duminică, 28 iunie 2015

Toți suntem unul



Din ciclul De ale mele

Iată încă un slogan ”drăguț” de care se folosesc toți cei cu pretenții de a fi spirituali și citiți atunci când sunt în pană de argumente. Când nu mai au cu ce să-și susțină părerea anterior emisă, acesta este argumentul lor final și triumfător ”Toți suntem unul.” Și se uită la tine ca și cum cu asta ți-ar fi închis gura.

Și, paradoxal, ți-o chiar închide. De ce? Pentru că în acel moment știi că nu te mai afli într-o discuție ci într-o luptă. În acel moment a ieșit ”la bătaie” ego-ul partenerului/partenerei de discuție. Mintea i se blochează în acest slogan de parcă ar fi descoperit gaura la macaroană. Unii sunt atât de inocenți încât nici măcar nu știu ce să spună dacă îi iei ”la bani mărunți” să-ți explice ce cred ei spunând acest lucru. Ce înțeleg prin asta. Ba unii mai isteți, după părerea lor, te întreabă candid ”Cum, tu nu știi ce înseamnă?” și consideră că ”Uf, am scăpat de deșteapta asta.”

Atunci haideți să lămurim un lucru, așa pe românește. Dragii mei, suntem toți UNA. Dar asta nu înseamnă nici măcar o clipă că suntem și egali. De ce? Spre marea voastră dezamăgire, am să vă spun că sunteți UNA și cu pământul pe care călcați, sunteți UNA și cu floarea pe care o rupeți de pe tulpina ei pentru plăcerea voastră egoistă, sunteți UNA și cu păianjenul pe care-l striviți pentru că vă este greață sau teamă de el, sunteți UNA și cu găina, vaca, porcul, etc. pe care-l tăiați ca să-l mâncați, sunteți UNA și cu Soarele și Luna, sunteți UNA cu Planeta însăși și cu Universul.

Cum vă sună să fiți UNA cu bucata de carne pe care o băgați în gură? Cum vă sună să fiți UNA cu cerșetorul de la colț pe care din start îl priviți ca pe un hoț, leneș, decăzut și fără căpătâi? Cum vă sună să fiți UNA cu fiecare pedofil și violator de pe această planetă? Cum vă sună să fiți UNA cu Cabala, Iluminati și cu alți așa-ziți întunecați? Cu ei nu v-ar place să fiți UNA, nu-i așa? Surpriză, SUNTEȚI.

Pentru că TOTUL, absolut TOTUL ESTE UNA. Dar, după cum am spus, asta nu înseamnă că suntem și egali. Așa cum ploaia nu este egală cu pământul, cum Soarele nu este egal cu Luna, cum fluturele nu este egal cu copacul, și cum nimic nu este egal cu nimic, așa nu suntem nici noi ca oameni egali între noi. Fiecare avem abilitățile noastre, trăsăturile noastre, misiunile noastre și scopurile noastre care nici vorbă să fie egale între ele.

În momentul în care afirmați că ”Toți suntem unul”, nu faceți decât să vă afirmați frica de a fi considerați inferiori, frica de a fi ”lăsați de dinafară” din ceva, lipsa de stimă de sine, de încredere în sine, limitarea voastră la minte și ego. În momentul în care ȘTII și SIMȚI acest lucru, este chiar pueril să-l mai spui. Este evident, deci nu mai ai nevoie să-l strigi în gura mare, pentru că acesta este ADEVĂRUL în care trăiești. Este STAREA TA DE A FI.

Deci, data viitoare când vă vine să mai afirmați ”Toți suntem unul”, mai gândiți-vă încă o dată înainte de a deschide gura și a spune acest lucru. Ieșiți din slogane pe care le-ați auzit la alții sau pe la vreun curs la care ați fost. Faptul că ați fost la două-trei cursuri (poate chiar și zece) nu înseamnă că ați dobândit cunoașterea universală. Ar fi bine să fie așa, dar nu este. Cunoașterea este infinită și, cel puțin deocamdată, cu mintea noastră limitată nu o putem cuprinde. Cuprindem fiecare cât putem și punem laolaltă care ce-am cuprins pentru a înainta, pentru că asta este contribuția noastră, a fiecăruia la conștientul colectiv uman. Deși contribuția noastră nu este ”egală”, ea este la fel de importantă.


Namaste.

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.