miercuri, 17 aprilie 2024

Epuizare din purtat de grijă sau disconfort?


Brenda Hoffman
 

Dragilor, 

Viața voastră se schimbă în moduri pe care nu le-ați anticipat. Descoperiți că sunteți mai diferiți decât ați crezut că ați fost sau ați fi. Aveți un sentiment de corectitudine, dar este mai ascuțit decât ați anticipat. Voi, purtătorii de grijă, începeți să aveți discernământ, ceva cu ce nu sunteți obișnuiți. 

Chiar dacă vă schimbați, cei cărora le purtați de grijă nu se lasă așa de ușor. ”Am nevoie de tine” este strigătul lor în cuvinte și acțiuni. Așa că, adeseori vă simiți prinși între fostul vostru rol de purtător de grijă și actuala voastră nevoie de independență. Nu este o poziție în care este ușor să fii. 

Cei care vă cer să le purtați de grijă o fac pentru că le este mai ușor decât să-și găsească punctele lor forte. Desigur, sunt momente în care alții, și inclusiv voi, au nevoie de îngrijire fizică. Dar acele momente sunt mult mai puțin frecvente decât presupuneți. Nu este mai ușor să ai pe cineva care să-ți ofere ceea ce-ți dorești? Așa este și pentru cei cărora le purtați de grijă. 

Asta cu excepția cazului în care găsiți echilibrul care vă acordă libertatea de a fi și le oferă, totodată, celor care vă solicită abilitățile de îngrijire elementele de bază, inclusiv iubirea pe care o simțiți pentru ei. Unii dintre voi susțin că nu aveți legături sau nu simțiți iubire față de persoana căreia îi purtați de grijă. Noi, cei din Universuri, vă rugăm să aveți o altă părere. Nu v-ați afla pe orbita sau frecvența lor dacă nu ați avea pentru ei un atașament venit din inimă. 

Desigur, există relații bazate pe iubire care sunt încărcate de furie sau mânie. Dar în acest punct al tranziției voastre, ați ieși din orice relație care ar presupune să vă prefaceți că vă pasă dacă nu vă place acea persoană. 

Unii susțin să continuați o astfel de relație chiar dacă nu simțiți iubire pentru acea persoană. În acest caz, ar trebui să vă întrebați de ce? Iubirea față de viața umană, frica, răsplata sau alte emoții similare vă forțează să continuați acel rol de purtător de grijă? Sau frica că va trebui să depindeți de abilitățile voastre de tranziție ca să vă creați o viață nouă dacă schimbați sau ieșiți din acea relație? 

Să purtați de grijă cuiva astfel încât să nu fie nevoit să-și expansioneze abilitățile sau interesele pentru că voi îi oferiți tot ceea de ce are nevoie, nu vă folosește niciunuia dintre voi. 

Acesta este un moment de expansiune. Mulți, dacă nu cei mai mulți, dintre voi, ați recunoscut noi aspecte ale ființei voastre care v-au încurajat să mergeți înainte către o viață nouă. Această viață nu mai implică purtatul de grijă altora până la punctul în care ați devenit servitorii lor, împlinindu-le așteptările în ciuda abilităților pe care ei nu au simțit încă nevoia să și le dezvolte. 

Desigur, credeți că faceți doar ceea ce trebuie făcut. Vă treziți în fiecare dimineață încântați să oferiți servicii altora cu care v-ați obișnuit? Sau descoperiți că trezirea la acel regim devine din ce în ce mai puțin plăcută și mai obositoare – chiar epuizantă? 

Este momentul să creați o situație câștigător/câștigător pentru amândoi. Dacă doriți să ajutați acea ființă îndrăgostită, creați resursele care să-i ofere purtatul de grijă de care are nevoie și vouă libertatea după care tânjiți. Implementați-vă noile abilități. Creați un mediu care este corect pentru amândoi. Îngrijirea casei? Creșă? Tratament? Educație? Mediu nou? Independență? 

Ce se întâmplă dacă persoana căreia îi purtați de grijă nu dorește să aibă grijă de ea însăși? Cum o împingeți afară din cuib? Prima întrebare trebuie să fie: ”Vreau să o împing din cuib?” Care este punctul în care vă sacrificați ca să-i purtați de grijă cuiva care refuză să aibă grijă de sine însuși/însăși? De ce faceți asta? Pentru că simțiți că așa este corect sau simțiți că așa ar trebui? Și dacă credeți că ar trebui să aveți grijă de acea persoană, chiar dacă nu este dispusă sau nu poate să aibă grijă de ea însăși, ce trebuie să creați ca să vă eliberați din acea închisoare? 

Ați suferit, v-ați plâns și v-ați îngrijorat în trecut, de cele mai multe ori în tăcere, pentru că așa trebuia să fie. Acele reguli sociale nu se mai aplică. Ce ați putea crea ca să vă eliberați emoțional și fizic de această povară de purtat de grijă? 

Mulți dintre voi vă vedeți acum ca fiind o persoană rea, chiar dacă v-ați gândit să creați suficiente resurse ca să împuterniciți acea persoană de care aveți grijă acordându-i libertatea de a fi, la fel și vouă înșivă. Dacă ați crea un mediu nou, resurse financiare sau legături emoționale diferite, v-ar oferi asta libertate amândurora? Sau vă simțiți mai confortabil decât vă dați seama în situația voastră actuală? 

Aveți instrumente noi; folosiți-le. 

Nu veți fi o persoană rea, egoistă sau răutăcioasă pentru că vă eliberați pe amândoi în orice fel vi se pare cel mai potrivit. Chiar dacă viața lui sau ei se va expansiona atunci când veți face acest lucru, persoana de care aveți grijă se va lupta cu această libertate pentru că va trebui să se schimbe. Iar schimbarea, chiar și în bine, este deseori dificilă pentru oameni. De exemplu, dacă vă este frică să vă pese de o altă ființă, ați uitat de noile abilități de creație pe care nu le-ați folosit încă. 

Dați-vă voie să fiți. Persoana căreia îi purtați de grijă se va adapta așa cum este necesar – și probabil își va expansiona viața odată ce dați drumul familiarului și la așteptat. Așa să fie. Amin.


Traducere Monica Poka

link catre postarea originala


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!   

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.