miercuri, 17 iunie 2015

Devenind UNA – Oameni și Planetă – ”Blog-a-Thon!”


Bine ați venit, azi vă vom prezenta informații despre cea dea Treia Chakră a noastră

Și mâine ne va vorbi Gaia despre cea de-a Treia Ei Chakră



De Suzanne Lie


LOCALIZARE: Cea de-a treia chakră este situată între osul sternului și ombilic.

PETALE: Chakra a treia are 10 petale care, atunci când se rotesc, pot apare ca un vortex. În numerologie, numărul 10 este redus la 1. Numărul 1 simbolizează începutul, așa cum ”la început a fost cuvântul” și fiecare cuvânt începe cu un gând. Chiar dacă este inconștient, gândul precede comunicarea. Cea de-a treia chakră reprezintă și comunicarea noastră cu lumea astrală patru dimensională, comunicare care este de prea multe ori inconștientă.

NOTĂ ȘI MANTRĂ: Nota pentru această chakră este D și mantra este ”ram” sau ”aum”.

CULOARE: Culoarea acestei chakre este galben spre auriu. Când este văzută în aura cuiva cu vederea astrală, culoarea galben reprezintă gândirea intelectuală. Culoarea aurie reprezintă identificarea cu calitățile Sufletului. O predominanță a culorii galben în aura unei persoane reprezintă atașamentul acesteia la gândirea rațională a ego-ului său. Pe de altă parte, predominanța culorii aurii reprezintă un ego care a predat Sufletului controlul asupra vehiculului fizic pământesc.

La nivel fizic, culoarea galben reprezintă preudența. Galben este între roșu, adică ”stop” și verde, adică ”mergi”. Este nevoie de multă prudență în integrarea sinelor voastre fizic și astral. Drumul spre spiritualitate este pavat cu o răbdare prudentă.

GUVERNEAZĂ: Cea de-a treia chakră guvernează partea MENTALĂ a conștiinței noastre și guvernează gândirea, atât fizică cât și intelectuală, și puterea, controlul și/sau libertatea care este câștigată prin mintea noastră. Această chakră este ”chakra puterii”. Ea ne guvernează sentimentul nostru de sine, puterea pe care o avem în noi și asupra destinelor noastre, puterea pe care o avem asupra altora, precum și puterea pe care alții o au asupra noastră.

Dacă o persoană este prea yin, are prea multă energie feminină, atunci el sau sau ea s-ar putea simți fără putere. Pe de altă parte dacă o persoană este prea yang, are prea multă energie masculină, atunci el sau ea ar putea avea o tendință de a fi agresiv/ă sau lacom/ă. Cea de-a treia chakră care se raportează la ficat, vezica biliară, stomac, splină și pancreas, reglementează cât de centrați ne simțim de-a lungul zilei în raport cu facilitățile noastre mentale și cu capacitatea noastră de a ne auto-motiva.

Proiecțiile ego-ului nostru și energiile noastre vitale sunt influențate de această chakră pentru că ea guvernează modul în care ne putem menține sentimentul nostru de Sine atunci când ne aflăm într-o luptă pentru putere cu altcineva. Bătălia dintre ego-uri este dificil de câștigat atunci când suntem copii și oponentul nostru este unul dintre părinți. Prin urmare, această chakră deține secretele multor lupte pentru putere pe care le-am purtat și le-am pierdut cu părinții noștri, și alți reprezentanți ai autorității, ca și copii.

Cea de-a treia chakră este cunoscută ca și poarta de acces în Planul Astral al celei de-a patra dimensiuni. Prin urmare, aceasta ne guvernează emoțiile noastre astrale. Totuși, aceste emoții sunt foarte diferite de emoțiile noastre fizice care sunt simțite prin intermediul celei de-a doua noastre chakre. Cea de-a doua chakră a noastră guvernează emoțiile supraviețuirii, de tip instinctual, în timp ce emoțiile celei de-a treia chakre se împletesc cu procesul nostru de gândire.

Aceste ”emoții cognitive” sunt simțite ca și reacții față de alții și ca reacții la dorințele și scopurile noastre. Această combinație de gândire și emoții este cea care ne deschide portalul înspre dimensiunea a patra. Odată deschis, acest portal poate începe să amestece percepțiile noastre trei dimensionale cu simțurile mai înalte ale conștiinței noastre fizice, intuitive.

Integrarea corpurilor noastre fizic și astral, poate crea încă o problemă în ceea ce privește controlul pentru cea de-a treia chakră a noastră. Pe lângă problemele de control ale diferitelor încercări ale ego-ului de a-și instaura puterea personală asupra altcuiva, există probleme și în ceea ce privește controlul interior cum ar fi gânduri versus emoții, intuiție versus intelect, și yin versus yang.

SIMȚ: Cea de-a treia noastră chakră ne guvernează simțul văzului. Ea guvernează vederea fizică a conștiinței noastre trei dimensionale precum și cea de-a ”doua” vedere, sau vederea astrală, a conștiinței noastre patru dimensionale.

SEMN ASTROLOGIC: Semnul astrologic care este asociat de multe ori cu această chakră este Leul. Leul, care este guvernat de către Soare, simbolizează căldura și puterea noastră precum și străduința noastră pentru recunoaștere, putere și statut social. Astrologic, Soarele nostru reprezintă sistemul ego pe care îl întrupăm în această viață.

Cea de-a treia chakră reprezintă lupta acestui sistem ego, mai întâi cu alții și apoi cu Sufletul nostru. Atunci când ne găsim puterea în noi înșine, nu mai avem nevoie să ne luptăm cu alții. Apoi ego-ul nostru trebuie să învețe să recunoască micuța și liniștita voce a Sufletului nostru și să învețe să predea controlul vehiculului nostru pământesc superiorului său, Căpitanul.

ELEMENT: Focul este elementul asociat cu această chakră. Focul reprezintă partea electrică/ neuronală a corpului nostru fizic trei dimensional. Electricitatea este asociată cu capacitatea noastră de a ne controla în mod conștient comportamentul prin gândurile noastre deoarece acestea sunt aprinderea electrică a sistemului nostru nervos care-i permite cortexului nostru să ne aleagă comportamentul.

Când ne-am câștigat ”puterea voinței” de a ne alege comportamentele, acțiunile, cuvintele și atitudinile, ne controlăm în mod conștient viața. Pe de altă parte, dacă comportamentul nostru, acțiunile, cuvintele și atitudinile nu sunt alese în mod conștient, atunci mai degrabă reacționăm decât acționăm. Apoi, nu ne simțim ca și cum am fi la ”cârma” vieții noastre pentru că nu suntem capabili să alegem un răspuns care să ne împuternicească.

Cea de-a treia chakră, chakra plexului solar, guvernează regnul animal în care se presupune că omenirea se află în vârful ierarhiei. Această determinare este făcută în funcție de mărimea cortexului nostru și de presupusa noastră abilitate de a ne controla propriul destin. Totuși, acel control nu se bazează numai pe mărimea cortexului nostru. Balenele și delfinii au cortexuri mai mari decât noi, iar delfinii au mai multe mecanisme de vorbire decât oamenii. Cu toate acestea, balenele și delfinii au fost la mila violenței omenirii pentru multă vreme.

Oamenii, totodată, au rănit, ucis și înrobit și alți oameni. Cea de-a treia chakră este chakra care de-a face atât cu lupta între-specii cât și intra-specie pentru putere și dominare. Capacitatea de a ne comunica gândurile și sentimentele prin vorbire a fost întotdeauna un factor important în această luptă.

CONȘTIINȚA: Zona creierului asociată cu această chakră este neo-cortexul, care este începutul funcționării mentale mai înalte. Cea de-a treia chakră reprezintă conștiința noastră trei dimensională, precum și modul în care corpul nostru astral patru dimensional ne influențează lumea fizică. Dacă am interzice orice influență conștientă a sinelui nostru astral, ne-am limita realitatea.

CRONOLOGIA PERSONALĂ: Această chakră reprezintă vârsta cuprinsă între 6 ani și adolescență. Acesta este intervalul de timp în care copilul începe școala și iese de sub influența constantă a familiei. De la vârsta de 6 ani până la cea de 12, copiii interacționează cu profesorii, prietenii și prietenii lor de familie, dar influența principală este tot cea de acasă.

La această vârstă copiii devin din ce în ce mai conștienți că sunt diferiți de părinții lor. În special în momentul în care intră în adolescența timpurie, această conștientizare îi determină să-și caute propria lor identitate în familie. De la vârsta de 12 ani, de-a lungul adolescenței, focalizarea lor se mută de pe familie pe prieteni. Dacă acești tineri adolescenți sunt capabili să dezvolte un sentiment de sine în timp ce trăiesc în sistemul familiei, le va fi mai ușor atunci când vor repeta același proces în afara casei lor.

CRONOLOGIA SOCIALĂ: Antropologic, cea de-a treia chakră reprezintă civilizațiile de aproximativ acum 5000 de ani când existau marile imperii ale Egiptului, Siriei, Greciei și Romei. Aceste societăți au devenit dominante prin ”Puterea Asupra” oponenților lor. Creșterea și vârful acestor civilizații au marcat expansiunea abilităților cognitive ale omenirii. În aceste civilizații, cel puțin câțiva membri ai societății au avut ”timp” să urmărească ceva dincolo de supraviețuire. Multipli Zei și Zeițe, precum și animale, au fost venerate de către cele mai multe din aceste societăți.

GLANDA ENDOCRINĂ: Glanda endocrină pentru cea de-a treia chakră este pancreasul. Pancreasul joacă un rol important în digerarea mâncării. Pancreasul secretă hormonul insulinei care reglează nivelul de zahăr din sânge în sistem și metabolismul necesar pentru digerarea carbohidraților. Enzimele care sunt secretate de către pancreas sunt importante pentru echilibrarea grăsimilor și proteinelor.

Această glandă dă pe dinafară atunci când în sistem intră prea mult zahăr. Adeseori acest lucru se întâmplă pentru că persoana dorește prea multă dulceață în viața sa și nu știe cum să o obțină. Băuturile alcoolice sunt instantaneu convertite în zahăr, iar diabetul poate rezulta din alcoolism. Din nou, această persoană nu simte că ar avea puterea de a înfrunta viața și că trebuie să ia o substanță pentru a se consola.

NERVUL PLEXUS: Plexul solar, care este situat chiar sub coaste, este plexul asociat cu această chakră. Zonele corpului asociate cu această chakră sunt partea de jos a spatelui, abdomenul, sistemul digestiv, stomacul, ficatul, vezica biliară și sistemul nervos autonom.

CLARITATEA: Când cea de-a treia chakră este clară/curată avem un puternic sentiment al puterii personale și auto-motivare. Luptele noastre pentru putere cu alții sunt minime pentru că noi ne acceptăm responsabilitatea creării propriei noastre realități. Prin urmare, noi nu ne simțim victimizați sau controlați de alții. Dacă în viața noastră apare o problemă, ne dăm seama că ”dacă a venit la mine, este treaba mea să mă descurc cu ea.” Avem abilități inteligente în luarea decizillor, o voință puternică și o bună imagine de sine.

Din momentul în care ne-am asumat răspunderea pentru viața noastră, avem o sănătate bună și energie vitală. Când ne putem echilibra cele două energii yin și yang, gândurile și emoțiile, intuiția și intelectul, voința și ne predăm Sufletului, putem fi conștienți de multele mesaje care ne vin din Planul Astral. Suntem în măsură să ne apărăm de ”tragerile psihice” ale altora, așa cum suntem capabili să ne deosebim emoțiile noastre de emoțiile altora. Putem face acest lucru pentru că ne-am ascultat propria noastră Lume Astrală în timp ce aceasta comunica cu noi prin visele și imaginația noastră.

NECLARITATEA: Când cea de-a treia chakră nu este clară/curată, ne simțim neputincioși. Din moment ce simțim că nu suntem în stare să obținem ceea de ce avem nevoie atunci când avem nevoie, putem fi împinși la lăcomie, îndoială, furie și apoi, binențeles, la vinovăție. Corpurile noastră răspund la tensiunea constantă dezvoltând ulcere, icter, hepatită, diabet, hipoglicemie și calculi biliari. Sentimentul nostru de a fi neputincioși în lume ne cauzează îngrijorare excesivă, durere ipohondră, iritabilitate și procrastinare. Suntem prea sensibili, plângem ușor, ne simțim obosiți și suntem adeseori neliniștiți și/sau deprimați.

Incapacitatea noastră de a integra chemarea interioară a vieții noastre Astrale cu lumea noastră exterioară, crează o supra sensibilitate la lumea psihică a altora. Frica altor oameni, care este ”cea mai joasă” emoție care poate fi simțită în cea de-a treia chakră, întărește propria noastră frică. Devine apoi din ce în ce mai dificil să fim cu alții sau în grupuri. Mintea noastră se ambalează împotriva noastră prin gânduri și griji obsesive. Emoțiile negative ne amplifică gândirea negativă și ne mențin într-o continuă stare de turbulență.

Puterea pe care ne-am pierdut-o în trecut trebuie să o recâștigăm astfel încât să putem trăi în prezent. Trebuie să mergem înapoi pentru a ne găsi credințele negative de bază pe care le menținem împotriva noastră înșine. Aceste credințe ne reamintesc în mod constant că nu suntem suficient de buni pentru a face față provocărilor vieții și că nu avem suficientă putere personală pentru a fi fericiți și plini de succes.

CHAKRA PĂMÂNTULUI: Cea de-a treia chakră a Pământului este Muntele Kilimanjaro din Africa. Muntele Kilimanjaro este unul dintre cei mai mari munți de sine stătători din lume. Un alt mare munte de sine stătotor se află tot în Africa, inima primelor noastre civilizații mari. Muntele Kilimanjaro ne amintește de puterea pe care o putem câștiga stând pe picioarele noastre și găsindu-ne propria noastră ”putere interioară”.

DIMENSIUNI: Această chakră reprezintă corpurile noastre trei și patru dimensionale. Cea de-a treia chakră este poarta către cea ce-a patra dimensiune. Din nefericire, acest ”portal” este adeseori experimentat pentru prima dată ca și un sentiment de disconfort în zona celei de-a treia chakre din corpul nostru.

Pentru a evita să fim o victimă a lumii psihice a altora, este nevoie să ne adunăm puterea noastră patru dimensională. Când am ajuns să facem pace cu lumea noastră interioară, precum și cu gândurile și cu sentimentele care își au originea în această lume, ne vom găsi adevărata noastră putere de a ”sta pe picioarele noastre” în lumea exterioară.

REZUMAT: Cea de-a treia noastră chakră guvernează digestia, sinteza, distribuția și emanația puterii noastre personale. Stomacul, pancreasul, ficatul și vezica noastră biliară se ocupă de digestia și sinteza noastră, iar splina și sistemul nervos autonom ne distribuie și emană puterea noastră.

Puterea noastră personală a fost consolidată sau limitată în copilărie. Din punct de vedere trei dimensional, mediul nostru timpuriu fie ne-a împuternicit, dacă părinții noștri au fost blânzi, pozitivi și ne-au susținut, sau ne-au dat șanse de a face propriile noastre alegeri și a experimenta fie succesul fie eșecul. Mediul nostru timpuriu ne-a luat puterea dacă părinții ne-au limitat prin critică, cruzime, insensibilitate și pedepse nedrepte.

Din punct de vedere patru dimensional, puterea ne-a fost dată sau furată în primii ani ai copilăriei de gândurile și sentimentele celor din jurul nostru. Chiar dacă ne-am renegat puterile patru dimensionale la maturitate, ele au făcut parte în mod normal din copilăria noastră. Adeseori, ca și copii, am putut vedea zâne, să vorbim cu câinele nostru, și să ne experimentăm păpușile sau animalele de pluș drept vii. Adulții ar fi putut spune ”Ce drăguț. Ce imaginație bună ai.” SAU ”Taci din gură, nu există zâne și câinii nu pot decât să latre.”

Așa că, ce am crezut? La ce am dat putere, la a ”crede” în zâne, în câinele care ne iubea sau părintelui care ne-a dat o casă și mâncare? Regula naturii este supraviețuirea. Putem supraviețui fără zâne și câini vorbitori, dar nu putem supraviețui fără o casă și mâncare. Prin urmare, i-am ascultat pe ”ei”, pe cei care ne-au crescut. Realitatea lor a devenit realitatea noastră.

Dacă am fost suficient de norocoși să avem părinți care s-au simțit puternici și ne-au oferit iubire, protecție și încurajare, am avut o realitate fericită și în siguranță, în care am putut înflori în potențialul nostru deplin. Pe de altă parte, dacă părinții noștri au fost fricoși, furioși, victime neputincioase ale altora sau ai ”sistemului”, atunci suntem în pericol să recreăm acea lume, deoarece ea a fost singurul nostru model. Și noi am creat acea realitate pentru că poarta către Sufletul nostru, lumea noastră patru dimensională astrală, a fost redusă și respinsă ca ”doar imaginația noastră”.

Ca și copii, ”portalul” nostru psihic patru dimensional era încă deschis și putea primi cu claritate TOATĂ durerea, frica, furia și întristarea familiei noastre și a altora cu care eram apropiați. Principala problemă a fost că atunci când ne-am ridicat ”psihic”, mediul astral din jurul nostru, care era format din gândurile și sentimentele altora, noi nu l-am perceput drept gândurile și sentimentele altora. L-am perceput ca și pe al nostru propriu. NOI ne-am simțit a fi victima, NOI am fost triști, furioși sau speriați și NOI am crezut că nu puteam crea o viață mai bună.

Prin urmare, ne-am creat convingeri de bază despre noi înșine care ne-au protejat de lumea inconfortabilă a emoțiilor noastre. Aceste credințe de bază au fost de obicei legate de propriile noastre limitări, cum ar fi ”Nu sunt suficient de bun”, ”Nu merit”, sau ”Nu sunt vrednic”. Apoi ne-am putut păstra credința necesară că insuficiența noastră, și nu insuficiența părinților noștri, era cea care era sursa problemelor noastre. Realitatea este că, credințele de bază pe care ni le-am creat au fost probabil aceleași credințe de bază pe care părinții noștri și le-au creat și, la nivel psihic, ni le-au trecut nouă.

Cu toate acestea, aceste credințe de bază au creat iluzia unei protecții față de o lume dură și străină. Da, pentru sinele nostru interior care își amintea că noi suntem Ființe de Lumină Aurie, dimensiunea a treia era simțită a fi foarte dură și restrictivă. Prin urmare, cei mai mulți dintre noi au uitat de Corpul de Lumină pentru că nu ne puteam întoarce la acel corp și numai ne provoca durere să ne amintim de el.

În scenariul de mai sus, copilul a învățat că puterea înseamnă ”Putere Asupra” altuia. Dacă propriii lor părinți au fost victime, atunci și ei trebuiau să fie. De asemenea, pentru că copilul tot mai avea o ” a doua vedere” a Planului Astral, el putea să vadă și să simtă frica și victimizarea care stăteau la baza furiei și durerii părinților săi.

Cum poate un copil să învețe despre ”puterea interioară”?? Cum poate un copil să învețe credințe de bază pozitive cum ar fi: ”Sunt puternic, sunt inteligent și pot fi iubit”? Părintele poate ”acționa ca și cum” ar fi plin de iubire, ”acționa ca și cum” nu este temător, și ”acționa ca și cum” ar fi fericit. Cu toate acestea, copilul ”simte” adevărul pentru că el este încă treaz la Sinele său Astral. Din nefericirie, până în momentul în care copilul învață să închidă acea poartă, răul este făcut deja.

Ce poate face un părinte?

Părintele poate merge înapoi în propria sa copilărie să găsească cauza propriilor sale credințe de bază negative și să le vindece. Apoi părintele nu mai trebuie să ”acționeze ca și cum” ar fi fericit și iubitor. Părintele poate ”fi” fericit și iubitor. Nu putem da ceea ce nu avem. Dacă nu avem bani pentru noi înșine, atunci cum putem da altora? Societatea noastră a văzut puterea în bani și va face orice ca să-i obțină. Dar câți dintre noi au experimentat cu adevărat puterea iubirii, iubire din SINELE nostru pentru sinele nostru.





Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.