miercuri, 13 decembrie 2023

Calea voastră personală nu este un efort de grup

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Începeți să vă disociați de ceea ce nu vă mai trezește interesul. 

Vă rafinați interesele unice – și decideți încotro vreți să zburați în continuare. Așadar, durata atenției voastre este mai scurtă decât a fost în trecut. Și este adeseori fragmentată de nevoia de a urmări și un alt interes. 

În 3D ați avut o rutină oarecum așteptată. Dar, pentru că așa ceva nu mai este valabil, este inconfortabil. Într-o noapte s-ar putea să dormiți zece ore, iar în următoarea cinci ore. Sau s-ar putea să vă placă să citiți o carte și brusc să vă simțiți plictisiți de conținutul ei. Așadar, veți trece de la o activitate la alta. Nu mai există nimic stabilit, dat prin obișnuință. Nu vă mai puteți aștepta la nimic de la voi înșivă, cu atât mai puțin de la cei apropiați vouă. Toți și totul este nou. 

Veți fi derutați și poate puțin speriați. Nu pentru că ceea ce gândiți sau faceți este greșit, ci pentru că este diferit. Ceea ce a fost nu mai este, inclusiv voi și cei pe care îi iubiți. Totul și nimic se simte ca o muncă. Dar voi mai aveți de explorat activități care oferă bucurie pură pentru că vă aflați în faza ”Am crezut că-mi plăcea asta, dar chiar nu-mi place.” 

Acest lucru va fi destul de evident în acest sezon de sărbători. Așteptările voastre și ale celorlalți nu se mai simt interesante sau incitante – doar o corvoadă. Făcându-vă să vă simțiți oarecum pierduți. Nu pentru că ați fi, ci pentru că ceea ce a fost nu mai este. Și ceea ce este – este creat. Descoperiți interese care par greu de explicat altora. Așa cum este valabil și pentru ei. 

Nimeni nu vă poate spune cum să vă comportați sau să vorbiți în această fază. Și același lucru este valabil și pentru cei cu care interacționați. Unele interacțiuni vor străluci. Altele se vor simți plate și fără viață, chiar dacă încercați să aduceți bucurie în conversație sau activitate, având ca rezultat epuizarea voastră și anxietatea sau furia lor. 

Nu veți găsi multe puncte comune cu cei de care ați depins luni sau decenii. Este ca și cum ați cânta o melodie nouă, iar ei nu vă înțeleg și nici nu doresc să o facă. Și voi veți simți același lucru față de ei. 

Această fază este despre descoperirea voastră înșivă fără responsabilitatea suplimentară de a le asigura celorlalți confortul. Este vorba despre emoții și acțiuni libere de obligații. Același lucru este probabil valabil și pentru cei apropiați vouă. Dacă ceilalți nu se află pe o cale similară să-și găsească interesele lor unice, probabil nu veți mai interacționa cu ei sau o veți face în mod limitat. 

Această perioadă poate părea singuratică și totuși revigorantă. Ca și cum ați descrie cât de minunată a fost recenta voastră călătorie cuiva care nu este interesat de călătorii. Forțându-vă să găsiți puncte comune de interes cu prietenul vostru neinteresat de călătorii sau să zboare cu interesul vostru fără să vă preocupe cine, dacă cineva, dorește să participe. 

Găsirea căii voastre unice nu este un efort de grup. 

Așadar, uneori, veți interacționa ușor cu multe ființe, iar alteori, vă veți simți mai confortabil singuri în timp ce zburați de la o activitate și un interes la altul. Vă descoperiți pe voi înșivă și calea voastră. Această descoperire de sine este o activitate extrem de individualizată care va avea multe răsturnări și întoarceri. 

Poate vă faceți griji că veți fi izolați și singuri. Chiar dimpotrivă. Vă veți expansiona semnificativ ființa prin descoperirea de noi interese. Veți dori să fiți cu un prieten în timp ce găsiți o nouă bucurie împreună, doar ca să vă pierdeți fără nici o avertizare interesul și să zburați către un alt punct de interes. Ca albinele care zboară din floare în floare. 

Dar nu veți fi singuri. În schimb, veți fi stimulați de varietatea voastră de interese și de modul în care aceste interese se leagă în cele din urmă ca să creeze noua voastră ființă și calea unică. 

Această descoperire de sine va fi o cale șerpuitoare care vă va surprinde și vă va încânta – și pe alții pe măsură ce-și descoperă propria cale, creând o strălucire precum stelele pe cer, strălucind din ce în ce mai puternic prin entuziasmul descoperirii de sine.    

Sunteți o ființă nouă, înconjurată de milioane de ființe noi, fiecare dansând spre o nouă realitate. 

Ați ajutat la crearea acestei lumi noi. Acum, vă creați noua voastră ființă, la fel ca mulți alții. Așa să fie. Amin.


Traducere Monica Poka

link catre postarea originala


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!  


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.