vor deveni tot mai mari astfel încât să vadă dezechilibrul și să-l poată corecta. Dacă așa aleg, dacă nu situația ar putea deveni chiar dramatică pentru ei și apoi vor începe să-și plângă de milă întrebându-se unde și cu ce au greșit.

Cei care este nevoie să învețe să primească pot ajunge și ei în situații aparent fără ieșire pentru a învăța fie să ceară fie să primească ajutor, indiferent sub ce formă ar putea fi acesta. Cei care au abuzat de primit, vor observa că acest primit se subțiază tot mai mult până când va ajunge să fie echilibrat cu datul.

În ambele situații este nevoie însă să ne asumăm în mod conștient responsabilitatea pentru atingerea stării de echilibru, pentru că acest tipar, odată văzut și vindecat, atrage după sine vindecarea multor alte tipare dezechilibrate care fac parte din și se manifestă în viața noastră. 

Nici un tipar nu este de sine stătător, ele sunt înlănțuite și schimbarea unuia dintre ele atrage schimbarea în lanț a tuturor celorlalte tipare cu care sunt în relația de a se genera și susține reciproc. Veți observa că atunci când lucrați cu un anumit tipar pe care doriți să-l schimbați, multe alte tipare se schimbă la rândul lor sau chiar dispar.

Echilibrul este cel care va guverna viețile noastre pentru că echilibrul este baza noii paradigme în care planeta a intrat deja. Nimic nu este așa cum pare și nici cum am fost învățați că ar fi. Este momentul să ne privim viața și lumea cu și prin propriii noștri ochi că prin ai altora i-am privit destul.

O zi minunată vă doresc, în iubire, pace și liniște sufletească!


Namaste!

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.