marți, 27 iunie 2017

Cine sau ce este sufletul?


Jeshua canalizat de Pamela Kribbe

Oameni dragi, eu sunt Jeshua, prietenul vostru. Sunt împreună cu voi în acest moment ca un frate. Acceptați compania mea, prezența mea, pentru că nu sunt departe. Vreau să vă mângâi inima cu mâna mea pentru a vă aminti cine sunteți și unitatea care ne leagă. Salutați-mă ca răspuns; deschideți-vă inima mie. Eu sunt un mesager al Unimii și îngenunchez în fața voastră pentru că voi sunteți fratele sau sora mea și eu văd în voi un egal al meu, un suflet pereche.

Respect ceea ce faceți și cine sunteți pe Pământ. Acesta este unul dintre cele mai întunecate locuri în care să fii încarnat ca suflet într-un corp uman. Să vă amintiți cine sunteți în timp ce sunteți aici și care este originea voastră cosmică, măreția voastră, vastitatea voastră, natura voastră eternă este o sarcină destul de grea, deoarece totul pare a fi concentrat pe uitarea voastră de sine, a esenței voastre cea mai profundă. Ceea ce ați învățat aici din cea mai fragedă pruncie este să aveți încredere doar în percepțiile voastre senzoriale, ceea ce ochii, urechile și nasul vă spun că este adevărata realitate.

Lumea materială din jurul vostru este privită ca un rezumat a ceea ce este real, solid și adevărat. Mai ales în acest moment în care viziunea științifică asupra lumii a pătruns peste tot, există un mare scepticism legat de capacitatea de a vedea mai departe de realitatea senzorială, fizică. Să vezi cu ochiul interior, să simți și să intuiești cu inima, este ceva respins ca nefiind real, ca un nonsens superstițios. Acesta este un mare paradox deoarece numai la nivel de suflet puteți afla cine sunteți cu adevărat. Tocmai lumea interioară, și nu cea exterioară, este cea în care vă găsiți pe voi înșivă. Sunteți induși în eroare în această societate, pentru că accentul se pune atât de mult pe importanța aparenței și pe cunoașterea exterioară și verificabilă. Potrivit acestei societăți, ceva trebuie să fie observabil cu simțurile sau gândit de minte pentru a fi real și adevărat.

Dar cum rămâne cu toate sentimentele cu care se luptă oamenii, cu singurătatea și inutilitatea profundă cu care atât de mulți se confruntă? Aceasta este o problemă fundamentală în întreaga lume, nu doar o problemă individuală. Este o criză existențială în lume care seacă inimile aproape tuturor indivizilor, asta înseamnă că este nevoie de suflet ca sursă de sens în viața de zi cu zi.

Cine sau ce este acel suflet? Este un semn de curaj să cauți în mod explicit sufletul în lumea de astăzi, să dai drumul constrângerii gândirii raționale restrictive și să cauți în interior pentru a descoperi ce este viu în voi la cel mai profund nivel, mai ales dacă acesta este diferit de ideile și standardele sociale existente. Încetișor coborâți în lumea voastră interioară unde găsiți nu numai lumina, ci și întunericul. Pentru că atunci când deschideți poarta către lumea voastră interioară deveniți conștienți și de toate părțile voastre întunecate. Apoi veți fi testați și va fi necesar să vă bazați pe realitatea mai vastă a acelui suflet pentru a vedea că până și ceea ce par a fi părțile voastre cele mai întunecate are sens.

Să vă recunoașteți și simțiți din nou sufletul este o disperată nevoie în această lume. Asta este calea înapoi Acasă, înapoi la cine sunteți cu adevărat. Din lumina care este aprinsă acolo voi puteți impregna lumea cu noi idei, o nouă energie, curaj și încredere. Este nevoie de atât de multe lucruri care pot curge în lume prin canalul unui suflet trezit. Este atât de multă mâhnire, atât de multă durere și suferință în această lume, și nu spun acest lucru pentru a vă descuraja, ci pentru a sublinia cât de important și de urgent este ca voi să vă recunoașteți și să vă simțiți sufletul în viața voastră. În acest fel, voi deveniți o lumină, nu numai pentru voi înșivă, ci și pentru ceilalți.

Cum vă conectați cu sufletul vostru? Lumea aceasta este atât de înstrăinată de suflet încât această întrebare nu este pusă aproape niciodată. Este o întrebare care nu este prezentată niciodată copiilor pe măsură ce aceștia cresc și merg la școală. Cum te conectezi la lumea ta interioară? Și nu numai cu emoțiile și cu stările sufletești tranzitorii, ci cu ceea ce se află în spatele lumii voastre interioare. Există o lume mai permanentă, lumea sufletului vostru, a energiei unicului vostru ”Eu”, energia sufletului vostru? Acea posibilitate nu este nici măcar recunoscută așa că nu sunteți învățați cum puteți cere și să vă conectați cu acea lume. Iar rezultatul este această sărăcie spirituală care a apărut în această lume!

Pentru a vă explica care este realitatea sufletului, vă invit să vă imaginați că vă aflați în ultima voastră oră de viață, că moartea se apropie și că veți trece pragul către viața de apoi, viața de după moarte. Ați făcut deja acest lucru de mai multe ori, pentru că ați trăit multe vieți pe Pământ. Și în toate acele vieți ați trecut acest prag la sfârșit, uneori cu mai multă pace în inimă decât alteori.

Dar chiar dacă a fost o tranziție dificilă și ați murit cu un sentiment de luptă în inima voastră, ați experimentat în același timp o intensă eliberare de ceea ce s-a întâmplat atunci când voi, ca suflet, sunteți eliberați de forma fizică. Cu cât sunteți mai în pace atunci când muriți, cu atât mai fericită este tranziția, dar în toate cazurile în eliberarea de corpul pământesc există un profund sentiment de eliberare, de cădere înapoi într-un mod natural de a fi care este atât de familiar încât nu puteți înțelege cum l-ați putut vreodată uita.

Însoțiți-mă și abandonați toate ideile negative în ceea ce privește moartea. Imaginați-vă că sunteți la sfârșitul vieții, ați renunțat la luptă și în momentul în care vă dați ultima suflare, voi, sufletul vostru părăsește corpul vostru pământesc; foarte blând și lin acesta pleacă. Fără nici un efort voi vă ridicați din corpul vostru. Imediat simțiți ușurința, nu numai lumina din jurul vostru, ci lejeritatea corpului vostru, suplețea, agilitatea și lipsa de greutate și efort. Sunteți ca o pasăre care călătorește imediat spre locul în care vă trage inima.

Lăsați-vă imaginația să zboare. Imaginați-vă ce se întâmplă atunci când sunteți eliberați de corpul vostru pământesc și vă duceți acolo unde vă trage inima, vorbind despre un mediu nou. S-ar putea să vedeți apărând o grădină, sau o mare, sau o pădure. Vă apar fără nici un efort din partea voastră și în tot ceea ce vedeți simțiți viața care radiază din interior. Tot ceea ce trăiește vă privește cu bunăvoință. O invitație blândă emană din tot ceea ce vedeți, iar frumusețea este superbă și orbitoare. Simțiți cum bucuria se ridică în inima voastră și vă gândiți ”Ah, este așa cum ar trebui să fie, asta-i normal, asta-i natural. Aici sunt Acasă!”

Vă veți întâlni cu prieteni și rude decedate, vă veți întâlni cu ghizii, care vă primesc cu toții cu inima deschisă, care vă îngăduie să fiți cine voi sunteți și care vă întind o mână de ajutor atunci când este nevoie. Acum ați pășit în dimensiunea sufletului. Totul aici este diferit. Spațiul și timpul par mult mai flexibile, pentru că puteți fi dintr-o dată într-un loc diferit dacă așa vreți și dacă inima voastră este atrasă spre acel loc. Interiorul are prioritate față de exterior.

Dacă vă conectați cu cineva la nivel interior din inimă și cererea voastră este onorată, vă regăsiți dintr-o dată a fi împreună într-o atmosferă fizică. Deși nu la fel de fizică ca pe Pământ, aici în viața de apoi mai putem vorbi în termeni de forme. Voi aveți un corp, cealaltă persoană are un corp, și puteți comunica unul cu celălalt, dar mult mai ușor și cu mai puțin efort decât ceea cu ce sunteți obișnuiți pe Pământ.

Pe lângă faptul că spațiul și timpul sunt flexibile, la fel este și forma voastră trupească. Forma pe care vi-o asumați este foarte agilă și fluidă. Vă puteți lua o formă fizică și să păreți bătrân sau tânăr. Culoarea părului vostru, a ochilor voștri, totul poate fi schimbat și asta vă oferă bucurie! Voi alegeți, din interiorul vostru, forma care vi se potrivește, în care vă simțiți bine și care facilitează comunicarea cu o altă persoană. În această dimensiune a sufletului vedeți că interiorul dă formă aparenței exterioare. Ceea ce trăiește în interiorul vostru determină ceea ce este în exterior și în jurul vostru. Simțiți acest lucru pentru o clipă. Ce este în voi care dă formă, care atrage acele experiențe spre voi și care le crează?

Se pare că voi nu sunteți forma, nici corpul vostru, pentru că acesta poate apărea în diferite forme în atât de multe feluri. Nu sunteți locul în care trăiți sau rolul pe care-l jucați, pentru că și acestea sunt foarte flexibile și dinamice. Ceea ce rămâne constant aici este ceea ce voi numiți inima voastră. Simțiți-vă inima pentru o clipă. Simțiți cum inima voastră, în această atmosferă diferită de pe cealaltă parte, este liberă să descopere, să exploreze și să se întâlnească și să simtă bucuria acestor lucruri. Simțiți apoi cât de multe ați știut, cât de multă cunoaștere a fost în voi.

Întrebați-vă sufletul dacă vrea acum să vi se arate într-o formă fericită, liberă și plină de bucurie care este potrivită pentru acest moment. Sau poate că sufletul vă apare ca un bătrân sau o bătrână înțeleaptă, sau poate ca un copil – nu contează. Sufletul alege acum o formă potrivită pentru transmiterea optimă a mesajului său pentru voi. Lăsați ca sufletul să vă apară pentru o clipă și dacă nu vedeți sau nu auziți nimic, atunci simțiți-l. Simțiți eternitatea dimensiunii căreia îi aparțineți și dați-i voie să vă învăluie. La un moment dat ați fost acea pasăre liberă, voi sunteți în esența voastră acea bucurie, acea libertate creatoare. Dați-i voie să coboare în corpul vostru, în pântecele vostru. Fiți liberi și trăiți din acea libertate interioară!

Care este scopul sufletului pe Pământ? De ce este aici? Sufletul vrea să învețe cum să se trezească în această dimensiune. Aceasta este o dimensiune în care puteți uita de voi cu o atât de mare ușurință într-un mod foarte profund, în care puteți deveni total înstrăinați de esența voastră.

Sufletul vostru vrea să fie aici, sufletul vostru este un mesager al lui Dumnezeu, o particulă a acestei energii atot-împuternicitoare căreia voi îi spuneți Dumnezeu. Sufletul vostru este o particulă unică a acestei surse infinite, creatoare. Sufletul vostru lucrează să se dezvolte în timp, dar nu în acel tip de timp pe care voi îl cunoașteți pe Pământ. Lumea sufletului este cu mult mai vastă și imensă decât ați putea-o voi măsura cu standardele pământești.  

După cum am spus, timpul și spațiul la nivel de suflet sunt foarte fluide și foarte mobile și sunt formate mai mult din interior decât din exterior. Ați putea spune că sufletul apare în acest proces dezvoltându-se prin tot felul de vieți, iar una dintre acele vieți este modelată de către voi. Voi sunteți o fuziune unică a sufletului vostru cu această personalitate pământească, așa că nimeni nu este exact la fel ca voi.

La rândul vostru, și voi sunteți unici pentru sufletul vostru. Această viață este o circumstanță unică în care sufletul vostru dorește să descopere, și să înțeleagă profund, ce înseamnă să fii aici într-un corp și, în același timp, să i se încredințeze lui. Simțiți cât de măreț și de curajos este sufletul vostru, deși, în esență, voi sunteți cei care faceți acest lucru; voi vă asumați riscul următorului pas.

Respectați-vă pe voi înșivă. Sunteți o ființă măreață, o parte inalienabilă a lui însăși Dumnezeu, dar voi din obișnuință vă faceți mult prea neimportanți. Voi suferiți flagelul prejudecății și conceptelor sociale legate de bine și rău. Când vă cer să vă conectați la sufletul vostru, vă cer să vă uniți cu lumina voastră și cu focul vostru. Lumina este și foc, iar focul reprezintă pasiune, entuziasm, inspirație.

Sunteți suflete puternice care pentru a intra în aventura încarnării pe Pământ ați avut nevoie de curaj. V-ați asumat un risc, pentru că puteți intra în profunzimi care sunt de neconceput, și ați trecut prin acele profunzimi, pentru că nu sunteți aici pentru prima dată. Voi toți ați trecut prin profunzimi inimaginabile în viețile voastre pe Pământ și totuși sunteți din nou aici. Deci, există în voi o convingere profundă, o pasiune, un foc care vă determină să fiți aici și să vă lăsați lumina să strălucească.

Pentru a vă conecta cu acel foc, este necesar să vă înfruntați, de asemenea, emoțiile voastre întunecate, partea voastră întunecată – sau ceea ce voi etichetați așa. Tot ceea ce trăiește în acele emoții are un mesaj pentru voi: furia, frica, ura, rezistența. Tot ceea ce a fost marcat drept negativ are o forță de viață în sine însuși. Conectați-vă cu acel rezervor de emoții, chemați-l; îi este permis să apară ca întunecat și întunecos.

În fiecare dintre voi există o forță primordială, simțiți-o din adâncul vostru. Lăsați ca acea forță să urce din Pământ prin chakra voastră rădăcină și lăsați-o să fie simțită. Înrădăcinați-vă în acest Pământ, aveți încredere în puterea voastră și aduceți-vă puterea pe Pământ – și nu șovăiți. Sunteți prea imenși, prea frumoși, prea bogați în comori interioare ca acum să faceți asta. Avem nevoie de voi pe Pământ ca faruri de lumină, iar primul pas în a face acest lucru este să vă amintiți – să recunoașteți – cine sunteți și să faceți dimensiunea sufletului vostru să fie din nou vie în viața voastră de zi cu zi, în voi.

Am început această conversație prin a vă spune că vă respect, că îngenunchez în fața voastră, iar acestea nu sunt cuvinte goale. Voi sunteți cei care purtați torța luminii în această lume și care sunteți în contradicție cu viziunile existente, restrictive ale lumii. Și nu o faceți prin a vă lupta prin cuvinte, sau chiar prin forță, ci printr-o conexiune interioară cu cine sunteți voi. O faceți prin a pune dimensiunea sufletului pe primul loc, lucru pe care obișnuiați să-l faceți în mod natural când erați în cealaltă lume, înainte de a face călătoria în aceasta. Amintindu-vă din nou acea realitate și lăsând-o să radieze cu deplină convingere în această lume, voi aduceți literalmente lumina aici.


Vă mulțumesc pentru prezența voastră astăzi aici în această lume. Să nu vă îndoiți de cine sunteți. Fiți sufletul frumos și strălucitor care sunteți. Vă mulțumesc foarte mult.

© Pamela Kribbe


 Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.