marți, 10 septembrie 2024

Dați drumul!

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Majoritatea dintre voi cei care citiți aceste informații sunteți în mod natural purtători de grijă care acceptă nevoia să ducă la îndeplinire sarcini pe care le-ar putea duce la îndeplinire și alții. Poate că această informație vă derutează pentru că vă întrebați cine va duce la îndeplinire acele sarcini dacă voi nu o faceți. 

Aceia dintre voi care aveți copii vă veți aminti dificultățile pe care le-ați întâmpinat în încurajarea copiilor voștri de când erau mici să-și ridice jucăriile de pe jos sau să-și facă curat în cameră pe măsură ce se maturizau. Acei copii își au probabil propriii copii, se descurcă confortabil cu casa lor, cu munca lor și cu îngrijirea propriilor copii. Cu siguranță, s-ar putea să nu-și îndeplinească sarcinile la fel ca voi, dar se descurcă cu o casă și/sau un loc de muncă cu tot ceea ce presupune asta. Așa este și acum. Dați drumul. Lăsați-i pe alții să-și asume responsabilitatea sau, dacă se poate, ignorați sarcina. 

Mulți dintre voi veți descoperi o programare personală ascunsă: ”Dacă nu o fac eu, nu va fi făcută în totalitate corect!” care are mai mult de-a face cu controlul decât cu realitatea. A doua parte pe care s-ar putea să o descoperiți este că cei în care aveți suficientă încredere să le cereți ajutorul – o opțiune problematică pentru mulți dintre voi – n-au nevoie de instrucțiunile sau supravegherea voastră. Sunt destul de capabili să ducă sarcina la bun sfârșit și fără instrucțiunile voastre explicite. 

Următoarele câteva zile pot fi dificile. Nu pentru că cereți mai mult de la voi, ci pentru că dați drumul unor responsabilități 3D care ar putea fi asumate de către cei mai legați de 3D decât sunteți voi. În curând va veni vremea ca cei cărora le cereți acum ajutorul să trebuiască să descopere un alt sistem pe măsură ce dau drumul propriilor legături 3D. 

Această schimbare a responsabilităților este un proces în derulare care va părea greoi la început, dar confortabil în câteva zile. A sosit momentul să explorați dincolo de 3D, lucru care este imposibil dacă vă întoarceți încontinuu la 3D să plătiți facturi, să mergeți la cumpărături sau alte activități 3D care nu mai sunt prioritățile voastre. 

Nu mai sunteți 3D, totuși vă implicați în activități 3D în detrimentul noilor voastre explorări. 

Chiar dacă sunt unele activități pe care nu le puteți schimba sau renunța complet la ele, cum ar fi îngrijirea copiilor sau responsabilitățile de la serviciu, le puteți elimina pe cele care nu mai sunt importante pentru bunăstarea voastră sau pentru siguranța și îngrijirea celorlalți. 

Dați drumul. 

Nu mai sunteți obligați să aveți grijă de fiecare parte a vieții voastre de care vă simțiți responsabili în prezent. Ce părți pot fi ignorate, amânate sau oprite? Ce părți ar putea prelua alții din cercul vostru de prieteni, familie sau colegi de serviciu? Și, în sfârșit, de ce este important pentru voi să mențineți acele responsabilități dacă alții sunt dispuși sau capabili să le facă? 

Această viață nouă înseamnă absolvirea la un alt nivel. Așa că, acele părți esențiale cândva în viața voastră, s-ar putea să nu mai fie atât de esențiale. Și, dacă acele părți nu mai sunt atât de importante, mai este nevoie să le finalizați voi sau o poate face și altcineva? Și dacă această ultimă posibilitate este valabilă, de ce vă agățați de acele responsabilități? 

Revizuiți-vă așteptările zilnice și apoi evaluați importanța acelor sarcini. Ce s-ar întâmpla dacă acele sarcini n-ar fi duse la îndeplinire? Cine altcineva ar putea duce la îndeplinire acele sarcini necesare sănătății și siguranței voastre fizice și emoționale? Și dacă nu este nimeni care să o facă, sunt acele sarcini necesare? 

Mare parte din ceea ce faceți au legătură mai degrabă cu așteptările voastre decât să fie o cerință. Ceva ce ați acceptat ca purtător de grijă.   

Când vă evaluați rutinele zilnice, veți descoperi că multe dintre aceste activități sunt trebui-uri care nu sunt neapărat atât de importante pentru voi sau pentru oricine altcineva. Renunțați la acele sarcini care vă consumă timp și energie, reducându-le la puțin sau deloc. 

Este momentul să zburați în noua voastră lume, lucru pe care nu-l puteți face pe deplin până când nu vă reduceți legăturile 3D nenecesare. Dați-le drumul. 

Veți descoperi cât de ușor este să le dați drumul de îndată ce ați evaluat cât de mult din energia voastră este dedicată sarcinilor nenecesare și vă îngrijorați sau vă temeți că acele sarcini nu vor fi duse la bun sfârșit. 

Dați drumul și începeți-vă nouă viață. Dați drumul și descoperiți entuziasmul și bucuria după care ați tânjit de eoni. 

Nu mai sunteți un purtător de grijă al cerului sau al pământului. 

Este momentul să explorați locații și locuri pe care ați dorit să le explorați de eoni. Bucurați-vă de aceste noi aventuri fără să adăugați sarcini 3D nenecesare. Dați drumul și începeți să vă trăiți noua viață în noua voastră lume. Așa să fie. Amin.

 

 

Traducere Monica Poka

link catre postarea originala

Foto Adam Pachula Photography

 

Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și trebuie să plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!   

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.