vineri, 16 februarie 2024

Poate că nu este o opțiune

Brenda Hoffman 

Dragilor, 

Ajustarea la noi gânduri și acțiuni înainte să faceți tranziția a fost deseori un proces complicat de accesare a tuturor informațiilor pe care le-ați fi putut aduna în legătură cu schimbarea și apoi să creați o metodă de adaptare poate prin discuții cu ceilalți, scris sau meditație. 

Noul vostru proces de ajustare este mult mai puțin complicat. Pur și simplu vă continuați viața fără prea mult, dacă este vreunul, accent pe modul în care sunteți diferiți. Drept rezultat, veți găsi noi activități sau interese mai ușor decât oricând înainte pe Pământ. Interese care s-ar putea să vă surprindă pentru că nu ați planificat neapărat să participați la acea acțiune sau activitate. Pur și simplu s-a întâmplat. 

Probabil că vă veți uimi aproape zilnic în următoarele câteva zile. ”Când sau unde am devenit interesat de asta?” Apoi, trebuie să decideți dacă doriți să continuați cu acest interes sau dacă este un gând trecător pe care l-ați depășit sau l-ați explorat în starea de somn. Deciziile au devenit o paradigmă da sau nu, fără răspunsuri corecte, în afară de ceea ce simțiți atunci când explorați acea piesă. 

Ar trebui să explorați mai departe chiar dacă nu simțiți o scânteie de interes atunci când o faceți? Asta este alegerea voastră – alegeri care se extind rapid pe parcursul acestei săptămâni și a următoarei. În loc să decideți dacă doriți să cumpărați o jachetă verde sau albastră, vi se vor oferi toate culorile ca alegeri sau acțiuni. 

Veți clarifica cine doriți să deveniți, nu în ceea ce privește nevoile sau obligațiile, ci interesul personal. Acesta nu mai este un timp în care încercați să faceți ceva sau pe cineva să lucreze cu toate nuanțele deciziei pe care le conținea cândva – ci mai degrabă un proces da/nu de multe ori pe zi. Pentru că vi se va oferi orice și tot ce se poate imagina. Nu va fi timp să rafinați aceste decizii. În schimb va deveni ”Da, mă interesează” sau ”Nu, nu mă interesează.” Și dacă decizia voastră este nu, va fi un nu categoric fără să fie nevoie de o explorare suplimentară. 

În trecut, ați cugetat zile în șir, săptămâni sau chiar ani. ”Sunt interesat de această relație?”, ”Ar trebui să încerc să schimb această relație să fie mai pe placul meu sau să o accept așa cum este?”, ”Ar trebui să cumpăr asta?” Și tot așa încercând să vă potriviți în parametrii care nu erau potriviți pentru voi. Acum veți decide în minute sau ore în loc de zile, săptămâni sau ani. 

Există prea multă deschidere în lumea voastră ca să pierdeți timpul explorând ceva puțin interesant. 

Diferența dintre acum și trecutul vostru era că trebuia să vă luați deciziile prin modele de comportament acceptate social. Un proces care de multe ori a inclus discutarea deciziei cu prietenii sau rudele ca să stabiliți dacă aveți ”dreptate” să negați acea persoană sau acțiune sau ar trebui să vă acceptați sentimentele așa-și-așa ca să continuați ceva care prezintă puțin interes pentru voi. 

Multe relații vor evolua sau se vor încheia. Nu pentru că vreuna dintre persoane este rea sau incorectă, ci pentru că nu aveți timp să cugetați la interesele voastre. Să faceți acest lucru cu fiecare decizie ar deveni copleșitor. ”Poate” nu mai este o opțiune. Nici ”Acordă-i ceva timp.” 

Acum sunteți în starea voastră deplină de treabă, fără nevoia să așteptați și să vedeți sau să jucați un ”Poate dacă fac asta sau aia, va deveni potrivit pentru mine”. Zilele voastre se vor grăbi fără să fie nevoie să vă încetiniți pe voi înșivă sau să vă încetiniți acțiunile în timp ce luați decizie după decizie. Unii dintre voi veți fi foarte obosiți, chiar tulburați emoțional, pe măsură ce vă schimbați procesul de luare a deciziilor trecând de la nevoi la interese. Alții vor fi încântați când vă dați deoparte restricțiile sociale. 

Oricum ați procesa această parte a călătoriei voastre, veți fi pe calea voastră cu o cunoaștere distinctă a cine sunteți și de ce ați ales acea cale. Și chiar dacă acele decizii ar putea fi perfecționate sau modificate mai târziu, deocamdată, treceți rapid de la o acțiune la alta, fără să vă faceți griji dacă aveți suficient timp pentru decizie, ce ar putea crede alții sau cine ar trebui să fiți sau ați fost. Acest timp rapid de decizie personală vă va schimba viața. 

Dați-vă voie să fiți surprinși, dar și recunoscători că în sfârșit vă dați voie să evoluați așa cum doriți și aveți nevoie în loc de cine credeți că ar trebui să fiți. Așa să fie. Amin.



Traducere Monica Poka

link catre postarea originala

Foto Daniel Kordan


Dragi cititori, unele dintre materialele pe care le traduc sunt contracost și plătesc pentru ele. Mi-ar fi de mare ajutor dacă m-ați susține în acest efort financiar cu o donație, atât cât simțiți fiecare, folosind butonul ”Donate” de pe blog sau dând click aici. Vă mulțumesc!  

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.