marți, 9 iunie 2015

Devenind UNA – Prima Chakră – Oamenii și Planeta



De Suzanne Lie

LOCALIZARE: Prima chakră este situată la baza coloanei vertebrale.

PETALE: Această chakră guvernează vibrațiile cele mai joase ale corpului nostru și are cea mai lentă lungime de undă. Are patru spițe sau petale. Patru este numărul pătratului și al fundațiilor. Pătratul are legătură cu a fi cinstit, sau cu a oferi o ”afacere cinstită”, cele patru energii ale pământului – pământ, aer, foc și apă, și cele patru direcții. Patru pereți, patru picioare, sau patru roți reprezintă o fundație solidă.   

NOTA ȘI MANTRA: Nota pentru această chakră este C și mantra este ”lam” sau ”e” ca și în cuvântul ”red”. Cântând aceste mantre în cheia lui D în timp ce ne focalizăm atenția pe această zonă a corpului nostru, ne poate permite să accesăm mult mai conștient prima chakră.

CULOARE: Culoarea acestei chakre este roșu, care este cea mai joasă frecvență a spectrului luminii vizibile omului. Roșu este culoarea furiei și/sau vitalității.

GUVERNEAZĂ: Prima chakră ne guvernează energiile noastre FIZICE. Cunoscută și ca și chakra rădăcină, ea ne guvernează vigoarea, ereditatea, supraviețuirea, securitatea, pasiunea, banii, locul de muncă și casa. Această chakră ne ajută în supraviețuirea noastră de zi cu zi.

SIMȚURI: Simțul mirosului este legat de această chakră. Simțul mirosului este cel mai primitiv simț al nostru și este primul simț care ni se trezește după nașterea noastră fizică. Receptorii mirosului se află la baza creierului nostru și alimentează direct sistemul nostru limbic, care este domeniul memoriei și emoției. Prin urmare, aromele ne pot accesa imediat amintirile emoționale stocate în inconștientul nostru.  

SEMNUL ASTROLOGIC: Semnul astrologic asociat cu chakra rădăcină este Taurul. Simbolul pentru Taur este taurul. La fel ca și chakra noastră rădăcină, taurul este un simbol al puterii masculine și al fertilității. Taurul își înfige în pământ copitele din față și își coboară nările spre pământ pentru a-i avertiza pe cei care i-ar amenința ”cireada”. Sunt multe vaci în cireadă, dar numai taurul cel mai puternic va fi capabil să păstreze integritatea genetică a grupului.

Prima chakră este de fapt baza pentru ambele noastre energii, cea masculină și cea feminină. Ea reprezintă voința noastră masculină și organele noastre sexuale masculine precum și energia feminină a Zeiței Kundalini. Prin urmare, un bărbat poate învăța să-și integreze puterea sa feminină și o femeie poate învăța să-și integreze puterea sa masculină prin curățarea și deschiderea acestei chakre.

ELEMENT: Pământul este elementul asociat cu prima chakră și tărâmul mineral este vârful acelei ierarhii. Cristalele au fost apreciate de către oameni timp de eoni, și au fost folosite și în vindecarea ezoterică. Din moment ce ele guvernează sinele nostru unu dimensional care este în imposibilitatea de a reflecta asupra lui însuși, percepțiile din chakra noastră rădăcină sunt de obicei inconștiente. Această parte a noastră unu dimensională poate fi conștientă doar ca o ”conștiință de stup sau de specie”.

Chiar dacă prima chakră are multe calități masculine, ea este și ”sediul Zeiței Kundalini” și, prin urmare, este adeseori asociată cu relațiile cu mamele noastre și cu Mama Pământ. Relația noastră cu mama noastră ne configurează atitudinea față de casă, securitate și bani. Dacă suntem separați de rădăcinile noastre, ne simțim separați și de pământ.

CONȘTIINȚA: Prima chakră ne guvernează conștiința supraviețuirii și reprezintă inconștientul nostru cel mai profund și sinele cel mai primitiv. Această chakră reprezintă partea reptiliană a creierului nostru, trunchiul nostru cerebral, centrul de susținere a vieții. Trunchiul cerebral și zona imediat de deasupra lui sunt numite creierul reptilian pentru că el este posedat de către toate creaturile, de la reptile la oameni. Pentru reptile, această zonă formează întregul lor creier, dar pentru oameni, el este baza, sau tulpina, creierului lor. De fapt, o parte din această zonă este cunoscută ca și trunchiul cerebral.

CRONOLOGIA PERSONALĂ: Prima chakră reprezintă nașterea la vârsta de doi ani. Acesta este momentul până la care ne-am finalizat procesul de individualizare și încă ne mai percepem ca parte a părinților noștri. Această chakră reprezintă lupta noastră de a ne împăca cu viața noastră fizică și cu corpul nostru fizic. Spiritele noastre Multidimensionale sunt noi pentru limitările și separarea noii noastre realități 3D, iar noi ne luptăm să învățăm cum să ne controlăm vehiculul nostru fizic pământesc. Din fericire, la această vârstă noi călătorim în mod natural în dimensiunile mai înalte și ne putem întoarce Acasă ori de câte ori avem disperată nevoie de mângâiere și înțelegere.

CRONOLOGIA SOCIALĂ: Antropologic, prima chakră reprezintă timpul în care omenirea locuia în peșteri. În acele vremuri în ”civilizația” noastră, trăiam de pe o zi pe alta. Pentru a ne ajuta în lupta noastră pentru supraviețuire, noi ne-am închinat la animale și alte aspecte ale mediului nostru fizic.

GLANDA ENDOCRINĂ: Fiecare chakră alimentează cu prana câte o glandă endocrină. Tot așa cum sunt șapte chakre, sunt și șapte glande endocrine. Atât chakrele cât și glandele endocrine sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale. Glandele endocrine produc hormoni și îi trimit în fluxul sanguin. Aceste glande sunt numite ”fără canal” deoarece nu există un canal către orice parte specifică a corpului nostru. În schimb, hormonii sunt eliberați în fluxul sanguin unde sunt purtați de către sânge către fiecare organ și țesut pentru a-și exercita influența asupra tuturor funcțiilor corpului fizic.

Fiecare glandă are legături interne cu alte glande și lucrează îndeaproape cu sistemul nervos și circulator. Pentru ca organele corpului să funcționeze eficient, sângele trebuie să conțină anumite substanțe chimice. Multe dintre aceste substanțe chimice sunt secretate de către glandele endocrine și aceste secreții sunt vitale pentru sănătatea întregului sistem. Corpurile noastre pot deveni bolnave dacă sunt prea mulți sau prea puțini hormoni.

Glanda endocrină pentru prima chakră sunt glandele suprarenale. Sunt de fapt două glande suprarenale situate câte una deasupra fiecăruia dintre cei doi rinichi. Glandele suprarenale sunt chemarea corpului la luptă. Când în sistem este eliberată adrenalina, percepțiile noastre devin mai clare, avem mai multă vigoare și ne simțim mult mai curajoși.

Eliberarea adrenalinei activează sindromul luptă/fugi care ne pregătește pentru ”luptă sau fugi”. Eliberarea adrenalinei și activarea lui luptă/fugi este cauzată de un pericol real sau imaginar. Prin urmare, emoțiile noastre pot activa o eliberare de adrenalină atunci când simțim o frică extremă sau chiar o anxietate cronică. Prima chakră este ”chakra supraviețuirii” și sindromul luptă/fugi este vital pentru supraviețuirea fiecărei specii.

NERVUL PLEXULUI: Prima chakră este situată în apropierea plexului sacral. Plexul sacral este centrul nervos care guvernează scheletul, picioarele, genunchii, tălpile, sistemul excretor, organele de reproducere masculine și prostata. Dacă cineva are o problemă cu piciorul drept, partea masculină a corpului, acest lucru poate indica probleme de încredere în voința sa. Dacă este o problemă cu piciorul stâng, partea feminină, acest lucru poate indica probleme cu încrederea în viața sa emoțională.

CLARITATEA: Când prima chakră este clară ne simțim în siguranță, împământați și stabili. Ne putem folosi bine ”simțul realității” pentru a ne echilibra finanțele precum și responsabilitățile de fiecare zi și totuși să mai inițiem noi activități și interese. Sistemul nostru excretor funcționează bine, activitatea neuronală în picioare și tălpi este sănătoasă, capacitatea noastră de a iniția întâlniri sexuale este confortabilă și naturală. Chakra noastră rădăcină este casa Șarpelui Adormit, Kundalini a noastră. Când această chakră este clară și echilibrată, Zeița Kundalini Shakti se poate trezi și să-și înceapă ridicarea treptată către reuniunea ei cu Lordul Shiva.

NECLARITATEA: Când prima chakră este neclară ne simțim nesiguri și temători. Putem deveni și cu mintea în altă parte pentru că nu suntem împământați. Putem avea și o perioadă dificilă din punct de vedere finaciar și a necesităților zilnice. Orice securitate care derivă din lucrurile materiale poate deveni amenințată. Pot apărea probleme cu casa noastră, care este baza noastră de operare în viața fizică. Putem deveni auto-indulgenți și centrați pe sine și să suferim de depresie și durere. Putem suferi de hemoroizi, constipație, sciatică sau probleme de prostată.

Toate problemele emoționale, comportamentale și de sănătate fizică menționate mai sus au de-a face cu abilitatea de a da drumul. Nu putem da drumul tristeții noastre, nu putem da drumul surselor materiale care ne asigură confortul atunci când este vorba de finanțe, sau chiar să renunțăm la deșeurile corpurilor noastre. Dacă nu putem renunța la ceea ce ne reține, nu putem merge mai departe. Dificultățile cu nervul nostru sciatic și problemele pe care le avem la picioare și la labele picioarelor arată această dinamică. Problemele de prostată pot apărea din frustrările sexuale.

CHAKRELE PĂMÂNTULUI: Așa cum prima chakră reprezintă corpul nostru fizic, prima chakră a Pământului reprezintă corpul Ei fizic. Prima chakră planetară este situată în Muntele Sinai din Orientul Mijlociu. Lady Gaia îi permite energiei sale Kundalini să se ridice pentru a-și întâlni Perechea Divină. Acum este MOMENTUL ca noi să auzim chemarea Ei. Prin urmare, această zonă a planetei este centrul unei mari neliniști.

DIMENSIUNILE: Chakră rădăcină ne guvernează sinele nostru unu și doi dimensional. Sinele nostru unu dimensional reprezintă codificarea genetică, celulele și mineralele corpurilor noastre. Acesta reprezintă și cel mai primitiv ”sine animal” al nostru, care este reprezentat de răspunsul luptă/fugi care servește la asigurarea supraviețuirii speciei.

Chakra rădăcină guvernează și glandele sexuale masculine și testosteronul pe care ele îl secretă. Acest testosteron îi conduce pe masculii din societatea noastră, și polaritatea masculină a psihicului nostru, pentru a perpetua și proteja omenirea.

REZUMAT: Corpul Mamei Pământ și conștiința Sa, Lady Gaia, este planeta trei dimensională care ne susține corpul fizic. Așa cum corpul nostru fizic comunică cu conștiința noastră prin starea sa de sănătate, boală, confort și disconfort, Lady Gaia comunică cu noi prin starea de sănătate a planetei Sale.

Societatea noastră Vestică a călătorit atât de departe în individualitatea noastră trei dimensională încât am pierdut din vedere faptul că facem parte din marele întreg. Am uitat că suntem membri ai planetei pe care trebuie să o împărtășim cu toții. Această uitare ne-a permis să trecem cu vederea faptul că destinele noastre individuale sunt intrinsec legate de destinul Mamei Pământ care ne găzduiește și ne hrănește sinele fizic.

Corpurile noastre fizice și corpul Mamei Pământ ne trimit mesaje prin intermediul primei și celei de-a doua dimensiuni. Dacă există rupturi sau boli la nivel genetic și celular, dacă elementele pământului care sunt în jurul nostru și în noi sunt perturbate, dacă plantele și animalele sunt exterminate zilnic, atunci un mesaj ne este trimis. Putem spune că am auzit aceste mesaje, dar dacă comportamentul nostru nu s-a schimbat, atunci nu am ASCULTAT.

Ne putem nega sau ignora corpurile și corpul Pământului pe care trăim, dar este dificil să ne negăm sau ignorăm comportamentul. Acțiunile noastre interacționează cu mediul nostru înconjurător și cu alții pentru a crea o oglindă care ne forțează să ne privim pe noi înșine. Ne putem ține de o mentalitate de victimă, care ne permite să rămânem în negare și să ne mințim pe noi înșine, dar acțiunile noastre nu mint.

În lumea de astăzi, multe din nevoile noastre de supraviețuire sunt ”obținerea a ceea ce dorim”. Trebuie să învățăm să recunoaștem că acțiunile noastre ne dictează ceea ce ne dorim cu adevărat, pentru că asta este ceea ce ne găsim timp să ”facem”. Numai atunci când putem recunoaște mesajele venite din inconștientul nostru așa cum sunt ele manifestate prin comportamentul nostru, ne putem asuma întreaga responsabilitate pentru acțiunile noastre.

Cu toate acestea, de cât timp avem nevoie să învățăm să ascultăm nevoile planetei noastre și ale generațiilor Sale viitoare? Ne-a costat individualitatea noastră, pe care o prețuim atât de mult în Vest, capacitatea noastră de a vedea imaginea de ansamblu?

Când prima noastră chakră este închisă, pentru prana este dificil să ne infuzeze corpul fizic. Atunci nu mai suntem în contact cu propria noastră putere de a asculta și de a răspunde nevoilor corpului nostru și a casei corpului nostru, Pământul.

Atunci acțiunile noastre devin reacții și capacitatea noastră de a ne asuma responsabilitatea pentru puterea noastră personală este diluată într-o sumbră luptă pentru supraviețuire. Cu toate acestea, când prima chakră se trezește, spiritul trăiește în materie și întregul nostru comportament este dirijat de către spirit, de spiritul din corpurile noastre fizice și spiritul din interiorul Pământului.



Dragi cititori, în acest ACUM, cum vă experimentați prima voastră chakră:
Fizic ... Mental ... Emoțional ... Spiritual ...

Voi vorbi despre experiența mea pentru a vă oferi tuturor un exemplu:

Fizic: Prima mea chakră se simte destul de împământată, ceea ce este o provocare pentru mine. Mă simt conectată la Gaia pentru că împărtășesc acest exercițiu cu voi toți.

Mental: Chiar ACUM, știu încotro mă îndrept și este Duminică, așa că este liniște. Genunchii sunt fericiți, lucru care nu se întâmplă întotdeauna.

Emoțional: Este, din nou, o zi liberă așa că nu trebuie să fug nicăieri. Prin urmare, Prima mea Chakră este liniștită.

Spiritual: Prima mea Chakră crede că este în curtea mea din spate, plimbându-se pe plajă ca și o Experiență Spirituală.

Vă invit să vă documentați/notați această experiență în jurnalul vostru.




Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.