miercuri, 3 mai 2023

Schimbare, Peste Tot, Schimbare

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Schimbare, peste tot, schimbare. 

Ceea ce a fost nu mai este. Și ceea ce vine se infiltrează în nou. Așa că, ceea cu ce sunteți familiarizați pare să se schimbe zilnic, inclusiv corpul și gândurile voastre. Nu este o perioadă ușoară pentru că nu aveți nimic care să pară de încredere de care să vă agățați sau, uneori, chiar corect pentru cine doriți să fiți. Totul, inclusiv voi, sunteți în flux. 

Înțelegeți un concept doar ca să descoperiți că nu vă mai servește, așa că, săriți la următorul. Această schimbare constantă este provocatoare și obositoare. În același timp simțiți atingeri de înveselire când vă dați seama cât de mult se schimbă viața voastră. Cel mai important aspect al acestei schimbări actuale este că recunoașteți că nu mai sunt trebui-uri interioare, că vă aflați în cădere liberă fără nevoia să vă apucați de ceva solid. 

Dați-vă voie să curgeți în sinele vostru așa ca un pârâu care bolborosește ușor în aval. Nu există nici o posibilitate să vă opriți, așa cum este valabil pentru un pârâu care șerpuiește prin peisaj. Veți deveni blocați, epuizați sau speriați dacă încercați să criticați acel pârâu opunând rezistență îndemnurilor sau nevoilor voastre interioare. 

Vă schimbați zilnic – ceva ce vă surprinde și vă îngrozește. În același timp, noul vostru eu devine mai puternic – suficient de puternic să abordeze orice schimbări pe care le-ați putea face în voi sau în lumea voastră exterioară. Și așa este și pentru omenire. 

Acesta este un moment tumultos pentru toată lumea și provoacă mai multă panică decât este necesar. În timpul pubertății, într-un moment erați copil, în următorul adolescent și în câteva clipe un adult tânăr. Ați acoperit intervalul de la copil la tânăr adult minut cu minut, în ciuda durerii care v-a provocat-o vouă și altora. Acea incertitudine a pubertății, acea schimbare continuă, vă făcea adeseori să vă enervați pe lume. Așadar, între dorința să vă întoarceți la copilărie și nevoia să acționați mai matur, voi, într-un fel, ați suferit de-a lungul anilor de pubertate. Așa este și acum. 

Uneori, doriți să vă întoarceți la ușurința 3D, chiar dacă atunci când încercați să o faceți, descoperiți că nu se mai simte confortabil sau corect. Alteori, doriți să fiți noua voastră ființă matură cu tot ceea ce înseamnă, dar încercările voastre să faceți acest lucru se simt epuizante. Iar calea de mijloc, noua voastră pubertate actuală, se simte împovărătoare și greoaie. 

Veți finaliza această nouă fază de pubertate în câteva zile. Și odată ce o faceți, vă veți întreba de ce v-ați simțit atât de inconfortabil fizic și emoțional. 

Mulți dintre voi veți chiar activa diferite afecțiuni ale corpului ca să vă încetiniți astfel încât să nu ratați nici o parte a pieselor de tranziție necesare. Alții vor fi încetiniți de afecțiunile celor dragi. Forțându-vă într-o perioadă de liniște în care să vă pregătiți pentru următorul mare impuls. 

În timpul următorului impuls, veți renunța la interesul pentru activități sau viață 3D. Asta este; îi spuneți la revedere zilei de ieri și pur și simplu începeți să vă revendicați ziua de mâine. Un mâine care va apărea automat în câteva zile. Pentru că în noua voastră lume, schimbările nu mai necesită luni sau ani, ci minute, zile sau cel mult, câteva săptămâni. 

Sunteți într-o hiper-viteză spre nou. Plăcutul, aparent lent curgătorul vostru pârâu, nu se oprește și nu cugetă; continuă să-și urmeze ușor cursul. Și așa este și pentru voi – chiar dacă această fază nu se simte blândă – la fel ca pubertatea pe care ați simțit-o cu zeci de ani în urmă. Așa să fie. Amin.



Traducere Monica Poka

link catre articolul original

Foto: Daniel Kordan

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.