marți, 2 aprilie 2024

Dați drumul plasei de siguranță

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Aveți emoții amestecate – dintre care majoritatea nu sunt vesele sau distractive. Vă simțiți ca și cum ați urca o pantă grea zi după zi. Nimic nu pare chiar în regulă și nu aveți energia să determinați de ce. Știți doar că să vă treziți nu este atât de interesant sau incitant și să mergeți la culcare este o ușurare. 

Asta era de așteptat. Dați drumul fostei voastre persona minut de minut și creați o nouă ființă mult diferită de ceea ce erați chiar și acum o săptămână. Pe măsură ce dați drumul fostei voastre ființe, descoperiți noi elemente ale voastre și jeliți ceea ce obișnuia să fie înainte. 

Această nouă ființă pe care o creați minut-de-minut vă schimbă forma în moduri pe care nu vi le-ați fi putut închipui nici măcar cu o săptămână în urmă. Așa că vă simțiți epuizați, confuzi, furioși și triști, sperând într-un miracol care să vă ușureze frământările interioare. Un miracol care nu pare să se producă vreodată – cel puțin nu în ultimele zile sau, pentru unii dintre voi, în ultimele săptămâni sau luni. Acest lucru se întâmplă pentru că vă țineți tranziția ostatică. "Nu, nu încă. Lasă-mă să mă joc un pic mai mult în ființa mea cunoscută."   

A trecut timpul să dați drumul și să cădeți liber în noua voastră ființă. 

Nu contează dacă ați finalizat această parte sau acțiune. Viața voastră așa cum ați cunoscut-o de când ați intrat pe pământ în această viață s-a încheiat. Nimic din ceea ce puteți face nu va opri această schimbare sau salva părțile pe care le doriți. S-a terminat. 

Aceia dintre voi care savurează amintiri pentru unele nevoi nedeterminate încă în viitor, vor experimenta cele mai semnificative frici. Pentru că voi vreți să combinați cele două lumi, credeți că acum vă echilibrați. Nu există nici un act de echilibrare, poțiune magică sau dorință care să vă permită să vă păstrați viața anterioară. Viața voastră anterioară s-a încheiat. Așa că, dați-i drumul și începeți să trăiți. 

Poate vă întrebați ce înseamnă pentru voi să dați drumul și să trăiți. Nu vă puteți închipui o lume fără acea persoană, activitate sau amintire. Chiar dacă lumea voastră anterioară devine din ce în ce mai neplăcută, vă agățați de ultimele bucăți rămase, sperând în ciuda evidenței, că veți putea salva acea relație, amintire sau interacțiune. Vă agățați de acel lucru care vă îneacă în neliniște, frică și adeseori furie. 

Este ca și cum v-ați vedea prietenii absolvind liceul în timp ce vouă vă este prea frică să ieșiți din școala primară. Dați drumul și dați-vă voie să vă expansionați în minunata și glorioasa ființă care deveniți. 

Poate vă întrebați ce înseamnă pentru voi acea ultimă propoziție. Disconfortul emoțional din orice parte a ființei voastre indică că vă țineți de cineva sau de ceva care nu vă mai servește, cum ar fi un elev de liceu care își dorește o jucărie zornăitoare pentru bebeluși. 

S-a terminat. Dați-vă voie să acceptați asta. Și apoi, cu blândețe, dați drumul și dați-vă voie să trăiți fără neliniștea a ceea ce ați crezut cândva că vreți sau ar trebui să vă doriți. Vremurile noi crează acțiuni noi. 

Dar înainte să puteți accesa acele gânduri și acțiuni, trebuie să dați drumul la ceea ce a fost. Nu doar puțin sau parțial. Dați drumul și îndrăzniți să zburați fără plasă. Nu vă veți răni pe voi înșivă sau pe alții, pentru că și ei evoluează. Dați-le voie să evolueze și dați-vă voie să faceți și voi același lucru. 

Ceea ce a fost nu mai este. Ceea ce este trebuie acceptat. Și așa este. Amin.

 

 

Traducere Monica Poka

link catre postarea originală

Foto Daniel Kordan


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!  



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.