duminică, 7 aprilie 2024

Privind dincolo de ceea ce pare evident

Din ciclul De ale mele 

Întotdeauna contactul cu energiile altor locuri de pe planetă mi-a adus atât întrebări cât și răspunsuri pe care nu știu dacă în altă parte le-aș fi avut/mi-ar fi venit la fel ca în acel loc. Desigur, au avut ca sursă, punct de pornire situații fără de care nu s-ar fi produs. E drept că la început nu le-am privit așa cum le privesc acum, dar nici eu nu mai sunt cea care eram atunci tocmai datorită lor. 

Orice am crede sau spune, fiecare loc își are propria energie, propriile structuri energetice și propriile manifestări determinate nu numai de condițiile de mediu, ci și de dinamica energetică a locuitorilor umani ai acelui loc, de credințele lor, de tiparele lor comportamentale.   

Recenta vizită în Sri Lanka m-a pus în contact cu o dinamică energetică pe care nu am mai întâlnit-o nicăieri pe Pământ și am umblat prin câteva locuri. Oamenii care trăiesc acolo au ajuns, în și cu toată sărăcia lor, la un nivel vibrațional, în termeni de frecvență, pe care nu l-am mai întâlnit nicăieri. În sensul cel mai bun cu putință. 

Material vorbind, au doar două ”pături” financiare: foarte bogați și foarte săraci. Clasa de mijloc este aproape inexistentă. Asta, vorbind de starea lor din punct de vedere economic. Dar, când m-am uitat la partea energetică, trebuie să recunosc că am rămas mai mult decât uimită și am căutat răspunsuri. Cum au ajuns acești oameni cu toată sărăcia lor la un nivel atât de înalt din punct de vedere energetic? 

Cine caută găsește, cine întreabă primește răspuns. Întotdeauna îi punem ghidului întrebări despre viața din locul în care ne aflăm. Și întotdeauna atragem acei oameni, ghizi cu care energia grupului rezonează. Și de data asta ghidul a fost mai mult decât bucuros să ne vorbească despre cultura lor, credințele lor, despre viața și obiceiurile lor. 

Au patru credințe religioase de bază: budismul, hinduismul, creștinismul și islamismul. DAR, un mare și extrem de important DAR, religia la ei nu este ceea ce este la noi. Nu este un instrument de separare, nu este ceva ce să-i definească ca grup diferit de un alt grup de o altă credință. Nu. Se căsătoresc fără să conteze religia în care s-au născut și-și respectă reciproc religia unii altora. Religia NU este un instrument de separare!   

Interesant este că nici starea materială nu este un element definitoriu atunci când vine vorba de căsătorie. Importantă este compatibilitatea energetică a celor doi parteneri. Căsătoriile la ei au loc în două feluri: aranjate și din iubire. Fără să conteze religia celor doi viitori parteneri. Ce contează este ca viitorii soți să fie compatibili energetic. 

În cazul căsătoriilor din iubire, procedura este cea obișnuită. În cazul căsătoriilor aranjate, părinții fetei anunță, am înțeles că au o publicație pentru asta, intenția de căsătorie a fiicei lor. Acest anunț include și horoscopul fetei în așa fel încât părinții posibilului pretendent să vadă dacă fiul lor este sau nu compatibil cu fata. Apoi, dacă există compatibilitate, compatibilitate confirmată de un cunoscător în ale citirii acestor informații, cei doi tineri se cunosc și văd dacă doresc să se căsătorească. Credințele religioase nu joacă nici un rol în asta. 

Sărăcia din Sri Lanka îi face pe mulți srilankezi să emigreze în țări pe care le consideră mai bogate. Am fost surprinsă să aud cât de mulți localnici știau de România de la cei care au emigrat în România. Ce se ascunde însă în spatele emigrării lor din motive economice? Ce mesaj au de dus acești oameni în lume fără ca măcar să știe că sunt mesageri? 

De ce avem noi nevoie în România cel mai mult și nu ne putem oferi noi înșine? Ce am uitat și trebuie să ne aducem aminte? În primul rând de acceptare. De acceptarea diferențelor dintre noi indiferent de criteriile care stau la baza stabilirii acestor diferențe. Apoi, avem nevoie de armonie și echilibru în noi înșine, în ciuda tuturor lipsurilor percepute fie că sunt reale sau sunt închipuite, bazate pe comparații puerile.   

Dar oare cum vom reacționa noi, locuitorii României? Vom primi darul lor sau ne vom considera superiori lor pentru că, din păcate, fudulia este trăsătură națională? Este o vorbă veche ”Nu ucideți mesagerul!” 

În încheiere am să vă povestesc ultima interacțiune pe care am avut-o cu doi băiețandri srilankezi în avion. Era noapte, lumea dormea, iar eu aveam nevoie la baie. Când am ajuns acolo erau 4 bărbați care așteptau la rând. Ultimii doi srilankezi, primii doi, nu. Când le-a venit rândul celor doi băieți srilankezi, m-au invitat să merg eu că ei mai pot aștepta. Câți bărbați din ziua de astăzi mai fac un astfel de gest față de o femeie în lumea noastră ”civilizată”? Cinste părinților care i-au crescut, este tot ce pot spune.

 

Munay – Calea Iubirii

 

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.