vineri, 12 iunie 2015

Devenind UNA – Oameni și Planetă – Cea De-a Doua Chakră


Bine ați venit la Devenind UNA – Oameni și Planetă – ”Blog-a-thon!”
Astăzi vă vom prezenta informații despre cea de-a Doua Chakră a noastră,
Iar mâine vom auzi de la Gaia informații despre cea de-a Doua Chakră a Ei



De Suzanne Lie

LOCAȚIE: Cea de-a doua chakră este situată la nivelul ombilicului. Ombilicul a fost cândva cordonul nostru ombilical și a fost atașamentul nostru la prima noastră casă fizică, mama noastră, și calea prin care ea ne-a hrănit. Cea de-a doua chakră reprezintă, în același timp, și atașamentul nostru față de Mama Pământ ca și de toate plantele și creaturile care o au ca și casă.

PETALE: Această chakră are șase petale sau spițe. În numerologie, șase este cifra care reprezintă responsabilitatea și hrănirea familiei și comunității precum și găsirea echilibrului și armoniei cu mediul nostru.

NOTA ȘI MANTRA: Nota pentru această chakră este D și mantra este ”vam” sau ”o” ca și în ”home”. Intonarea acestei mantre în cheia lui D în timp ce ne focalizăm atenția pe această zonă a corpului nostru ne poate ajuta să accesăm mult mai conștient această chakră.

CULOARE: Culoarea acestei chakre este portocalie. Portocaliu este culoarea emoției. În sistemul de chakre Hindus, culoarea portocalie este asociată cu moartea vechiului. Această ”moarte” nu se referă numai la moartea fizică, ci și la moartea, sau eliberarea totală, a emoțiilor dureroase care au fost reprimate. Această ”moarte” se referă și la eliberarea mecanismelor de apărare care au fost create în scopul de a supraviețui acelor emoții, precum și a situațiilor care le-au cauzat.    

GUVERNEAZĂ: Cea de-a doua chakră ne guvernează corpul VITAL, SENZUAL. Această chakră ne guvernează sexualitatea, reproducerea, emoțiile, instinctele, hrana, precum și comunicarea în general a corpului cu conștiința care sălășluiește în el. Cea de-a doua chakră guvernează componenta feminină a sexualității, în timp ce prima chakră guvernează componenta masculină a sexualității. Chakra a doua/ombilicală este mai degrabă senzuală decât sexuală. Ea ne spune ce simțim în legătură cu sexul și cu a avea copii, în timp ce prima chakră guvernează sexul care este pentru bucurie, putere și/sau  procreere.

În afară de reproducere, chakra a doua mai guvernează și alte tipuri de creativitate. Înotul, drumețiile și grădinăritul se folosesc de conexiunea celei de-a doua noastre chakre cu natura. Sculptura folosește materiale și obiecte din natură ca și mediu, și de multe ori natura este ”subiectul” pictorilor și fotografilor. În dans și în artele marțiale, zona ombilicului este văzută drept bază, Centrul Hara, zona care este necesar să fie menținută în aliniere cu pământul astfel încât să poată fi menținut un echilibru perfect.

La fel ca și prima chakră, cea de-a doua chakră guvernează supraviețuirea, dar din perspectiva polarității feminine. Prima chakră guvernează lupta pentru supraviețuire, în timp ce cea de-a doua chakră guvernează instinctele de supraviețuire. Prima chakră ne-ar îndemna să ne batem pentru și să protejăm, în timp ce cea de-a doua chakră ne-ar ajuta în folosirea instinctelor noastre în a găsi un loc sigur în care să ne ascundem, să trăim și să avem grijă de tinerețea noastră.

La fel ca și prima chakră, și cea de-a doua chakră ne guvernează banii, dar, din nou, într-un mod diferit. Prima chakră guvernează banii și puterea pe care ei o dețin, în timp ce cea de-a doua chakră guvernează banii și siguranța pe care ei o aduc.

SIMȚ: Simțul gustului este legat de această chakră. Simțul gustului este important pentru identificarea alimentelor comestibile față de cele necomestibile și pentru bucuria de a mânca, care este și ea guvernată de cea de-a doua chakră. Gustatul este o experiență foarte emoțională și este baza pentru hrănire și confortul pe care mâncatul îl oferă.

Mâncatul, mai precis alăptatul formează prima legătură importantă între mamă și copil și servește și ca mângâiere și ca hrănire. Preparatul și servirea mâncării este adeseori un act de iubire și comuniune, iar ”mesele în familie” adună familia împreună. Mâncatul și mâncarea sunt specifice culturii. Timp de generații, după migrarea unei familii într-o nouă zonă, ei își mențin preferințele culinare ale culturii lor din cauza siguranței și a sentimentului de apartenență pe care acestea le oferă.

SEMN ASTROLOGIC: Semnul astrologic al Racului este asociat cu cea de-a doua chakră pentru că Racul guvernează emoțiile, receptivitatea și fertilitatea.

ELEMENT: Apa este elementul asociat cu cea de-a doua chakră. Prima noastră casă fizică în sacul amniotic a fost una de apă. Această chakră reflectă ce simțim noi în legătură cu faptul de a ne afla în apă sau în apropierea ei. Psihologic, apa este metafora și simbolul pentru emoție. Cea de-a doua chakră are de-a face cu ”instinctele intestinale”, emoțiile de bază cum ar fi frica, furia și bucuria și emoțiile interpersonale de bază care adesori nu sunt rostite.

Cea de-a doua chakră guvernează și rinichii, locul prin care ne eliminăm apa. Această chakră ne guvernează sinele doi dimensional care este reprezentat de regnul vegetal și de creaturile mai puțin evoluate cum ar fi peștii. Atât plantele cât și peștii au nevoie de apă pentru a putea supraviețui.

CONȘTIINȚA: Cea de-a doua chakră ne descrie conștiința emoțională, ”instinctele animalice” ale noastre, și conștiința noastră tribală. Această chakră reprezintă partea mamiferică a creierului nostru în care sistemul limbic ne guvernează emoțiile și memoria de scurtă durată. Sistemul limbic este un important centru al creativității și învățării pentru că este locul în care emoțiile și memoria se îmbină.

Știm cu toții că este mult mai ușor să înveți atunci când ești implicat emoțional decât atunci când ești plictisit. În același timp, o experiență profund iubitoare se imprimă în mintea noastră conștientă. Cu toate acestea, o experiență extrem de înfricoșătoare este în majoritatea cazurilor exilată în mintea noastră inconștientă, amintirea ei fiind prea dureroasă.

Mamiferele mai mari, cum ar fi câinii și maimuțele, își amintesc ceea ce au fost învățate pentru că ele au o relație emoțională cu cei care le învață, sau pentru că hrana pe care o primesc ca și recompensă le face să se simtă fericite și hrănite. Și oamenii folosesc emoțiile și hrana ca pe un mijloc de întărire și răsplată.

CRONOLOGIA PERSONALĂ: Cea de-a doua chakră reprezintă vârsta de la 2 la 4 ani, când copilul trece dincolo de supraviețuirea de bază și începe să-și dezvolte poziția sa în familie. Este totodată o perioadă în care acesta își crează propriul său sentiment de individualitate, dar este încă dependent de ”tribul” său. Este vârsta la care copilul începe să asocieze emoțiile cu anumite evenimente, dar este încă dependent de cei care-l îngrijesc în ceea ce privește interpretarea și ghidarea. Evenimentele emoționale care au loc la această vârstă de multe ori nu sunt conștiente sinelui nostru adult, dar ele stau la baza multora dintre credințele noastre de bază despre noi înșine și despre abilitățile noastre.

CRONOLOGIA SOCIALĂ: Antropologic, cea de-a doua chakră reprezintă perioada în care civilizația a avansat dincolo de trăitul în peșteri și a fost capabilă să se statornicească în triburi. În acest moment, multe triburi s-au apucat de agricultură și de creșterea animalelor. Din momentul în care oamenii au început să trăiască pe teren deschis, ei au început să se închine Zeiței prin diferite ceremonii și sacrificii.

GLANDA ENDOCRINĂ: Glandele endocrine pentru cea de-a doua chakră sunt gonadele, care constau din cele două organe sexuale, masculine și feminine. Ele includ ovarele, testiculele și prostata. Prostata este guvernată și de prima noastră chakră.

Hormonii au o influență puternică asupra stării noastre de spirit și orice femeie cu PMS (Sindrom Pre-Menstrual) va confirma acest lucru. Ceea ce nu este însă la fel de des menționat este interacțiunea dintre testosteron și adrenalină. Când sindromul luptă/fugi al unui bărbat este activat, adrenalina din sistemul său interacționează cu testosteronul și crează o combinație explozivă. Și steroizii crează reacții emoționale puternice.

Organele sexuale sănătoase, atât masculine cât și feminie, fac ca personalitatea noastră să fie radiantă și magnetică, ca ochii noștri să fie luminoși și strălucitori, și ne dau un aer de încredere în sine. Căldura interioară a unor organe sexuale vibrante ne previn tendințele de inflexibilitate, înăsprire și rigidizare care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, o viață sexuală activă și sănătoasă poate aduce vitalitate și echilibru chiar și la ”bătrânețe”.

NERVUL PLEXUS: Cea de-a doua chakră este situată în plexul lombar, care guvernează sistemul de reproducere, abdomenul și regiunea lombară a spatelui.

CLARITATEA: Când cea de-a doua chakră este clară/curată, ne simțim a fi îngăduitori, răbdători, hrăniți și în siguranță. Ne simțim a fi intimi cu familia noastră, cu prietenii, vecinii și cu planeta. Ne simțim ”acasă” în corpurile noastre și suntem în stare să comunicăm cu ”sinele” nostru. Emoțiile noastre sunt echilibrate și suntem în măsură să avem încredere în instinctele noastre și în ”instinctele intestinale”.

Viața noastră sexuală este naturală și plină de iubire, și suntem capabili să echilibrăm componentele masculine și feminine ale sexualității. Mâncăm o mâncare sănătoasă și în cantitatea potrivită pentru nevoile corpului nostru și ne bucurăm de confortul și eliberarea de orice comportamente de dependență. Eliminarea deșeurilor are loc în mod regulat și organele noastre sexuale, vezica urinară și rinichii sunt sănătoși.

NECLARITATEA:  Când chakra a doua nu este clară/curată, ne simțim impotenți, frigizi sau obsedați sexual. S-ar putea să nu ne putem bucura de actul sexual sau s-ar putea să ne folosim de o dependență pentru a acoperi ceea ce simțim cu adevărat. S-ar putea să ne simțim disociați de prietenii noștri și de familie și îmbolnăvi cu ușurință în casa noastră. Mâncatul și băutul nostru poate da o dependență prin faptul că mâncăm sau bem pentru a ne simți confortabil și a acoperi acele emoții cărora nu dorim să le facem față în mod conștient.

Frica și furia se află chiar dincolo de suprafața conștientizării noastre, ceea ce ne face să fim neliniștiți și/sau deprimați. Vechile credințe de bază ale limitării și frica ne sabotează comportamentul și ne menține în ”modul supraviețuire”. Viața este simțită ca o luptă de zi cu zi și ne simțim de parcă am trăi trăgându-ne de la gură pentru că nu suntem în stare să câștigăm suficienți bani pentru a ne simți confortabil în casa noastră și în siguranță în ceea ce privește viața noastră de familie.

CHAKRA PĂMÂNTULUI: Deși mințile noastre vestice l-au redus, Pământul este o ființă vie așa cum suntem și noi. În ”evoluția” dincolo de conștiința noastră tribală, noi ne-am pierdut asocierea cu și respectul pentru planeta care este Mama noastră a tuturor. Cea de-a doua chakră a Mamei Pământ se află în Amazonul Brazilian. Acesta este un loc potrivit pentru cea de-a doua Ei chakră, pentru că este un paradis al fertilității și creșterii. Așa este, dacă noi, oamenii, nu vom continua să-l distrugem.

DIMENSIUNI: Cea de-a doua noastră chakră ne guvernează corpurile noastre doi și trei dimensionale. Această chakră, mai mult decât oricare alta, reprezintă ”animalul” nostru umanoid. Animalele au emoții așa cum și noi avem, întrebați orice iubitor de animale. Prin conștientizarea noastră trei dimensională a emoțiilor noastre doi dimensionale, noi suntem capabili să devenim protectorii Mamei Pământ, în loc de distrugătorii ei.

Dacă simțim căldura și protecția unui copac, dacă putem onora mâncarea pe care o mâncăm și apa pe care o bem, nu vom dori să poluăm sau să ne distrugem planeta care ni le oferă pe toate.

Cu toate acestea, dacă oferim adăpost emoțiilor reprimate ale terorii și furiei, vom vedea lumea din jurul nostru ca și pe un dușman pe care trebuie să-l învingem. Atunci când ne putem vindeca durerile din trecut, putem simți conexiunea noastră cu Pământul și cu toate creaturile Sale. Este vital să ne iubim propriile noastre corpuri, pentru că atunci când ne putem iubi cu adevărat și respecta propriile noastre corpuri, putem iubi și proteja și Pământul al cărui corp îl numim casă.

REZUMAT: Cea de-a doua chakră simbolizează emoțiile noastre și modul în care ele ne informează sinele noastre și pe noi despre ceea ce simțim noi față de viață. Din nefericire, emoțiile noastre sunt de multe ori dominate de durerea, vina, furia și frica ce vin din trecutul nostru. Acest balast de emoții negative vechi se manifestă ca un coș de gunoi plin în care este suficient să mai pui o bucățică de hârtie pentru a face ca tot conținutul acelui coș să se reverse în afară. Inconștientul nostru, mai ales inconștientul care este adăpostit în cea de-a doua noastră chakră, este acel coș de gunoi. Emoțiile noastre reprimate sunt ”gunoaiele” care îl umplu.

Mult prea des funcționăm de pe buza ”copleșirii” și nu ne putem permite nouă înșine să ”simțim” prea mult, de teama că vom exploda naibii. Cu toate acestea, emoțiile noastre sunt indicatoare importante care ne ghidează atât în viața noastră interioară cât și în cea exterioară. Dacă ne putem permite ca în mod conștient să ”avem emoțiile noastre” fără să ne pierdem auto-controlul astfel încât ”emoțiile noastre să ne controleze”, ele ne pot servi ca și indicatoarele de pe tabloul de bord al mașinii noastre. Aceste ”indicatoare” ne arată când avem nevoie de reparații, când totul funcționează bine, când suntem în pericol și când suntem în siguranță.

Centrii emoției și memoriei din creier sunt intim legați. Memoria noastră funcționează prin asociere și amintirile pline de aceleași emoții sunt stocate în același ”fișier”. Prin urmare, emoțiile reprimate din trecutul nostru uitat, amenință să ”preia controlul” asupra situațiilor prezente care activează aceiași emoție. În acest moment, emoțiile trecute vă amplifică emoțiile prezente la nivele nepotrivite.

De exemplu, dacă în copilărie am suferit o pierdere și nu am primit niciodată mângâierea și susținerea potrivită, vom fi peste măsură de sensibili la orice pierderi pe care le experimentăm ca adulți. Cu alte cuvinte, fișierul nostru ”durere” este plin. Deoarece ne-am reprimat experiența din copilărie, nu putem înțelege de ce simțim o asemenea durere ca reacție la ceea ce pare a fi un eveniment relativ nesemnificativ.

Din fericire, copilul nostru este viu și trăiește în mintea noastră inconștientă. Dacă îi putem oferi copilului nostru interior ceea ce avea nevoie înainte și niciodată nu i-a fost oferit, putem începe să ne vindecăm vechea durere. În acest fel învățăm să facem diferența între durerea copilăriei noastre și durerea din prezent. Apoi, ne putem acorda un moment să ne liniștim copilul interior și să-l asigurăm că este în siguranță și că noi, ca adulți, ne vom ocupa de situația respectivă.

Una dintre componentele de bază ale creativității este sensibilitatea senzuală a corpului nostru fizic. Dacă putem curăța durerea și frica din trecutul nostru, putem începe să ne simțim emoțiile cu aceiași putere și claritate cu care am făcut-o atunci când eram copii. Când putem face acest lucru, ne vom trezi minunata imaginație din care ”am crescut” ca și adulți. Dacă putem comunica conștient cu și iubi copilul interior, ne putem acorda la el în mod intuitiv și să ne înrădăcinăm totodată într-o înțelegere matură a modului în care ne putem crea realitatea.



Dragi Cititori, în acest ACUM, cum vă experimentați cea de-a doua chakră:
Fizic ... Mental ... Emoțional ... Spiritual ...

Cum se simte cea de-a doua chakră în corpul vostru?
Cum vă influențează din punct de vedere emoțional cea de-a doua chakră gândurile?
Vă ajută cea de-a doua voastră chakră să vă recâștigați conexiunea emoțională cu viața?
Puteți simți spiritualitatea înnăscută a propriului vostru copil interior divin?

NOI AM VENIT AICI PENTRU GAIA!



Traducere Monica Poka 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.