miercuri, 18 octombrie 2023

Capcana Minții

Mama Pământ prin Pamela Kribbe 

Dragi prieteni, 

Eu sunt vocea Pământului. Eu sunt pământul de sub tălpile voastre care vă susține și conștiința care însuflețește mineralele, plantele, animalele și oamenii. Sunt prezentă în toate formele de viață; vă hrănesc și curg prin voi. Simțiți-mi energia curgând prin corpul, prin venele, prin picioarele voastre până în abdomenul vostru. Relaxați-vă în energia mea și simțiți-vă purtați de mine. Dați drumul la toată tensiunea pe care o experimentați ca ființă umană, care în mare măsură vine din capul vostru, din gândurile voastre. 

Remarcați că toate creaturile vii de pe Pământ au conștiință și sunt capabile să simtă. Chiar și cele mai dense forme de energie, cum ar fi pietrele, au conștiință, iar acea conștiință conține întotdeauna simțire: perceperea a ceea ce se simte bine sau nu. Această conștiință de bază este prezentă în toate formele de viață. Dar niciuna dintre aceste forme, cu excepția ființelor umane, nu are gânduri: o conștiință care să gândească. Capacitatea de a gândi este ceea ce vă deosebește de toate celelalte forme de viață. 

Pentru o clipă, fiți conștienți de puterea care este ascunsă în minte și de capacitatea ei de a gândi. Gândirea poate fi direcționată în moduri diferite. Poate fi direcționată către lucruri exterioare, cum ar fi efortul să dobândiți ceva sau poate fi direcționată către scopuri interioare. În schimb, tărâmurile vegetal și animal se lasă influențate de muzica unui ritm fix care face parte din natura lor esențială. Își trăiesc viața din acel ritm și prin natura lor. 

Este destul de diferit pentru ființele umane. Un om își poate schimba destinul și soarta și poate alege căi noi. Prin gândire, se poate imagina și ajunge mai departe. Cu toate acestea, capacitatea de a gândi are și o capcană potențială. Prin intermediul minții, un om poate crede că este o ființă vie separată de restul naturii. Dar când un om face asta, el dă o putere prea mare minții. Omenirea a pășit în această capcană dând prea multă importanță și prioritate gândirii și a făcut asta în detrimentul capacității de hrănire a naturii și a conectării omenirii cu restul vieții de pe Pământ. 

Așadar, deși gândirea posedă o mare putere care poate fi folosită în moduri pozitive, această putere a devenit dominantă. Vrea să conducă viața, să controleze și să manipuleze viața și nu ia în considerare cadența și fluxul natural al vieții. Simțiți pentru o clipă acel decalaj din voi. Aveți, totodată, și o natură înnăscută, așa cum au și animalele și plantele. Acea natură nu vine doar din corpul vostru pământesc – fie masculin sau feminin – acea natură, care este voi, este însuflețită și de sufletul vostru. Acea natură este în voi, un ritm natural care aparține, care se potrivește sufletului vostru. 

Eu, Pământul, vă întâmpin cu căldură sufletul. Am nevoie de lumina voastră – îmi sunteți foarte dragi. Aș vrea să lucrez cu voi ca suflet, ca ființă cosmică; împreună putem crea o nouă realitate. Când lumina voastră mă atinge, este primită în materie. Lumina voastră are puterea să creeze, mai mult decât orice altă creatură vie de pe Pământ, iar prin colaborarea noastră, noi căi pentru conștiință pot apărea pe Pământ. 

Cu puterea sufletului, care este natura voastră esențială, emanați scântei de lumină asupra mea, Pământul. Mă umpleți cu lumina voastră, și asta este intenția, acesta este scopul. Cu toate acestea, mintea, cu abilitatea sa de a gândi, a devenit prea mult o putere independentă care poate provoca întreruperi în cooperarea și curgerea de la sufletul vostru către mine. Simțiți, pentru o clipă, acea curgere naturală în voi înșivă. 

Natura voastră, ca suflet conectat cu Pământul, se dezvăluie prin sentimentele voastre mai înalt vibraționale. Fiecare dintre voi cunoaște aceste sentimente mai înalte și poate simți șoaptele sufletului vostru. Ele vă lasă într-un mod blând să știți ce vă atrage, ceva față de care simțiți: ”Asta îmi aparține; asta mi se potrivește; asta e bine pentru mine.” Sau uneori auziți o voce blândă care spune: ”Nu, asta nu este ceva pentru mine; asta nu mi se potrivește; asta nu-mi aparține.” Aceste șoapte blânde ale naturii voastre proprii, ale sufletului vostru, sunt adeseori întrerupte de gândirea voastră care are o energie mult mai aspră pentru că forța care conduce o mare parte din gândirea de pe Pământ este frica. 

Dacă vreți să vă controlați și direcționați viața folosindu-vă mintea, trebuie să ajustați și să schimbați în mod continuu curgerea naturală a vieții ca să o setați după voința voastră. În acest fel, vă luptați cu viața și natura, iar acest lucru se întâmplă în mulți dintre voi. Stați în capul vostru și de acolo încercați să navigați prin viață. Dar în cele din urmă, această abordare a vieții vă frustrează pentru că nu funcționează. 

Ce este necesar, este să coborâți în voi înșivă, așa că, faceți-o acum împreună cu mine. Simțiți, din pământul de sub tălpile voastre, cum energia Pământului se conectează cu voi și curge prin voi, prin gamba piciorului, prin genunchi, prin coapse și în zona pelviană. Sunteți bineveniți pe Pământ. Simțiți întâmpinarea mea, bucuria cu care vă primesc și vă ofer tot ceea ce aveți nevoie. Lăsați-vă conștientizarea să se îndepărteze de capul vostru. Intrați în liniște cu conștientizarea în zona inimii voastre si simțiți energia blândă și deschisă de acolo. Asta este cine sunteți: o Ființă Cosmică coborâtă pe Pământ. 

Printr-o colaborare naturală cu mine, Pământul, puteți să vă îndepliniți destinul sufletului. Simțiți curentul liniștit al inimii voastre și acum observați diferența dintre această curgere și cea a energiei de a încerca să gândiți totul. Gândirea este de prea multe ori agitată, tensionată și haotică. Observați acea activitate mentală într-un mod foarte obiectiv, neutru. Poate o vedeți ca pe o curgere de energie care se mișcă în jurul sau prin capul vostru. Simțiți acea energie, frecvența vibrației ei. Simțiți cum este mai grosieră și mai puțin rafinată decât energia blândă a inimii voastre. 

Acum, conectați-vă din inimă cu întregul vostru corp. Lăsați blândețea pe care o experimentați în inima voastră să vă învăluie complet ca o pătură de lumină: o lumină prietenoasă, deschisă. Simțiți cum mi se potrivește această lumină mie, Pământului – cum mi se potrivește – și simțiți-vă primiți de Pământ. Imaginați-vă că înconjurați de această lumină, pătrundeți în miezul meu, al planetei Pământ. Pur și simplu coborâți adânc în Pământ până la nivelul energetic al miezului meu și nu vă simțiți deloc stresați făcând asta, ci liberi pentru că mă recunoașteți pe măsură ce energiile noastre curg împreună. 

Pătrundeți și mai mult în miezul câmpului meu energetic, chiar în inima mea și simțiți cine sunt. Dacă vă ajută să faceți asta, cereți-i imaginației voastre să vă ofere o imagine care să mă personifice. De exemplu, sub forma unui animal sau a unei plante – să zicem o floare sau un copac – ceva de-a Pământului, din Natură; ceva care vă dă voie să vă conectați cu mine în imaginația voastră. Prin această imagine, ființa mea, sufletul meu, vi se dezvăluie. Vreau să împărtășesc cu voi, să mă conectez cu voi, așa că lăsați ceea ce vedeți să vă vorbească, să vă transmită un mesaj. Nu trebuie să fie prin cuvinte, poate fi un transfer energetic. 

Simțiți cât de bineveniți sunteți. Avem nevoie de voi aici și vorbesc în numele multor ființe vii de natură non-umană: animalele, plantele, stâncile, pădurile. Lumina sufletului vostru este binevenită aici, mai binevenită decât oricând înainte și este loc pentru această lumină, acum mai mult decât oricând înainte. Această lumină poate acum să se conecteze la realitatea pământească și să facă ca lucrurile să se schimbe, să fie puse în mișcare. A sosit un timp nou, a fost atins un punct de cotitură. 

Mai sunt multe care trebuie schimbate, mai este încă multă durere printre oameni. Dar sunt și oameni care, în inimile lor, sunt deschiși la lumina care ei înșiși sunt și care-mi recunosc ființa ca pe un suflet înrudit. Vreau să vă vorbesc, mai ales acelora dintre voi cărora le este greu să fie Pământ și să se întrupeze într-un corp și vă invit să vă întrebați și să vă luminați. 

Avem nevoie de voi. Eu, ca Pământul, dețin forțe mari. O putere de auto-vindecare este oferită tuturor creaturilor vii care au un corp pământesc, iar această putere este și în voi. Pentru un moment, simțiți acea putere pozitivă în propriul corp. V-am dat puteri prin care vă puteți echilibra și vindeca pe voi înșivă și, în schimb, aduceți ceva pentru mine, Pământul, și pentru tot ce trăiește pe mine: o lumină care este nouă și inovatoare. 

Voi aveți nevoie de mine și eu am nevoie de voi, iar această nevoie nu este ca să umple o lipsă, ci să ofere un dans vesel al cooperării. Vă cer asta: aveți încredere în inima voastră. Știți că există o sursă de înțelepciune în conectarea voastră cu mine, Pământul, care nu se află în capul vostru, ci adânc în corpul vostru. Bazați-vă pe natura și ritmul corpului vostru. Lăsați-vă lumina să curgă în conștiința colectivă de pe Pământ. 

Vă mulțumesc din inimă și sper să vă încredințați și mai mult mie, pentru că eu sunt partenera voastră în această creație și sunt întotdeauna aproape de voi. Vă mulțumesc foarte mult.



Traducere Monica Poka

link catre postarea originala

 

Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog. Vă mulțumesc!  


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.